Pardubice – Olomouc 3:1 (kon.) | Mladá Boleslav – Zlín 2:3 (1:3 po s.n.) | Jihlava – Litvínov 5:4 (kon.)
Chomutov – Mountfield HK 3:2 (po pr.) | Vítkovice – Plzeň 3:0 (kon.) | Kometa Brno – Liberec 3:2 (kon.)
Sparta – Třinec 3:5 (kon.)
konec
HC Dukla Jihlava
5:4 (3:2, 2:1, 0:1)
HC VERVA Litvínov
Středa 03.01.2018, 17:30 • Horácký zimní stadion, Jihlava • Tipsport extraliga • 36. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:59
    Poslední střela Vervy mířila nad a je hotovo!
     
    59:25
    Čachotský skvěle vypíchl kotouč a vyjel s ním z pásma.
     
    59:00
    Litvínov v šesti!
     
    56:40
    Dukla si ten konec utkání zbytečně komplikuje. Rabbit natáhl na zem Sörvika a je vyloučen za hákování. Litvínov si bere timeout.
    51:32 Viktor HÜBL - 5:4
     
    51:32
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Bude to ještě velké drama. Litvínov obě přesilovky sehrál skvěle a prakticky dvakrát využil. Gól platí však pouze v jednom případě a to nyní. Lukeš z mezikruží posunul doprava na VIKTORA HÜBLA, který vymetl pravý horní růžek. Asistence: František Lukeš.
     
    50:38
    A bude hůř pro Jihlavu... Hlinka sice nechtěl, ale jasně podrazil Hunkese v útočném pásmu a jde ven ze hřiště.
     
    49:30
    Verva i přesto neskutečně tlačí na pilu a Volden se musí hodně ohánět. Kajínek musel na trestné propotit snad i své vlasy...
     
    49:22
    Teď se může Litvínov cítit poškozeně. Sörvik sice doklepl kotouč do brány po střele Trávníčka, avšak sudí Hradil se upískl, ještě předtím, než puk skončil v síti a gól tak neplatí. Štěstí pro Duklu, zloba na straně Litvínova.
     
    48:02
    Kajínek v rohu zanechal koleno v jízdě jednomu ze soupeřů a je vyloučen za faul kolenem.
     
    44:33
    Verva s postupem času tlačí do útoku, jenže nechává otevřená okna v obraně dokořán a toho chtěl využít Anděl, který vyjel sám na branku, po levé straně měl Hlinku, Anděl se rozhodl řešit situaci střelou a ta mu moc nesedla.
     
    41:22
    38 sekund 5 na 3 pro domácí! Trávníček tvrdě naremploval Zemana u mantinelu a jde za katr.
     
    40:00
    Avizovaný trest odnese Lukeš, je vyloučen za podražení.
     
    37:31
    Zároveň dochází ke střídání stráží na litvínovské straně. Petráska, který dnes moc zákroků neměl, vystřídá Kantor.
     
    37:31
    Toto střídání vůbec hosté nezvládli a půjdou do dalšího oslabení, neboť byli v šesti.
    35:49 Michal HLINKA - 5:3
     
    35:49
    Dukla právě vstřelila branku!
    Druhá využitá přesilovka, pátý gól! Domácí jakoby se probrali z přesilovkové letargie a hrozili jednou šancí za druhou. Nejprve Hlinka z první netrefil bránu, o pár sekund později se už ale radoval. Od modré vystřelil Kajínek a MICHAL HLINKA tečí přidává pátý gól do sítě! Asistence: David Kajínek, Lukáš Žálčík
     
    34:15
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Zbyněk Sklenička – 2 min., hákování).
    33:27 Tomáš KUBALÍK - 4:3
     
    33:27
    Dukla právě vstřelila branku!
    Čtvrtý gól Jihlavy muselo posvětit video, ale to pouze oddálilo radost. V přesilovce vyvinula neskutečný tlak, z pravé strany nahazoval kotouč Hamill a kotouč do brány nedostrkal nejaktivnější Jiránek, nýbrž si ho našel TOMÁŠ KUBALÍK a doklepl ho do sítě. Asistence: Zach Hamill.
     
    33:24
    Pozor! Bude se zkoumat video po čtvrtém gólu Dukly, kvůli možnému postavení útočícího hráče v brankovišti!
     
    32:52
    Baránek v rohu stáhl k ledu mimo hru Čachotského a trest za držení ho nemine. Dukla zahájí přesilovku až po komerční pauze.
    31:12 Michael VANDAS - 3:3
     
    31:12
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Hostující Válek upadl na modré čáře a dal možnost Rabbitovi na šanci, nepřesná rozehrávka rezultovala v zisk puku Válkem zpět a pasem na MICHAELA VANDASE, který srovnává stav utkání. Asistence: Lukáš Válek.
     
    28:26
    I domácí budou mít první přesilovku v utkání. Gula podrazil hráče ve vlastním obranném pásmu a jde ven.
     
    27:28
    Neskutečný tlak vyvinula Jihlava po Skořepově úniku, jehož zakončení šlo těsně mimo! Celá první lajna byla ve hře velmi aktivní, obrana Vervy byla velmi v permanenci.
     
    21:55
    Domácí jdou jako první do oslabení. Vyloučen je Suchánek za podražení.
     
    20:09
    Hned zostra se do toho obula Verva. Lukeš byl dvakrát v hlavní roli, porpvé jeho střelu vyrazil Volden, podruhé dostal puk před branku, kde byl úplně sám, ale přestřelil!
     
    18:49
    Mohlo být srovnáno! Lukeš dostal puk před prázdnou branku z hole Hübla, kotouč do sítě nedotlačil, minul těsně pravou tyč!
    16:13 Josef SKOŘEPA - 3:2
     
    16:13
    Dukla právě vstřelila branku!
    Tři góly v první třetině Dukla nikdy nedala. Až teď. Paradoxně vše rozpoutala špatná rozehrávka Voldena na Matouška. Jenže hostující forvard o puk přišel a Kubalík poslal do útoku duo Hamill – Skořepa a druhý jmenovaný dostal pas před branku, i trochu se štěstím si poradil a máme zase otočeno skóre. Asistence: Zach Hamill, Tomáš Kubalík.
    11:40 Matěj STŘÍTESKÝ - 2:2
     
    11:40
    Dukla právě vstřelila branku!
    A máme srovnáno! Jihlavští zůstali v útočném pásmu v tlaku, podél mantinelu si to dali Anděl s Bryhnisveenem, norský obránce nabil na modrou MATĚJI STŘÍTESKÉMU, jeho střela z první se odrazila od pravé tyče do brány. Asistence: Nicolai Bryhnisveen, Lukáš Anděl.
    04:13 Tomáš MATOUŠEK - 1:2
     
    04:13
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Tohle snad nikdy v Jihlavě nebylo k vidění. Hunkes dostal přesný pas od Kubáta a z otočky zblízka střílel na Voldena, který vyrazil kotouč před sebe na dojíždějícího TOMÁŠE MATOUŠKA, jeho střela z první pod víko dává hostům vedení! Asistence: Jiří Hunkes, Karel Kubát.
    03:12 Viktor HÜBL - 1:1
     
    03:12
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Máme zase rychle srovnáno. Domácí propadli v obraně a vytvořili několik chyb, které Verva nekompromisně potrestala. Lukeš vystřelil od pravého mantinelu na Voldena, ten vyrazil mezi kruhy na VIKTORA HÜBLA a zkušený útočník srovnává stav! Asistence: František Lukeš.
     
    02:16
    Domácí vstoupili do utkání opravdu aktivně a vypracovali si několik šancí, ani jedna v bráně neskončila. Litvínov zřejmě zůstal ještě v autobuse po dlouhé cestě.
    01:06 Matěj STŘÍTESKÝ - 1:0
     
    01:06
    Dukla právě vstřelila branku!
    Dukla jde do brzkého vedení! Kubalíkovo nahození do útočného pásma vzal v rohu Zeman a nahrál na modrou MATĚJI STŘÍTESKÉMU, který propálil vše před sebou a domácí jsou ve vedení! Bez asistence
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 2. Stříteský, 12. Stříteský (Bryhnisveen, Anděl), 17. Skořepa (Hamill, T. Kubalík), 34. T. Kubalík (Hamill), 36. M. Hlinka (Kajínek, Žálčík) – 4. V. Hübl (F. Lukeš), 5. Matoušek (Hunkes, Kubát), 32. Vandas (Válek), 52. V. Hübl (F. Lukeš)


    HC Dukla Jihlava: Volden (Vejmelka) – Suchánek, de la Rose, J. Zdráhal, Stříteský, Kajínek, Šidlík, Bryhnisveen – Hamill, Skořepa (A), T. Kubalík – Jiránek, Zeman, Čachotský (C) – Anděl, M. Hlinka, Žálčík – Diviš (A), R. Hubáček, Rabbit.
    HC VERVA Litvínov: Petrásek (38. Kantor) – Kubát (A), Hunkes, Baránek, Sörvik, Z. Sklenička, K. Pilař, Gula – F. Lukeš, V. Hübl (A), Gerhát – Trávníček (C), M. Hanzl, Jánský – Matoušek, Válek, Vandas – Dufek, Jícha, M. Havelka.

    Rozhodčí: Hradil, Mrkva – Tošenovjan, Hanzlík

    Diváci: 3575
    thejrc.org