Washington – Boston 4:3 (1:0 po s.n.) | Tampa – Montreal 3:1 (kon.) | Florida – Philadelphia 3:2 (kon.)
Arizona – Toronto 4:7 (kon.) | Vancouver – Chicago 5:2 (kon.) | Los Angeles – Vegas 2:3 (po pr.)
San Jose – Calgary 3:2 (2:0 po s.n.)
po s.n. (1:0)
Washington Capitals
4:3 (0:2, 2:0, 1:1 - 0:0)
Boston Bruins
Pátek 29.12.2017, 01:30 • Capital One Arena, Washington • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Alexandr OVEČKIN - 4:3
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Washington Capitals.
    Autorem vítězné branky je ALEXANDR OVEČKIN.
    51:22 Tom WILSON - 3:3
     
    51:22
    Washington právě vstřelil branku!
    Domácí podruhé vyrovnávají! Lars Eller po těsném ofsajdu nahodil puk před branku, odkud se puk opět
    odrazil právě na Ellera. Ten využil zmatků v brankovišti a puk opět nahodil do brankoviště, kde jej TOM WILSON doklepl za brankovou čáru. Asistence: Lars Eller a Madison Bowey.
    47:19 David BACKES - 2:3
     
    47:19
    Bruins právě vstřelili branku!
    Domácí sice ubránili přesilovou hru, ale byl to právě T. J. Oshie, který na modré čáře v obranném pásmu přišel o kotouč! Ten se dostal k DAVIDU BACKESOVI, který z pravého kruhu zamířil přímo do pravého růžku. Braden Holtby si na puk sáhl lapačkou, ale ten ji jen škrtl a doplachtil za brankovou čáru. Asistence: Danton Heinen a Jake DeBrusk.
    34:07 Alexandr OVEČKIN - 2:2
     
    34:07
    Washington právě vstřelil branku!
    Stejně jako Bruins umí rychle udeřit i Capitals, který využitou přesilovou hrou vyrovnává stav utkání! John Carlson od modré čáry posunul puk na ALEXANDRA OVEČKINA, který ze své typické pozice na levém kruhu napálil puk do levého růžku. Asistence: John Carlson a Jevgenij Kuzněcov.
    32:31 Lars ELLER - 1:2
     
    32:31
    Washington právě vstřelil branku!
    Domácí se přeci jen dočkali branky a snižují na jednobrankový rozdíl! Tom Wilson přistrčil puk mezi kruhy, kam se z pravého kruhu pro vhazování prodral LARS ELLER. Ten ani nemířil a plachtící kotouč zapadl Chudobinovi pod horní tyč. Asistence: Tom Wilson.
    02:12 Noel ACCIARI - 0:2
     
    02:12
    Bruins právě vstřelili branku!
    Neuběhla ani minuta a hosté navyšuje své vedení na rozdíl dvou branek! Sean Kuraly vybojoval puk u pravého rohu a poté jej přikopl za branku na NOELA ACCIARIHO, ten po vyjetí zpoza branky nejprve u pravé tyče neuspěl, ale následná dorážka už prošla za Holtbyho. Asistence: Sean Kuraly.
    01:23 David BACKES - 0:1
     
    01:23
    Bruins právě vstřelili branku!
    Hostující Boston nastoupil do úvodu zápasu velmi aktivně a už po necelých dvou minutách sklízí ovoce! DAVID BACKES mezi kruhy dostal skvělou přihrávku z levého rohu, kde skvěle držel kotouč Riley Nash a přesnou střelou rozvlnil síť na Hotlbyho zády. Asistence: Riley Nash a Danton Heinen.

    Lukáš Ureš

    Branky a nahrávky: 33. Eller (T. Wilson), 35. Ovečkin (Carlson, Kuzněcov), 52. T. Wilson (Eller, Bowey), rozh. náj. Ovečkin – 2. Backes (Riley Nash, Heinen), 3. Acciari (Kuraly), 48. Backes (Heinen, DeBrusk)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   T. J. Oshie (WSH)
    0:0   Brad Marchand (BOS)
    2. série:
    0:0   Jevgenij Kuzněcov (WSH)
    0:0   David Pastrňák (BOS)
    3. série:
    1:0   Alexandr Ovečkin (WSH)
    1:0   Riley Nash (BOS)


    Washington Capitals: Holtby (Grubauer) – Orlov, Niskanen, Orpik, Carlson, Djoos, Bowey – Ovečkin, Bäckström, T. Wilson – J. Vrána, Kuzněcov, Oshie – Burakovsky, Eller, Connolly – Smith-Pelly, Beagle, Chiasson.
    Boston Bruins: Chudobin (T. Rask) – Chára, McAvoy, Krug, Carlo, Grzelcyk, K. Miller – Marchand, Bergeron, Pastrňák – Heinen, Riley Nash, Backes – DeBrusk, Spooner, Bjork – Schaller, Kuraly, Acciari.
    thejrc.org