NY Islanders – Buffalo 3:2 (po pr.) | Pittsburgh – Columbus 5:4 (2:0 po s.n.) | Carolina – Montreal 3:1 (kon.)
Boston – Ottawa 5:1 (kon.) | New Jersey – Detroit 3:1 (kon.) | NY Rangers – Washington 1:0 (2:0 po s.n.)
St. Louis – Nashville 1:2 (kon.) | Minnesota – Dallas 4:2 (kon.) | Winnipeg – Edmonton 4:3 (kon.)
Colorado – Arizona 1:3 (kon.) | Anaheim – Vegas 1:4 (kon.)
konec
Anaheim Ducks
1:4 (1:1, 0:1, 0:2)
Vegas Golden Knights
Čtvrtek 28.12.2017, 04:00 • Honda Center, Anaheim • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 04:00.
     
    VEGAS GOLDEN KNIGHTS

    Jedno z největších překvapení Západní konference v první polovině základní části? Jednoznačně nováček ligy Vegas Golden Knights. Odborníci je tipovali na spodní příčky Pacifické divize, ale oni jí místo toho panují – se stejným bodovým ziskem jako Los Angeles Kings – a duel od duelu dokazují, že se rozhodně nejedná o náhodu. Zlatí rytíři za sebou mají sérii pěti domácích zápasů v řadě, čtyři předchozí dotáhli do vítězného konce. A ten jeden prohraný nezvládli jen těsně, když z T-Mobile Areny vezli úspěch 3:2 po nájezdech Carolina Hurricanes. Následně si Vegas poradilo s Pittsburghem (2:1), Floridou (5:3), Tampou Bay (4:3) i Washingtonem (3:0) a vypadá to, že nováček je v naprosté pohodě. Navíc se nedávno do brankoviště vrátila delší dobu zraněná opora, tedy Marc-André Fleury.

    Kanadské bodování Las Vegas táhne Jonathan Marchessault (12 + 20), nejlepším střelcem je ale James Neal (17 + 10), kterému šlape na paty William Karlsson (16 + 12). Dobře si vede i častý nahrávač David Perron (7 + 20).
     
    ANAHEIM DUCKS

    Kačeři museli zejména na samotném počátku ročníku řešit početnou marodku. Hvězdy typu Ryana Getzlafa museli nahrazovat méně zkušení hokejisté a na produktivitě Anaheimu to občas bylo znát. Zranění však postupně doléčují a Ducks ukazují sílu, na kterou jsme od nich zvyklí. Nyní jim patří čtvrté políčko Pacifické divize, když ztrácejí dva body na třetí San Jose Sharks. Anaheim ovládl obě dvě minulá utkání. Nejprve předčil 5:4 po prodloužení New York Islanders, aby následně vynuloval obhájce Stanley Cupu Pittsburgh Penguins (4:0). V obou případech to navíc Kačeři zvládli venku. Teď je ale čeká domácí pohoda. Do konce kalendářního roku sehrají ještě tři duely, všechny proběhnou pod střecho u Honda Center. Přijde to Anaheimu k duhu?

    Týmové statistiky má u Ducks na starosti švédský šikula Rickard Rakell (10 + 14), jehož následují Corey Perry (6 + 16), Brandon Montour (6 + 12) nebo Andrew Cogliano (5 + 12). Velmi dobré období prožívá také český útočník Ondřej Kaše (9 + 6).
     
    Předchozí vzájemné utkání

    Týmy na sebe v této sezóně narazily už dvakrát, pokaždé se radovali Vegas Golden Knights. Ti na začátku prosinec doma přivítali Anaheim Ducks a porazili je 4:3 pro samostatných nájezdech.
     
    Československá stopa v utkání

    Ondřej Kaše (ANA) (9 + 6)
    Tomáš Nosek (VEG) (3 + 4)
     
    Vítejte u dnešního utkání National Hockey League. Čeká nás duel dvou týmů Pacifické divize, které na sebe narazí už potřetí v tomto ročníku. Anaheim Ducksvyzvou Vegas Golden Knights.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Anaheim Ducks: Gibson (R. Miller) – H. Lindholm, Manson, Fowler, Bieksa, Beauchemin, Montour – Rakell, Getzlaf, O. Kaše – Roy, Henrique, Silfverberg – Cogliano, Kesler, Wagner – N. Ritchie, Vermette, L. Shaw.

    Vegas Golden Knights: M. Subban (M.-A. Fleury) – McNabb, Schmidt, Engelland, Theodore, Merrill, C. Miller – Perron, Haula, Neal – R. Smith, W. Karlsson, Marchessault – Leipsic, Eakin, Tuch – O. Lindberg, Bellemare, Nosek.

    Rozhodčí: O'Rourke, Lee – Mach, Devorski.
     
    Ještě jednou vítejte u dnešního utkání, začneme zhruba za deset minut.
     
    Už si jen poslechneme hymnu a vše bude připraveno k úvodnímu vhazování.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:08
    Jako první se dnes kotouče na vhazování zmocnili hosté, kteří ale ještě nevyrazili dopředu, puk stáhli dozadu za svou klec.
     
    00:14
    Nyní už Golden Knights toužili přejít střední pásmo, avšak zastavilo je postavení mimo hru.
     
    00:36
    Subban si zahrál s kotoučem a poslal jej na najíždějící obránce. Ani jedna strana se zatím nemá k nějakému přečíslení nebo překvapivější akci.
     
    01:13
    Ondřej Kaše důrazný v souboji o kotouč u mantinelu, ale nepodařilo se mu dostat touš na najíždějící spoluhráče. Týmy rychle střídají a snaží se oba vytvořit tlak.
     
    01:40
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Doposud ani na jedné straně žádná větší šance, ale jakmile se Anaheim Ducks dostali k první střelecké příležitosti, hned je z toho kotouč za zády brankáře Malcolma Subbana. Jakob Silfverberg našel skvělou nahrávkou zpoza branky soupeře volného RICKARDA RAKELLA, jenž na nic nečekal, nabral kotouč na hokejku a z pozice mezi kruhy jej poslal do horní poloviny zařízení Golden Knights. Domácí jdou tedy ještě v prvních dvou minutách do vedení a Vegas bude nuceno dohánět ztrátu. Asistence: Jakob Silfverberg, Brandon Montour.
    01:40 Rickard RAKELL - 1:0
     
    02:32
    Hned další možnost pro Ducks. Nick Ritchie dorážel kotouč na brankovišti a moc nechybělo, aby jej dostal až do sítě. Tentokrát to ale Subban zvládl.
     
    02:58
    Hra se trošku uklidnila a poprvé se do akce dostávají také hosté. John Gibson ale doposud nemusel řešit ani jeden vážnější problém.
     
    03:21
    Kotouč končí sražený v ochranné síti, bude se vhazovat před klecí Las Vegas.
     
    03:52
    Rána Cogliana z dálky neměla moc šanci na úspěch, ale ještě ji zkoušel tečovat Kesler. Kdyby se mu to povedlo, má Subban obrovské potíže touš zastavit.
     
    04:25
    Stále platí, že brankář Anaheimu zůstává v klidu, v prvních pěti minutách zápasu mu hodně pomáhá obrana, takže nemusí řešit žádné trable.
     
    04:47
    Chris Wagner zavezl puk za svatyni soupeře a tam váhal, co udělat s kotoučem. Nakonec toho moc nevymyslel a o šanci na přihrávku přišel.
     
    05:25
    Sledujeme delší pasáž bez přerušení, čehož využívají hlavně Kačeři. Hampus Lindholm nahodil puk na branku a dvojice hráčů Ducks ještě dorážel. Tentokrát marně.
     
    06:10
    Vegas se nadále nedaří rozehrávka z vlastní třetiny. Jakmile se o to Zlatí rytíři pokusí, ztratí někde kolem červené čáry kotouč a je po šanci.
     
    06:39
    To Anaheim je při přechodu přes modrou útočnou čáru mnohem lepší a Vegas to očividně dělá potíže. Malcolm Subban se musí mít neustále na pozoru.
     
    07:06
    Za hosty vyslal první větší šanci na branku Jonathan Marchessault, ale Gibson byl na jeho pokus z pravého kruhu připraven. Následuje první komerční pauza.
     
    07:28
    Už se znovu hraje a opět zkusili útočit Ducks. Tentokrát ale nemohli v akci pokračovat, protože se nacházeli v ofsajdovém postavení.
     
    07:58
    Nyní domácí bek neudržel puk na modré čáře, takže Ducks přišli o útočné pásmo. Ale velmi rychle se tam zase vrátili, hosté zatím nejsou potřebně důrazní.
     
    08:28
    Ryan Getzlaf z dálky nahodil puk o zadní mantinel a čekal, zda se k němu dostane někdo v černém trikotu. A dostal, konkrétně Adam Henrique.
     
    08:54
    John Gibson pro jistotu přerušuje hru, i když měl docela dost času ještě rozehrávat.
     
    09:25
    Tuchovo nahození po pravém mantinelu nikam nevedlo, protože na hranici útočného pásma nikdo na kotouč v bílém dresu nečekal.
     
    09:35
    Puk skončil vytečovaný někam do hlediště a vhazovat by se mělo po pravé ruce hostujícího maskovaného muže.
     
    09:58
    Když už to vypadalo, že by Vegas mohlo ujet do přečíslení, přišlo v rozhodujícím okamžiku o kotouč. A tak hrají znovu domácí, konkrétně Cogliano.
     
    10:31
    Wagner si sjížděli mezi kruhy na přihrávku, ale pas od pravého mantinelu netrefil ideálně. Hosté následně vyhazují aspoň tak daleko, aby mohli vystřídat.
     
    11:06
    Nich Ritchie a jeho rychlá střela zápěstím z levého kruhu. Trefila ale jen prvního bránícího hráče, Subban vůbec nemusel zasahovat.
     
    11:34
    Obrovská šance jednoho z domácích útočníků, Subban jen tak tak vyrazil kotouč betonem před sebe. Navíc se bude vylučovat.
     
    11:48
    Anaheim Ducks si zahrají po tlaku v útočném pásmu první přesilovku utkání. Na trestnou lavici musí po hvizdu rozhodčího odejít James Neal, který se provinil sekáním a oslabuje Las Vegas.
     
    12:06
    Ducks drží útočné pásmo. Fowler nahodil puk z dálky na branku, pokusil se jej tečovat Rakell. Ale neúspěšně, o pár mžiků později už hosté vyhazují.
     
    12:35
    Dva velké zákroky Subbana, když byl na brankovišti velice aktivní Getzlaf. Ani nadvakrát ale touš do klece nedostal, tentokrát Vegas přálo i hodně štěstí.
     
    13:08
    Polovina anaheimské přesilovky je minulostí a nyní se hostům daří držet puk dostatečně daleko od svého brankáře.
     
    13:30
    Další vyhození a tohle už pro Las Vegas vypadá dobře. Zanedlouho se vyloučený James Neal vrátí zpátky na ledovou plochu.
     
    13:52
    Golden Knights jsou kompletní a navíc James Neal naskočil z trestné lavice okamžitě do samostatného úniku. Na Johna Gibsona si ale nepřišel, trefil pouze jeho ruku. A brankář Ducks sklízí potlesk od publika.
     
    14:16
    Vegas se bude snažit uklidnit hru, protože se poslední dobou až moc hrálo u jejich klece. Zatím ale Ducks zůstávají s kotoučem na hokejkách.
     
    15:06
    Adam Henrique čekal na modré čáře na přihrávku, aby mohl unikat do šance. Ale dostal ji příliš pozdě, už si ho obránce Zlatých rytířů všimli.
     
    15:40
    Hraje se docela dlouho bez přerušení, což také odpovídá rychlému tempu na ledě. Ani jedna strana se ale nedostává do šancí, jako by celky už jen čekal na konec třetiny.
     
    16:08
    Na hranici ofsajdu pro Vegas, nicméně hra stále pokračuje. Na druhou stranu to zkoušeli Rakell a Kaše, leč neúspěšně.
     
    16:30
    Malcolm Subban pro jistotu zkrotil lapačkou skákavý kotouč a přerušil hru. Hned po komerční přestávce se bude vhazovat před jeho zraky.
     
    16:45
    Zbytečné vyhození Anaheimu na zakázané uvolnění, domácí měli hodně času si rozehrávku rozmyslet. Takhle následuje buly po levé ruce Johna Gibsona.
     
    17:17
    Adam Henrique z levé strany hledal najíždějícího Silfverberga, ale hokejku švédského útočníka netrefil. Ale to byla další chyba v hostující obraně během této části.
     
    17:50
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Tak přeci jen se hosté dočkali ještě v první třetině vyrovnání. Ukázalo se, že někdy je v jednoduchosti krása. Golden Knights nic nevymýšleli, SHEA THEODORE dostal po zavezení kotouče do útočného pásma přesný pas na hokejku. Našel si volné místečko na levé straně za kruhem, kde jej nikdo nehlídal. Zpracoval puk na holi, v klidu zamířil a nádherně poslal puk o horní tyčku do zařízení Anaheim Ducks. Tady nemohl Gibson nic dělat, i kdyby se rozkrájel. Ideálně trefený touš. Máme tedy srovnáno. Asistence: Tomáš Nosek, Oscar Lindberg.
    17:50 Shea THEODORE - 1:1
     
    18:51
    Blíží se konec úvodní části, ale Ducks to ještě zkoušejí. Konkrétně Manson nahazoval nebezpečně z dálky na branku.
     
    19:06
    Běží poslední minuta první třetiny. Oba celky vystřídaly a Anaheim ještě bude zkoušet přechod přes středí pásmo. Zatím ale spíše vyčkává.
     
    19:37
    Nahozený puk z dálky o zadní mantinel Subbana mohl jen těžko ohrozit.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Úvodních dvacet minut je minulostí a na kostce v Honda Center svítí vyrovnané skóre. Přitom herně měli navrch domácí Ducks, ale ze svých velkých šancí udeřili pouze jednou. A to když se hned na startu mače trefil Rickard Rakell. Před první sirénou ale vyrovnal Shea Theodore a čeká nás pravděpodobně ještě napínavý duel.
     
    Střely na branku po první třetině

    Anaheim Ducks: 15

    Vegas Golden Knights: 8
     
    Nebude dlouho trvat a začne druhá třetiny utkání. Dostane se během ní některý z týmů do trháku?
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Také tentokrát na buly ve středovém kruhu uspělo Vegas, okamžitě nahodilo puk dopředu.
     
    20:16
    Smith prověřil střelou z první Johna Gibsona, ten lapačkou přerušuje hru a připisuje se první zákrok této dvacetiminutovky.
     
    20:35
    Je očividné, že Golden Knights chtějí být aktivnější než doposud, ukazuje se to na jejich stylu hry. A zatím se zdá, že by tahle taktika mohla na Anaheim platit.
     
    21:07
    Už ale hrají také Ducks a Kaše dorážel puk před Subbanem. Hned vzápětí hostující brankář přerušil hru, věděl, že kolem něj může být hodně nebezpečno.
     
    21:30
    Ryan Kesler dostal nahrávku do útočného pásma a zkusil se vykličkovat mezi dvěma soupeři. Nakonec neúspěšně, ale moc domácímu útočníkovi nechybělo.
     
    22:01
    Kaše a Getzlaf v rychlé kombinaci za klecí Las Vegas. Ducks teď ale nemají dost času ani prostoru na to, aby mohli zkusit zakončení na Subbanovu klec.
     
    22:34
    Gibson si připsal dva zásahy betonem, když jej zkoušel překonat Cody Eakin. Brankář Anaheimu ale moc dobře tušil, kam kotouč poletí.
     
    23:04
    Golden Knights se snaží využít toho, že se hraje dlouho bez přerušení. Po delší době dostali Kačery pod tlak a domácí si zatím neví rady s osvobozením.
     
    23:40
    Lindberg vypálil zápěstím a těsně před Gibsonem ještě někdo puk tečoval. Stále zůstávají Zlatí rytíři v útočné třetině.
     
    24:02
    Až nyní Silfverberg vyhodil přes všechny čáry na zakázané uvolnění. Anaheim Ducks za sebou mají hodně krušné okamžiky.
     
    24:22
    Las Vegas nemohlo do útočného pásma, čárový rozhodčí byl nekompromisní a odpískal postavení mimo hru.
     
    24:33
    Tentokrát zakázané uvolnění na druhé straně barikády, začíná se nám nepříjemně kouskovat hra. Snad tomu tak nebude dlouho.
     
    25:06
    Nahození z dálky na Subbana nevypadalo nebezpečně, ale klidně mohlo brankáři hostů přeskočit beton. Na dorážku potom nikdo v černém trikot nečekal.
     
    25:40
    Ani jeden tým si neví rady s přechodem středního pásma.
     
    25:42
    Úvodní početní výhoda čeká také na Vegas Golden Knights. Za katr odjíždí za nedovolené bránění obránce Ducks Kevin Bieksa. Bude doufat, že jeho spoluhráči neinkasují.
     
    26:13
    Zatím jen jedna nahrávka za druhou po mantinelu, ale Gibson zůstává v klidu, protože Vegas se střeleckými pokusy čeká.
     
    26:34
    Už to chtěl zkoušet Neal a po něm také Haula, ale ani jeden z uvedených netrefil přesně. Následně se Ducks poprvé v tomto oslabení osvobozují.
     
    27:08
    Znovu výborná obranná práce domácích, opět kotouč až za Subbanovou klecí. A kalifornská družina tak má dost času na to, aby na led poslala čerstvé síly.
     
    27:41
    Millerova rána bez přípravy proletěla kolem levé tyče, ale trefila jen zadní mantinel. To už jsou Kačeři kompletní, první oslabení bez problémů zvládli.
     
    28:23
    Hned možnost domácích. Rakell nabízel puk na hokejku Ondřeji Kašemu, který na brankovišti nebyl daleko od toho, aby se dokázal prosadit. Chyběly mu jen centimetry.
     
    28:41
    Následuje první komerční přestávka druhé třetiny, ale za malý okamžik pokračujeme.
     
    28:58
    Už se znovu hraje a Shaw zkusil před brankou tečovat střelu obránce od modré čáry. Potom Las Vegas reaguje vyhozením na zakázané uvolnění.
     
    29:18
    Někdo z hokejistů přihrál puk rukou a rozhodčí si toho moc dobře všimli, takže další přerušená hra.
     
    29:44
    Golden Knights nenašli recept na přechod přes modrou čáru, a tak to zkusili nahozením o zadní mantinel. Jenže bez výsledku.
     
    29:55
    Druhá hostující přesilovka po sobě. Domácí Andrew Cogliano inkasuje od hlavního rozhodčího menší trest za hákování a Vegas tak má šanci jít do vedení.
     
    30:06
    Anaheim začal oslabení vyhozením a zatím ukazuje, že se mu dnes v početních nevýhodách velmi daří.
     
    30:30
    Shea Theodore nahodil puk tak, aby ještě před Gibsonem poskakoval. To se mu také povedlo, ale i tak kus černé gumy skončila pouze za brankou.
     
    30:57
    Stále ještě Zlatí rytíři zůstávali v útočném pásmu, pak ale domácí málem prchli ve vlastním oslabení. Také Subban si musel připsat zákrok.
     
    31:35
    Další vyhození a zatím to vypadá, že Kačeři zvládnou i druhé oslabení zápasu bez inkasování.
     
    31:46
    Teď ale obrovská možnost Tucha. Ten měl na hokejce vedoucí branku, ale ani ležícího Gibsona nepřekonal. Americký gólman ve službách Anaheimu předvedl impozantní zákrok i v nevýhodné poloze.
     
    32:00
    Ducks jsou kompletní. Antoine Vermette navíc unikal do šance, finální nahrávka na spoluhráče mu ale nevyšla podle představ.
     
    32:31
    Bellemare vyslal z levé strany nečekanou dělovku a Gibson musel tasit svůj pravý beton. Domácí brankář vypadá, že je na dnešní duel skvěle připraven.
     
    33:03
    Vylučovat se bude také na druhé straně a po komerční přestávce si přesilovku zahraje Anaheim. Leipsic totiž obdržel dvě minuty za hrubost proti Getzlafovi.
     
    33:10
    Engelland okamžitě vyhazuje kotouč po mantinelu a Ducks budou muset co nejrychleji hledat cestu zpátky do útočného pásma.
     
    33:41
    Už ji sice našli, jenže přišlo další vyhození a tak Vegas zatím nemá při vlastním oslabení sebemenší problémy.
     
    34:20
    Hosté nikam nespěchají, ve středním pásmu podrželi puk na hokejkách a pošetřili drahocenné vteřinky. Tahle přesilovka v podání Duks není ideální.
     
    34:53
    Vyloučený Leipsic se za pár okamžiků vrátí do hry.
     
    35:12
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Známe hokejové pravidlo? Když nedáš, tak dostaneš. A to se nyní potvrdilo pod střechou Honda Center. Anaheim Ducks nejdříve vůbec nezvládli přesilovku. Když potom jejich početní výhoda skončila, zapomněli na volného CODYHO EAKINA, který ujížděl po pravé straně úplně sám. Tváří v tváři proti Johnu Gibsonovi uspěl, když mu poslal puk přesně mezi betony. Tahle chyba může Kačery ve výsledku ještě hodně mrzet. Asistence: Pierre-Edouard Bellemare.
    35:12 Cody EAKIN - 1:2
     
    36:35
    Domácí se snaží chybu napravit a kombinují v útočném pásmu. Jenže zatím bez výsledku, ve druhé třetině nepřesně zakončují.
     
    37:10
    Sledujeme delší pasáž bez přerušení. Zlatí rytíři hraji přesně hru, kterou potřebují. Drží puk dostatečně daleko od své klece a zkouší protiútoky.
     
    37:35
    Montour pokazil rozehrávku ze středního pásma, nenašel žádného volného najetého spoluhráče.
     
    38:28
    Schmidtovo nahození za branku také nikam nevedlo, protože zbytek hostující formace zrovna střídal.
     
    38:46
    John Gibson neriskoval rozehrávku a ještě raději přerušil hru. Bude se vhazovat po jeho levé ruce, ale až po konci reklamní přestávky.
     
    39:07
    Běží poslední minuta druhé třetiny. Subban si musel připsat zásah betonem, ale nejednalo se o nic složitého.
     
    39:33
    Ondřej Kaše si hledal místečko, kudy by obešel dvojici soupeřů, ale nakonec jej nenašel. Vypadá to, že další branky v této dvacetiminutovce neuvidíme.
     
    39:48
    Ještě jedno vhazování, hosté vyhodili na zakázané uvolnění.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    To je z prostřední části vše. Vegas Golden Knights sice nejsou vyloženě lepším týmem na ledě, přesto pod střechou Honda Center vedou těsně 2:1. Využívají totiž chyb Anaheimu. Domácí budou muset v poslední třetině zabrat, pokud dnes chtějí body. Uvidíme, co nám poslední perioda nabídne.
     
    Střely na branku po dvou třetinách:

    Anaheim Ducks: 22

    Vegas Golden Knights: 22
     
    Za chvíli odstartuje třetí třetina utkání. Anaheim Ducks v ní budou usilovat aspoň o vyrovnání, Vegas naopak o udrže náskoku. Ve druhé části se hokej herně vyrovnal.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Na vhazování ve středovém kruhu lepší Anaheim. Ale obrana Vegas zabránila rychlému přechodu soupeře do větší šance.
     
    40:28
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Horší začátek třetí třetiny si Anaheim Ducks představit nemohli. Vyhráli sice vhazování ve středovém kruhu, pak ale zavezli kotouč za vlastní branku a byl z toho malér. Domácí hokejista totiž pokazil rozehrávku a poslal puk přímo na hokejky soupeřů. Jonathan Marchessault si najel k levému mantinelu, odkud našel před brankovištěm osamoceného WILLIAMA KARLSSONA. Produktivní forvard Vegas tečoval puk bekhendem mezi betony Gibsona a mohl slavit. Těžká situace pro Ducks. Asistence: Jonathan Marchessault.
    40:28 William KARLSSON - 1:3
     
    41:25
    Anaheim se ale nezvládá a zkouší útočit. Subban musel řešit zakončení Fowlera z levého kruhu, ale nebyla to moc povedená střela.
     
    41:48
    Na druhé straně už operoval s pukem na hokejce Cody Eakin. Ale neuspěl, spíše ještě potřeboval někomu nahrát, nikdo se mu ale v daný okamžik nenabídl.
     
    42:29
    Bellemare v dobré kombinaci s Lindbergem, ale ani on nestihl zakončit. Gibson má každopádně na startu poslední třetiny spoustu práce a musí dávat pozor.
     
    43:20
    Ducks mají štěstí, že většina hostujících pokusů míří vedle. Teď má Vegas herně navrch a na ledě to jde hodně vidět.
     
    43:50
    Gibson vyjel riskantně rozehrávat do rohu, ale nakonec se mu to vyplatilo, jelikož kotouč dojel jako první.
     
    44:18
    Chris Wagner zkusil ohrozit Malcolma Subbana, taky jemu ovšem chyběla přesnost. Potom hokejisté v bílých dresech vyhazují na zakázané uvolnění.
     
    44:48
    Ondřej Kaše kličkoval v levém rohu s pukem na hokejce a čekal, až mu někdo najede před branku. Jenže nenajel a Vegas si potom s klidem kotouč převzalo.
     
    45:18
    Je vidět, že hosté budou hrát hlavně na jistotu. Anaheimu bude čas do konce základní hrací doby hodně rychle utíkat, nedaří se mu získat útočnou třetinu.
     
    45:45
    Schmidtova střela bez přípravy nemusela být špatná, ale o pár centimetrů minula levou tyčku.
     
    46:20
    Další vyhození Golden Knights přes všechny čáry, ale tentokrát puk někdo tečoval, takže se nejedná o zakázané uvolnění.
     
    46:49
    Stále ještě rozhodčí nemuseli přerušit hru. A to samozřejmě vyhovuje nováčkovi soutěže, protože Anaheim by se potřeboval přerušením trošku zklidnit.
     
    47:15
    Marchessault nahazoval puk do útočného pásma na teč, jenže neměl vepředu nikoho ve stejném dresu. A tak měl Anaheim čas vystřídat a poslat na led čerstvé síly.
     
    47:58
    Už za sebou máme skoro polovinu třetí třetiny. Obránce McNabb si počkal na hranici útočného pásma a pak v pohodě nahodil puk dopředu. Opět byl u kotouče jako první hráč Vegas.
     
    48:24
    Až nyní sledujeme přerušenou hru, po ofsajdu Las Vegas. Pokračovat budeme hned po komerční přestávce.
     
    48:34
    Už se znovu hraje a Golden Knights okamžitě vyrazili do akce. Sice se jim nepovedlo přečíslení, přesto dokázali zakončit a Gibson po zákroku lapačkou přerušil hru.
     
    48:57
    Vegas si s přechodem do pásma soupeře nedělá vrásky. Anaheim dává sokům hodně prostoru, a pokud to takhle půjde dále, hosté v pohodě dokráčí za výhrou.
     
    49:28
    Další střídání na obou stranách, ale hodně rychlé. Hlavně Anaheim se snaží o co nejrychlejší výměny formací.
     
    49:36
    Kačeři chtěli do útočného pásma, ale na modré čáře je zastavuje postavení mimo hru.
     
    50:05
    Po delší době domácí tým v útočném pásmu a v držení puku. Jenže nahrávky po mantinelu nikam nevedou, Subban může zůstat v klidu.
     
    50:34
    William Karlsson dobře vyřešil situaci dva na dva. Místo nahrávky volil kličku stahovačku, jen těsně se mu nepodařilo poslat kotouč mezi betony Gibsona.
     
    50:46
    Hra přerušena za domácí brankou, pokračovat se bude po reklamní pauze.
     
    51:02
    Gibson má hned další práci, musel si dávat pozor na vysokou střelu, kterou kryl lapačkou. Nakonec ale nepřerušil hru a počkal, jak si poradí jeho spoluhráči.
     
    51:35
    Ducks mají problém dostat se vůbec ze své třetiny, naopak Vegas v pohodě drží puk daleko od své branky. To bude na konci základní hrací doby Golden Knights stačit.
     
    51:38
    Anaheimu odpískaný ofsajd, což se ale publiku vůbec nelíbí, protože to bylo hodně sporné.
     
    52:10
    A znovu stejná situace. Když chtěli domácí přejít přes modrou čáru, McNabb jen vypíchl kotouč z hokejky soka a zabránil komplikacím svého týmu.
     
    52:50
    Také Tuch předvedl dobrou práci při napadání a zkomplikoval domácí rozehrávku. Subban už si dlouho nepřipsal žádný zákrok do statistik.
     
    53:20
    Obranná modrá čára Las Vegas poslední dobou připomíná neprostupnou zeď. Teď se Kačerům nepovedlo přejít do útoku ani ve třech mužích.
     
    53:48
    Po delší době střela na branku od domácích, tu ale dobře zblokoval obránce Golden Knights McNabb.
     
    54:11
    Puk skončil sražený někde mezi diváky a my budeme sledovat ještě jednu komerční přestávku. Kaliforňané by pomalu měli začít uvažovat o nějakém závěrečném tlaku.
     
    54:25
    Statistika střel na branku je nyní vyrovnaná po 27 pokusech na každé straně. Ale ve druhé polovině utkání mají herně o něco více navrch hostující hráči.
     
    55:04
    William Karlsson získal šikovně pásmo pro svůj tým. Když pak ale hledal někoho volného, už se mu tak dobře nevedlo.
     
    55:34
    Anaheim vší silou udržel útočné pásmo, když vybojoval kotouč u mantinelu. Ještě než ale obránce Bieksa stačil vypálit, bylo znovu po akci.
     
    56:25
    Domácí by potřebovali přerušit hru v útočném pásmu a třeba i odvolat gólmana. Ale zatím se jim nedaří vytvořit žádný souvislý tlak, který by ohrozil branku Vegas.
     
    56:46
    John Gibson už odjel na střídačku a Anaheim Ducks to zkoušejí se šesti muži v poli.
     
    57:15
    První vyhození přes celé kluziště Golden Knights nevyšlo, puk sotva dojel do útočného pásma, pak ho obrana Ducks zavčas dojela.
     
    57:27
    Střelu Montoura má Malcolm Subban v lapačce. Brankář Las Vegas vypadá, že je na závěr třetí třetiny v pohodě připraven.
     
    57:48
    Znovu Montour a jeho pokus, tentokrát nahozením na teč. Ta také těsně před Subbanem přišla, přesto hostující gólman Kašeho změnu směru stačil zachytit.
     
    58:06
    Také Cam Fowler to zkoušel za levým kruhem bez většího čekání. Když se ale opřel do puku, trefil prvního hráče před sebou.
     
    58:28
    Po delší době domácí celek přišel o útočné pásmo, bude tedy muset rychle hledat cestu zpátky.
     
    58:47
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Je rozhodnuto o tom, že dnes si dva body za výhru v základní hrací době odnesou Vegas Golden Knights. Hosté si třikrát vyměnili puk ve středním pásmu, aby pak DAVID PERRON zhruba od modré čáry v klidu poslal puk do odkrytého zařízení Anaheim Ducks. Přesná trefa a dá se očekávat, že se zbytek třetí části bude už jen symbolicky dohrávat. Asistence: Erik Haula, Nate Schmidt.
    58:47 David PERRON - 1:4
     
    59:46
    Ještě jeden zákrok pro Malcolma Subbana lapačkou a vhazování po jeho levé ruce. Už ale spíše symbolicky, o výsledku zápasu je rozhodnuto.
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec utkání a Vegas Golden Knights potvrdili, že jim první příčka Pacifické divize nepatří náhodou. Nováček soutěže zvítězil také na ledě Anaheim Ducks, přestože se pro něj duel nejdříve nevyvíjel dobře. Skóre brzy otevřel domácí Rickard Rakell, ale ještě před sirénou hosté vyrovnali. Když potom Cody Eakin z úniku skóroval a otočil na 2:1, ještě netušil, že rozhodl. Anaheim další góly nevyprodukoval a je jasné, že jedna branka na domácím ledě nestačí. Las Vegas v závěru zápasu získalo také herní převahu. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký zbytek roku.
     
    Střely na branku v zápase

    Anaheim Ducks: 28

    Vegas Golden Knights: 28
     
    Československá stopa v utkání

    Ondřej Kaše (ANA) (0 + 0, 2 střely na branku, čas na ledě 16:58)
    Tomáš Nosek (VEG) (0 + 1, 1 střela na branku, čas na ledě 12:53)
     
    Tři hvězdy utkání

    William Karlsson (VEG) (1 + 0)
    Rickard Rakell (ANA) (1 + 0)
    Brayden McNabb (VEG) (0 + 0) (06:42:12)

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 2. Rakell (Silfverberg, Montour) – 18. Theodore (Nosek, O. Lindberg), 36. Eakin (Bellemare), 41. W. Karlsson (Marchessault), 59. Perron (Haula, Schmidt)


    Anaheim Ducks: Gibson (R. Miller) – H. Lindholm, Manson, Fowler, Bieksa, Beauchemin, Montour – Rakell, Getzlaf, O. Kaše – Roy, Henrique, Silfverberg – Cogliano, Kesler, Wagner – N. Ritchie, Vermette, L. Shaw.
    Vegas Golden Knights: M. Subban (M.-A. Fleury) – McNabb, Schmidt, Engelland, Theodore, Merrill, C. Miller – Perron, Haula, Neal – R. Smith, W. Karlsson, Marchessault – Leipsic, Eakin, Tuch – O. Lindberg, Bellemare, Nosek.

    Rozhodčí: O'Rourke, Lee – Mach, Devorski

    Diváci: 17 444
    thejrc.org