Detroit – Ottawa 2:1 (po pr.) | NY Rangers – Chicago 2:5 (kon.)
po prodl.
Detroit Red Wings
2:1 (1:0, 0:0, 0:1 - 1:0)
Ottawa Senators
Čtvrtek 04.01.2018, 01:40 • Little Caesars Arena, Detroit • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    60:06 Andreas ATHANASIOU - 2:1
     
    60:06
    Detroit právě vstřelil branku!
    ANDREAS ATHANASIOU to dokázal a poté, co se dostal snad do svého pátého úniku v utkání, se mu podařilo svůj samostatný nájezd na Andersona proměnit. Hned po vhazování se vrhnul za kotoučem, dostal se za obranu, a ač byl obtěžován vracejícím se Karlssonem, tentokrát už se mu podařilo kotouč umístit do branky. A to pouhých šest vteřin po začátku prodloužení. Asistence: Dylan Larkin.
    40:39 Ryan DZINGEL - 1:1
     
    40:39
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Tuhle chybu si domácí tým za rámeček rozhodně nedá. Od zadního mantinelu odpálil jeden z domácích hráčů puk do nohy v mezikruží stojícího Helma, čehož plně využil RYAN DZINGEL, který se chopil odraženého puku a prostřelil brankáře Howarda. Bez asistence.
    11:15 Andreas ATHANASIOU - 1:0
     
    11:15
    Detroit právě vstřelil branku!
    Domácí využili dokonale aktivního forčekingu, vybojovali v útočném pásmu puk a také se jim podařilo poprvé skórovat. Mantha sice zakončoval zády k brance mezi nohama a jeho střelu Anderson vyrazil, ale k dorážce se přiřítil ANDREAS ATHANASIOU, který hostujícího brankáře překonal. Asistence: Anthony Mantha, Martin Frk.

    Jan Vojkůvka

    Branky a nahrávky: 12. Athanasiou (Mantha, Frk), 61. Athanasiou (D. Larkin) – 41. Dzingel


    Detroit Red Wings: Howard (Mrázek) – DeKeyser, Green, Daley, Ericsson, Jensen, Kronwall (A), Ouellet – Bertuzzi, Zetterberg, Nyquist – Athanasiou, D. Larkin, Tatar – Abdelkader (A), Nielsen, Helm – Mantha, Frk.
    Ottawa Senators: C. Anderson (Condon) – Oduya, E. Karlsson (C), Phaneuf (A), Ceci, Claesson, Chabot – Mark Stone (A), Brassard, Dzingel – B. Ryan, Duchene, Hoffman – Pageau, Chlapík, Pyatt – Burrows, N. Thompson, Dumont.

    Rozhodčí: Hanson, Kowal – Mills, Racicot
    thejrc.org