Philadelphia – Pittsburgh 1:5 (kon.) | Toronto – Tampa 0:2 (kon.) | Carolina – Washington 4:5 (po pr.)
NY Islanders – Boston 1:5 (kon.) | Montreal – San Jose 1:4 (kon.) | St. Louis – New Jersey 3:2 (2:0 po s.n.)
Minnesota – Florida 5:1 (kon.) | Dallas – Columbus 1:2 (kon.) | Colorado – Winnipeg 3:2 (po pr.)
Edmonton – Los Angeles 0:5 (kon.) | Vancouver – Anaheim 0:5 (kon.) | Vegas – Nashville 3:0 (kon.)
konec
Montreal Canadiens
1:4 (0:1, 1:2, 0:1)
San Jose Sharks
Středa 03.01.2018, 01:40 • Bell Centre, Montreal • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tři hvězdy utkání

    Marc-Edouard Vlasic (SJS) (1 + 1)
    Timo Meier (SJS) (2 + 0)
    Brent Burns (SJS) (0 + 1) (04:07:35)
     
    Československá stopa v utkání

    Tomáš Plekanec (MTL) (0 + 0, 2 střely na branku, čas na ledě 16:29)
    Jakub Jeřábek (MTL) (0 + 0, 3 střel na branku, čas na ledě 18:01)
    Tomáš Hertl (SJS) (0 + 0, 2 střely na branku, čas na ledě 18:13)
     
    Střely na branku v zápase

    Montreal Canadiens: 33

    San Jose Sharks: 31
     
    Trápení Montrealu pokračuje i po návratu na domácí kluziště. Je až neuvěřitelné, kterak málo gólů Canadiens dávají. V pátém zápase po sobě vstřelili buď jednu, nebo vůbec žádnou branku a je jasné, že s takovou produktivitou se vyhrává těžko. Habs dnes dlouho živili naděje na body. Prohrávali 0:2, pak ale snížili na rozdíl jediného zásahu a vypadalo to z jejich pohledu nadějně. Jenže San Jose postupně znovu odskočilo a nakonec pod střechou Bell Center vítězí 4:1. Nutno říci že zaslouženě, hosté měli dlouho herně navrch. Montreal své šance promarnil špatnou střelbou, nebo troskotal na výborném Dellovi. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezkou středu.
     
    Konec zápasu.
     
    59:45
    Ještě se bude vylučovat, i když už jen symbolicky. Domácí hokejista Deslauriers dostává dvě minuty za krosček. Ale to už zbývá do konce zápasu jen pár vteřin.
     
    59:36
    Zkoušel to na stejném místě také Carr, ale toho zastavil bránící hráč v souboji u mantinelu.
     
    59:05
    Začala poslední minuta třetí třetiny a už je jasné, že také poslední minuta celého zápasu. Montreal se ještě pokouší o akci, konkrétně u pravého mantinelu Andrew Shaw.
     
    58:48
    Canadiens sice jsou v útočném pásmu s pukem na hokejkách, avšak nadále platí, že hodně nepřesně zakončují.
     
    58:16
    Vypadá to, že už se poslední dvě minuty budou jen dohrávat. Ani jedna strana už vyloženě netlačí na pilu, spíše se nahazují puky z jedné strany na druhou.
     
    57:48
    Danault zůstal na okamžik samotný před Aaronem Dellem, ale nedokázal zkrotit skákavý kotouč. Ten pak odskočil do rohu, kde se ho zmocnila hostující obrana.
     
    57:24
    Tomáš Plekanec se znovu srdnatě dral sám až před Della, jenže žádný ze spoluhráčů mu v jeho nápadu nepomohl.
     
    56:48
    Opět se pokračuje. Sharks mají puk na hokejkách a spíše už jen hledají mezírky, ze kterých by mohli vyrazit do přečíslení. Joakim Ryan zkusil nahodit puk na teč pře brankoviště.
     
    56:37
    Tentokrát San Jose Sharks v postavení mimo hru a po hodně dlouhé době tu máme přerušení. Pokračovat se bude vhazováním ve středním pásmu hned po komerční pauze.
     
    55:58
    Neskutečné, stále se ještě hraje bez přerušení a Habs nezbývá nic jiného, než se nějak protlačit do útoku. Avšak obrana San Jose velmi dobře hlídá střední pásmo.
     
    55:30
    Alzner rychle rozehrál na Danaulta. Potom zakončoval Pacioretty, ale na tom už si dnes poněkolikáté pochutnal Aaron Dell.
     
    54:56
    Montreal by teď potřeboval přerušit hru, ale to se nedaří. Už dlouho sledujeme pasáž bez hvizdu rozhodčího, Canadiens se navíc těžko dostávají ke střelám.
     
    54:24
    Hraje se ve vysokém tempu i na konci třetí třetiny. Boedker předával z modré čáry na Pavelskiho. Ale kapitán Sharks si nahrávky mezi kruhy všiml až na poslední chvíli.
     
    53:52
    Donskoi a jeho formace potřebovala vystřídat, a tak finský útočník šikovně protečoval puk do útočné třetiny.
     
    53:25
    Domácím čas do konce základní hrací doby rychle běží a zatím to nevypadá, že by se mělo schylovat k nějakému závěrečnému tlaku.
     
    52:51
    Po dlouhé době se Habs podařilo vytvořit optický tlak na branku. Jenže nic z toho, většina domácích pokusů míří buď do Della, nebo dokonce mimo tři červené tyče.
     
    52:17
    Morrow pálil od modré čáry bez přípravy, ale Della nepřekvapit. Ten se stihl v pohodě přesunout ke své pravé tyči a kotouč vykopnout do pravého rohu betonem.
     
    51:40
    Paciorettyho střela z dálky trefila jen připravenou Dellovu lapačku. Avšak gólman San Jos měl s pukem docela problémy.
     
    51:40
    Ani za jasného výsledku Žraloci nepolevují a jde znát, že tenhle zápas chtějí za každou cenu dovést do vítězného konce. Montreal dlouho neměl puk na holích v útočném pásmu.
     
    50:38
    Joe Pavelski a jeho šance mezi kruhy. Hostující kapitán ještě mohl zkusit nahrávat, ale raději volil střelu, protože neměl moc času na rozmyšlenou.
     
    50:06
    Petry neměl komu ze středního pásma nahrát. Tak jen nahodil puk o zadní mantinel a doufal, že se k němu jako první dostane někdo v červeném trikotu. Rozehrávalo ovšem San Jose.
     
    49:24
    Andrew Shaw dostal puk společně s Carrem do útočného pásma po pravém mantinelu. Ale také tahle domácí akce ztroskotala na nepovedeném zakončení.
     
    48:40
    San Jose okamžitě znovu útočí, konkrétně Melker Karlssona. Pak ho od puku odstavil Galchenyuk. Domácí i tak zůstávají nadále kolem Priceovy klece.
     
    48:32
    Postavení mimo hru Montreal Canadiens, vhazovat se bude ve středním pásmu, ale až po konci komerční přestávky.
     
    48:10
    Aaron Dell musel zasahovat po šance Paciorettyho, potom dorážel také Petry. Ale Habs se nadále střelecky trápí, směrem do útok se jim nedaří skoro nic.
     
    47:50
    Hraje se docela dlouho bez přerušení, takový průběh třetí třetiny bude vyhovovat hlavně San Jose.
     
    47:18
    Tahle formace Canadiens už byla na ledě moc dlouho a potřebovala vystřídat. Což také udělala a Chris Tirney okamžitě využil volného místa podél pravého mantinelu.
     
    46:48
    Meier a Dillon nedokázali udržet útočné pásmo a málem z toho byly trable pro hosty. Opět se kupředu hnali Plekanec a Gallagher.
     
    46:10
    Aaron Dell si zahrál s pukem za svou branku. Couture potom nikam nespěchal s rozehrávkou a raději ještě počkal, než mu křídla najedou do útočného pásma.
     
    45:46
    Formace Tomáše Hertla se hnala kupředu, tentokrát ale Couturemu přeskočil puk hokejku. Jinak si tihle tři na ledě ale hodně dobře rozumí.
     
    45:16
    Dobrá pecka Galchenyuka od modré čáry, gólman hostů ji nad sebe musel přizvednout vyrážečkou. Měl štěstí, že potom už nikdo další v červeném dresu nečekal na dorážku.
     
    45:01
    San Jose Sharks vyhazují na zakázané uvolnění, vhazovat se tak poprvé v této dvacetiminutovce bude před zraky Aarona Dell. Ten dnes předvádí moc dobré zákroky.
     
    44:31
    Danault jen nahodil puk do středního pásma na hokejky San Jose Sharks, aby mohla jeho formace odjet vystřídat a poslat do hry čerstvé síly.
     
    44:07
    Před Dellem se tlačil do šance také Max Pacioretty, ale domácí kapitán jen potvrdil, že na tom poslední dobou není úplně dobře. Puk se mu nepodařilo nabrat na hokejku.
     
    43:35
    Tomáš Plekanec je dnes na ledě hodně vidět. Nyní z levé strany vybízel nahrávku Byron. Ale spoluhráč českého útočníka nakonec kotouč netrefil vůbec dobře.
     
    43:06
    Carey Price má zásah lapačkou do statistik poté, co ho nahozením z dálky prověřil Brent Burns.
     
    42:40
    Montreal se nevzdává, nyní to zkoušel dvojice hráčů Habs. Ale obrana San Jose si očividně hodně věří a zatím nepřipouští žádné zbytečné chyby.
    41:13 Timo MEIER - 1:4
     
    41:13
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Tohle je hodně tvrdá rána pro Canadiens. Ještě neuběhly ani dvě minuty ze třetí třetiny a Montreal znovu inkasuje. Sharks ukázali, jak může být jednoduché dávat góly. Snadno získali útočné pásmo, TIMO MEIER si udělal na pravé straně místo a následně ukázkově vystřelil zápěstím. Překonal Careyho Price, vymetl pavučinky v jeho kleci a prosadil se v tomto zápase už podruhé. Rázem tak hosté mají náskok o tři zásahy a mohou hrát zase o něco více v klidu. Asistence: Joe Pavelski, Brent Burns.
     
    40:35
    Ale přeci jen hned šance hostů. Hertl si najížděl na přihrávku Donskoie, ten měl ale na zádech dva soupeře, takže nebyl v ideální situaci pro přihrávku.
     
    40:04
    Znovu se na buly ve středovém kruhu utkali Hertl a Plekanec, tentokrát si lépe vedl útočník San Jose. Dá se očekávat, že hosté nebudou nikam moc spěchat.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Za okamžik odstartuje třetí třetina utkání. Zvládne ještě Montreal s výsledkem něco udělat, nebo si San Jose poveze z Bell Center dva body?
     
    Střely na branku po dvou třetinách

    Montreal Canadiens: 19

    San Jose Sharks: 25
     
    Také po čtyřiceti minutách San Jose Sharks vedou, tentokrát už o dvě branky. Montrealu se sice podařilo snížit na 1:2 z přesilové hry pět na tři. Jenže těsně před druhým odchodem do kabin během početní výhody udeřili také hosté, skóroval Timo Meier. Canadiens tak mají posledních dvacet minut na to, aby s výsledkem něco udělali.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
    39:50 Timo MEIER - 1:3
     
    39:50
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Před chvílí se ještě švýcarský útočník neprosadil, ale pár vteřinek před druhou sirénou už TIMO MEIER zvedá ruce nad hlavu. Krásnou nahrávku mu k levé tyči před prázdnou branku naservíroval spoluhráči Kevin Labanc a Meier pak už neměl žádné potíže s tím, aby překonal Careyho Price. Gólman Montrealu se v klíčovém okamžiku nestačil přesunout a dnes potřetí inkasuje. To je zajímavá vzpruha pro San Jose před odchodem do kabin, navíc se jedná o trefu z přesilovky. Asistence: Kevin Labanc, Chris Tierney.
     
    39:25
    Hosté jsou zpátky v útočném pásmu, ale ne na dlouho. Obránci Vlasicovi se nepodařilo udržet modrou čáru, z dálky to ještě zkoušel Meier. Jenže švýcarský útočník ve službách Sharks přestřelil.
     
    39:03
    Začala poslední minuta druhé třetiny a další dobrá Plekancova práce v oslabení. Po jeho střele z dálky musel Aaron Dell přerušit hru, takže Montreal pošetří drahocenné vteřiny.
     
    38:26
    Tomáš Plekanec se snažil natlačit do šance ve vlastním oslabení, ale potom se Žraloci velmi rychle vrátili zpátky do útočného pásma.
     
    38:06
    Tentokrát je tu trest na opačné straně barikády. Montrealský Morrow dostává dvě minuty za vysokou hůl, takže následuje přesilová hra San Jose Sharks.
     
    38:00
    Brent Burns skočil z trestné lavice rovnou do šance. Už ale neměl rychlost, aby mohl unikat sám na branku.
     
    37:24
    Sharks se i ve vlastním oslabení dostali do útočného pásma a dvakrát prověřili lapačku Careyho Price. Ten byl ale pozorný a další gól ve druhé třetině zatím neinkasuje.
    36:07 Andrew SHAW - 1:2
     
    36:07
    Montreal právě vstřelil branku!
    Tak přeci jen se Montreal z přesilové hry pět na tři nakonec prosazuje, navíc to netrvalo ani moc dlouho. Sotva domácí vyhráli vhazování, snažili se natlačit puk na branku a udělat vše pro to, aby překonali Aarona Della. Což udělali ukázkově. Gólman San Jose Sharks po odrazu netušil, kde se kotouč nachází, čehož využil pohotový ANDREW SHAW. Domácí hráč jej ještě tečoval bruslí, puk si to potom už namířil do klece. Je to tedy znovu o jeden zásah, navíc bude pokračovat klasická přesilovka Habs. Asistence: Max Pacioretty, Alex Galchenyuk.
     
    35:48
    Jenže pozor. Brent Burns vyhodil puk přes mantinel, dostane dvě minuty za zdržování hry a Montreal bude mít k dispozici docela dost dlouho přesilovku pět na tři.
     
    35:31
    Ani Lehkonenovi se tentokrát nepodařilo udržet modrou útočnou čáru. Nadále platí, že Canadiens mají problém se vůbec udržet kolem Dellovy klece.
     
    35:07
    Také další oslabení začínají hosté v klidu. Sotva se jim podařilo dostat na puk, hned jej vyhodili až do obranní třetiny Montrealu.
     
    34:55
    Montreal má šanci zlepšit výsledek, Mikkel Boedker musí kvůli podražení na trestnou lavici a bude doufat, že jeho spoluhráči ubrání také další početní nevýhodu.
     
    34:28
    Bruslařský souboj v obranné třetině Habs nakonec vyhrál domácí obránce. Canadiens by si ale potřebovali tvořit také nějaké šance vepředu, pokud dnes chtějí pomýšlet na body.
     
    33:58
    Montreal je poslední dobou hodně pasivní před vlastní brankou a nebylo by divu, pokud by z toho byly další velké hostující možnosti.
     
    33:26
    Joakim Ryan se postaral o to, aby San Jose vyhodilo aspoň do středního pásma. Zbytek vyřešil DeMelo, který následně odstavil od kotouče dvojice hráčů Canadiens.
     
    33:07
    Sharks nemohli do útočného pásma, na modré čáře je zastavuje postavení mimo hru.
     
    32:59
    Puk skončil sražený někde mezi diváky, ještě předtím to střelou od modré čáry zkoušel Jordie Benn. Ale kotouč vůbec nedoletěl před brankoviště, někdo ho stačil zblokovat.
     
    32:25
    Danault se snaží napravit dosavadní chyby svého týmu a útočí z rohu, jenže neměl komu nahrávat. Dell už delší dobu čeká na nějakou těžší práci.
    31:27 Marc-Édouard VLASIC - 0:2
     
    31:27
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Vypadalo to, že by se z přečíslení mohli prosadit Montreal Canadiens, kteří po buly před vlastní brankou vyrazil k zajímavé akci dopředu. Jenže potom hosté obrátili hru a byla z toho pro Montreal pohroma. Žraloci vytvořili přečíslení dva jednoho, Mikkel Boedker vystřelil a jeho pokus dorazil za záda Careyho Price MARC-EDOURAD VLASIC. Tady už to nemohl gólman Canadiens ani náhodou stihnout. Sharks tak mají k dispozici mnohem klidnější náskok než doposud. Asistence: Mikkel Boedker, Kevin Labanc.
     
    31:08
    Po komerční přestávce se opět bude vhazovat před zraky domácího gólmana.
     
    30:59
    Ryan zakončoval bez přípravy a málem z toho byly velké trable pro Price. Ale kotouč nakonec orazítkoval jen zadní mantinel a odrazil se pryč.
     
    30:27
    Brent Burns se pustil přes střední pásmo sám do akce, ale na dva soupeře nestačil. Ale aspoň se mu povedlo posunout puk na volného spoluhráče Pavelskiho.
     
    29:51
    Po zákroku Careyho Price puk skončil v ochranné síti, bude se vhazovat u branky Montrealu.
     
    29:39
    Petryho pecku Dell s klidem vyrazil do rohu, tam už nikdo v červeném dresu kotouč zpátky pro domácí nezískal.
     
    29:07
    Danault přenechal na hranici útočného pásma Hudonovi, ale druhý jmenovaný nestačil přes dva bránící hráče zakončit. Sledujeme teď delší pasáž bez přerušení.
     
    28:30
    Ani jedna strana barikády se nyní nikam netlačí, Joel Ward jen odhodil puk k zadnímu mantinelu tak, aby se nejednalo o icing.
     
    28:00
    Habs si hodně komplikují život s rozehrávkou ve střední třetině, navíc Sharks jsou v těchto místech důslední. Zatím hosté hrají přesně to, co potřebují.
     
    27:24
    San Jose sice vyhrálo buly v útočném pásmu, ale brzy se o třetinu vlastní chybou připravilo. Potom rozhodčí přerušuji hru pro ofsajd Montrealu, takže následuje další buly.
     
    27:13
    Je tu první komerční pauza prostřední dějství, za pár okamžiků budeme pokračovat.
     
    27:05
    Hertl vybízel Coutureho, který se nacházel mezi kruhy. Kanadský útočník také pak sám zakončoval, ale trefil jen připraveného Price do náruče.
     
    26:25
    Deslauriers znovu v akci, pomáhal mu Shaw. I když se Canadiens natlačili až do brankoviště, kotouče se jim do klece dostat nepodařilo.
     
    25:48
    Deslauriers pálil bez přípravy od modré čáry, mnohem nebezpečnější ale byla následná dorážka. Dell měl tentokrát štěstí, že puk šel těsně vedle levé tyče.
     
    25:39
    Dell si připisuje do statistik další pohodový zákrok, tentokrát lapačkou. Bude se za pár okamžiků vhazovat po jeho pravé ruce.
     
    25:11
    Aaron Dell si poradil se střelou Paciorettyho, vyrazil ji před sebe. Na dorážku nikdo nečekal, takže potom obrana San Jose v klidu pohlídala puk na holích.
     
    24:57
    Ani Jordiemu Bennovi se rozehrávka nepovedla. Viděl sice najeté spoluhráče vepředu, ti ovšem puk netrefili a je z toho další zakázané uvolnění.
     
    24:30
    Zakázané uvolnění také na straně Montreal Canadiens.
     
    24:15
    Donskoi a Hertl dnes poněkolikáté skvěle přešli do útoku, ale zakončení jim moc nejde. Český útočník se snažil prosadit nadvakrát, potom Donskoi dorážel. Avšak Price dokázal chytit puk do rukavice.
     
    23:44
    San Jose je o něco aktivnější a přesnější v přihrávkách v útočném pásmu. Ale o něco horší je to s přesností zakončení. Případně všechny hostující pokusy kryje Price.
     
    23:16
    Zkoušel to také Brent Burns svou pověstnou dělovkou od modré čáry, jenže také on úplně minul.
     
    22:39
    Lehkonen se nečekaně dostal do šance mezi kruhy. Když ale mohl samotný zakončovat, puk mu poskočil na hokejce a střela se mu tím pádem vůbec nepovedla.
     
    22:08
    Mikkel Boedker obkroužil útočné pásmo a hledal někoho do kombinace. Nikoho ale nenašel, a tak musel vyzkoušet nahození z dálky.
     
    21:35
    Hudon napřáhl kousek za modrou čárou a chtěl překvapit obranu u brankáře soupeře. Ale to se mu nepovedlo, protože hned první bránící hokejista dokázal změnit směr střely.
     
    21:15
    Nepovedená hostující rozehrávka, končí pouze zakázaným uvolněním.
     
    21:06
    Aaron Dell dostal zásah pukem do masky, a tak rozhodčí raději přerušil hru a zařídil nové vhazování u branky San Jose Sharks.
     
    20:36
    Brent Burns nahodil puk z dálky a doufal, že ho ještě někdo tečuje. Jenže to se nestalo a Canadiens jsou kompletní. Uvidíme, jak si celky povedou při hře pět na pět.
     
    20:08
    Sharks ještě na začátku druhé třetiny hrají zbytek přesilové hry. Také že se hned snaží dostat do útočného pásma a zakončovat.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Pomalu se blíží začátek druhé třetiny. Dočkáme se v ní více branek, než jsme viděli během úvodního dějství?
     
    Střely na branku po první třetině

    Montreal Canadiens: 11

    San Jose Sharks: 10
     
    Více už se toho v první třetině nestane. Po dvaceti minutách vedou San Jose Sharks v Montrealu 2:0, když se z dorážky u tyče prosadil Joe Thornton. Canadiens měli k dispozici spoustu přesilových her, ale ani jednu se jim nepodařilo využít. Uvidíme, co nám nabídne další dvacetiminutovka.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:31
    Další vyhození přes všechny čáry a hostům už moc času do první sirény nezbývá.
     
    19:09
    Ohlášena poslední minuta první třetiny, zatím se Žraloci v přesilovce nedostávají do žádných velkých možností.
     
    18:41
    Carey Price má hned další zásah betonem, potom už se Habs podařilo vyhodit aspoň do středního pásma. Ale ne na dlouho, rychle puk zpátky zavezl Thornton.
     
    18:25
    Jenže moc dlouho to nevydrželo. San Jose Sharks si zahrají další přesilovku, protože Byron inkasuje dvě minuty za zásah do oblasti hlavy a krku.
     
    18:14
    Oba týmy jsou po delší době v plném počtu a před koncem druhé třetiny se tedy bude hrát v pěti na obou stranách.
     
    17:38
    Hertl hledal Pavelskiho před brankou, skvělá nahrávka. Jenže kapitána Sharks zastavil výborným zásahem betonem Price. Další veliká příležitost San Jose.
     
    17:00
    Také Canadiens si v oslabení zatím vedou velmi dobře. Nadvakrát poslali puk přes všechny čáry pryč a šetří síly sobě i svému gólmanovi.
     
    16:36
    Montreal se osvobodil vyhozením až k brance Aarona Della a bude mít možnost vystřídat.
     
    16:15
    Zatím jsou aktivnější Sharks, kteří už čekají, až jim zpátky do hry skončí vyloučený Ward.
     
    15:51
    Počet hráčů na ledě se na nějaká čas srovná. Je tu totiž první trest na straně Montrealu, inkasuje ho kvůli podražení Morrow. Potom začne zkrácená přesilovka San Jose.
     
    15:36
    Polovina domácí přesilové hry je pryč a domácí toho zase moc nevymysleli. Teď se jim navíc nedaří udržet v útočné třetině.
     
    15:03
    Sharks se osvobodili a málem se dokonce dostali při vlastním oslabení do šance. Na poslední chvíli zabránil pohromě jeden z obránců Montrealu.
     
    14:36
    Petry nahazoval puk bez čeká na branku, ale nikdo jej nečekal. Zkoušel to také Drouin. Ten už sice mířil přesněji, avšak napálil jen beton připraveného Della.
     
    14:24
    Potřetí ve třetí části si domácí zahrají přesilovku, takže mají šanci vyrovnat. Útočník bude muset jít pykat, provinil se podražením soupeře.
     
    14:16
    San Jose opět pokračuje aktivně, ale zatím si netvoří další velké možnosti.
    12:57 Joe THORNTON - 0:1
     
    12:57
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Hostující celek nepotřeboval v první třetině moc času ani střeleckých pokusů a dostává se do vedení. Canadiens teď o to více může mrzet nevyužitá přesilová hra. Obránce Sharks Justin Braun nahodil puk na branku, kotouč se pak odrazil za klec Careyho Price. Tam stál připravený zkušený útočník JOE THORNTON, ten využil momentu překvapení a pohotově jej ze vzduchu sklepl k tyči. Pak touš bez problému zaplachtil do sítě a gólman Canadiens neměl nárok na další zákrok. Montreal tak musí od začátku dohánět. Asistence: Justin Braun, Marc-Edouard Vlasic.
     
    12:40
    Justin Braun nahodil nenápadně puk na branku a před brankovištěm se o něj rozhořel souboj.
     
    12:08
    Už se znovu hraje a Sharks předvedli rychlou rozehrávku z obranné třetiny. Vepředu pak zakončoval Joe Pavelski, ale jeho šanci znovu stačil vyrazit Price.
     
    11:56
    Až nyní přerušená hra, Montreal Canadiens se totiž dostali do postavení mimo hru. Budeme pokračovat hned po skončení komerční přestávky.
     
    11:30
    Zkoušel to zpoza branky také Melker Karlsson, ale ani on neuspěl. Stále se ještě hraje bez přerušení.
     
    10:57
    Hertlova skvělá souhra s Donskoiem. Český forvard přenechával Finovi puk zadovkou, ale druhý jmenovaný trefil jen připraveného Careyho Price. Velká hostující šance.
     
    10:27
    Sledujeme delší pasáž bez přerušení, což zatím více sedí San Jose. Hosté jsou s pukem v útočném pásmu, potřebovali by ale častěji zakončovat, pokud se chtějí prosadit.
     
    09:50
    Dillonovo nahození nikdo v bílém dresu u branky nezachytil, přesto ještě Sharks zůstávají v útočné třetině.
     
    09:16
    Canadiens se ale stále snaží být aktivní. Například Tomáš Plekanec nahazoval z dálky puk na branku a doufal, že ještě někdo před Dellem změní jeho směr.
     
    08:43
    San Jose kompletní a hned se navíc dostalo do šance. Price měl co dělat, aby levým betonem poslal pryč pokus Timo Meiera.
     
    07:55
    Brent Burns vyhodil znovu puk přes všechny čáry, ač se ještě domácí obrana snažila udržet pásmo. Tohle už vypadá pro Žraloky na závěr oslabení dobře.
     
    07:25
    Hudon ztratil puk na modré čáře a polovina této početní výhody Montrealu je pryč. Domácí se budou muset rychle tlačit zpátky před brankoviště.
     
    06:58
    Lehkonen to zkoušel zpoza levého kruhu bez přípravy, ale trefil pouze zadní mantinel. Dell pak pokryl následnou dorážku a pro jistotu přerušil hru, nemělo cenu něco riskovat.
     
    06:25
    Hned na úvod oslabení Canadiens vyhráli buly, ale stejně brzy o útočné pásmo přišli. Vypadá to, že Sharks jsou na hru v oslabení skvěle připraveni.
     
    06:19
    Další trest na hostující straně. Dvě minuty za vysokou hůl si bude muset jít odsedět hokejista San Jose Dylan DeMelo, jenž fauloval soupeře vysokou holí.
     
    05:58
    Burns poslal do akce Meiera, jenže švýcarský útočník neměl moc prostoru na to, aby mohl kličkovat a případně překvapit Careyho Price.
     
    05:26
    Kalifornský tým je kompletní, přesto si musel ještě Dell připsat zákrok. Hraje se ve vysokém tempu a vypadá to, že dnes budeme sledovat hodně zajímavý hokej.
     
    04:57
    Tohle už vypadalo mnohem lépe, Montreal vyhrál buly v útočném pásmu a střílel Glachenyuk. Ale také jeho střelu se Sharks podařilo zavčas zablokovat.
     
    04:31
    Třetí hostující vyhození v tomto oslabení, tentokrát se o něj postaral Logan Couture. Většina trestu je pryč, za chvilku bude Kevin Labanc zpátky na ledě.
     
    04:05
    Znovu stejný obrázek. Na střelu se připravovali Shaw i Glachenyuk, jenže ani jeden z nich neměl výhodnou pozici k zakončení.
     
    03:40
    Zatím se San Jose moc dobře brání. Domácí sice nadvakrát dostali puk do pásma, ale nepodařilo se jim ho moc dlouho udržet.
     
    03:11
    Montreal si zahraje přesilovou hru, protože San Jose Sharks dostanou trest za příliš mnoho hráčů na ledě. Menší trest hostující střídačky odpyká za celou družinu Kevin Labanc.
     
    03:03
    Kolem Della je hodně živo. Nyní to zkoušel dorážkou před brankovištěm Petry a moc mu nechybělo.
     
    02:28
    Petryho střelu zblokoval Couture, který u toho zlomil hokejku. Takže kanadský útočník musel rychle odjet na střídačky a poslat za sebe na led náhradu.
     
    02:22
    Jonathan Drouin pálil pecku od modré čáry. Aaron Dell ale viděl hodně dobře, takže neměl problém kotouč chytit do náruče a přerušit hru.
     
    01:58
    S pukem si zahraje Carey Price, ale ne na dlouho, musel totiž rychle rozehrávat. Na zádech měl dva aktivní hráče soupeře.
     
    01:10
    Max Pacioretty se ocitl v samostatném úniku na branku, když mu puk na hokejku posunul Deslauriers. Jenže útočník Canadiens ve veliké možnosti přestřelil
     
    00:48
    Hertl zavezl puk do útočného pásma, ale neměl dostatečně dobrou pozici na to, aby mohl hledat najetého spoluhráče na pravém křídle.
     
    00:20
    Montreal se mohl pokusit o první zakončení na branku, ale obránci Habs neudrželi útočné pásmo. Potom San Jose znovu vyhazuje přes všechny čáry na icing, takže následuje nové buly.
     
    00:07
    Jako první se kotouče ve středovém kruhu zmocnil český útočník Tomáš Plekane, který uspěl na buly proti krajanovi Hertlovi. Sharks potom vyhodili na zakázané uvolnění.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Ještě si poslechneme hymny a vše bude připraveno k úvodnímu vhazování.
     
    Ještě jednou vítejte u dnešního utkání, začneme zhruba za deset minut.
     
    Úvodní sestavy:

    Montreal Canadiens: Price (Niemi) – Jo. Benn, Petry, Morrow, Jeřábek, Alzner, Schlemko – Pacioretty, Danault, Hudon – Galchenyuk, Drouin, Lehkonen – Byron, Plekanec, Gallagher – Deslauriers, A. Shaw, Carr.

    San Jose Sharks: Dell (M. Jones) – Dillon, Burns, Vlasic, Braun, J. Ryan, DeMelo – Meier, J. Thornton, Pavelski (C) – Hertl, Couture, Donskoi – Bødker, Tierney, Labanc – Sörensen, J. Ward, M. Karlsson.

    Rozhodčí: Rank, Pochmara – Miller, Amell.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Vítejte u dnešního utkání National Hockey League. Budeme sledovat duel týmů z opačných konferencí, které se v tomto ročníku utkají podruhé a naposledy. Montreal Canadiens doma přivítají San Jose Sharks.
     
    Československá stopa v utkání

    Tomáš Plekanec (MTL) (5 + 12)
    Tomáš Hertl (SJS) (10 + 12)
     
    Předchozí vzájemné utkání

    Týmy už na sebe jednou v této sezóny narazily. Během října San Jose Sharks doma přivítali Montreal Canadiens a porazili je celkem jednoznačně 5:2.
     
    MONTREAL CANADIENS

    Ne ne, Montreal nehraje v první polovině sezóny takový hokej, aby mohl být spokojený. Canadiens pokazili především vstup do ročníku 2017/2018, když ztráceli jedno utkání za druhým. A to se stále projevuje na postavení v tabulce. Slavnému hokejovému týmu náleží až šestý stupínek Atlantické divize, hůře jsou na tom jen Ottawa Senators a Buffalo Sabres. Pokud Habs chtějí letos na jaře do play-off, budou muset hodně zabrat, protože například ztráta na třetí Toronto už je dvanáct bodů. Canadiens se navíc výsledkově vůbec nedaří. Čtyřikrát po sobě prohráli. Postupně s Edmontonem, Carolinou, Tampou Bay a Floridou. A co je nejhorší, v těch čtyř duelech dali dohromady jen tři branky, brankáře Panthers dokonce nepřekonali ani jednou. Montreal se vrací na domácí kluziště po sedmi venkovních duelech a má co napravovat. Až do poloviny ledna se představí pokaždé jen pod střechou Bell Centre. Bude to stačit na nápravu?

    Kanadské bodování Montrealu má na starosti Brendan Gallagher (15 + 6), který je také nejlepším střelcem výběrů. Následují ho Alex Galchenyuk (9 + 12), Philip Danault (7 + 14) či Max Pacioretty (8 + 12). Ten od sebe ale určitě očekává trošku víc.
     
    SAN JOSE SHARKS

    Na začátku sezóny byly výsledky San Jose hodně proměnlivé a často záporné, kalifornský tým se musel škrábat z nižších příček Pacifické divize vzhůru. To se mu povedlo a nyní předvádí takový hokej, jaky by si asi představoval. Na konci prosince Sharks vyhráli tři zápasy po sobě. Nejdříve přehráli Vancouver Canucks 5:4 po prodloužení, následně udolali výsledkem 2:0 také Los Angeles Kings. Aby toho nebylo málo, po samostatných nájezdech přetlačili 3:2 Calgary Flames. První lednový duel ovšem nevyšel Žralokům ideálně. Zajížděli na ledě Dallas Stars, kde se ani jednou neprosadili, naopak šestkrát inkasovali a padli vysoko 0:6. San Jose čeká hodně náročné období, z příštích osmi duelů jich sedm sehraje venku, takže si svěřenci trenéra DeBoera užijí spoustu tisícovek kilometrů cestování. Podaří se jim úspěšný trip a získají body do tabulky? V pořadník Pacifické divize jim patří se 44 body třetí místo, jsou na tom stejně jako Anaheim Ducks.

    Statistiky tým táhne útočník Logan Couture (15 + 11), který je ale na marodce. Dále si dobře vedou Joe Thornton (7 + 19), Brent Burns (6 + 19) nebo Joe Pavelski (8 + 15).
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:30.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 37. A. Shaw (Pacioretty, Galchenyuk) – 13. J. Thornton (Braun, Vlasic), 32. Vlasic (Bødker, Labanc), 40. Meier (Labanc, Tierney), 42. Meier (Pavelski, Burns)


    Montreal Canadiens: Price (Niemi) – Jo. Benn, Petry, Morrow, Jeřábek, Alzner, Schlemko – Pacioretty (C), Danault, Hudon – Galchenyuk, Drouin, Lehkonen – Byron, Plekanec, Gallagher – Deslauriers, A. Shaw, Carr.
    San Jose Sharks: Dell (M. Jones) – Dillon, Burns, Vlasic, Braun, J. Ryan, DeMelo – Meier, J. Thornton, Pavelski (C) – Hertl, Couture, Donskoi – Bødker, Tierney, Labanc – Sörensen, J. Ward, M. Karlsson.

    Rozhodčí: Rank, Pochmara – Miller, Amell

    Diváci: 21 302
    thejrc.org