New Jersey – Buffalo 3:4 (po pr.) | Detroit – NY Rangers 3:2 (1:0 po s.n.) | Tampa – Philadelphia 3:5 (kon.)
Carolina – Pittsburgh 2:1 (kon.) | Ottawa – Columbus 5:4 (kon.) | Minnesota – Nashville 4:2 (kon.)
Winnipeg – NY Islanders 4:2 (kon.) | Dallas – St. Louis 4:2 (kon.) | Colorado – Toronto 4:3 (po pr.)
Edmonton – Chicago 3:4 (po pr.) | Anaheim – Calgary 2:1 (kon.)
konec
Anaheim Ducks
2:1 (1:0, 0:1, 1:0)
Calgary Flames
Sobota 30.12.2017, 04:00 • Honda Center, Anaheim • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:35
    Giordano okamžitě zakončoval bez přípravy. Dokonce dvakrát, John Gibson jeho šanci pokaždé zastavil. A dostává za tento dvojzákrok zasloužený ohlas od diváků.
     
    57:32
    Už se tak děje. Mike Smith zamířil na střídačku a Calgary to zkouší se šesti muži v poli.
     
    55:19
    Nejspíš jedna z posledních šancí Flames, jak něco udělat se zápasem. Hosté si totiž zahrají přesilovku. Na dvě minuty musí za katr Rickard Rakell, provinil se hrubostí.
     
    53:20
    Jakob Silfverberg v tutové šanci u pravé tyče, ale nahrávku od Vermetteho nedokázal usměrnit do sítě. Už mohlo být skoro rozhodnuto.
     
    50:27
    Další komplikace pro Calgary v cestě za body z tohoto zápasu. Sean Monahan totiž dostane dvě minuty za jasnou vysokou hůl, takže jeho tým čeká oslabení.
     
    46:08
    Smith jen těsně udržel puk před brankovou čarou, než sám spadl do klece. Teď mají Plameny i slušnou porci štěstí, stále se musí bránit.
    42:17 Rickard RAKELL - 2:1
     
    42:17
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Přesilové hry dnes rozhodně nebyly výsadou ani jednoho týmu, celky se v nich trápily a vypadalo to, že něco takového budeme sledovat i nyní. Ale opak je pravdou. Sotva Kačeři vyhráli vhazování, nahodili puk před brankoviště. Tam se k němu nejdříve dostal Silfverberg a poté také kapitán Getzlaf, jenž touš posunul před polovinu prázdné klece na RICKARDA RAKELLA. Švédský útočník už měl snadnou pozici pro zakončení. Anaheim tedy dnes podruhé vede. Asistence: Jakob Silfverberg, Ryan Getzlaf.
     
    42:10
    Brankář Calgary hodně zariskoval, když vyjel na další rozehrávku z branky. Potom vyhodil puk bez teče přes mantinel, takže dostane dvě minuty za zdržování hry. Laciná přesilovka pro Ducks.
     
    39:10
    Na druhé straně velká šance Monahana, ten ale ztroskotal na výborném obranném zákroku Mansona. A částečně se o zákrok zasloužil i sám Gibson.
     
    34:35
    Po předchozí situaci na brankovišti se vylučuje na domácí straně. Josh Manson dostává od rozhodčích dvě minuty za hrubost, a tak následuje přesilovka Calgary.
     
    34:35
    Sam Bennett v tutové šanci. Gibson ztratil přehled o situaci a nechal skoro celou prázdnou klec, přesto ji hokejista Calgary nedokázal trefit. Tohle ho bude ještě hodně mrzet.
    31:55 Micheal FERLAND - 1:1
     
    31:55
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Stejně jako přišel v první třetině spravedlivě gól Anaheimu, nyní se hokejová spravedlnost usmála také na Calgary. Flames se od začátku druhé části herně zlepšili, tady je jejich odměna. Bartkowski nahodil z nevýhodné pozice kotouč na branku, který Johnu Gibsonovi vypadl z náruče. A to bylo pro Ducks osudové. Na dorážku totiž čekal připravený MICHEAL FERLAND, jenž pohotově dorazil puk do sítě. Máme tedy vyrovnáno a čeká nás napínavý průběh zbytku duelu. Asistence: Matt Bartkowski, Mike Smith.
     
    28:46
    Domácí celek čeká další početní výhoda, protože Curtis Lazar inkasuje menší trest za hrubost. A to by mohla být komplikace pro zlepšující se hru Flames.
     
    19:59
    Ryan Kesler dopravil puk z brankoviště do sítě a domácí už se radovali z branky, ale ta nakonec neplatí. Po konzultaci na videu rozhodčí rozhodli, že došlo ke kopnutí kotouče do sítě.
     
    18:20
    Po zmíněné situaci se bude vylučovat. Dvě minuty za hrubost dostane hostující Hathaway, který tak oslabuje svůj celek. Anaheim Ducks tedy čeká další přesilová hra. Tresty dostávají i Lazar s Calgary a anaheimský Montour za hrubost, ale jejich provinění se vykrátí.
     
    13:04
    Manson tentokrát sám v šanci. Za pravým kruhem napřáhl, vypálil a málem se mu podařilo trefit horní růžek branky, moc nechybělo.
     
    11:38
    Tak tohle byla pravá nefalšovaná bitka se vším všudy, kterou hala oceňuje. Domácí Ryan Kesler a hostující Matthew Tkachuk se do sebe pustili jako dva dřevorubci, svedli vyrovnaný souboj. A samozřejmě dostanou shodně pětiminutové tresty za rvačku.
     
    08:40
    Už asi třetí velká šance Getzlafa. Nyní zůstal sám před Smithem a mohl si udělat, co jen chtěl. Měl spoustu času. Pokusil se gólmana Flames překonat u tyče, nakonec trefil jen tyčku.
     
    07:39
    Tentokrát si Anaheim zahraje plnohodnotnou přesilovku. Podruhé za katr usedne Mikael Backlund, tentokrát za držení. Dobrá šance pro kalifornskou družinu.
     
    06:24
    Další velká šance Ducks. Rakell opět nabízel puk Getzlafovi a kapitán domácích málem překonal Smithe. Tohle by mohl být velký problém pro Calgary.
     
    04:37
    Jenže počet hráčů na ledě se velmi rychle srovná. Mikael Backlund zasáhl soupeře do obličeje hokejkou, takže jasná vysoká hůl. Dnes poprvé uvidíme hru čtyři na čtyři.
     
    04:09
    Josh Manson dostává dvě minuty za krosček a Calgary si tedy zahraje svou první dnešní přesilovku.
    03:48 Cam FOWLER - 1:0
     
    03:48
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Tohle muselo zákonitě přijít. Anaheim Ducks jsou od úvodního vhazování lepším týmem na ledové ploše, dostávají se častěji na kotouč a v pohodě přecházejí přes modrou čáru. A to se potvrdilo také nyní. Domácí ukázkově přešli do útočného pásma, rozebrali defenzivu Flames a mohli slavit. Ryan Getzlaf přenechal z levé strany puk muži jménem CAM FOWLER, jenž neměl z prostoru před brankovištěm sebemenší problém pověsit kotouč za překvapeného Smithe. Calgary tak musí od začátku dohánět. Asistence: Ryan Getzlaf, Rickard Rakell.
     
    02:36
    Kesler vybídl Cogliana k tutovce. Druhý jmenovaný hokejista Ducks zůstal sám před Smithem, nechybělo moc, aby mu bekhendem pověsil kotouč nad levý beton.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 4. Fowler (Getzlaf, Rakell), 43. Rakell (Silfverberg, Getzlaf) – 32. Ferland (Bartkowski, M. Smith)


    Anaheim Ducks: Gibson (R. Miller) – H. Lindholm, Manson, Fowler, Bieksa, Beauchemin, Montour – Rakell, Getzlaf, O. Kaše – Roy, Henrique, Silfverberg – Cogliano, Kesler, Wagner – N. Ritchie, Vermette, L. Shaw.
    Calgary Flames: M. Smith (Rittich) – Giordano, D. Hamilton, Brodie, Hamonic, Stone, Bartkowski – J. Gaudreau, Monahan, Ferland – Tkachuk, Backlund, Lazar – S. Bennett, Jankowski, Hathaway – Jágr, Stajan, Brouwer.

    Rozhodčí: Sutherland, Brenk – Heyer, Shewchyk

    Diváci: 17 174
    ocianews.com