Dánsko – Bělorusko 3:2 (4:2 po s.n.) | Švédsko – USA 4:2 (kon.)
konec
Švédsko
4:2 (0:0, 1:0, 3:2)
USA
Čtvrtek 04.01.2018, 22:08 • KeyBank Center, Buffalo • Mistrovství světa do 20 let • Semifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
    56:59 Brady TKACHUK - 4:2
     
    56:59
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    A risk se celku USA zatím vyplácí, už je to totiž jenom o dva góly! Střela Joeyho Andersona se příhodně odrazila k BRADYMU TKACHUKOVI, který pohodlně přiklepl touš do prázdné části brány. Asistence: Joey Anderson.
    52:24 Kieffer BELLOWS - 4:1
     
    52:24
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Teď už ale Američané trefují švédskou svatyni a snižují na 4:1! Kailer Yamamoto našel zpoza brány hůl KIEFFERA BELLOWSE, který si počínal mazácky. S kotoučem vybruslil a přesnou ranou vymetl pravý horní růžek. Asistence: Kailer Yamamoto.
    48:25 Axel Jonsson Fjällby - 4:0
     
    48:25
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Se švédskými góly se v poslední třetině snad roztrhl pytel, už je to 4:0! V akci jeden na jednoho to parádně udělal AXEL JONSSON FJALLBY. Švédský útočník kličkou obešel obránce a potí křížem vymetl vzdálenější růžek. Asistence: Marcus Davidsson
    47:47 Oskar STEEN - 3:0
     
    47:47
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Švédové ujeli do přečíslení dva na jednoho a ve vlastním oslabení navyšují své vedení už na 3:0! Na levé straně se nabízel k nahrávce Alexander Nylander, OSKAR STEEN ale vzal střelu na sebe. A udělal dobře, protože parádní ranou do horní části branky prostřelil brankáře. Bez asistence.
    46:17 Lias ANDERSSON - 2:0
     
    46:17
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    A je to 2:0! Švédové využili rychlý protiútok, a to náramnou kombinací. Fredrik Karlström chvilku podržel nahrávku a když se brankář přesunul k pravé tyči, poslal puk zpět LIASU ANDERSSONOVI. Ten už měl vcelku lehkou práci, protože mu stačilo nasměrovat hokejku a doklepnout kotouč do odkryté klece. Asistence: Fredrik Karlström.
    33:30 Elias PETTERSSON - 1:0
     
    33:30
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Početní výhoda využita, skóre zápasu po více jak polovině základní hrací doby otevřeno! ELIAS PETTERSSON to udělal opravdu nádherně. Na levém kruhu pečlivě zamířil a z postoje na jedné noze vyslal nechytatelnou dělovku do pravého horního růžku. Asistence: Alexander Nylander, Linus Lindström.
    Marken.cz

    Klára Petrásková

    Věra Novotná

    Branky a nahrávky: 34. Pettersson (A. Nylander, L. Lindström), 47. Andersson (Karlström), 48. Steen, 49. Jonsson Fjällby (Davidsson) – 53. Bellows (Yamamoto), 57. B. Tkachuk (J. Anderson)


    Švédsko: Gustavsson (F. Larsson) – Liljegren, Moverare (A), Dahlin, Brännström, G. Lindström, Sellgren, Högberg – Pettersson, A. Nylander (A), Andersson (C) – L. Lindström, Karlström, Zetterlund – Söderlund, Lundeström, Steen – Davidsson, G. Gustafsson, J. Boqvist – Jonsson Fjällby.
    USA: Woll (49. Oettinger) – Fox (A), Samberg, R. Lindgren (A), Perunovich, Peeke, M. Anderson, Hughes – Poehling, Yamamoto, Bellows – B. Tkachuk, Mittelstadt, J. Anderson (C) – Norris, Harper, Jones – Brown, Tufte, Frederic.

    Rozhodčí: Nikolic (AUT), Wiegand (SUI) – Jensen (DEN), Šefčík (SVK)
    thejrc.org