NY Islanders – Buffalo 3:2 (po pr.) | Pittsburgh – Columbus 5:4 (2:0 po s.n.) | Carolina – Montreal 3:1 (kon.)
Boston – Ottawa 5:1 (kon.) | New Jersey – Detroit 3:1 (kon.) | NY Rangers – Washington 1:0 (2:0 po s.n.)
St. Louis – Nashville 1:2 (kon.) | Minnesota – Dallas 4:2 (kon.) | Winnipeg – Edmonton 4:3 (kon.)
Colorado – Arizona 1:3 (kon.) | Anaheim – Vegas 1:4 (kon.)
konec
St. Louis Blues
1:2 (0:1, 0:1, 1:0)
Nashville Predators
Čtvrtek 28.12.2017, 02:00 • Scottrade Center, St. Louis • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Pro tohle utkání je to dnes ode mně vše, děkuji vám za pozornost a přeji vstup do nového dne tou pravou nohou. Někdy příště, například u zámořské NHL, na počtenou! (04:49:11)
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Pekka Rinne (NSH) 29 zák., 1 gól, 96,7%
    2. Jake Allen (STL) 24 zák., 2 góly, 92,3%
    3. Calle Jarnkrok (NSH) 1+0

    Československá stopa v utkání:
    Vladimír Sobotka (STL) 1+0, 3 střely, čas na ledě 13:20
    Dmitrij Jaškin (STL) 0+0, 0 střel, čas na ledě 9:46
     
    Už se ale nic dalšího v dnešním utkání nestane, siréna ukončila 60 minut boje o každý puk a predátoři si odváží ze St. Louis plný počet bodů za vítězství 2:1! Co navíc, nedopustili žádné drama a v Centrální divizi se dostávají na první místo. To stejné v Západní konferenci, kterou alespoň do příštích minut,možná hodin, povedou.

    Dlouho to v poslední třetině vypadalo na klidné hlídání stavu od hostujícího celku, ten ale poté přestal bruslit, kombinace přinášely ztráty puku a šance Blues. Ti ale dokázali vynikajícího brankáře hostí překonat až 6 minut před koncem, kdy se výbornou tečí prosadil Vladimír Sobotka. Pekka Rinne už ale za své záda po zbytek utkání puk nepustil a uchránil tak svému celku vítězství!
     
    Konec zápasu.
     
    59:59
    Tak nakonec nechává čas plynout a zbývají pouhé 3 setiny do konce základní hrací doby. Vhazovat se ještě bude před brankářem hostujícího celku.
     
    59:58
    Vyloučení v týmu Nashville Predators (Filip Forsberg – 2 min., podražení).
     
    59:58
    Jeden z hráčů Blues už měl napřaženo ke střele od modré čáry, tam byl ale sražen a soupeř mohl jít sám na prázdnou bránu. To ale přerušil rozhodčí a radí se s čárovými.
     
    59:30
    Domácí se snaží kombinovat v útočném pásmu, na to, že jim zbývá poslední půl minuta, nepřichází žádná střela, pouze osvobození soupeře.
     
    59:12
    Necelých 50 sekund zbývá do konce základní hrací doby a domácí trenér si vyžádal oddechový čas. Nyní už na tabuli kreslí nějakou situaci, kterou by měli jeho svěřenci zahrát. Uvidíme, zda se jim podaří díky trenérovi něco podobného, jako nedávno našim házenkářkám v osmifinále s Rumunskem.
     
    58:28
    Pozor! Domácí odvolávají dosud vynikajícího Allena a budou to zkoušet v šesti! Nyní celkem v poklidu převáží puk do útočného pásma.
     
    58:10
    Až dva domácí hráči cloní soupeřovu brankáři při hře v útočném pásmu. Je vidět, že chtějí něco udělat a času není na zbyt.
     
    57:23
    Blues se snaží co jen síly stačí, jejich střelecká neefektivnost jim ale v cestě za vyrovnáním rozhodně nepřidává. Nyní se krouží ve středním pásmu.
     
    56:35
    Pekka Rinne se musí ohlížet z každého rohu, odevšud na něj totiž lítají střely a jeho spoluhráči evidentně v obraně nestačí. Následovat bude další komerční přestávka a poté vhazování v obranném pásmu Nashvillu.
     
    55:36
    Brodziak se dostal do samostatného průniku po levé straně kluziště, následně byl ale těsně bráněn jedním ze spoluhráčů a jeho pozdější střela bekendem vyšla naprázdno.
     
    54:38
    Tak a zápletka by byla! Hosté se po pasivní obranné činnosti ještě musí bát o výsledek! Vstřelená branka rozhodně domácí borce nakopla a je to vidět i na rychlosti bruslení.
    53:37 Vladimír SOBOTKA - 1:2
     
    53:37
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Přece jen se domácím povedlo a dokázali snížit na rozdíl jediné branky! Troufám si říct, že na vyrovnání mají ještě dostatek času. Kyle Brodziak nahodil puk na bránu hostujícího celku a VLADIMÍR SOBOTKA vynikající tečí úplně změnil směr puku, který doputoval až za záda bezmocného Rinneho. Asistence: Kyle Brodziak a Alex Pietrangelo.
     
    53:15
    Jaškin se pokoušel ihned po zisku puku zadělat hostujícímu brankáři na nebezpečí, jeho ránu ale zablokovala hůl jednoho ze soupeřova obránců.
     
    52:58
    Matt Irwin minul svoji ránou soupeřovu branku a puk se z jeho hole dostal dokonce až do ochranné sítě za bránou. Následovat bude další komerční přestávka.

    Daniel Bertók

    Branky a nahrávky: 54. Sobotka (Brodziak, Pietrangelo) – 11. C. Smith (Josi), 37. Järnkrok (F. Forsberg, Irwin)


    St. Louis Blues: Allen (C. Hutton (C)) – Pietrangelo, Edmundson, Parayko, Gunnarsson, Bortuzzo, Dunn (A) – Tarasenko, B. Schenn, Berglund – T. Thompson, Stastny (A), Steen – Pääjärvi, Sundqvist, Sobotka – Jaškin, Brodziak, Upshall.
    Nashville Predators: Rinne (Saros (A)) – Ekholm (C), Josi, P. K. Subban, Jemelin, Y. Weber, Irwin – Arvidsson (A), Johansen, Hartnell – C. Smith, Turris, Fiala – Åberg, Järnkrok, F. Forsberg – Watson, Sissons, Bonino.

    Rozhodčí: Peel, Chmielewski – Amell, Murray.

    Diváci: 19097
    thejrc.org