Benátky n/J – Frýdek-M. 1:3 (kon.) | Vsetín – Kadaň 11:0 (kon.) | Třebíč – Prostějov 4:2 (kon.)
K. Vary – Havířov 3:1 (kon.) | Ústí n/L – Motor ČB 1:4 (kon.) | Kladno – Slavia 7:2 (kon.)
Přerov – Litoměřice 8:3 (kon.)
konec
VHK ROBE Vsetín
11:0 (4:0, 3:0, 4:0)
SK Trhači Kadaň
Čtvrtek 04.01.2018, 17:30 • Zimní stadion Na Lapači • Chance liga • 36. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ve třetí třetině potvrdili Valaši svou převahu a stejně jako v první třetiny vsítili čtyři branky. Při vsetínské kanonádě se skóre zastavila na stavu 11:0, jedenáct vsetínských branek má na svědomí deset různých střelců, dvěma góly se prezentoval Ondřej Slováček. Nejlepšími hráči utkání byli však na obou stranách vyhlášeni gólmani, za domácí tedy Michal Šurý, za tým hostí pak Patrik Spěšný.
    Ode mě je to pro dnešek vše, ze Vsetína Vám přeji příjemný zbytek večera. (19:54:46)
     
    Konec zápasu.
     
    59:58
    Dvě sekundy před koncem utkání se ke střele z vrcholu pravého kruhu dostal Protasenja, jenž střelu odraženou od betonů ještě dorážel. Spěšný pokus ukrývá ve své náruči a zápas končí.
     
    59:36
    Od modré vypálil Dundáček, jeho střelu se ještě pokoušel tečovat ze vzduchu Březina. Puk ale končí za brankou, kde orazítkoval mantinel.
     
    59:31
    Domácí v plném počtu.
     
    58:48
    Havlíček se snažil o založení útoku z vlastního pásma, když vzal vše na sebe. Cestou k Šurého brance se k němu přidali ještě dva spoluhráči, nakonec se však k brankovišti přes vsetínskou obranu nedostali.
     
    57:31
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Anatolij Protasenja – 2 min., podražení).
     
    57:07
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Brankové hody na Lapači ještě nekončí! JAROSLAV MARKOVIČ dostal od Frola přihrávku na vrchol brankoviště a poslal kotouč do horních pater branky. Asistence: Tomáš Frolo, David Březina.
     
    56:09
    Illéš s Vítkem se dostali do přečíslení, prvně jmenovaný stihl poslat zadovku na Vítka, byl však podražen Cestrem, který míří na trestnou lavici.
     
    55:37
    Vsetín právě vstřelil branku!
    ONDŘEJ SLOVÁČEK využívá v dnešním zápase jako první přesilovou hru, čímž přidává na konto Vsetína desátou branku! Přesilovková kombinace se zastavila na pravém kruhu, odkud vsetínský útočník poslal puk za přemisťujícího se brankáře hostů. Asistence: Tomáš Vávra, Filip Dundáček.
     
    55:25
    Vyloučení v týmu SK Trhači Kadaň (Ondřej Havlíček – 2 min., hákování).
     
    55:13
    Černý nabruslil do útočného pásma, jeho první střela se od betonů odrazila opět na jeho hokejku, následnou střelu zblokoval obránce Frolo. Z pohledu hostů to ale nebylo vše a z druhé vlny k levé tyčce dorážel Krejčiřík. Vsetínský gólman Šurý se však zřejmě inspiroval od reprezentačního brankáře Josefa Kořenáře a ve svém brankovišti čaruje podobně jako on.
     
    54:13
    Domácí v plném počtu.
     
    54:10
    Černý tečoval v předbrankovém prostoru střelu z pravého kruhu, Šurý se stačil rychle přemístit k pravé tyčce a hostujícího obránce vychytal.
     
    53:41
    Vsetínu se do této chvíle dařilo držet kotouč na hokejkách a kontroloval hru i v početní nevýhodě. Nyní se však Trhači usadili před vsetínskou bránou a začínají si vytvářet tlak.
     
    52:13
    Kadaň si teď jasně šla za první brankou v dnešním zápase a byla k ní opravdu blízko, když Šurý zaváhal mimo své brankoviště. Tlak hostů přinesl také faul – na dvě minuty navštíví trestnou lavici Dundáček, jenž se provinil sekáním.
     
    50:25
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Od modré čáry vystřelil DANIEL KRENŽELOK, jenž přesně trefil pravý horní roh. U pravé tyčky byl ještě připraven Kopta, ten však puk nemusel tečovat ani dorážet za brankovou čáru a Valachy dělí od deseti gólů jen jedna branka, které se domácí fanoušci dožadují. Asistence: Jaroslav Markovič, David Březina.
     
    49:47
    Rozehrávku Vítka z vlastního pásma vystihl Procházka a chystal se také vystřelit, jelikož byl v dobré pozici v mezikruží, navíc nikým nebráněn. Kotouč ale hostujícímu obránci z hokejky sjel a jeho spoluhráč zastavil puk až za modrou čarou.
     
    49:26
    Spěšný kryje nahození ze středního pásma, zároveň s tímto počinem jsou hosté v plném počtu.
     
    48:47
    Také v této přesilové hře jsou Vsetínští aktivní, gólman Kadaně je však tím, kdo svůj tým při početní nevýhodě drží.
     
    47:26
    Vyloučení v týmu SK Trhači Kadaň (Josef Rindoš – 2 min., sekání).
     
    47:06
    Vsetínští se vydali střídat a v herním dění zůstali pouze Vítek s Karafiátem. Prvně jmenovaný se dostal na kotouč u mantinelu středního pásma a poslal pas na Karafiáta, jenž se ujal i přes čtyři bránící hráče. Střelec druhé vsetínské branky se dostal až ke gólmanovi a vystřelil. Spěšný puk vyrazil pouze před sebe, kde už si však nikdo z Valachů do druhé vlny nenajížděl.
     
    45:46
    Také hosté se dostali do útočného pásma. Kadaň se rozestavila a začala kombinovat. Přihrávka z rohu brankoviště na modrou čáru nebyla dostatečně rychlá, aby se jí domácí zalekli, a proto byla zablokována již v mezikruží. Hosté se ale stále drží před Šurého brankou.
     
    45:15
    Protasenja našel kotouč u pravé tyčky a pokusil se najít jakoukoliv skulinku v brankovišti. Jeho pokus byl v poslední chvíli zblokován vysoko nad a puk končí v ochranné síti.
     
    44:54
    Hosté v plném počtu.
     
    44:02
    Březinova střela z pravého kruhu k bližší tyčce nedělala brankáři problémy, Vsetín se drží v útočné třetině a nenechává se rozhodit od bránících hráčů. Spěšný se musí mít na pozoru, protože přes clonící hráče dobře nevidí a Valaši jsou ve střelbě aktivní.
     
    42:54
    Vyloučení v týmu SK Trhači Kadaň (Vojtěch Krejčiřík – 2 min., držení protihráče).
     
    42:24
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Valaši přebrali kotouč na modré čáře a dostali jej až před brankoviště, kde měl svou hokejku připravenou JAKUB ILLÉŠ. Vsetínský útočník pouze trefil letící kotouč a nasměroval jej mezi betony gólmana. Asistence: Ondřej Holomek, Filip Dundáček.
     
    41:59
    Puk mají na svých hokejkách hosté a ze svého pásma zakládají útok. Spěšný je ale stále ve střehu, jelikož si všímá napadajících hráčů Vsetína.
     
    40:15
    Třetí třetina začala nahozením Trhačů do útočného pásma a následně ve středím pásmu založil útok Krejčiřík. Před brankou Šurého tečoval kotouč nepříjemně obránce Černý a puk těsně minul pravou tyčku vsetínské branky.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Na začátku druhé třetiny bylo jasně znát, že Kadaň nechce dát dneska svému soupeři nic zadarmo a svou aktivitou si říkala o snížení. Valaši si chvílemi se soupeřovou hrou nevěděli rady, nejednou je zradily přihrávky a nakonec donutili Trhači Krenželoka faulovat. Místo branky Kadaně však přišla pro hosty studená sprcha, když se Kucharczyk trefil v oslabení. Kadaň se opět začala vracet do trendu z první třetiny a po rychlé akci Vsetína se na Lapači zvyšovalo na 6:0. Hra se zklidnila a šancí ubylo, v posledních sekundách se však blýskl Slováček, který se nenechal znervóznit rychle uhýbající časomírou a sekundu před koncem druhé dějství dokončil brejk střelou do prázdné branky.
    Třetí třetina začne cca v 19:13.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:59
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Tak to je něco neuvěřitelného! ONDŘEJ SLOVÁČEK se vydal do brejku, a jelikož zbývaly do konce třetiny jen dvě sekundy, vyjel si hostující gólman Spěšný proti němu. Vsetínský útočník ale stačil kotouč zasáhnout svou hokejkou včas a poslal jej do prázdné branky. Asistence: Martin Podešva, Tomáš Vávra.
     
    39:36
    Hosté v plném počtu.
     
    39:20
    Dundáček vystřelil z vrcholu pravého kruhu. V předbrankovém prostoru byl k teči připraven Slováček, hostující obrana mu ale nedovolila zasáhnout puk.
     
    38:14
    Valaši kombinovali před brankou soupeře až příliš dlouho, jednu z nahrávek vystihl Havlíček a vyvezl puk do středního pásma. Pravděpodobně měl v plánu dostat kotouč až k Šurému, na útočné modré čáře mu však puk sjel z hokejky a Vsetín se dostal do přečíslení tři na jednoho. Obránce Šesták si ale vedl skvěle a hned první přihrávku tečoval mimo.
     
    37:41
    První střela Vsetína v této přesilové hře skončila nad brankou, nyní domácí kombinují.
     
    37:36
    Vyloučení v týmu SK Trhači Kadaň (Darek Hejcman – 2 min., sekání).
     
    37:21
    Střela Trefného od modré postrádala razanci, a tak Podešvovi nedělalo problém její zablokování a následné založení útoku, které zakončoval Vávra.
     
    36:46
    Trhači jsou na kotouči a snadno se dostávají do pásma. Gólman Šurý si proti střele z levého křídla povyjel a vytěsnil ji za branku. Jde vidět, že si za stavu 6:0 věří.
     
    35:14
    Valaši se dostali do přečíslení, které nakonec zmařily nepřesné nahrávky. Karafiát našel s potížemi Illéše, jemuž ale následnou přihrávku na Vítka zblokoval obránce. Ke střele se nakonec dostal Frolo, který kotouč sebral z vrcholu pravého kruhu a zkusil se prosadit mezi betony.
     
    34:21
    Trefný s Černým si přihrávají na levém kruhu vlastního pásma, nedaří se jim dostat přes obrannou modrou čáru.
     
    33:38
    Krenželok sklep Krejčiříkovo nahození zpoza branky, které mířilo do brankoviště a sám zakládá útok.
     
    32:28
    Březina byl těsně bráněn, i přes to si našel místo pro střelu. Spěšný měl své betony v pohotovosti a bezchybně zakročil. Stejně si kadaňský brankář vedl také při dorážce Markoviče a Kopty.
     
    32:18
    Hra je nyní často přerušována pro technické přestupky. Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    31:32
    Chlán z mezikruží vyzkoušel Šurého pozornost. Vsetínský gólman neměl v posledních okamžicích moc práce, proti této střele ale zasáhl, když ukryl puk mezi betony.
     
    29:57
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Krátkou kombinací před brankou se Vsetínu podařilo vytáhnou brankáře na hranici brankoviště a ONDŘEJ KOPTA poslal puk k nehlídané levé tyčce. Asistence: Jaroslav Markovič, Tomáš Frolo.
     
    29:39
    Kadaň se drží v útočném pásmu, střelu Šestáka zablokoval Markovič. Vsetínský kapitán dostává puk mezi modré čáry.
     
    28:35
    Domácí v plném počtu.
     
    28:32
    A brankou to hrozilo také na druhé straně, kde se štěstím zasahoval Šurý proti střele Szathmáryho od modré čáry.
     
    27:34
    Vsetín právě vstřelil branku!
    A máme tu dokonce branku v početní nevýhodě. Trojice Vsetína si nabruslila do útočného pásma, kde to nejprve z mezikruží zkusil Kopta. Puk se následně dostal na levý kruh k RADIMU KUCHARCZYKOVI, který se trefil nad pravé rameno gólmana. Asistence: Ondřej Kopta, Jakub Teper.
     
    27:26
    Oslabení zatím Valachům vychází na výbornou, Trhači ještě v útočném pásmu nebyli.
     
    26:41
    Vsetín vyhrál vhazování a Ostrčil vyhazuje. Za brankou nachází puk Černý, ale ani tentokrát se Kadani nepodaří rozestavit přesilovkovou formaci.
     
    26:35
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Daniel Krenželok – 2 min., podražení).
     
    25:48
    Kadani se daří bez problému přejít přes střední pásmo. Hra hostů se oproti první třetině hodně zlepšila a Trhači na sebe natáhli také faul. Po nedovoleném zákroku Krenželoka hrají zatím v signalizované výhodě.
     
    25:12
    Hraje se za brankou Vsetína, dobrou práci odvádí Havlíček. Nyní je ale hra přerušena, jelikož v rohu za Šurého brankou došlo ke střetu Holomka s Macháčkem a hostující útočník zůstal ležet na ledě.
     
    24:12
    Vsetínské přihrávky v útočném pásmu nebyly přesné, a tak se kotouč dostal k Wágnerovi, který se nebál vydat do útoku. Přidal se k němu Tupý, k němuž se puk odrazil od mantinelu po nepřesné střele Wágnera. Šurý si proti střele Tupého povyjel k pravé tyčce a zastavil ji betony.
     
    23:31
    Procházka měl dlouho kotouč na své hokejce, o čemž domácí brankář nevěděl. Procházka nejprve držel puk za brankou a poté se vydal k levé tyčce, okolo které se snažil dostat kotouč na brankovou čáru. Šurý si všiml dotěrného soupeře a brankovou čáru pokryl.
     
    22:52
    Vítek zablokoval kadaňskou střelu od modré, do střely Macháčka už se však položit nestačil, a tak hostující útočník z prostoru mezi kruhy vystřelil na branku. Puk končí v náruči Šurého.
     
    22:30
    Illéš vystřelil ihned po buly, když si nabruslil do mezikruží a nikým nebráněn otestoval pozornost hostujícího gólmana. Spěšný si se střelou snadno poradil a opět se bude vhazovat po jeho levé ruce.
     
    22:09
    Valaši se dostali do přečíslení, na jehož pravém křídle byl obránce Holomek. Vsetínský bek nic nevymýšlel a z kruhu vystřelil. Trefil lapačku Spěšného, který byl proti této střele pozorný.
     
    20:50
    Domácí se dostali do útočného pásma, v rohu kluziště však přišli o kotouč a na druhou stranu se vydal Havlíček. Ten prokličkoval vsetínskou obranou a vystřelil z levého kruhu. Jeho pokus projel brankovištěm a kolem levé tyčky doklouzal až k mantinelu.
     
    20:30
    Trefný nabruslil do mezikruží a nenápadným pokusem poslal kotouč na Šurého branku. Domácí brankář puk sledoval a zastavil jej u svých betonů.
     
    20:07
    Domácí nahodili po buly do útočné třetiny přesně tak, jako to udělali hosté na začátku prvního dějství. Spěšný ukrývá kotouč u levé tyčky pod svou lapačkou.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Domácí vstoupili do zápasu aktivně a téměř po celou dobu první dvacetiminutovky se drželi v útočném pásmu. Kadaň při svém pobytu před Šurým moc nebezpečná nebyla, většina střel hostujícího celku mířila mimo tři tyče. Domácím se při herní převaze podařilo vsítit branku již v páté minutě a hosté měli největší šance na vyrovnání v přesilové hře po vyloučení Holomka. Vsetín ale oslabení zvládl a o minutu později přidal druhou branku. Do konce první třetiny se domácí trefili ještě dvakrát, čímž z branky vyhnali gólmana Dvořáka. Vsetín zaslouženě vede čtyřbrankovým náskokem a domácí fanoušci se po gólu Anatolije Protasenji dožadovali desítky. To, jestli se vsetínští příznivci dočkají, se dozvíme v dalším průběhu zápasu.
    Druhá třetina startuje cca v 18:23.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:58
    Hosté v plném počtu. V závěru přesilové hry domácích, a zároveň taky v závěru první třetiny, se Valaši natlačili do brankoviště. Nikdo však puk až ke Spěšnému nedostal a gólman hostů si v chaotické situaci zákrok nepřipsal.
     
    19:36
    Vyhození hostujícího obránce zastavil na modré Ostrčil. Domácí bek si všiml volného Březiny na pravém kruhu, který okamžitě vystřelil na odkrytou bránu. Před brankou byl kotouč ještě tečován a nakonec skončil za brankou.
     
    18:46
    Domácí byli vyhnáni za vlastní branku, rychle však rozehrávají a jsou zpět před Spěšným, který má hned po vstupu do zápasu hodně práce.
     
    17:58
    Vyloučení v týmu SK Trhači Kadaň (Jakub Trefný – 2 min., podražení).
     
    17:26
    Střídání v týmu SK Trhači Kadaň: ze hřiště odchází Tadeáš Dvořák, přichází Patrik Spěšný.
     
    17:26
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Kucharczyk našel přihrávkou ve středním pásmu ANATOLIJE PROTASENJU, který obešel hostujícího obránce a v individuální akci zakončil k pravé tyčce. Asistence: Radim Kucharczyk, Petr Beránek.
     
    15:52
    Vsetín právě vstřelil branku!
    A je to právě MARTIN PODEŠVA, kdo nasměroval kotouč za záda kadaňského brankáře. Vsetínskému centrovi se podařilo tečovat kotouč, který se po střele Slováčka odrazil od betonů přímo na jeho hokejku. Asistence: Ondřej Slováček, Tomáš Vávra.
     
    15:38
    Kadaň zrychlila svou rozehrávku, to vše ale na úkor přesnosti a puk končí na hokejce Podešvy, jenž se vydává dopředu.
     
    15:30
    Wágner nebezpečně dorážel střelu z levého kruhu. Šurý má kotouč ve své moci, i když jej zkrotil z notnou dávkou štěstí.
     
    14:34
    Kadaň se vydala do přečíslení tři na dva a z vrcholu levého kruhu se rozhodl pálit Kůs. Jeho střelu zastavil Ostrčil, Vsetín chvíli počkal s rozehrávkou a také domácí se vydali do útoku. Trhači si teď také dobře poradili v obraně a pokus Beránka blokují.
     
    13:51
    Vsetín právě vstřelil branku!
    JIŘÍ KARAFIÁT nejprve střílel z pravého kruhu. Kotouč se vrátil na jeho hokejku, a tak vsetínský útočník objel branku a propasíroval puk mezi pravou tyčku a ruku gólmana. Asistence: Bez asistence.
     
    13:34
    Dvořák zaváhal za brankou a Vávra tak mohl nahrát na Slováčka, který stál před prázdnou brankou. Šesták přihrávku zblokoval a vyhazuje na zakázané uvolnění.
     
    12:58
    Domácí v plném počtu. Ve druhé minutě při nevyrovnaném počtu hráčů na ledě už se domácím podařilo vyhodit, na konci přesilovky však před brankou Šurého zavládl zmatek a, naštěstí pro domácí, nikdo kotouč neposlal nad ležícího gólmana.
     
    11:54
    Od mantinelu vypálil Kůs, v mezikruží jeho střelu tečoval Hejcman. Šurý puk přes bránící hráče dobře neviděl, zachoval se však nejlépe, jak mohl, a střelu zastavil. Hostující hráči předvedli v první minutě přesilové hry dobrý výkon.
     
    11:34
    Kadaň se drží v útočném pásmu a kombinuje, všechny střely hostujícího celku v této přesilové hře šly zatím mimo Šurého branku.
     
    10:58
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Ondřej Holomek – 2 min., krosček).
     
    10:56
    Szathmáry dostal přihrávku na modrou. Se střelou počkal, nakonec ji poslal nad branku.
     
    10:08
    Vyhrané vhazování dostalo do střelecké pozice hostujícího Šestáka, který kotouč přes bránící hráče nepropasíroval. Od zadního mantinelu odražený puk našel hokejku jednoho z Valachů a pro Protasenju se tak vytvořila dobrá brejková situace. Vsetínský útočník Dvořáka bekhendem zblízka nepřekonal.
     
    09:13
    Rindoš nahodil do útočného pásma, kde kotouč dobrusloval Tupý. Kotouč však převzal jiný hráč s čtyřiadvacítkou na zádech a vydal se na branku soupeře. Březina levý horní roh přestřelil.
     
    08:40
    Kadaň se dlouho držela v útočné třetině. Z pohledu hostů bohužel bez střely. Hráči si dlouho dávali přednost v rohu kluziště a nikdo z Kadaně se do dobré střelecké pozice nedostal.
     
    07:39
    Beránek stál připraven u levé tyčky, kotouče se ale chopil Protasenja, který se k brance dostal sám a pokusil se najít skulinu mezi rukou Dvořáka a tyčkou. Gólman Trhačů byl pozorný a další branku Vsetínu nepovolil.
     
    06:40
    Hosté se usadili v útočném pásmu a po dobré kombinaci Krejčiříka s Černým vypálil z mezikruží Chlán.
     
    05:40
    Karafiát nahrál z levého kruhu na zcela volného Vítka, který z ostrého úhlu netrefil odkrytou bránu.
     
    05:09
    Blaha s Krejčiříkem se pokoušeli dostat Hejcmana do brejku, dlouhá přihrávka ale nebyla přesná a Valaši rozehrávají od vlastní branky.
     
    04:18
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Vsetín udržel útočnou třetinu a z vrcholu levého kruhu vypálil Kucharczyk. Odražený kotouč se dostal na PETRA BERÁNKA, jenž si puk podržel a poslal jej do zcela odkryté brány. Asistence: Radim Kucharczyk, Radim Ostrčil.
     
    02:56
    Po vyhraném vhazování před brankou Kadaně vystřelil Teper. Kopta byl připraven k teči u pravé tyčky, bránící hráč však jeho záměr rychle překazil.
     
    02:28
    Kopta vyslal do útoku Markoviče, jenž byl připraven u mantinelu ve středním pásmu. Markovič se vydal do pásma a na levé křídlo mu najel Březina, který dostal od svého spoluhráče přesnou přihrávku. Nejlepší střelec Vsetín trefil připravenou lapačku Dvořáka.
     
    01:48
    Ke střele z mezikruží se dostal Podešva, jeho střele ale chyběla přesnost a úspěch neslavil ani nikdo z hráčů, kteří byli před brankou připraveni tečovat.
     
    01:08
    Kadaň se sice usadila v útočném pásmu, rozehrávku však aktivně a úspěšně napadl Kucharczyk. Ten poslal kotouč na Frola, jenž dostává puk z pásma.
     
    00:19
    Hra se rychle stěhuje před branku Dvořáka, kterého z ostrého úhlu ohrozil vsetínský kapitán Markovič. Dvořák kotouč vyrazil do mezikruží.
     
    00:04
    Úvodní vhazování vyhráli hosté a dostávají se do útočného pásma nahozením na vsetínskou branku, které kryje Šurý.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    VHK ROBE Vsetín: Šurý (Horčička) – Frolo, Ostrčil, Janáček, Teper, Dundáček, Holomek, D. Krenželok – Markovič, Kopta, Březina – Slováček, Podešva, Vávra – Protasenja, Kucharczyk, P. Beránek – Karafiát, Illéš, Vítek.

    SK Trhači Kadaň: Tadeáš Dvořák (Spěšný) – Trefný, R. Černý, Blaha, Šesták, Kadeřávek, Szathmáry, Cestr – Kůs, Hejcman, Krejčiřík – O. Procházka, Havlíček, Chlán – Tupý, Rindoš, Wágner – Macháček.

    Rozhodčí: Fiala, Kopeček – Adamec, Poruba.
     
    VHK ROBE Vsetín

    Valaši se po povedeném utkání v Prostějově vyhoupli na osmou příčku, pozice v této části tabulky je však stále nejistá, protože týmy na 8.-12. místě mezi sebou mají nevelký odstup. Sedmačtyřicet bodů má kromě Vsetína také Havířov a Frýdek-Místek, o dva body hůře je na tom Ústí nad Labem a o další bod zaostávají Litoměřice. Je tedy jasné, že každé následují kolo může tabulku úplně překopat. Vsetín však jede od předvánočního utkání v Havířově na vítězné vlně a formu bude chtít jistě potvrdit také v domácím zápase, ve kterém bude favoritem.

    Lídrem bodování ve vsetínským řadách je David Březina (17+15), jehož sedmnáct vstřelených branek řadí na druhé místo mezi střelci ve WSM Lize. S odstupem jedenácti bodů jsou pak na druhém místě tabulky vsetínské produktivity Radim Kucharczyk (5+16) a také kapitán Jaroslav Markovič (7+14), který v minulém utkání vlivem zranění chyběl.
     
    SK Trhači Kadaň

    Hostující celek se nachází na posledním místě tabulky, a to s desetibodovou ztrátou na třinácté Benátky. Trhači naposledy vyhráli 9.12., kdy v domácím prostředí udolali pražskou Slavii gólem v prodloužení. Zápas skončil 3:2p z pohledu domácí Kadaně. Výhru za tři body však Trhači nepotkali ještě déle (konkrétně od 22.listopadu) a vedení klubu proto rozhodlo o změně trenéra. Není to v této sezoně poprvé, co Kadaň kouče odvolala. Zajímavostí je, že první změnu na střídačce zaznamenal tým ze severozápadu republiky před utkáním na vsetínském Lapači, stejně jako nyní, kdy Jiřího Čelanského nahrazuje dvojice Miroslav Buchal – Petr Klíma.

    Na čele kanadského bodování Trhačů jsou s patnácti body Nicolas Hlava (9+6) a Darek Hejcman (5+10). Mezi obránci je pak nejproduktivnější Jakub Trefný (5+8).
     
    Vítám všechny hokejové fanoušky u online přenosu z jednoho z prvních zápasů WSM Ligy, hraných v novém roce 2018. 36. kolo druhé české nejvyšší hokejové soutěže nabídne mimo jiné právě souboj mezi VHK ROBE Vsetín a SK Trhači Kadaň, ve kterém jsou favoritem domácí. Oba vzájemné duely vyšly lépe Valachům, první utkání bylo na góly chudé a Vsetín vyhrál na svém ledě 2:1. Druhý zápas sehrály celky v Kadani, gólman Pavelka udržel čisté konto a Valaši cestovali přes celou republiku s výhrou 4:0.

    Vzájemná utkání v sezóně
    7.10.2017 Vsetín – Kadaň 2:1
    18.11.2017 Kadaň – Vsetín 0:4
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
    Marken.cz

    Helena Hegeďová

    Branky a nahrávky: 5. P. Beránek (Kucharczyk, Ostrčil), 14. Karafiát, 16. Podešva (Slováček, Vávra), 18. Protasenja (Kucharczyk, P. Beránek), 28. Kucharczyk (Kopta, Teper), 30. Kopta (Markovič, Frolo), 40. Slováček (Podešva, Vávra), 43. Illéš (Holomek, Dundáček), 51. D. Krenželok (Markovič, Březina), 56. Slováček (Vávra, Dundáček), 58. Markovič (Frolo, Březina)


    VHK ROBE Vsetín: Šurý (Horčička) – Frolo, Ostrčil, Janáček, Teper, Dundáček, Holomek, D. Krenželok – Markovič, Kopta, Březina – Protasenja, Kucharczyk, P. Beránek – Slováček, Podešva, Vávra – Karafiát, Illéš, Vítek.
    SK Trhači Kadaň: Tadeáš Dvořák (18. Spěšný) – Trefný, R. Černý, Blaha, Šesták, Kadeřávek, Szathmáry, Cestr – Kůs, Hejcman, Krejčiřík – O. Procházka, Havlíček, Chlán – Tupý, Rindoš, Wágner – Macháček.

    Rozhodčí: Fiala, Kopeček – Adamec, Poruba

    Diváci: 2819
    thejrc.org