Washington – Boston 4:3 (1:0 po s.n.) | Tampa – Montreal 3:1 (kon.) | Florida – Philadelphia 3:2 (kon.)
Arizona – Toronto 4:7 (kon.) | Vancouver – Chicago 5:2 (kon.) | Los Angeles – Vegas 2:3 (po pr.)
San Jose – Calgary 3:2 (2:0 po s.n.)
konec
Arizona Coyotes
4:7 (2:3, 1:3, 1:1)
Toronto Maple Leafs
Pátek 29.12.2017, 03:00 • Gila River Arena, Glendale • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z tohoto zápasu je to vše, mějte se fajn. (05:56:59)
     
    Československá stopa v utkání
    Roman Polák (TOR)
    0+0, 2 střely, čas na ledě 21:54.
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Patrick Marleau (TOR) 2+1
    2. Mitchell Marner (TOR) 1+2
    3. Jordan Martinook (ARI) 1+1.
     
    Střely na branku: 34 – 33 (14:11, 12:11, 8:11).
     
    Je dobojováno! Ojediněle vyprodaná Gila River Arena byla svědky dvouciferného přídělů gólů a přesto viděla poměrně poklidné utkání, kterému zkrátka něco chybělo. Nejzajímavější pasáž zápasu se odehrála v závěru první třetiny, kdy se Arizona vzchopila a po třech inkasovaných gólech se dotáhla na rozdíl jediné trefy. Ve druhé části Kojoti udělali několik osudových chyb v zadních řadách a ty prakticky rozhodly o dnešní výhře Toronta, které jinak nebylo výrazně lepším týmem a ve třetí třetině si svůj náskok v poklidu uhlídalo.
     
    Konec zápasu.
     
    59:56
    Goligoski ještě jednou zavezl puk do útočného pásma Arizony, odkud ho zase rychle vyhodil Hainsey.
     
    59:06
    Christian Fischer si nabruslil na pravé křídlo a z mantinelu vyslal křižnou střelu, kterou Andersen pravou nohou vykopl.
     
    59:00
    Poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:45
    Vyloučení v týmu Toronto Maple Leafs (Connor Carrick – 2 min., krosček).
     
    58:16
    Anthony Duclair se před Andersenem dostal do šarvátky s Borgmanem. Místo bitky ale byla k vidění jen přetahovaná, během které nepadl žádný úder na hlavu. I proto rozhodčí oběma hráčům nadělili jen menší tresty za hrubost.
    57:30 Connor BROWN - 4:7
     
    57:30
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Domácím se hodně rychle vymstilo odvolání brankáře! Marleau totiž vyhrál buly v obranném pásmu, Rielly o mantinel vyhodil puk před rozjetého CONNORA BROWNA a ten už to měl před nikým nehlídanou klecí jednoduché. Asistence: Morgan Rielly, Patrick Marleau.
     
    57:05
    Keller přenesl hru doleva ke Cousinsovi. Jeho střela byla sražená do vzduchu a další z domácích hráčů ze vzduchu nedokázal sklepnout puk do sítě.
     
    56:29
    Dnes nepříliš výrazný Max Domi ztratil puk na obranné modré čáře. Van Riemsdyk ho ihned poslal směrem na Wedgewooda, který střelu z osy hřiště vyrazil.
     
    56:00
    Matthewsovu přihrávku na osu hřiště vypíchl Ekman-Larsson k Archibaldovi, který kotouč jenom nahodil a odjel střídat.
     
    55:20
    Veterán Marleau po další chybě v rozehrávce Arizony zaútočil na hattrick střelou z levého mantinelu, ovšem puk skončil jen na hrudníku domácího gólmana.
     
    54:56
    Marner si pokryl puk a udržel ho v hostujícím útočném pásmu. Přihrávkou doprava pak našel Connora Carricka, jehož propagační střelu zpoza kruhu Wedgewood zastavil.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 15. Archibald (Martinook), 16. Perlini (Rieder, Stepan), 39. Martinook (Rieder, Chychrun), 55. Fischer (Keller, Goligoski) – 9. Hyman, 11. Matthews (W. Nylander, Gardiner), 12. Marner (Bozak, J. van Riemsdyk), 30. Marleau (Marner, Rielly), 36. W. Nylander, 36. Marleau (Marner, Komarov), 58. Co. Brown (Rielly, Marleau)


    Arizona Coyotes: Wedgewood (Raanta) – Demers, Ekman-Larsson (A), Goligoski (A), Chychrun, L. Schenn, Connauton – Rieder, Stepan (A), Perlini – Fischer, Domi, Keller – Archibald, Dvorak, Crouse – Duclair, Cousins, Martinook.
    Toronto Maple Leafs: Andersen (McElhinney) – Hainsey, Rielly (A), C. Carrick, Gardiner, R. Polák, Borgman – W. Nylander, Matthews, Hyman – Komarov (A), Kadri, Marleau – Marner, Bozak (A), J. van Riemsdyk – Co. Brown, D. Moore, M. Martin.

    Rozhodčí: Kozari, Brenk – Wheler, Pancich

    Diváci: 17 125
    ocianews.com