Švédsko – Česko 3:1 (kon.) | USA – Slovensko 2:3 (kon.) | Bělorusko – Rusko 2:5 (kon.)
Kanada – USA 3:4 (0:2 po s.n.)
konec
USA
2:3 (0:0, 1:1, 1:2)
Slovensko
Pátek 29.12.2017, 02:10 • Key Bank Center, Buffalo • Mistrovství světa do 20 let • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
    57:52 Samuel BUČEK - 2:3
     
    57:52
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Tak to je neuvěřitelný závěr utkání! SAMUEL BUČEK se projel prakticky celým kluzištěm, po cestě překonal několik protihráčů, objel branku a na druhý pokus dokázal dostat bekhendem puk za Wolla! Bez asistence.
    56:49 Casey MITTELSTADT - 2:2
     
    56:49
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Tlak se Američanům vyplatil, už je zase srovnáno. CASEY MITTELSTADT si na modré vybojoval puk, pŕedvedl parádní individuální akci, zbavil se Ivana a po rychlém blafáku zasunul do odkryté branky. Bez asistence.
    55:15 Filip KRIVOŠÍK - 1:2
     
    55:15
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    No a pozor, Slovensko jde opět do vedení! Po průniku pravou stranou se puk dostal zpoza branky na najíždějícího FILIPA KRIVOŠÍKA a ten bekhendem pověsil puk pod břevno. Woll neměl nárok a je to tak 1:2! Asistence: Samuel Buček.
    31:07 Brady TKACHUK - 1:1
     
    31:07
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    A je srovnáno! Po pravé straně potáhl akci Poehling, naservíroval přihrávku na střed, kde byl BRADY TKACHUK, ten si hodil puk na bekhend a mezi betony gólmana Durného poslal puk do sítě. Asistence: Ryan Poehling, Joey Anderson.
    24:52 Filip KRIVOŠÍK - 0:1
     
    24:52
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    No tak to je pro tým USA docela šok. Po ztrátě puku vznikl slovenský výpad tři na jednoho, vše na sebe vzal FILIP KRIVOŠÍK, nevymýšlel nic složitého a prostě prostřelil gólmana Wolla. Asistence: Samuel Buček
    Marken.cz

    Aleš Pur

    Branky a nahrávky: 32. B. Tkachuk (Poehling, J. Anderson), 57. Mittelstadt – 25. Krivošík (Buček), 56. Krivošík (Buček), 58. Buček


    USA: Woll (Oettinger) – Fox (A), Samberg, R. Lindgren (A), Perunovich, Peeke, M. Anderson, Hughes – Poehling, B. Tkachuk, J. Anderson (C) – Mittelstadt, Harper, Tufte – Yamamoto, Brown, Bellows – Lockwood, Frederic, Jones – Norris.
    Slovensko: Durný (Hrenák) – Hedera, Korenčík, Bodák (C), Ivan, Fehérváry (A), Zeleňák, Matejovič, Fereta – Smolka, Kelemen, Kundrik – Studenič, Tamáši, Miloš Roman – Buček, Krivošík, Ružička – Čacho (A), Liška, Solenský.

    Rozhodčí: Kulev (RUS), Sjoqvist (SWE) – Hagerström (FIN), Yletyinen (SWE)

    Diváci: 8 188
    thejrc.org