Leganés – Villarreal 1:0 (kon.) | Celta Vigo – Barcelona 1:1 (kon.) | Numancia – Real Madrid 0:3 (kon.)
Espanyol – Levante 1:2 (kon.)
konec
Espanyol Barcelona
1:2 (1:1)
Levante UD
Čtvrtek 04.01.2018, 21:00 • RCDE Stadium • Španělský pohár • Osmifinále
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Dobrý večer všem fanynkám a fanouškům španělského fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání Copa del Rey mezi Espanyolem Barcelona a Levante. Výkop je stanoven na 21 hodin.
     
    Oba týmy vstoupily do pohárové soutěže až v minulém kole. Espanyol měl papírově slabšího soupeře v podobě druholigového Tenerife, které vyřadil po výsledcích 0:0 a 3:2. Naopak Levante muselo čelit ambiciózní Gironě, kterou nejprve porazilo 2:0. Ve druhém střetnutí se poté zrodila bezbranková remíza.
     
    Úvodní sestavy:

    Espanyol Barcelona: Rodríguez – Ceciliano, Gaitán, Pereira, Rossello – Mata, Silva – de la Fuente, Molina, Piatti – Balaguero
    Náhradníci: Lopez, Martin, Jurado, Baptistao, Melendo, Roca, Darder

    Levante UD: Mateos – Moreno, Rendondo, Almada, Aranda – Campaňa, Sofis – Sánchez, Bardhi, Nogales – Boateng
    Náhradníci: Rober, Doukouré, Lopez, Lukič, Luna, Jason, Langerak

    Rozhodčí: Fernández – Cabaňero, Matías.
     
    Oba týmy už nastupují na hrací plochu. Domácí Espanyol bude hrát v modrém, zatímco Levante přijelo v růžových dresech.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí celek obstaral výkop do dnešního utkání. Moreno si ihned naběhl na vysokou přihrávku za obranu Levante, ale pozorní obránci jej nepustili k míči.
     
    2
    Levante se hnalo do otevřené obrany domácího celku. Samuel táhl akci po pravém křídle, jenže jeho přízemní centr do šestnáctky nadvakrát zablokoval obránce.
     
    3
    Tono dostal prudkou přihrávku na levou stranu hrací plochy, ale pohotově k němu přistoupil Granero, který jej odstavil od balónu. Levante pokračuje v kombinaci.
     
    4
    Granero si navedl míč na hranici pokutového území, odkud vyslal zajímavou střelu pravačkou. Míč se otřel o jednoho z obránců. Espanyol bude zahrávat roh.
     
    5
    Piatti si naběhl na vysokou přihrávku na levé křídlo. Bývalý hráč Benficy Lisabon si míč sice zpracoval, ale kolem Cokeho se neprotáhnul do šestnáctky.
     
    6
    Moreno sprintoval za vysokou přihrávkou za obranu Levante, jenže míč mu uskočil do zámezí. Domácí ale našli způsob, kterým se mohou dostat do šancí.
     
    7
    Bardhi operoval s balónem v blízkosti pokutového území. Hostující záložník si chtěl kličkou obhodit jednoho z obránců, ale trefil jej pouze do nohy.
     
    8
    Piatti potáhl míč na levé křídlo, odkud vyslal krásný přízemní centr na malé vápno. Ve skluzu se po zakončení natahoval Moreno, ale gólman byl u míče dříve.
     
    9
    Tono dostal na levou stranu krásnou přihrávku vzduchem. Krajní obránce Levante si míč připravil k odcentrování, ale obrana Espanyolu včas zasáhla.
     
    10
    Boateng si brousil zuby na vysoký centr z levé strany hřiště, jenže domácí brankář vyrazil na malé vápno a ukryl balón do rukavic. Espanyol může rozjet kombinaci.
     
    11
    Pablo Piatti si naběhl na přihrávku za obranu, zpracoval si míč hrudníkem a hnal se sám na Mateose. Radost mu ale pokazil zdvižený praporek.
     
    12
    A ještě jeden odmávaný ofsajd! Tentokrát si své postavení nepohlídal velice aktivní útočník Espanyolu Moreno. Levante může uklidnit hru.
     
    13
    Coke dirigoval rozehrávku Levante v blízkosti rohového praporku. Krajní obránce Levante poslal přihrávku do pokutového území, kde nebyl nikdo v růžovém.
     
    14
    Sánchez podle hráčů Levante zahrál v pokutovém území rukou. Z lepších záběrů však jde jednoznačně vidět, že domácího hráče míč zasáhl do hrudi.
     
    15
    Tono se na levé straně krásným slalomem mezi obránci uvolnil k odcentrování. Na jeho následnou pobídku si ale nenaběhl nikdo v růžovém.
     
    16
    Sánchez se znovu zapojil do defenzivní hry Espanyolu. Domácí záložník si míč skvěle pokryl tělem a důrazný Campaňa se přes něj neprobil.
     
    17
    Levante uklidňuje hru kombinací na vlastní polovině hrací plochy. Hosté jsou v úvodních minutách častěji u balónu, ale nikam se s nim neženou.
     
    18
    Bardhi upadl v souboji s domácím stoperem Duartem. Hostující fotbalista se rychle vrátil na nohy, jenže ani přes urputnou snahu míč nezískal.
     
    19
    Tono podpořil ofenzívu Levante náběhem do pokutového území. Krajní obránce Levante vrátil míč pod sebe, jenže rozběhnutý Lerma se k zakončení nedostal.
     
    20
    Levante zahrávalo rohový kop. Centrovaný míč přiletěl na zadní tyč, kde na něj číhal Boateng, jehož hlavičku brankář Lopez bez problémů kryl.
     
    21
    Navarro se po výletu na polovinu Levante odhodlal k zakončení z dobrých třiceti metrů. Rána domácího obránce sice byla prudká, ale postrádala přesnost.
     
    22
    Moreno se pro přihrávku stáhl až na polovinu hřiště. Poté krásnou přihrávkou vybídl k zakončení Garcíu, jenže tomu se pod nohy včas položil brankář soupeře.
     
    23
    Fanoušci Espanyolu nyní povstali a potleskem vzdávají hold svému dlouholetému kapitánovi, jehož podobizna se objevila na choreu.
     
    24
    Levante zahrávalo přímý kop na polovině domácího celku. Jeho exekuce se ujal Lerma, jehož centr přiletěl na malé vápno, odkud míč odhlavičkoval Duarte.
     
    25
    Sánchez diriguje rozehrávku Espanyolu na polovině Levante. Domácí fotbalisté však zatím působí poněkud ospalým dojmem. Stále čekáme na první vyloženou šanci.
     
    26
    Hra Espanyolu je plná nepřesností. Granero chtěl urychlit přechod do útoku prudkou přihrávkou na pravou stranu, jenže Navarro jeho pobídku nemohl stihnout.
     
    27
    Navarro obdržel další prudkou přihrávku na pravou stranu. Tentokrát se s míčem stačil otočit a bleskově ho posunul vpřed. Obrana Levante byla na místě.
     
    28
    Postiho chtěl přenést hru na polovinu Espanyolu, nicméně jeho dlouhá přihrávka byla nepřesná a domácí zadáci si míč bez problémů zpracovali.
     
    29
    Espanyol právě vstřelil branku!
    Domácí celek se přeci jen dostává do vedení! GERARD MORENO si naskočil na centr z levé strany hřiště, který vyslal Piatti, a hlavičkou o zem otevřel skóre!
    29. Gerard MORENO - 1:0
     
    31
    Granero operoval s míčem na hranici pokutového území, dlouhou kličkou se zbavil obránce a byl faulován. Espanyol má k dispozici zajímavý přímý kop.
     
    32
    Exekuce přímého kopu se ujal Granero, který se rozhodl pro technickou střelu kolem zdi, jenže právě zeď jeho pokus zablokovala. Levante může zaútočit.
     
    33
    Na světě je první žlutá karta! Hostující Eric Cabaco si ji vykoledoval faulem loktem.
     
    34
    Piatti začíná obranu Levante pořádně zlobit. Domácí záložník táhl akci po levém křídle, prosmýkl se do šestnáctky, ale jeho přihrávku pohotově odkopl Postigo.
     
    35
    Espanyol nyní zahrával další rohový kop. K jeho exekuci se postavil Moreno, jehož centr přiletěl na malé vápno, kde kraloval brankář Fernandez.
     
    36
    Moreno si naběhl na přihrávku za obranu Levante, ale musel postupovat z ostrého úhlu. Obránce se mu stačil postavit do cesty a vypíchl míč do zámezí.
     
    37
    Obrana Espanyolu zatím pracuje na podrtženou jedničku. Duarte vystoupil před aktivního Boatenga a zastavil vysokou přihrávku na hranici šestnáctky.
     
    38
    Tak pozor! Hosté budou zahrávat pokutový kop! Zejména obránce Naldo se zlobí, jenže rozhodčí viděl ruku!
    38. Ruka v pokutovém území
     
    39
    Levante právě vstřelilo branku!
    Je vyrovnáno! Levante bleskově dotahuje náskok svého soupeře! K penaltě se postavil JOSE MORALES, který míč poslal do protipohybu brankáře!
    39. Jose MORALES - 1:1
     
    41
    Centr z pravé strany propadl v pokutovém území až na malé vápno, kde se po míči natahoval García, jenže hlavou z ostrého úhlu vůbec netrefil branku.
     
    42
    Coke vhazoval v blízkosti rohového praporku. Jeho spoluhráč Samuel se chtěl otočit kolem svého strážce, nicméně Levante vybojovalo jen další aut.
     
    43
    Levante se po vstřelení vyrovnávací branky tlačí do útoku. Obrana domácího celku však nyní pracuje velice pozorně.
     
    44
    Moreno táhl rychlý protiútok domácího celku po levém křídle. Espanyol šel do šestnáctky ve třech hráčích, ale Moreno pokazil zpětnou přihrávku.
     
    45
    V závěru prvního poločasu se sám proti třem obráncům Espanyolu vydal útočník Boateng, nicméně jeho průnik byl zastaven už těsně za polovinou hřiště.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    První poločas končí! Dlouho jsme na hrací ploše sledovali velmi bojovný fotbal plný nepřesných přihrávek. Až po takřka půlhodině hry udeřil z ničeho nic Espanyol. Skóre otevřel hlavou Moreno! Vedení však domácímu celku nevydrželo dlouho. Za deset minut totiž zahrál jeden z domácích hráčů rukou v pokutovém území a Levante kopalo penaltu. Morales pokutový kop bez problémů proměnil. Do kabin se proto odchází za stavu 1:1.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Levante obstaralo výkop do druhého poločasu dnešního utkání. Hostující celek se ihned vydal do útoku, jenže obránce Duarte byl důrazný.
     
    47
    Boateng zahodil vyloženou šanci! Hostující útočník stál sám na značce pokutového kopu, měl čas na zamíření, ale vynikající Lopez jeho ránu vyrazil!
     
    48
    Duarte tentokrát vystoupil proti sprintujícímu Moralesovi a raději zakopl míč daleko na tribunu. Levante vstoupilo do druhé půle mnohem aktivněji.
     
    49
    Poprvé po přestávce se do útoku vydal také Espanyol. Gerard Moreno prošel až na hranici pokutového území, ale jeho slabou střelu schoval Fernandez do rukavic.
     
    50
    Morales táhl další akci Levante po levém křídle. Hostující záložník poté krásně odcentroval, jenže Boateng s urostlým stoperem ve vzduchu neuspěl.
     
    51
    Granero potáhl míč do blízkosti pokutového území, odkud vyslal nenápadnou střelu. Brankář soupeře dlouho otálel a nakonec byl rád, že nemusel zasahovat.
     
    52
    Domácím fanouškům se nyní hra Espanyolu vůbec nelíbí. Příznivci méně věhlasného celku z Barcelony svou nevoli dávají najevo hlasitým pískotem.
     
    53
    A domácí hráči své příznivce podle všeho vyslyšeli! García natáhl ke střele ze střední vzdálenosti, jenže levačkou pouze orazítkoval tyčku!
     
    54
    Gerard Moreno si brousil zuby na krásný centr z levé strany. Domácí útočník se natlačil před obránce, ale levačkou netrefil míč podle svých představ.
     
    55
    Na hrací ploše se nyní strhla menší potyčka. Hostující Bardhi se pustil do strkanice s Piattim, který dokonce vyfasoval žlutou kartu.
     
    56
    Exekuce následného přímého kopu se ujal právě Pablo Piatti. Domácí záložník poslal centr na značku pokutového kopu, jenže Duarte hlavičkoval mimo tři tyče.
     
    57
    Piatti dohnal další dlouhou přihrávku na polovinu soupeře, ale jeho přízemní centr tentokrát obránce Coke ve skluzu srazil na rohový kop.
     
    58
    Jeho exekuce se znovu ujal domácí kouzelník Pablo Piatti. Domácí záložník poslal centr na malé vápno, jenže Moreno se přes přesilu obránců nedostal k zakončení.
     
    59
    Střídání v týmu Levante UD: ze hřiště odchází Bardhi, přichází Doukouré.
     
    60
    Je za námi hodina hry a stále sledujeme vyrovnané utkání. Po lepším vstupu Levante do druhé půle převzali iniciativu domácí hráči, kteří se tlačí do útoku.
     
    61
    Espanyol zahrával rohový kop. Do zakončení se ze všech sil tlačil Gerard Moreno, jenže domácí útočník se podle hlavního arbitra dopustil útočného faulu.
     
    62
    Gerard Moreno mohl urychlit přechod Espanyolu do útoku, jenže na polovině hrací plochy začal zbytečně kličkovat a důrazný Campaňa jej obral o míč.
     
    63
    Hostující obránce Coke táhl akci Levante po pravé straně hrací plochy, jenže obránce Naldo se s ním stačil vrátit a ostrým skluzem akci soupeře zastavil.
     
    64
    García zůstal zapomenutý na levém křídle, kam také pohotově letěla přihrávka. García dokonce odcentroval na malé vápno, kde kraloval Fernandez.
     
    65
    Samuel ukázal své technické zdatnosti, když si v blízkosti rohového praporku přehodil míč přes hlavu, ale obránce Naldo byl dobře postavený a soupeřův postup zastavil.
     
    66
    Střídání v týmu Levante UD: ze hřiště odchází Samuel, přichází Lopez.
     
    67
    Střídání v týmu Espanyol Barcelona: ze hřiště odchází Piatti, přichází Baptistao.
     
    68
    Coke vystoupil na pravém kraji obrany proti rozběhnutému Baptistaovi, dostal se k míči a raději jej zakopl do autu. Vhazovat bude domácí celek.
     
    69
    Moreno vletěl s míčem do pokutového území, obhodil si brankáře a poroučel se k zemi. Hlavní rozhodčí však penaltu neodpískal a nechal pokračovat ve hře.
     
    70
    Střídající Leo Baptistao je po svém příchodu na hřiště velice aktivní. Domácí střelec podpořil Morena v náběhu, jenže následnou přihrávkou akci zazdil.
     
    71
    Žlutou kartu dostává Lerma (Levante UD).
     
    72
    Fanoušci na stadionu jsou vývojem utkání a hrou ve druhém poločase poněkud uspaní. Na tribunách je ticho. Espanyol mezitím kombinuje na své polovině.
     
    73
    Domácí stoper Naldo utržil v hlavičkovém souboji s Doukourém úder loktem. Hostující hráč je oceněn žlutou kartou.
     
    74
    Levante právě vstřelilo branku!
    Levante se z ničeho nic dostává do vedení! Morales dostal prostor na pravé straně, prodral se s míčem do pokutového území. K balónu se dostal IVY LOPEZ, který placírkou překonal svého jmenovce!
    74. Ivy LOPEZ - 1:2
     
    76
    Levante je vstřelenou brankou pořádně povzbuzeno a žene se do dalšího útoku. Morales táhl další akci po pravém křídle, jenže tentokrát nestačil přihrát.
     
    77
    Důrazný stoper Naldo tentokrát přistoupil k soupeři všas a důraznou hrou jej připravil o míč. Domácím moc času na vyrovnání nezbývá.
     
    78
    Střídání v týmu Espanyol Barcelona: ze hřiště odchází Duarte, přichází Darder.
     
    79
    Navarro se skvěle vrátil na vlastní polovinu a malou domů se zbavil dotírajícího soupeře. Boateng se ještě vydal napadat Lopeze, jenže míč nezískal.
     
    80
    Střídání v týmu Levante UD: ze hřiště odchází Lerma, přichází Rober.
     
    81
    Střídání v týmu Espanyol Barcelona: ze hřiště odchází Navarro, přichází Melendo.
     
    82
    Hra je přerušena! Jeden z hostujících fotbalistů zůstává ležet na trávníku a drží se za levý kotník. Domácím fanouškům se toto zdržování vůbec nelíbí.
     
    83
    Melendo se krátce po svém příchodu na hřiště dostal ke střele z hranice pokutového území, jenže jeho technickou ránu levačkou zablokoval dobře postavený obránce.
     
    84
    Espanyol zahrával další rohový kop. Jeho exekuce se ujal Granero, jenže jeho vysoký centr na malém vápně odvrátil stojící obránce.
     
    85
    García sprintoval za prudkou přihrávkou na pravou stranu, ale míč se po trávníku svezl do zámezí. Vhazovat budou fotbalisté Levante.
     
    86
    Moreno si ukázal, že chce přihrávku mezi dva obránce Levante, jenže hostující zadáci se skvěle sestoupili a nenechali míč projít za svá záda.
     
    87
    Také střídající Darder se zapisuje na listinu hříšníků. Za ostrý skluz si vysloužil žlutou kartu.
     
    88
    Brankář Lopez vyrazil za míčem až na hranici pokutového území. Domácí brankář okamžitě rozjel akci Espanyolu po levé straně. Domácím už moc času nezbývá.
     
    89
    Mohlo být vyrovnáno! Darder vypálil zpoza hranice pokutového území a jeho parádní dělovka levačkou orazítkovala levou tyč hostující branky!
     
    90
    Moreno si v šestnáctce dokázal zpracovat prudký centr z levé strany, jenže míč mu uskočil od nohy a domácí střelec už nedokázal zamířit k tyči.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty!
     
    90+2
    Baptistao sprintoval za míčem do pokutového území. Střídající střelec Espanyolu chtěl vypálit na přední tyč, ale obránce se mu na poslední chvíli položil pod nohy.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Levante zvládlo úvodní duel a na půdě Espanyolu vítězí 2:1! Dlouho jsme na hrací ploše sledovali velmi bojovný fotbal plný nepřesných přihrávek. Až po takřka půlhodině hry udeřil z ničeho nic Espanyol. Skóre otevřel hlavou Moreno! Vedení však domácímu celku nevydrželo dlouho. Za deset minut totiž zahrál jeden z domácích hráčů rukou v pokutovém území a Levante kopalo penaltu. Morales pokutový kop bez problémů proměnil. Po přestávce bylo Levante aktivnější. Boateng ale v úvodu druhé půle zahodil vyloženou šanci. Na gól si hosté museli počkat do 74. minuty, kdy se trefil Ivy Lopéz. Od té doby už hrál pouze Espanyol, jenže domácí už vyrovnat nestihli.
     
    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 2:3. Střely mimo: 7:1. Rohy: 8:2. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 15:15.
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Dobrou noc! (22:52:37)

    Tomáš Kubečka

    Branky: 29. Moreno – 39. Morales (pen.), 74. Lopez

    Karty:   55. Piatti (ESB), 87. Darder (ESB) – 33. Cabaco (LVN), 55. Bardhi (LVN), 71. Lerma (LVN), 73. Doukouré (LVN)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 2:3. Střely mimo: 7:1. Rohy: 8:2. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 15:15.
    Espanyol Barcelona: Lopez – Ceciliano, Duarte (78. Darder), Pereira, Navarro (81. Melendo) – Mata, Silva – de la Fuente, Molina, Piatti (67. Baptistao) – Moreno
    Náhradníci: Lopez, Martin, Jurado, Baptistao, Melendo, Roca, Darder

    Levante UD: Mateos – Coke, Cabaco, Postigo, Tono – Campaňa, Lerma (80. Rober) – Sánchez, Bardhi (59. Doukouré), Nogales (66. Lopez) – Boateng
    Náhradníci: Rober, Doukouré, Lopez, Lukič, Luna, Jason, Langerak

    Rozhodčí: Fernández – Cabaňero, Matías
    Čtvrtek 11.01.2018
    Levante - Espanyol 0:2

    Branky: 14. Baptistão, 34. Moreno

    Karty:   42. Lukić (LVN), 61. Boateng (LVN) – 21. Hermoso (ESB)

    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 0:4. Střely mimo: 6:6. Rohy: 6:7. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 13:15.
    thejrc.org