Finsko – Slovensko 5:2 (kon.) | Dánsko – Kanada 0:8 (kon.) | Švýcarsko – Česko 3:6 (kon.)
USA – Finsko 5:4 (kon.)
konec
USA
5:4 (2:0, 2:2, 1:2)
Finsko
Neděle 31.12.2017, 22:00 • Key Bank Center, Buffalo • Mistrovství světa do 20 let • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany je to dnes vše, přeji vám úspěšný nový rok a u dalších onlajnů v roce 2018, nejenom těch hokejových, se těším napočtenou. (00:38:24)
     
    A co z toho plyne pro českou reprezentaci? Je to jasné, náš tým je průběžně na druhém místě skupiny B a utká se s třetím týmem z sk. A. Vše záleží na posledním utkání v naší skupině, pokud Švédsko porazí Rusko, jdeme na Finy, pokud ne, jdeme na Američany. Poslední utkání skupiny B můžete na Onlajnech sledovat taktéž.
     
    Je tomu opravdu tak, Finové se ale absolutně za svůj výkon proti favoritovi stydět nemusí. Dámy a pánové, viděli jsme velmi zajímavé a pohledné utkání. V první části dominovali domácí hráči, kteří si vybudovali dvoubrankový náskok a vše vypadalo na poklidný večer v Buffalu. Dokonce USA vedlo již 3:0, jenže Suomi se vrátilo do utkání dvěma góly, ještě ve druhé části šli domácí opět na dvě v rozdílu. Poslední část ale přinesla radost do finských obrazovek a finským divákům, neboť během minuty bylo srovnáno. Vše se chystalo do prodloužení, když v čase 58:23 skóroval Fox a rozhodl o výhře USA 5:4.
     
    Konec zápasu.
     
    59:58
    Domácí vyhazují ven, Finové ve snaze rychle dohnat ztrátu způsobili icing a asi je definitivně hotovo.
     
    59:48
    Vesalainen nahodil na Wolla, americký brankář si nedělal problémy a podržel kotouč. Bude se vhazovat po jeho pravici.
     
    59:10
    Heiskanen rozváží kotouč do pásma, Finové tlačí, domácí brání. Fox nyní ale vyhodil ven z pásma, nikoli na icing.
     
    58:56
    Puk se dotkl ochranné sítě a hra jde ven z pásma, ač to vypadalo, že střelu Juoleviho tečoval jeden z Američanů, nakonec tečoval loket Kuokkanena.
     
    58:23
    Oddechový čas pro hosty. A Finové v šesti!
    58:23 Adam FOX - 5:4
     
    58:23
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Tváře Seveřanů na střídačce mluví jasně: tohle je špatné. Pas Tkachuka si našel hůl Mittelstadta, který vysunul přihrávkou na pravý kruh ADAMA FOXE a hráč draftovaný Calgary posílá domácí do vedení o jednu trefu! Asistence: Casey Mittelstadt, Brady Tkachuk
     
    58:04
    Mittelstadt pozdravil hostujícího gólmana, jeho střela byla vyražena betonem.
     
    57:12
    Americký gólman vyjel za branku, aby popohnal své spoluhráče a rozjel útok. Finové ale tvrdě brání a své soupeře k ničemu nepouští. Důkazem zastavení otočky Jonese, ten byl o pár sekund později hlavní postavou, Luukkonen zastavil překvapivě kotouč a Jones na něj dorážel.
     
    56:54
    Na druhé straně kontrovali domácí, jejich útočnou snahu hatí ofsajd.
     
    56:29
    Kupari tvrdě vypálil z vrcholu pravého kruhu, Woll podržel kotouč v náručí a bude se vhazovat poblíž jeho království.
     
    56:03
    Icing Finů, americká režie nám zatím nabízí pohled na tabulky a rozhodně to bude pro Čechy ještě zajímavé. Hrozí jim víceméně kdokoliv, otázkou je, jak dopadne dnešní utkání.
     
    54:48
    Kotouč se dostal k Koivulovi, který se pokusil vystřelit, selhal, neboť ho zastavil Lindgren. Od modré vypálil Välimäki a americký gólman byl v permanenci. Náznak šance na druhé straně měl Yamamoto, puk byl pro něj až moc dlouhý. Domácí v ofsajdu, tohle bude ještě zajímavé. Komerční pauza.
     
    53:32
    Je to naprosto vyrovnaná bitva. Finové velmi ožili a troufám si tvrdit, že USA nyní tahá za kratší konec provazu. Nicméně Spojené státy dokáží zatlačit a hosté se bránili vyhozením z pásma.
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 4. Frederic (Tufte, Yamamoto), 15. Mittelstadt (B. Tkachuk, Perunovich), 27. J. Anderson (B. Tkachuk, Fox), 40. J. Anderson (Fox, Mittelstadt), 59. Fox (Mittelstadt, B. Tkachuk) – 30. A. Räsänen (Tolvanen), 39. Tolvanen (Jokiharju), 49. Koppanen (Nurmi, Vaakanainen), 50. Vesalainen (Juolevi, Välimäki)


    USA: Woll (Oettinger) – Fox, Samberg, R. Lindgren, Perunovich, Peeke (A), M. Anderson (A), Hughes – Poehling, Yamamoto, Bellows (C) – B. Tkachuk, Mittelstadt, J. Anderson – Norris, Harper, Jones – Tufte, Frederic.
    Finsko: Luukkonen (Lehtinen) – Heiskanen (A), Välimäki (C), Juolevi, Jokiharju, Vaakanainen, Kotkansalo, Salo – Vesalainen (A), Tolvanen, A. Räsänen – Kuokkanen, Koivula, Heponiemi – Tuulola, Ikonen, Innala – Jääskä, Koppanen, Nurmi – Kupari.

    Rozhodčí: Garon (CAN), Šír (CZE) – Hansen (DEN), Šefčík (SVK)
    thejrc.org