Kanada – Švýcarsko 8:2 (kon.) | Švédsko – Slovensko 3:2 (kon.) | USA – Rusko 4:2 (kon.)
konec
Švédsko
3:2 (0:0, 2:1, 1:1)
Slovensko
Středa 03.01.2018, 00:00 • Harbor Center (Buffalo) • Mistrovství světa do 20 let • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    56:20
    Mohlo být rozhodnuto. Steen napadáním vybojoval kotouč a našel osamoceného Lunderströma před brankou a ten útočil na hattrick, nicméně ten mu překazil Durný, který vyrazil jeho střelu švihem.
     
    53:48
    Přesilovka Slovenska končí. Dvě minuty pro Zeleňáka za držení.
     
    53:11
    Miloš Roman neprocpal kotouč na branku, následně již trefil prostor branky Buček, ale Gustavsson skvěle vyrazil.
     
    52:24
    A navíc přesilovka pro Slovensko. Dvě minuty za držení pro Jespera Sellgrena.
    51:58 Martin BODÁK - 3:2
     
    51:58
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Tak Slovensko se ještě nevzdává! Kelemen v situaci dva na jednoho našel MARTINA BODÁKA a ten jako správný kapitán zavěsil pod víko a trefuje se dnes podruhé a co je důležité vrací Slovensko zpět do hry! Asistence: Miloš Kelemen
    51:17 Isac LUNDESTRÖM - 3:1
     
    51:17
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Švédi dávají důležitou uklidňující třetí branku. Tym Söderlund teď přesvědčil úplně všechny, že bude zakončovat, nakonec však nádhernou přihrávkou vybídl ISACA LUNDESTRÖMA, který již uklízel do prázdné branky. Asistence: Tym Söderlund, Oskar Steen.
     
    48:55
    Kundrík se odvážně prodral přes dva obránce a nenápadnou ránu mířil mezi betony a Gustavsson by moc rád, že kotouč našel mezi betony.
     
    45:28
    Linus Lindström se dostal k odraženému puku a z prostoru mezi kruhy vyprášil betony Durného, nebezpečná situace pro slovenského brankáře, ale ten drží akcie Slovenska v tomto zápase.
     
    42:12
    Další rána Martina Bodáka od modré! Gustavsson kryje. Branka visí ve vzduchu!
     
    41:30
    Bombu Bodáka od modré tečoval Studenič před brankou a kotouč zazvonil o tyč!
     
    41:03
    Obrovská šance pro Slovensko! Chystá se přesilovka 5 proti 3. Vyloučení v týmu Švédsko (Tim Söderlund – 2 min za podražení Bučeka.
     
    40:46
    Vyloučení v týmu Švédsko (Isac Lundeström – 2 min., faul loktem).
    37:41 Martin BODÁK - 2:1
     
    37:41
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Kontaktní branka je na světě! Kapitán Slovenska MARTIN BODÁK si počkal na modré na kotouč , nabruslil si po mantinelu na kruh a ranou o tyč do víka snižuje stav dnešního utkání! Slovensko využívá vůbec první přesilovku na šampionátu a to právě v pravou chvíli! Asistence: Viliam Čacho, Samuel Buček.
     
    36:06
    Rasmus Dahlin vystřelil kotouč ze svého pásma mimo hrací plochu a odpyká si tak dvě minuty za zdržování hry. Slovensko bude mít druhou možnost přesilovky v tomto utkání.
     
    32:56
    Nyní se ale dostal Solenský do obrovské šance, když byl sám před Gustavssonem, ale byl až příliš blízko, aby dokázal skórovat.
    30:15
     
    30:15
    Fjällby Jonsson nyní vypálil přes obránce, jeho rána však byla sražená, nicméně švédský útočník si kotouč znovu dojel, obkroužil pásmo a znovu se dostal ke střele, tentokrát zasahoval přesně Durný.
    26:55 Fabian ZETTERLUND - 2:0
     
    26:55
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Švédsko se uklidňuje druhou brankou, která patřila do kategorie výstavních! FABIAN ZETTERLUND si přebral kotouč ve svém obranném pásmu a sólem přes celé hřiště se dostal až před Durného, kterému poslal kotouč mezi betony svou nádhernou kličkou, tohle byla paráda od švédského forwarda. Asistence: Bez asistence
    20:09 Isac LUNDESTRÖM - 1:0
     
    20:09
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Tak takhle si Slováci určitě nepředstavovali úvod druhé třetiny. Hned v jejím úvodu se trefuje po přistrčení ve středním pásmu od Söderlunda střelou z mezi kruží pod lapačku Durného ISAC LUNDESTRÖM. Asistence: Tim Söderlund
    19:34
     
    19:34
    Ještě Buček s Růžičkou se snažili ohrozit Gustavssona, ale Bučeka zablokoval ve velké šanci Sellgren. Na druhé straně se tlačil před branku Davidsson, ale Durný zasahovat nemusel.
     
    10:08
    První přesilovka pro Slovensko. Za útočný faul si odsedí dvě minuty Fabian Zetterlund za podražení
     
    02:33
    Třetí tyč v krátké chvíli, neuvěřitelné! Ranou od modré ji označkoval Lindström!
     
    02:28
    Na druhé straně také zvoní tyč! V oslabení ujel po levé straně Erik Smolka a orazítkoval horní tyč!
     
    02:10
    Přesilovku začali Švédi ranou Nylandera do tyče!
     
    01:56
    Vyloučení v týmu Slovensko (Martin Fehérváry – 2 min., podražení).
    Marken.cz

    Tomáš Suchánek

    Branky a nahrávky: 21. Lundeström (Söderlund), 27. Zetterlund, 52. Lundeström (Söderlund, Steen) – 38. Bodák (Čacho, Buček), 52. Bodák (Kelemen)


    Švédsko: Gustavsson (F. Larsson) – Liljegren (A), Moverare, Dahlin, Brännström, G. Lindström, Sellgren, Högberg – Pettersson (A), A. Nylander (C), Andersson – Karlström, L. Lindström, Zetterlund – Söderlund, Lundeström, Steen – G. Gustafsson, Davidsson, Jonsson Fjällby – J. Boqvist.
    Slovensko: Durný (Hrenák) – Hedera, Korenčík (C), Bodák, Ivan, Zeleňák (A), Fehérváry, Matejovič, Fereta – Smolka, Kundrik, Kelemen – Miloš Roman, Tamáši, Krivošík – Buček, Ružička, Studenič – Liška (A), Čacho, Solenský.

    Rozhodčí: Garon (CAN), Nikolič (AUT) – Hancock (USA), Ondráček (CZE)

    Diváci: 1445
    thejrc.org