Tisková konference FC Slovan Liberec (kon.)
konec
Tisková konference FC Slovan Liberec

Středa 03.01.2018, 12:30Tiskové konference
     
    Tisková konference je u konce. Slovan odstartoval dnešním dnem svou zimní přípravu, přičemž ho čeká například Tipsport liga, nebo dvě soustředění na Kypru. Oznámen byl odchod Jiřího Kulhánka, kterého si z původně dvouročního hostování stáhla pražská Sparta. (12:52:53)
     
    David Holoubek na závěr: Největší posílení by pro nás bylo, kdyby nikdo neodešel. V Liberci je to běžná praxe, s tím jsem do Slovanu šel, ale samozřejmě každá ztráta hráče základní sestava by byla komplikací.

    Klukům jsem říkal, že jsme se na ně těšili, a že bychom si přáli, kdybychom u nich viděli vášeň a snahu zlepšovat se v tréninkovém procesu. Potom nebudu mít strach o to, že nebudeme úspěšní.
     
    Libor Kleibl: Vize pro toto přestupové období je taková, abychom kádr pokud možno neměnili. Realita bývá mnohdy jiná. Ideální by bylo, kdyby to zůstalo tak, jak to je. Změnu žádnou neplánujeme, to ale neznamená, že žádná nebudu. Mám na stole jednu nabídku, která není ani na Coufala a Koláře. Nepřijali jsme ji, protože nesplnila naše podmínky. To znamená, že nebyla výhodná i pro klub i pro hráče, proto nebudu prozrazovat ani jméno.
     
    Miroslav Holeňák: Z pozice trenéra to pro mě bude něco nového. Na pozici se těším a jsem hrozně rád, že mi David Holoubek dal šancí. Nejvíce asi můžu pomoct v tom, že znám prostředí. Jindřich Trpišovský mě pouštěl na tréninky i utkání a to je výhoda. Budu se snažit co nejvíc pomoct a předat zkušenosti.
     
    David Holoubek: Těšíme se s kluky na všechno. Chceme navázat na práci, kterou předvedl Jindřich Trpišovský, jehož si nesmírně jako trenéra i člověka vážím a přeju mu hodně štěstí ve Slavii. Cílem pro nás jsou pohárové příčky, máme sice mladý tým, ale chceme být co nejlepší.
     
    David Holoubek: V tuto chvíli se k nám připojili dva hráči pražské Sparty, reprezentanti mládežnických kategorií Tomáš Wiesner a Dan Köstl. Co se týče zimní přípravy, převzali jsme ji po trenéru Trpišovském. Nechali jsme stejné i soupeře, nemáme s tím vůbec žádný problém.
     
    Libor Kleibl: Prostě jsme se tak rozhodli. Jsem rád, že David Holoubek naší nabídku přijal a že tu sedí. Ve Spartě se nám moc líbil, je to mladý, perspektivní trenér, i v rámci návaznosti je skvělý.
     
    Libor Kleibl: Do Slavie odešlo sedm lidí, v Liberci se tedy otevřelo sedm volných pozic. Obsazených je šest, sportovní ředitel je něco jako milenecký vztah, musí vzniknout. Není to na programu dne, ale budeme to řešit. Ostatní změny... Odešel celý realizační tým, postavili jsme mladý perspektivní tým.
     
    Oficiálně byla oznámena změna tiskového mluvčího, Lukáše Váňu nahradí Tomáš Čarnogurský.
     
    Dobrý den, vítám vás u přenosu z tiskové konference FC Slovanu Liberec. Přítomni jsou ředitel Libor Kleibl, Miroslav Holeňák, David Holoubek a Jiří Jarošík.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 12:30.

    RR

    thejrc.org