Třinec – Olomouc 3:4 (1:2 po s.n.) | Mladá Boleslav – Litvínov 0:2 (kon.) | Chomutov – Plzeň 7:6 (po pr.)
Jihlava – Vítkovice 1:2 (po pr.) | Pardubice – Kometa Brno 0:2 (kon.) | Sparta – Liberec 3:0 (kon.)
po s.n. (1:2)
HC Oceláři Třinec
3:4 (1:1, 2:1, 0:1 - 0:0)
HC Olomouc
Čtvrtek 28.12.2017, 17:00 • WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5 200 diváků) • Tipsport extraliga • 34. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    Roman VLACH - 3:4
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým HC Olomouc.

    Po nájezdech vítězí hostující Olomouc, vítěznou branku si připisuje ROMAN VLACH!
     
    65:00
    Sudí nakonec Jaroměřského faul neposoudili jako trestné střílení, což se Martinovi Růžičkovi vůbec nelíbilo. Růžička se rozčílil natolik, že od sudích inkasoval osobní trest za nesportovní chování. Růžička tak bude Ocelářům chybět v nájezdech.
     
    65:00
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (Jan Jaroměřský – 2 min., sekání).
     
    56:52
    Robin Staněk u vlastní branky zalehl Irglovu přihrávku, od sudích obdržel dvě minuty za zdržování hry.
     
    53:40
    Oceláři jsou ve čtyřech. V obrovské šanci se v mezikruží ocitl Miroslav Holec, který však promáchl ideální moment. Následná bekhendová střela ležícího Hamerlíka nepřekonala.
     
    53:35
    Burian byl velmi důrazný na brankovišti, kotouč ale ani na několikrát za Hamerlíka nedostal. Hostující útočník však byl při své snaze faulován, na dvě minuty si na trestnou lavici půjde odpočinout Tomáš Marcinko. Dvě vteřiny přesilovky pět na tři pro hosty.
     
    52:42
    Hosté byli velmi blízko čtvrté branky! Staňkova střela, kterou tečoval Laš, překvapila Hamerlíka a kotouč poskakoval kolem brankové čáry! Pohromu domácích nakonec odvrátil Doudera, který odpálil puk do bezpečí!
     
    51:37
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Jiří Polanský – 2 min., krosček).
     
    46:55
    Další střela Rothovi nesedla, do samostatného úniku se tak mohl vydat Jakub Herman! Hostující útočník zkusil bekhendové zakončení, kotouč orazítkoval tyč třinecké branky!
    41:56 Jan JAROMĚŘSKÝ - 3:3
     
    41:56
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Máme vyrovnáno! Olomoučtí rychle přenesli hru na druhou stranu, první střela se jim ale nepovedla. Puk se odrazil na modrou čáru, odkud pálil JAN JAROMĚŘSKÝ! Jeho střela byla po cestě tečována domácím Davidem Musilem, Hamerlík byl bezmocný! Asistence: Aleš Jergl, Jakub Herman.
     
    39:12
    Hosté mohli v oslabení srovnat krok! Martina Růžičku v obranném pásmu neposlouchal kotouč, elitní útočník Ocelářů do vyložené pozice namazal Petru Strapáčovi! Ten však přestřelil!
     
    38:38
    Přesilovka pro domácí, hákováním se provinil Vilém Burian.
     
    34:21
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (David Ostřížek – 2 min., podražení).
     
    26:52
    Početní výhoda pro Oceláře, Vilém Burian fauloval do předbrankového prostoru pronikajícího Michala Kovařčíka.
    26:21 Jan KNOTEK - 3:2
     
    26:21
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Hosté se velmi snadno dostali ke své druhé brance. Oceláři za svou brankou kontrolovali puk, Musilovu rozehrávku ale svými bruslemi zastavil jeden z hlavních rozhodčích. K volnému puku se nejrychleji dostal JAN KNOTEK, který snadno překonal dezorientovaného Hamerlíka. Bez asistence.
    23:24 Milan DOUDERA - 3:1
     
    23:24
    Třinec právě vstřelil branku!
    Přesilovka ale hostům nevychází, Oceláři se prosazují ve vlastním oslabení! Martin Adamský s Tomášem Marcinkem zavezli kotouč do útočné třetiny, druhý jmenovaný pak od hrazení poslal přesný pas na najíždějícího MILANA DOUDERU! Třinecký obránce sice byl tísněn jedním z hostujících hráčů, i tak ale dokázal poslat kotouč do horního rohu Konrádovy branky! Asistence: Tomáš Marcinko, Martin Adamský.
     
    23:12
    David Musil musel na poslední chvíli zastavovat průnik Buriana, který se už už tlačil do zakončení. Hosté si zahrají přesilovou hru.
    20:50 Zbyněk IRGL - 2:1
     
    20:50
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři se ujímají vedení! David Cienciala za Konrádovou branou zachytil hostující rozehrávku, poté předal kotouč na modré stojícímu Davidovi Musilovi. Třinecký obránce poslal nahození do předbrankového prostoru, tam se svou tečí uspěl ZBYNĚK IRGL! Konrád byl bezmocný. Asistence: David Musil, David Cienciala.
    18:32 Lukáš KRAJÍČEK - 1:1
     
    18:32
    Třinec právě vstřelil branku!
    WERK ARENA bouří, Oceláři srovnávají krok! Růžičkovi se nejprve nepovedl pas na Rotha, hosté také ve své akci neuspěli. Kotouč si tak do své moci vzal LUKÁŠ KRAJÍČEK, přebruslil skrz skoro celé kluziště a střelou do horního rohu Konrádovy branky srovnal skóre zápasu! Asistence: Martin Růžička.
     
    09:41
    Martin Růžička si sjel za hostující obranu a po přesném pasu Krajíčka se sám vydal na Konráda. Růžička zkusil střelu po ledě, kotouč ale našel jen připravený Konrádův beton.
     
    07:02
    Martin Růžička prokázal svou pohodu a málem zařídil vyrovnání! Třinecký snajpr se středem kluziště prokličkoval až před Konráda, střelou mezi betony hostujícího brankáře ale neuspěl.
     
    05:40
    Druhá přesilovka pro domácí, na trestnou lavici usedl Robin Staněk, který v rohu vlastního pásma nedovoleně bránil jednoho ze soupeřů.
    04:01 Aleš JERGL - 0:1
     
    04:01
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Úvodní tlak domácím radost nepřinesl, z rychlé protiakce se naopak raduje hostující celek! Čtvrté formaci Ocelářů se nepovedl přechod přes střední pásmo, na druhou stranu se po přihrávce Jana Knotka vydal ALEŠ JERGL, který nekompromisní ranou propálil brankáře Hamerlíka! Asistence: Jan Knotek, Jiří Ondrušek.
     
    01:08
    Na trestnou lavici usedá Jiří Ondrušek, který hákoval pronikajícího Mikulíka.
    Marken.cz

    Daniel Ježek

    Branky a nahrávky: 19. Krajíček (Martin Růžička), 21. Irgl (D. Musil, Cienciala), 24. M. Doudera (Marcinko, Adamský) – 5. Jergl (J. Knotek, Ondrušek), 27. J. Knotek, 42. Jaroměřský (Jergl, Herman), rozh. náj. R. Vlach

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Jan Eberle (OLO)
    1:0   Jiří Polanský (TRI)
    2. série:
    1:0   Aleš Jergl (OLO)
    1:0   Zbyněk Irgl (TRI)
    3. série:
    1:0   Jan Knotek (OLO)
    1:0   Vladimír Dravecký (TRI)
    4. série:
    1:1   Kevin Sundher (OLO)
    1:1   Tomáš Marcinko (TRI)
    5. série:
    1:2   Roman Vlach (OLO)
    1:2   Vladimír Roth (TRI)


    HC Oceláři Třinec: Hamerlík (Hrubec) – Krajíček (C), M. Doudera, Linhart, D. Musil, Jank, Adámek, Roth – Rákos, Marcinko, Martin Růžička (A) – Cienciala, Mikulík, Irgl – Adamský (A), Polanský, Dravecký – Chmielewski, M. Kovařčík, O. Kovařčík.
    HC Olomouc: Konrád (Falter) – Staněk, Jaroměřský, Ondrušek (A), Rutar, Čáp, Dujsík – Laš, J. Knotek (C), Eberle – Burian (A), R. Vlach, J. Káňa – Strapáč, Mráz, Ostřížek – Holec, Herman, Jergl – Sundher.

    Rozhodčí: Zbyněk Kubičík, Oldřich Hejduk – Jiří Ganger, Vít Lederer
    thejrc.org