NY Islanders – Buffalo 3:2 (po pr.) | Pittsburgh – Columbus 5:4 (2:0 po s.n.) | Carolina – Montreal 3:1 (kon.)
Boston – Ottawa 5:1 (kon.) | New Jersey – Detroit 3:1 (kon.) | NY Rangers – Washington 1:0 (2:0 po s.n.)
St. Louis – Nashville 1:2 (kon.) | Minnesota – Dallas 4:2 (kon.) | Winnipeg – Edmonton 4:3 (kon.)
Colorado – Arizona 1:3 (kon.) | Anaheim – Vegas 1:4 (kon.)
konec
Anaheim Ducks
1:4 (1:1, 0:1, 0:2)
Vegas Golden Knights
Čtvrtek 28.12.2017, 04:00 • Honda Center, Anaheim • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    58:47 David PERRON - 1:4
     
    58:47
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Je rozhodnuto o tom, že dnes si dva body za výhru v základní hrací době odnesou Vegas Golden Knights. Hosté si třikrát vyměnili puk ve středním pásmu, aby pak DAVID PERRON zhruba od modré čáry v klidu poslal puk do odkrytého zařízení Anaheim Ducks. Přesná trefa a dá se očekávat, že se zbytek třetí části bude už jen symbolicky dohrávat. Asistence: Erik Haula, Nate Schmidt.
    40:28 William KARLSSON - 1:3
     
    40:28
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Horší začátek třetí třetiny si Anaheim Ducks představit nemohli. Vyhráli sice vhazování ve středovém kruhu, pak ale zavezli kotouč za vlastní branku a byl z toho malér. Domácí hokejista totiž pokazil rozehrávku a poslal puk přímo na hokejky soupeřů. Jonathan Marchessault si najel k levému mantinelu, odkud našel před brankovištěm osamoceného WILLIAMA KARLSSONA. Produktivní forvard Vegas tečoval puk bekhendem mezi betony Gibsona a mohl slavit. Těžká situace pro Ducks. Asistence: Jonathan Marchessault.
    35:12 Cody EAKIN - 1:2
     
    35:12
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Známe hokejové pravidlo? Když nedáš, tak dostaneš. A to se nyní potvrdilo pod střechou Honda Center. Anaheim Ducks nejdříve vůbec nezvládli přesilovku. Když potom jejich početní výhoda skončila, zapomněli na volného CODYHO EAKINA, který ujížděl po pravé straně úplně sám. Tváří v tváři proti Johnu Gibsonovi uspěl, když mu poslal puk přesně mezi betony. Tahle chyba může Kačery ve výsledku ještě hodně mrzet. Asistence: Pierre-Edouard Bellemare.
    17:50 Shea THEODORE - 1:1
     
    17:50
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Tak přeci jen se hosté dočkali ještě v první třetině vyrovnání. Ukázalo se, že někdy je v jednoduchosti krása. Golden Knights nic nevymýšleli, SHEA THEODORE dostal po zavezení kotouče do útočného pásma přesný pas na hokejku. Našel si volné místečko na levé straně za kruhem, kde jej nikdo nehlídal. Zpracoval puk na holi, v klidu zamířil a nádherně poslal puk o horní tyčku do zařízení Anaheim Ducks. Tady nemohl Gibson nic dělat, i kdyby se rozkrájel. Ideálně trefený touš. Máme tedy srovnáno. Asistence: Tomáš Nosek, Oscar Lindberg.
    01:40 Rickard RAKELL - 1:0
     
    01:40
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Doposud ani na jedné straně žádná větší šance, ale jakmile se Anaheim Ducks dostali k první střelecké příležitosti, hned je z toho kotouč za zády brankáře Malcolma Subbana. Jakob Silfverberg našel skvělou nahrávkou zpoza branky soupeře volného RICKARDA RAKELLA, jenž na nic nečekal, nabral kotouč na hokejku a z pozice mezi kruhy jej poslal do horní poloviny zařízení Golden Knights. Domácí jdou tedy ještě v prvních dvou minutách do vedení a Vegas bude nuceno dohánět ztrátu. Asistence: Jakob Silfverberg, Brandon Montour.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 2. Rakell (Silfverberg, Montour) – 18. Theodore (Nosek, O. Lindberg), 36. Eakin (Bellemare), 41. W. Karlsson (Marchessault), 59. Perron (Haula, Schmidt)


    Anaheim Ducks: Gibson (R. Miller) – H. Lindholm, Manson, Fowler, Bieksa, Beauchemin, Montour – Rakell, Getzlaf, O. Kaše – Roy, Henrique, Silfverberg – Cogliano, Kesler, Wagner – N. Ritchie, Vermette, L. Shaw.
    Vegas Golden Knights: M. Subban (M.-A. Fleury) – McNabb, Schmidt, Engelland, Theodore, Merrill, C. Miller – Perron, Haula, Neal – R. Smith, W. Karlsson, Marchessault – Leipsic, Eakin, Tuch – O. Lindberg, Bellemare, Nosek.

    Rozhodčí: O'Rourke, Lee – Mach, Devorski

    Diváci: 17 444
    thejrc.org