Detroit – Ottawa 2:1 (po pr.) | NY Rangers – Chicago 2:5 (kon.)
konec
New York Rangers
2:5 (1:1, 1:1, 0:3)
Chicago Blackhawks
Čtvrtek 04.01.2018, 02:00 • Madison Square Garden, New York • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:55 Patrick KANE - 2:5
     
    59:55
    Chicago právě vstřelilo branku!
    PATRICK KANE se na pravém křídle ocitl před modrou čárou v tísni, přesto dokázal puk bekhendem usměrnit na bránu a poté sledoval, jak klouže do odkryté brány. V Madison Square je rozhodnuto. Asistence: Ryan Hartman a Nick Schmaltz.
    59:06 Jonathan TOEWS - 2:4
     
    59:06
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Tommy Wingels vybojoval puk a kolmou přihrávkou našel Brandona Saada, který na pravém křídle vpádu dokázal puk přenést na JONATHANA TOEWSE, a kapitán Chicaga poté z vrcholu levého kruhu zamířil do horního patra prázdné brány! Asistence: Brandon Saad a Tommy Wingels.
     
    58:20
    Rangers zavezli na levé straně puk do útočného pásma a Henrik Lundqvist naskočil na střídačku!
     
    56:51
    Brady Skjei na pravém křídle nabral obrovskou rychlost a sjel si před bránu, na přední tyči ale Jeffa Glasse nepřekonal!
     
    53:22
    Chicago má velký problém. Hosté hráli v šesti a darovali Rangers přesilovou hru. Týmový trest za příliš mnoho hráčů na ledě odpyká Ryan Hartman.
     
    46:42
    Mika Zibanejad se ocitl před bránou ve velké šanci, Jeff Glass ho ale tváří v tvář dokázal vychytat
     
    45:03
    Connor Muprhy se ocitl po dlouhém obléhání brány Rangers v blízkosti pravé tyče ve velké šanci, Henrik Lundqvist ale opět dokázal situaci ustát a přerušil hru!
    42:24 Patrick SHARP - 2:3
     
    42:24
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Alex DeBrincat ve středním pásmu zrychlil hru kolmou přihrávkou a David Kämpf, který zaznamenal svůj první kanadský bod v NHL, rozdal puk doleva, odkud PATRICK SHARP milimetrově přesnou střelou z vrcholu levého kruhu pro vhazování zamířil nad lapačkou Henrika Lundqvista do vzdálenějšího pravého horního rohu brány! Asistence: David Kämpf a Alex DeBrincat.
     
    41:16
    Ryan Hartman si najel na vzdálenější pravé tyči na přihrávku z levého kruhu a puk od jeho brusle mířil do brány, Henrik Lundqvist ale předvedl úžasný přesun, po kterém puk vleže zastavil na brankové čáře!
     
    40:38
    Lance Bouma se v úvodu třetí části vrátil zpět na led a ještě předtím navíc mohl udeřit v oslabení Brandon Saad, Henrik Lundqvist ale jeho střelu z pravého kruhu vyrazil levým betonem a připsal si další fantastický zákrok!
     
    38:38
    Lance Bouma dostal dvě minuty za podražení a Rangers mají k dispozici další přesilovou hru.
     
    37:59
    Jimmy Vesey ujel dvěma hráčům Chicaga a řítil se sám na bránu, samostatný únik ale zakončil v mezikruží rychlou střelou zápěstím, která minula levou tyč!
     
    32:46
    J. T. Miller dostal dvě minuty za vysokou hůl a hra bude pokračovat ve hře 4 na 4. Poté si Blackhawks zahrají první přesilovou hru v zápase, která ovšem bude zkrácená.
    31:32 Mika ZIBANEJAD - 2:2
     
    31:32
    Rangers právě vstřelili branku!
    Pavel Bučněvič krásnou přihrávkou přenesl hru z pravého kruhu pro vhazování do levého, kde MIKA ZIBANEJAD parádní střelou zápěstím zamíříl do bližšího horního rohu brány! Rangers využili přesilovou hru 5 na 3 a podruhé v zápase vyrovnali skóre. Asistence: Pavel Bučněvič a Mats Zuccarello.
     
    31:14
    Jeff Glass vyhodil puk přes ochranné sklo a dostal dvě minuty za držování hry. Rangers si zahrají přesilovou hru 5 na 3! Trest odpyká Lance Bouma.
     
    29:38
    Brent Seabrook byl vyloučen na dvě minuty za krosček a Rangers si zahrají třetí přesilovou hru v řadě.
     
    29:22
    Chicago dominuje na ledě a nyní mohlo přidat další gól, střela z pravého kruhu pro vhazování se ale od horní tyče odrazila do ochranné sítě! Komerční přestávka.
    28:56 Nick SCHMALTZ - 1:2
     
    28:56
    Chicago právě vstřelilo branku!
    NICK SCHMALTZ se nádherně protáhl před bránu a bekhendem se snažil puk zasunout mezi betony Henrika Lunqvista, což se mu sice podařilo, švédský brankář ale dokázal puk na brankové čáře senzačně zastavit levým betonem opřeným o tyč, nešťastný a vracející se Marc Staal si ho ale vpádu poté srazil do brány! Asistence: Patrick Kane a Ryan Hartman.
     
    24:29
    Další skvělá sekvence v podání Henrika Lundqvista, který předvedl dva úžasné zákroky, když nejprve vychytal tváří v tvář Brandona Saada a poté i Jonathana Toewse!
     
    23:50
    Chicago vypálilo na pravém křídle v blízkosti střídaček od modré čáry a Henrik Lunqvist vyrážečkou puk vyrazil. Tanner Glass si poté najel před bránu na krásnou přihrávku, švédský brankář ale pravým betonem puk skvěle vyrazil!
    18:09 Nick HOLDEN - 1:1
     
    18:09
    Rangers právě vstřelili branku!
    NICK HOLDEN před vrcholem pravého kruhu napřáhl po zpětné diagonální přihrávce z levého křídla k nádherné střele s příklepem, která nad vyrážačkou klečícího Jeffa Glasse zamířila ke vzdálenější levé tyči! Asistence: Paul Carey a Cristoval Nieves.
    16:09 Vinnie HINOSTROZA - 0:1
     
    16:09
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Jonathan Toews se ocitl u pravé tyče ze střeleckého úhlu a krásnou bekhendovou přihrávkou našel na bližší tyči VINNIEHO HINOSTROZU, který bez přípravy prostřelil Henrika Lundqvista z blízkosti mezi betony! Asistence: Jonathan Toews a Jordan Oesterle.
     
    14:37
    NIck Schmaltz si z pravého křídla krásně sjel před bránu a na vzdálenější levé tyči se snažil puk bekhendem zasunout do brány, jenže Henrik Lunqvist se roztáhl v brankovišti jako guma a vleže puk zastavil pravým betonem! Komerční přestávka.
     
    12:47
    Rangers prudce vypálili od modré čáry a puk se od brankové konstrukce odrazil zpět do hry! V Madison Square Garden to zvoní jako v kostele. Mika Zibanejad pálil.
     
    12:22
    Henrik Lundqvist si snadno poradil s nahozením Chicaga a přerušil hru. Ještě před vyloučením Jonathana Toewse si ale připsal fantastický zákrok, když maskou vyrazil baseballový pokus Ryana Hartmana!
     
    12:02
    Jonathan Toews fauloval a podruhé usedl na trestnou lavici, tentokrát dostal dvě minuty za podražení.
     
    10:39
    Jonathan Toews po návratu z trestné lavice a přečíslení Chicaga mohl skórovat v blízkosti levé tyče, jenže puk z blízkosti po krásné přihrávce z pravého křídla napálil do ní!
     
    08:21
    Jeff Glass vkleče zastavil tečovanou střelu Rangers od modré čáry a Jonathan Toews dostal dvě minuty za sekání.
     
    08:12
    Rick Nash na pravém křídle vypálil z úhlu a jeho rychlá střela zápěstím se zřejmě od horní tyče odrazila zpět do hry!
     
    05:13
    Patrick Kane střelou z vrcholu mezikruží mířil přesně do levého horního rohu brány, Henrik Lundqvist ale předvedl skvělý zákrok, když vyrážečkou puk vyrazil!
     
    00:23
    Brandon Saad v levém kruhu krásně vypálil a jeho střela se od přední levé tyče brány Rangers odrazila zpět do hry!

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 19. Holden (Carey, Nieves), 32. Zibanejad (Bučněvič, Zuccarello) – 17. Hinostroza (J. Toews, Oesterle), 29. Schmaltz (P. Kane, Hartman), 43. Sharp (Kämpf, DeBrincat), 60. J. Toews (Saad, Wingels), 60. P. Kane (Hartman, Schmaltz)


    New York Rangers: H. Lundqvist (Pavelec) – McDonagh (C), Holden, Br. Smith, Shattenkirk, Skjei, M. Staal (A) – J. T. Miller, Zibanejad, Zuccarello (A) – Grabner, K. Hayes, Rick Nash – Vesey, Desharnais, Bučněvič – Carey, Nieves, Fast. Hlavní trenér: Alain Vigneault.
    Chicago Blackhawks: J. Glass (A. Forsberg) – Keith (A), Oesterle, C. Murphy, Seabrook (A), Forsling, Franson – Saad, J. Toews (C), Hinostroza – Hartman, Schmaltz, P. Kane – Sharp, Kämpf, DeBrincat – Bouma, Wingels, Hayden. Hlavní trenér: Joel Quenneville.

    Rozhodčí: Tim Peel, Dan O'Halloran. Čároví: Lonnie Cameron, Ryan Galloway

    Diváci: 18006
    thejrc.org