Riga – Mountfield HK 1:4 (kon.) | Davos – Hämeenlinna 4:2 (kon.)
konec
Dinamo Riga
1:4 (1:1, 0:1, 0:2)
Mountfield HK
Pátek 29.12.2017, 15:10 • Vaillant Arena, Davos • Spengler Cup • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Partner:
    58:31 Bedřich KÖHLER - 1:4
     
    58:31
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec definitivně rozhoduje o svém postupu! Dinamo se rozhodlo odvolat brankáře! Hráči Hradce Králové však vybojovali puk a BEDŘICH KÖHLER jej po přihrávce před branku uklidil do sítě! Asistence: Jaroslav Bednář.
     
    56:51
    A přesilovku si navíc zahraje i Hradec! Karl Stollery vyfasoval dvě minuty za hákování!
     
    54:40
    Lotyšský celek si ale zahraje přesilovku. Lukáš Lhoták vyfasoval dvě minuty za hákování.
    51:48 Petr KOUKAL - 1:3
     
    51:48
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec Králové přidává svou třetí branku v utkání a přibližuje se postupu do semifinále! PETR KOUKAL byl volný v mezikruží, kam dostal přesnou přihrávku, zpracoval si puk a vymetl horní roh branky! Asistence: Rudolf Červený.
     
    51:33
    Gerhát si sjel na přihrávku mezi kruhy, parádním zpracováním si udělal prostor ke střele, ale forhendem těsně minul horní roh Kalninšovy branky!
    34:55 Radek SMOLEŇÁK - 1:2
     
    34:55
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec Králové si bere zpět ztracené vedení! Lukáš Lhoták dojel odražený puk, posunul jej do útočného pásma, kde si jej převzal RADEK SMOLEŇÁK a parádní bekhendovým blafákem poslal Hradec do vedení! Asistence: Lukáš Lhoták.
     
    33:17
    Červený dostal přihrávku mezi kruhy, měl čas na zakončení, ale nakonec puk vůbec netrefil! Tohle byla obrovská šance!
     
    28:02
    Krásnou akci Hradce Králové v přesilové hře zakončoval Jaroslav Bednář, ale jeho táhlou střelu zápěstím vykopl brankář Dinama betonem!
     
    26:46
    Vyloučení v týmu Dinamo Riga (Maris Bičevskis – 2 min., vysoká hůl).
    19:35 Mikelis REDLIHS - 1:1
     
    19:35
    Riga právě vstřelila branku!
    Je vyrovnáno! Dinamo Riga přeci jen ještě před přestávkou dotahuje krok! Miks Indrašis jednou rukou prostrčil puk mezi dva obránce do útočného pásma, kde si kotouč našel MIKELIS REDLIHS, jež poprvé překonal Rybára! Asistence: Miks Indrašis, Oskars Batna.
     
    15:21
    Svou první přesilovku si vyzkouší Dinamo Riga! Dvě minuty za hákování vyfasoval Martin Pláněk.
     
    12:17
    Hradec mohl navýšit své vedení! Do samostatného úniku se prodral Džerinš, jenže těsně před Kalninšem nedotáhl bekhendový blafák podle svých představ!
     
    11:05
    Mikelis Redlihs si zpoza branky Hradce Králové vybruslil do střelecké pozice a z otočky zakončil zápěstím. Jeho pokus těsně minul horní roh branky!
    05:39 Jaroslav BEDNÁŘ - 0:1
     
    05:39
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec Králové se v signalizované výhodě dostává do vedení! JAROSLAV BEDNÁŘ dostal přihrávku do útočného pásma, bez problémů objel branku, otočil se a zasunul kotouč do odkryté klece! Asistence: Lukáš Cingel, Radek Smoleňák.
     
    03:02
    Maris Bičevskis se před brankou soupeře dostal k odraženému kotouči. Útočník Dinama pálil do horního rohu, ale naštěstí pro Hradec trefil boční síť!

    Tomáš Kubečka

    Branky a nahrávky: 20. M. Redlihs (Indrašis, Batna) – 6. Jaroslav Bednář (Cingel, Smoleňák), 35. Smoleňák (Lhoták), 52. Koukal (Červený), 59. Köhler (Jaroslav Bednář)


    Dinamo Riga: Kalninš (Armalis) – Pujacs, Galvinš, K. Redlihs, Salmela (A), Stollery, Jerofejevs, Ališauskas, Batna (C) – Indrašis (A), M. Redlihs, Darzinš – McMillan, Žerděv, Kristo – Pavlovs, Rihards Bukarts, Skvorcovs – Bičevskis, Jevpalovs, Razgals.
    Mountfield HK: Rybár (J. Pavelka) – Vydarený, Pláněk, Cibulskis, Zámorský, Graňák, Gregorc, Gernát – Dragoun, Šimánek, Köhler (A) – Jaroslav Bednář (C), Džerinš, Kukumberg – Červený, Vopelka, Koukal (A) – Smoleňák, Berger, Lhoták – Cingel.

    Rozhodčí: Lemelin, Wehrli – Kovacs, Obwegeser
    thejrc.org