Dánsko – Bělorusko 3:2 (4:2 po s.n.) | Švédsko – USA 4:2 (kon.)
konec
Švédsko
4:2 (0:0, 1:0, 3:2)
USA
Čtvrtek 04.01.2018, 22:08 • KeyBank Center, Buffalo • Mistrovství světa do 20 let • Semifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Za zvuku švédské hymny se s vámi v tuto chvíli loučím. Rozhodně nezapomeňte od 2 hodin sledovat semifinále České republiky s výběrem Kanady, utkání bude komentováno on-line přímo z amerického Buffala! (00:40:25)
     
    Střely na branku ve 3. třetině (celkem):

    Švédsko – 6 (20)
    USA – 12 (31)
     
    Zároveň jsou také po tomto duelu vyhlášeni tři nejlepší hokejisté z obou celků, a to za výkony předváděné v průběhu celého turnaje.

    Za Američany převzali ocenění obránce Adam Fox a útočníci Kieffer Bellows s Caseym Mittelstadtem.

    Z týmu Tre Kronor byli oceněni teprve sedmnáctiletý bek Rasmus Dahlin a forvardi Alexander Nylander s Liasem Anderssonem.
     
    Nejlepšími hráči zápasu jsou vyhlášeni Josh Norris (útočník, USA) a Filip Gustavsson (brankář, SWE).
     
    Je to tak, duel je u konce! Po nególové první polovině se do vedení dostali Švédové, kteří svůj náskok navýšili ve třetí třetině, a to rovnou čtyřnásobně. Američané se dostali do tlaku a snížili na 4:2, to bylo však z jejich strany vše. Obhájci zlata si tak letos v domácím prostředí zahrají "pouze" o bronz. Naopak Švédové si zítra zahrají o titul mistrů světa, střetnou se s jedním z dvojice Kanada – Česko!
     
    Konec zápasu.
     
    59:56
    Glenn Gustafsson jde ještě na trestnou lavici za vyhození kotouče, Švédové už ale dvojnásobnou přesilovku Američanů zřejmě ubrání. Do sirény zbývají čtyři vteřiny.
     
    59:56
    Jeden z Američanů zůstal s bolestivou grimasou ležet na pravém kruhu útočného pásma. Po chvíli odjel na střídačku v předklonu za podpory spoluhráčů.
     
    59:45
    Několik amerických pokusů prolétlo neúspěšně kolem tyčí, Mittelstadtovi na modré čáře sjel při pokusu o střelu kotouč z hokejky.
     
    59:35
    O kotouč se bojuje v rohu švédského pásma.
     
    59:24
    Tým Spojených států si vyžádal oddechový čas!
     
    59:24
    Tahle americká střela nebyla přesná, rozezněla jenom zadní plexisklo.
     
    59:12
    Letící kotouč minul prázdnou americkou branku zhruba o metr.
     
    58:40
    Nebezpečnou a nepřehlednou situaci na svém brankovišti bravurně ustál Filip Gustavsson.
     
    57:58
    A USA hrají v šesti proti čtyřem, klec je opět prázdná!
     
    57:58
    Po americkém pokusu přichází na řadu komerční přestávka, po ní bude začínat americká přesilovka. Tim Söderlund jde totiž pykat za držení protihráče.
     
    57:40
    Američané opět bez gólmana, znovu zkouší power-play!
    56:59 Brady TKACHUK - 4:2
     
    56:59
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    A risk se celku USA zatím vyplácí, už je to totiž jenom o dva góly! Střela Joeyho Andersona se příhodně odrazila k BRADYMU TKACHUKOVI, který pohodlně přiklepl touš do prázdné části brány. Asistence: Joey Anderson.
    Marken.cz

    Klára Petrásková

    Věra Novotná

    Branky a nahrávky: 34. Pettersson (A. Nylander, L. Lindström), 47. Andersson (Karlström), 48. Steen, 49. Jonsson Fjällby (Davidsson) – 53. Bellows (Yamamoto), 57. B. Tkachuk (J. Anderson)


    Švédsko: Gustavsson (F. Larsson) – Liljegren, Moverare (A), Dahlin, Brännström, G. Lindström, Sellgren, Högberg – Pettersson, A. Nylander (A), Andersson (C) – L. Lindström, Karlström, Zetterlund – Söderlund, Lundeström, Steen – Davidsson, G. Gustafsson, J. Boqvist – Jonsson Fjällby.
    USA: Woll (49. Oettinger) – Fox (A), Samberg, R. Lindgren (A), Perunovich, Peeke, M. Anderson, Hughes – Poehling, Yamamoto, Bellows – B. Tkachuk, Mittelstadt, J. Anderson (C) – Norris, Harper, Jones – Brown, Tufte, Frederic.

    Rozhodčí: Nikolic (AUT), Wiegand (SUI) – Jensen (DEN), Šefčík (SVK)
    thejrc.org