Leganés – Villarreal 1:0 (kon.) | Celta Vigo – Barcelona 1:1 (kon.) | Numancia – Real Madrid 0:3 (kon.)
Espanyol – Levante 1:2 (kon.)
konec
Celta de Vigo
1:1 (1:1)
FC Barcelona
Čtvrtek 04.01.2018, 19:00 • Estadio de Balaídos (Vigo) • Španělský pohár • Osmifinále
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Španělský pohár má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Real Club Celta de Vigo a FC Barcelona.
     
    Real Club Celta de Vigo

    Celta Vigo nezaznamenala zrovna ideální vstup do letošní sezóny, nicméně postupem času se výkony začaly zlepšovat a momentálně je z toho jedenáctá pozice. Celta se tradičně opírá o velmi efektivní útočnou vazbu, jenž letos v lize zatím nasázela přesně třicet branek. Zrovna ideální to ale není, co se týče defenzívy, tam totiž Vigo inkasovalo už pětadvacetkrát. V domácím poháru musel tento celek projít přes Eibar, který nakonec podlehl 2:1 a 1:0. Celta se v letošní sezóně spoléhá na střelecké schopnosti Iaga Aspase, jenž společně s Maxim Gómezem nastřílel už jednadvacet branek.
     
    FC Barcelona

    Španělský gigant Barcelona začala letošní ročník španělské nejvyšší soutěže ve velkém stylu. Katalánci se zatím nacházejí na vedoucí příčce, přičemž na druhé Atlético Madrid mají náskok devíti bodů. Hostující celek dnešního utkání je pochopitelně nakopnutý výhrou z minulého kola, kdy bylo na programu dlouho očekávané El Clásico. To vyznělo lépe pro Katalánce, kteří v poklidu zvítězili 3:0. Barcelona si tak vytvořila na vrcholu tabulky ještě větší náskok, jenž se bude jejím konkurentům jen horko těžko stíhat. I v letošní sezóně táhne Blaugranas famózní Lionel Messi, jenž je s devatenácti brankami nejlepším střelcem. Druhý v pořádí je Luis Suárez, který nastřílel o devět branek méně.
     
    Úvodní sestavy:

    Real Club Celta de Vigo: Álvarez – Mallo (C), Sergi, Fontas, Jonny – Lobotka, Wass, Jozabed – Iago Aspas, Gómez, Sisto
    Náhradníci: Rubén – Radoja, Hernández, Mor, Cabral, Roncaglia, Méndez

    FC Barcelona: Cillessen – Semedo, Piqué, Vermaelen, Digne – Paulinho, Busquets (C), Gomes – Vidal, Arnáiz, Denis Suárez.
    Náhradníci: ter Stegen – Dembélé, Rakitič, Mascherano, Alba, Aleñá, Roberto.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali hosté, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    3
    Sisto dostal přihrávku na levou stranu, kde si ale neporozuměl s balónem. Posléze se ještě prezentoval nepřesnou přihrávkou na Jozabeda.
     
    4
    Ve středu hrací plochy operoval Waas, který vyslal náramnou kolmici na Sista. Domácí křidelník si hrudí zpracoval těžkou přihrávku, poté ho ale skvěle zakřižoval Semedo.
     
    5
    Lobotka neuspěl v osobním souboji se Suárezem a druhý jmenovaný mohl postupovat k šestnáctce. Následovala ale nepovedená zpětná nabídka na Arnáize.
     
    6
    Sisto přeposlal přihrávku na naběhnuvšího Jonnyho, který měl spousta prostoru na ideální centr. I přesto nenašel načechraným bochánkem nikoho ze spoluhráčů, následovat bude ale roh.
     
    7
    Exekuce se ale zařadila mezi hodně nepovedené a hra se tak přesunula na druhou polovinu. Tam dokázal Gomes vybojovat standardní situaci z hlouby pole.
     
    8
    S hracím předmětem si poprvé zahrál také brankář Cillessen, který místo odkopu ale zvolil roztažení hry do strany. Barcelona to nyní zkouší pozvolnou kombinací.
     
    9
    Jonny vhazoval od levé autové čáry, svým hodem sice nalezl hruď Jozabeda, poté ale následovala brzká ztráta míče. Nicméně ani hosté se s balónem dlouho neohřáli.
     
    10
    Do velké šance se řítil Aspas, jehož úprk opět nezachytila obrana Barcelony. Na poslední chvílí se ale přeci jenom vrátil Semedo, který zamezil jakémukoliv zakončení.
     
    11
    Zpoza šestnáctky to zkoušel Gómez, nicméně jeho zakončení bylo sraženo za brankovou čáru. Druhý rohový kop v podání domácích hráčů opět nepřinutil Cillessena k zákroku.
     
    12
    Své rychlé nohy nastartoval Vidal, který si počkal na seběhnutí Semeda. Pravý obránce to poté zkoušel centrem, Gomes ale hlavičkoval v záklonu vysoko nad břevno.
     
    13
    Hodně nepovedenou rozehrávkou se před malým momentem prezentoval Vermaelen, jenž věnoval Dignemu příliš prudkou nahrávku. Celta bude vhazovat.
     
    14
    Aktivní Sisto si hledal místečko na levém křídle, kde ale nedosáhl na Wassovu vzdušnou přihrávku. Cillessen se tak ujme odkopu od své svatyně.
     
    15
    K rozehrávce se na druhé straně postavil také nezaměstnaný Álvarez, jenomže jeho odkop se stal snadnou kořistí Vermaelena.
     
    15
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Tak pozor, hosté jdou totiž do vedení! Gomes operoval na levém křídle, načež vyslal přízemní přihrávku přesně na nohu JOSÉHO MANUELA ARNÁIZE, který se nechytelnou ránou k tyči nemýlil.
    15. ARNÁIZ - 0:1
     
    16
    Na úvodní branku tohoto střetnutí jsme tak nemuseli dlouho čekat, zcela dle předpokladů se hosté dostali do vedení. Do konce ale zbývá stále spousta času.
     
    17
    I po vedoucí brance se Blaugranas dostali do další zajímavé šance, zakončení z hranice šestnáctky ale srazil jeden z bránících hráčů.
     
    18
    Těžiště hry se dostalo až k opačnému pokutovému území, kde chtěl Piqué zahrát zpět na Cillessena. S nevybíravým zákrokem ale přiběl Gómez, který hostujícího zadáka podrazil.
     
    19
    Digne si narazil na půlící čáře se Suárezem a poté pouze uklidnil hru zpětnou přihrávku až na Piquého. Jeho obranný kolega ale nenavázal na předchozí přesné počínání.
     
    20
    Zatím hodně nenápadný Vidal zpracovával balón zady k brance, i přesto ale dokázal vybojovat alespoň roh. Napadající Jonny mu totiž odkopl míč do zámezí.
     
    21
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, která zatím vyzněla lépe pro hostující mužstvo. Barcelona se i bez největší hvězdy Lionela Messiho dostala do brzkého vedení.
     
    22
    Gómez měl s míčem spousta prostoru a jako adresáta si vybral Aspase. Ten zkoušel vrátit přihrávku na malé vápno, kde ale Wass přeběhl dráhu letu míče.
     
    23
    Po delším časovém úseku se konečně i Celta dostala k souvislejší práci s hracím předmětem. Momentálně na levé straně zaměstnává obránce Sisto.
     
    24
    Důležitý obranný zákrok vytasil Vermaelen, jenž nepustil Wasse k míči. Čisté hraní balónu potvrdil i sudí, jenž ukazoval, aby se pokračovalo ve hře.
     
    25
    Digne si zcela zbytečně zkomplikoval situaci a místo odkopu do bezpečnějšího prostoru si to ještě namířil mezi napadající hráče. Celou situaci ale nakonec vyřešil kolega Vermaelen.
     
    26
    Vigu byla poskytnuta výhoda a hlavní sudí nakonec nebyl nucen odpískat předchozí nedovolený zákrok. Sisto se totiž nacházel daleko od protihráčů.
     
    26
    Žlutou kartu dostává Fontás (Real Club Celta de Vigo).
     
    27
    Barcelonští rozehráli nabízený volný kop nakrátko, nicméně Busquetsova křižná přihrávka směřující na Suáreze se dostala pouze na kopačku pozorného Malla.
     
    28
    I nadále sledujeme hru bez větších brankových příležitostí, přičemž stále platí, že o jedinou výraznější šanci se postarali hosté.
     
    29
    Digne se dostal s míčem až k blízkosti rohového praporku, s exekucí autového vhazování ale musel chvíli počkat. I přesto rozehrál na Gomese, jehož prudká nabídka pouze proletěla vápnem.
     
    30
    Zatím hodně nevýrazný Paulinho se před malým momentem ujal režie hry ve středu hrací plochy. Brazilský středopolař nevolil nic složitějšího a pouze vrátil míč k Cillessenovi.
     
    31
    Jakoby Celta stále nemohla nalézt recept na obranu soupeře. Domácí to zkouší především po levém křídle, kde je ale Sisto výborně zdvojován.
     
    31
    Celta de Vigo právě vstřelilo branku!
    Máme vyrovnáno! Nejprve po Gómezově přihrávce napálil Aspas pouze břevno. Hra ale pokračovala dále a PIONE SISTO neskutečnou dělovkou propálil z poměrně ostrého úhlu Cillessena.
    31. SISTO - 1:1
     
    32
    Tak i domácí celek využil hned svojí první brankovou příležitost a stále je rázem srovnané. Navíc do konce prvního poločasu zbývá něco málo přes deset minut.
     
    33
    Mallo se vzorně vrátil k Suárezovi a ještě před soupeřem stačil odehrát míč za autovou čáru. Digneho autové vhazování posléze mířilo zpět na Vermaelena.
     
    34
    Slovenský reprezentant Lobotka nevěnoval Gomesovi ve středu hřiště téměř žádný prostor a portugalský záložník se tak musel s míčem otočit a vydat se na druhou stranu.
     
    35
    Nejaktivnější hráč na hřišti Sisto si to opět namířil proti vydatné přesile, která nakonec slavila úspěch. Dánský křídelník se sice dožadoval faulu, Vidal si ale počínal v rámci pravidel.
     
    36
    O něco více ze hry nyní má Celta, jenž si o poznání více rozumí s míčem. Nutno zároveň dodat, že Blaugranas nejsou schopni kloudnější kombinace.
     
    37
    Semedo zkušeně odtlačil Sista, kterému nezbývalo nic jiného, než přeposlat přihrávku zpět na obrannou polovinu. Posléze s teatrálním pádem neuspěl Jonny.
     
    38
    Na hranici šestnáctky si chtěl Gómez narazit s Aspasem, přičemž první fáze vyšla. Druhý jmenovaý posléze vrátil míč, jenomže ten putoval do špatného prostoru.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo přes pět minut. Uvidíme, jestli hlavní sudí také něco nastaví.
     
    41
    Z hodně velké vzdálenosti to před malým momentem zkoušel Wass a nutno dodat, že vůbec ne špatně. I tak se Cillessen za jeho zakončením pouze ohlédl.
     
    42
    Suárez táhl velmi nadějný kontr svého celku, ten ale doslova pohřbil zbrklou přihrávkou na obsazeného Arnáize. Katalánci se tak opět nedostali daleko.
     
    43
    Rázem mohlo být o něco veseleji. Hodně místa totiž dostal k zakončení Paulinho a jeho střela jen o pár čísel minula vzdálenější tyč.
     
    45
    Netrvalo dlouho a k další ráně zhruba ze třiceti metrů se dostal Gomes. Ani rána portugalského technika neskončila v síti, naopak Álvarez nemusel vůbec zasahovat.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas, který nakonec přinesl hned dvě trefy. Sice jsme nesledovali zrovna strhující podívanou, i tak se oba celky jednou radovaly. Nejprve se po necelých patnácti minutách hry prosadil hostující Arnaíz, následně po půlhodině srovnal krok Sisto. Na hrací ploše je k vidění spousta osobních soubojů a také hodně nepřesností.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož rozehrávku si vzali na starost tentokráte domácí. Ti budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    48
    Hned v úvodních vteřinkách to se svojí agresivitou přehnal Sisto, po jehož nedovoleném zákroku skončil na hrací ploše Semedo. Následně fauloval také Gómez.
     
    49
    Álvarez rozjel útočný výpad po zemi, jeho kolegové se ale dostali do úzkých a Fontas pouze otřel míč o napadajícího Arnaíze. Celta bude vhazovat.
     
    50
    Piqué sice zapomněl za svými zády na Gómeze, domácí forvard se ale nacházel v ofsajdovém postavení. Jakýkoliv rozruch tak byl zbytečný.
     
    51
    Za postranní čárou se nám připravuje letní posila Blaugranas Ousmane Dembélé. Mladičký křidelník byl dlouho dobu zraněn a v dnešním utkání by si ještě měl zahrát alespoň několik minutek.
     
    52
    Vermaelenova zbrklá přihrávka logicky neměla šanci na úspěch, poté musel v těžké situaci ještě jednat Digne. Bývalý hráč římského AS prchl kolem pomalého Gómeze.
     
    53
    Zničehonic musel rychle z branky Álvarez, neboť se za míčem řítil střelec první branky Arnaíz. Ten se sice k míči dostal jako první, svoje zakončení ale poslal pouze do vyběhnuvšího brankáře.
     
    54
    Hostující obrana zapomněla na volného Sista, který se ke své smůle vůbec netrefil do balónu. V opačném případě by měl Cillessen velké starosti.
     
    55
    I nadále Celta navazuje na zlepšený výkon z konce prvního dějství a v tuto chvíli sledujeme trochu nezvyklý obrázek. Barcelonští totiž už dlouho hrají bez míče.
     
    56
    Jeden fakt ale nemusí Katalánce nikam hnát. Domácí pohár se totiž hraje na dva vzájemné zápasy a v příštím týdnu bude právě Barcelona hostit svého dnešního protivníka.
     
    57
    Vracející se Mallo uplatnil své rychlé nohy a ještě s trochou štěstí procedil balón pod padajícím Arnáizem. To náležitě ocenily ochozy stadionu ve Vigu.
     
    58
    Akce hostů sice zpočátku nevypadají nebezpečně, v konečné fázi ale už nebezepčné jsou. To dokonale předvedl Arnáiz, který v pádu ale netrefil vůbec branku.
    58. Arnáiz neměl k brance daleko.
     
    59
    Nebezpečný centr z kopačky Semeda musel odvrátit za cenu rohového kopu Sergi. Po exekuci se k míči na zadní tyči dostal Gomes, který měl zakončení z těžké pozice složité.
     
    60
    Momentálně přebrala iniciativu utkání Barcelona a jsou to pro změnu domácí, kdo se téměř nedostává k balónu.
     
    61
    Sisto věnoval centrujícímu Semedo až příliš času a málem z toho byla branka v síti Álvareze. Zakončující Suárez ale v náběhu trestuhodně minul domácí svatyni.
    61. Denis Suárez selhal v šanci.
     
    62
    I po této velké příležitosti se obrázek hry nezměnil a Celta se zatáhla do úporné defenzívy. Hosté to mají proti obrannému valu před šestnáctkou hodně složité.
     
    63
    To jsou věci, defenzivní záložník Busquets totiž napřáhl z velké dálky a jeho rána skončila na břevně. Při domácích nyní stojí pořádná dávka štěstí.
     
    64
    Ojedinělý útočný výpad v podání Celty směřoval po ose Lobotka – Wass na levou stranu na sprintujícího Sista. Domácí křídelník si ale nepohlídal ofsajdovou linii.
     
    64
    Žlutou kartu dostává Gomes (FC Barcelona).
     
    65
    Máme za sebou více než hodinu hru a na jakoukoliv branku stále čekáme. Barcelona ale výrazně přidala na své aktivitě a při soupeři stála před malým momentem Paní Štěstěna.
     
    66
    Nejdříve se o zakončení pokusil Gomes, jeho rána ale skončila na dolní končetině Fontase. Posléze s centrovaným míčem za obranu neuspěl Denis Suárez.
     
    67
    Střídání v týmu Real Club Celta de Vigo: ze hřiště odchází Sisto, přichází Mor.
    Střídání v týmu Real Club Celta de Vigo: ze hřiště odchází Wass, přichází Méndez.
     
    68
    Ani tentokráte se Gómez nedokázal prosadit v osobním souboji s Piquém a ani v tomto případě se nepíská ve prospěch domácích. Naopak hostující zadák vyšel i z tohoto souboje úspěšnější.
     
    69
    Mallo se málem dostal kolem stojícího Digne, tento úmysl ale domácím obránci nevyšel. Na druhé straně se s trochou štěstí mohl dostat do úniku Arnáiz.
     
    70
    Střídající Mor okamžitě zatopil soupeři, jenomže rána z hranice malého vápna byla opravdu slaboučka. Cillessen si tak na této střele hravě smlsnul.
     
    71
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Arnáiz, přichází Dembélé.
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Paulinho, přichází Rakitič.
     
    72
    Tak pozor, na hrací plochu se totiž dostal již zmiňovaný Dembélé a domácí obrana tak musí být v ještě větší permanenci. Rychlonohý křídelník by mohl být právě rozhodujícím hráčem.
     
    73
    Oba střídající hráči se poprvé seznámili s hracím předmětem, přihrávka adresovaná Dembélému sice našla svého adresáta, druhý jmenovaný jí ale nedokázal zkrotit.
     
    74
    Ou, v ochozech to pouze zahučelo! Semedo se věnoval Jozabedovi a zapomněl tak na své klasické postavení. Tam se ocitl zcela osamocený Mor, jenž o pár čísel minul tyč.
    74. Mor byl opravdu blízko.
     
    75
    Ve druhém poločase sledujeme o poznání záživnější podívanou a ihned z toho bylo několik šancí pro oba celky. Ani jedna ale nebyla využita.
     
    76
    Rakitič to zkoušel z trochu nezvyklé pozice, ze které logicky nemohl pomýšlet na úspěch. Jeho nepřipravená dělovka totiž skončila na zádech soupeře.
     
    76
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Vidal, přichází Roberto.
     
    77
    Na druhé straně jsme byli taktéž svědky zakončení, Méndezova střela se ale zařadila do kategorie propagačních. Cillessen mohl zůstat ledově klidným.
     
    78
    Dembélému zatím nevychází vůbec nic. Po nepovedené přihrávce následovalo zasažení soupeře do hlavy a hlavní sudí byl donucen odpískat faul.
     
    79
    Nepovedenou rozehrávku předvedl také Jozabed, který pro změnu poslal balón až za postranní čáru. Hra je momentálně plná nepřesností.
     
    80
    Ke svému prvnímu zakončení se dostal Dembélé, který to ale měl hodně těžké. I tak jeho přízemní ránu vykopl za cenu rohového kopu Álvarez.
     
    81
    Utkání se nám dostalo do závěrečné desetiminutovky a stále čekáme na přesnou trefu ve druhém poločasu. Podaří se to přeci jenom jednomu z mužstev?
     
    82
    Střídání v týmu Real Club Celta de Vigo: ze hřiště odchází Jonny, přichází Roncaglia.
     
    83
    Busquets neodhadl dopad míče a k němu se tak dostal nenápadný Aspas. Ten ještě oslovil na levé straně volného Fontáse, který vybojoval autové vhazování.
     
    84
    Álvarez si hned dvakrát pohrál s balónem a po druhém seznámení se rozhodl odkopnout na druhou stranu. Tam jeho spoluhráči ale neprošli přes blok protihráčů.
     
    85
    Prudká nákop směřoval na Dembélého, který to nevyřešil vůbec ideálně. Letní posila Barcelony to zkusila zasekávačkou, což přečetl jeden z vracejících se hráčů.
     
    86
    Nepříjemná rána Aspase nadělala Cillessenovi menší potíže, ty ale nakonec byly vyřešeny ve spolupráci s Piquém.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    90+2
    Semedo opět hýřil aktivitou na pravé straně, načež skvělou přihrávkou našel naběhnuvšího Roberta. Ten z první zakončíl pouze do boční sítě. Možna se balón otřel také o tyč.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí remízou 1-1, která určitě hraje do karet Barceloně. Dnes jsme ale sledovali hodně vyrovnané utkání, jenž nabídlo hned několik gólovek. Ani jeden z týmů ale nezachoval v zakončení chladnou hlavu a ve druhém poločase jsme se již branky nedočkali.
     
    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 5:7. Rohy: 2:4. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 6:15. (20:49:52)

    David Suchý

    Branky: 31. Sisto – 15. Arnáiz

    Karty:   26. Fontás (CVG) – 64. Gomes (BAR)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 5:7. Rohy: 2:4. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 6:15.
    Celta de Vigo: Álvarez – Mallo (C), Sergi, Fontas, Jonny – Lobotka, Wass, Jozabed – Iago Aspas, Gómez, Sisto
    Náhradníci: Rubén – Radoja, Hernández, Mor, Cabral, Roncaglia, Méndez

    FC Barcelona: Cillessen – Semedo, Piqué, Vermaelen, Digne – Paulinho, Busquets (C), Gomes – Vidal, Arnáiz, Denis Suárez.
    Náhradníci: ter Stegen – Dembélé, Rakitič, Mascherano, Alba, Aleñá, Roberto
    Čtvrtek 11.01.2018
    Barcelona - Celta Vigo 5:0

    Branky: 13. Messi, 15. Messi, 28. Alba, 31. Suárez, 87. Rakitič

    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 8:0. Střely mimo: 8:3. Rohy: 7:1. Ofsajdy: 5:1. Fauly: 2:4.
    thejrc.org