Pardubice – Olomouc 3:1 (kon.) | Mladá Boleslav – Zlín 2:3 (1:3 po s.n.) | Jihlava – Litvínov 5:4 (kon.)
Chomutov – Mountfield HK 3:2 (po pr.) | Vítkovice – Plzeň 3:0 (kon.) | Kometa Brno – Liberec 3:2 (kon.)
Sparta – Třinec 3:5 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
3:5 (2:2, 1:3, 0:0)
HC Oceláři Třinec
Středa 03.01.2018, 18:30 • O2 arena (Praha - Vysočany) • Tipsport extraliga • 36. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:59
    A ještě je tu přeci jen jedno vyloučení, a to na straně hostí. David Musil (TRI) dostal dvě minuty za vysokou hůl.
     
    57:11
    A domácí hokejisté to zkusí se šesti v útočném pásmu! Pavelka nahrál na Vránu, který jen tak tak nepotrestal Hrubcovo zaváhání!
     
    55:18
    Jiří Polanský už najížděl do brejku dva na jednoho, před brankářem Lacem předal Martinu Adamskému, který se blýskl parádní kličkou proti Ďalogovi, ale sparťanský obránce dokázal vše napravit a zastavit třineckého útočníka.
     
    50:52
    Oceláři se dostali do přečíslení dva na jednoho! Vlach udělal kličku na střed, poté hledal ještě Hrňu, ale přihrávku obětavě zablokoval obránce Švrček!
     
    47:04
    Pražané nyní hodně tavili Třinec v jeho pásmu a hosté vyhodili na jistotu na zakázané uvolnění. Třinečtí kouči na to reagují oddechovým časem.
     
    39:23
    V závěru prostřední části se ještě bude vylučovat. Lukáš Pech (SPA) si odsedí dvě minuty za sekání, tentýž prohřešek vyfasoval Martin Růžička. (TRI)
     
    35:54
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Vladimír Dravecký – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    32:19
    Roth dostal kotouč na modrou čáru, našel na levém kruhu pro vhazování Martina Růžičku a druhý jmenovaný trefil beton přesouvajícího se Laca!
     
    31:35
    Třinečtí už hrají v plném počtu a za chvíli budou mít možnost další početní výhody.
     
    29:32
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Lukáš Krajíček – 2 min., nedovolené bránění).
    27:03 Michal KOVAŘČÍK - 3:5
     
    27:03
    Třinec právě vstřelil branku!
    A videorozhodčí trefu uznává! MICHAL KOVAŘČÍK dostrkal puk za brankovou čáru a Třinečtí už vedou o dvě branky. Pro sparťany je toto opravdu studená sprcha. Asistence: Roman Vlach, Erik Hrňa.
     
    27:03
    Oceláři se rychle prosazují popáté, ale jejich trefu ještě zkoumá videorozhodčí. Pokud bude jejich trefa platit, bude to pro Spartu studená sprcha.
    26:14 Bohumil JANK - 3:4
     
    26:14
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři jdou znovu do vedení. Svačina si ubránil kotouč u mantinelu a poté našel obránce BOHUMILA JANKA, který si najel před branku a zakončoval nikým nehlídán. Asistence: Vladimír Svačina, Martin Adamský.
     
    23:28
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Lukáš Krajíček – 2 min., sekání).
    21:42 Lukáš KLIMEK - 3:3
     
    21:42
    Sparta právě vstřelila branku!
    Ovšem třinecká radost netrvala příliš moc dlouho! Lukáš Pech ujel s LUKÁŠEM KLIMKEM do přečíslení dva na jednoho, přičemž Klimek dostal výbornou přihrávku od Pecha a přesně zacílil do třinecké sítě! Asistence: Lukáš Pech, Miroslav Forman.
    20:25 Tomáš MARCINKO - 2:3
     
    20:25
    Třinec právě vstřelil branku!
    A je tu vedoucí gól Třince! Krajíček posunul kotouč na TOMÁŠE MARCINKA, který překvapivou střelou překonal brankáře Jána Laca. Hosté se tak poprvé v tomto utkání dostávají do vedení! Asistence: Lukáš Krajíček.
     
    19:37
    Domácí mohli okamžitě odpovědět! Jarůšek v situaci dva na jednoho našel svou krkolomnou přihrávkou Lukáše Pecha, ten tváří v tvář neuspěl proti brankáři Hrubci!
    18:03 Lukáš KRAJÍČEK - 2:2
     
    18:03
    Třinec právě vstřelil branku!
    A pozor! Hosté ještě dokonce úvodní třetiny stihli vyrovnat! Před brankou byl neobsazený LUKÁŠ KRAJÍČEK, který poslal kotouč za záda brankáře Laca. Asistence: Jiří Polanský, Vladimír Svačina.
     
    16:03
    Pražané musejí podruhé v tomto utkání na trestnou lavici. Richard Jarůšek (SPA) usedá za katr na dvě minuty za vysokou hůl.
     
    14:53
    Martin Růžička byl nyní zase velmi blízko už druhému třineckému gólu! Hostující forvard ale jen těsně minul sparťanskou klec.
    13:02 Martin RŮŽIČKA - 2:1
     
    13:02
    Třinec právě vstřelil branku!
    Třinečtí se bleskově nastěhovali do útočného pásma a okamžitě svou početní výhodu využívají! Vladimír Roth počkal na modré čáře na vhodný moment, následně nahrál na MARTINA RŮŽIČKU, který z palebné pozice trefil přesně! Asistence: Vladimír Roth, Tomáš Marcinko.
     
    12:36
    Pražany čeká první oslabení v tomto utkání. Andrej Kudrna (SPA) dostal dvě minuty za sekání.
    11:17 Lukáš KLIMEK - 2:0
     
    11:17
    Sparta právě vstřelila branku!
    Nyní se to už Pražanům podařilo! Souhra třetí sparťanské formace vyústila v další gól v Hrubcově síti. Pech výborně udržel puk za brankou, nahrál na Formana, který ještě našel dobře stojícího LUKÁŠE KLIMKA. Sváteční střelec jen nastavil hůl a doklepl puk do branky! Asistence: Miroslav Forman, Lukáš Pech.
     
    05:37
    Hosté jsou poprvé v tomto zápase vyloučeni. Rostislav Martynek (TRI) vyfasoval dvě minuty za hákování.
    03:42 Tomáš PAVELKA - 1:0
     
    03:42
    Sparta právě vstřelila branku!
    Teď už to sparťanům vyšlo na jedničku! TOMÁŠ PAVELKA obdržel skvělou přihrávku na pravý kruh od Lukáše Pecha a nekompromisní ranou nedal Hrubcovi šanci zasáhnout! Asistence: Miroslav Forman, Lukáš Pech.
    Marken.cz

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 4. T. Pavelka (Forman, Pech), 12. Klimek (Forman, Pech), 22. Klimek (Pech, Forman) – 14. Martin Růžička (Roth, Marcinko), 19. Krajíček (Polanský, Svačina), 21. Marcinko (Krajíček), 27. Jank (Svačina, Adamský), 28. M. Kovařčík (R. Vlach, Hrňa)


    HC Sparta Praha: J. Laco (Honzík) – Piskáček, Kalina, Ďaloga, T. Pavelka, Z. Michálek, Nedomlel, Švrček – Říčka, P. Vrána, Kudrna – Reichenberg, J. Hlinka, Jarůšek – Klimek, Pech, Forman – Rousek, Pšenička, Uher.
    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Krajíček, M. Doudera, Linhart, Roth, Jank, D. Musil – Rákos, Marcinko, Martin Růžička – Dravecký, R. Vlach, Hrňa – Adamský, Polanský, Martynek – Svačina, Mikulík, Cienciala – M. Kovařčík.

    Rozhodčí: Hribik, Pavlovič – Klouček, Hynek
    thejrc.org