Washington – Boston 4:3 (1:0 po s.n.) | Tampa – Montreal 3:1 (kon.) | Florida – Philadelphia 3:2 (kon.)
Arizona – Toronto 4:7 (kon.) | Vancouver – Chicago 5:2 (kon.) | Los Angeles – Vegas 2:3 (po pr.)
San Jose – Calgary 3:2 (2:0 po s.n.)
konec
Arizona Coyotes
4:7 (2:3, 1:3, 1:1)
Toronto Maple Leafs
Pátek 29.12.2017, 03:00 • Gila River Arena, Glendale • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    57:30 Connor BROWN - 4:7
     
    57:30
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Domácím se hodně rychle vymstilo odvolání brankáře! Marleau totiž vyhrál buly v obranném pásmu, Rielly o mantinel vyhodil puk před rozjetého CONNORA BROWNA a ten už to měl před nikým nehlídanou klecí jednoduché. Asistence: Morgan Rielly, Patrick Marleau.
    54:07 Christian FISCHER - 4:6
     
    54:07
    Arizona právě vstřelila branku!
    Přece jenom tu ještě máme menší zápletku! Clayton Keller se zastavil na pravém bodu pro vhazování, odkud vystřelil do betonu Andersena. Puk se odrazil na brusli CHRISTIANA FISHERA, který si ho předkopl do brankoviště a zblízka zakončil. Asistence: Clayton Keller, Alex Goligoski.
    38:33 Jordan MARTINOOK - 3:6
     
    38:33
    Arizona právě vstřelila branku!
    Domácí korigují stav na 3:6! Chychrun chvíli po vhazování vystřelil a puk se od hrudníku Andersena odrazil do míst, kde stál Rieder. Jeho dorážka ještě narazila na beton dánského brankáře, který posléze neměl nárok na další doklepnutí od JORDANA MARTINOOKA. Asistence: Tobias Rieder, Jakob Chychrun.
    35:23 Patrick MARLEAU - 2:6
     
    35:23
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Druhý gól v rozmezí pouhých deseti sekund pravděpodobně rozhoduje o dnešním vítězství Maple Leafs! Přes Komarova a Marnera se puk dostal na PATRICKA MARLEAUA, který byl před brankou trestuhodně nepokrytý a bekhendovým zakončením zkušeně zvedl puk nad nohu ležícího Wedgewooda. Asistence: Mitchell Marner, Leo Komarov.
    35:13 William NYLANDER - 2:5
     
    35:13
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Javorové listy trestají chybu v rozehrávce! Oliveru Ekman-Larssonovi školácky utekl puk od hokejky, čehož využil WILLIAM NYLANDER a při nájezdu udělal kličku do bekhendu, na což Wedgewood neodpověděl žádným vynikajícím zákrokem. Bez asistence.
     
    29:15
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Hosté využívají přesilovku a podruhé v zápase vedou dvougólovým rozdílem! PATRICK MARLEAU položenou hokejkou přesměroval Marnerovu pobídku na teč a kotouč proletěl až za Wedgewooda, který si na něj sáhl, ale zastavit jej nedokázal. Asistence: Mitchell Marner, Morgan Rielly.
    15:32 Brendan PERLINI - 2:3
     
    15:32
    Arizona právě vstřelila branku!
    No vida, zničehonic už je to znovu jen o jeden zásah! Stepan s Riederem vybojovali kotouč ve středním pásmu, druhý jmenovaný ho posléze zpoza koncové čáry přihrál pod sebe na BRENDANA PERLINIHO, který zblízka dotlačil puk za Andersena. Asistence: Tobias Rieder, Derek Stepan.
    14:15 Josh ARCHIBALD - 1:3
     
    14:15
    Arizona právě vstřelila branku!
    Domácí se taktéž radují z gólu a snižují na 1:3! Schenn dvakrát v řadě vypálil od modré, po druhé střele se puk vznesl do vzduchu a Martinook ho posunul na JOSHE ARCHIBALDA, který snadno zakončil do prázdné branky, neboť Andersen byl poměrně hodně vyjetý. Asistence: Jordan Martinook.
    11:25 Mitchell MARNER - 0:3
     
    11:25
    Toronto právě vstřelilo branku!
    A už je to o tři góly! Takovýto start zápasu si Arizona rozhodně nepředstavovala. Van Riemsdyk a Bozak zabojovali za brankou, druhý jmenovaný pak krátkou přihrávkou nabil MITCHELLU MARNEROVI a ten zprava opět propálil bezmocného Wedgewooda. Asistence: Tyler Bozak, James van Riemsdyk.
    10:58 Auston MATTHEWS - 0:2
     
    10:58
    Toronto právě vstřelilo branku!
    K velké radosti několika tisícovek hostujících fanoušků se Maple Leafs odtrhli na rozdíl dvou gólů. Nylander s velkou lehkostí projel po ose hřiště do útočného pásma, kde roztáhl hru doleva a AUSTON MATTHEWS bleskovou střelou zápěstím nechytatelně poslal kotouč pod břevno. Asistence: William Nylander, Jake Gardiner.
    08:55 Zach HYMAN - 0:1
     
    08:55
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Hosté jdou ve vlastním oslabení do vedení! Stepan udělal obrovskou hrubku na modré čáře, kde při snaze přihrát promáchl. ZACH HYMAN se tak zadarmo dostal do úniku a v něm se nemýlil, když forhendem vypálil nad Wedgewoodovu lapačku. Bez asistence.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 15. Archibald (Martinook), 16. Perlini (Rieder, Stepan), 39. Martinook (Rieder, Chychrun), 55. Fischer (Keller, Goligoski) – 9. Hyman, 11. Matthews (W. Nylander, Gardiner), 12. Marner (Bozak, J. van Riemsdyk), 30. Marleau (Marner, Rielly), 36. W. Nylander, 36. Marleau (Marner, Komarov), 58. Co. Brown (Rielly, Marleau)


    Arizona Coyotes: Wedgewood (Raanta) – Demers, Ekman-Larsson (A), Goligoski (A), Chychrun, L. Schenn, Connauton – Rieder, Stepan (A), Perlini – Fischer, Domi, Keller – Archibald, Dvorak, Crouse – Duclair, Cousins, Martinook.
    Toronto Maple Leafs: Andersen (McElhinney) – Hainsey, Rielly (A), C. Carrick, Gardiner, R. Polák, Borgman – W. Nylander, Matthews, Hyman – Komarov (A), Kadri, Marleau – Marner, Bozak (A), J. van Riemsdyk – Co. Brown, D. Moore, M. Martin.

    Rozhodčí: Kozari, Brenk – Wheler, Pancich

    Diváci: 17 125
    thejrc.org