Philadelphia – NY Islanders 6:4 (kon.) | Pittsburgh – Carolina 0:4 (kon.) | Toronto – San Jose 3:2 (2:1 po s.n.)
Montreal – Tampa 2:1 (1:0 po s.n.) | Minnesota – Buffalo 6:2 (kon.) | St. Louis – Vegas 2:1 (kon.)
Dallas – New Jersey 4:3 (kon.) | Arizona – Nashville 3:2 (po pr.) | Edmonton – Anaheim 2:1 (2:1 po s.n.)
Calgary – Los Angeles 4:3 (kon.) | Colorado – Columbus 2:0 (kon.)
po s.n. (2:1)
Edmonton Oilers
2:1 (0:0, 1:0, 0:1 - 0:0)
Anaheim Ducks
Pátek 05.01.2018, 03:00 • Rogers Place, Edmonton • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tři hvězdy utkání

    Connor McDavid (EDM) (0 + 1)
    Cam Talbot (EDM) (33 zásahů)
    John Gibson (ANA) (33 zásahů) (05:58:05)
     
    Československá stopa v utkání

    Andrej Sekera (EDM) (0 + 0, 1 střela na branku, čas na ledě 16:22)
     
    Střely na branku v zápase

    Edmonton Oilers: 34

    Anaheim Ducks: 34
     
    Máme za sebou dlouhé a napínavé utkání mezi dvěma týmy Pacifické divize. Dlouho to vypadalo, že se snad branky ani nedočkáme, skóre otevřel až ve 32. minutě krásnou trefou Kris Russell. Jenže Anaheim odpověděl krátce po startu třetího dějství. Další trefy do konce základní hrací doby nepřišly, takže jsme museli do prodloužení a nakonec i samostatných nájezdů. V nich si vedl lépe kanadský klub. Skórovali Cammalleri i Nugent-Hopkins a druhý jmenovaný vystřelil bod navíc pro Edmonton. Je pravda, že minimálně v první polovině duelu měli domácí herně navrch. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký víkend.
     
    Konec zápasu.
    Ryan NUGENT-HOPKINS - 2:1
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Edmonton Oilers.
    Autorem vítězné branky je RYAN NUGENT-HOPKINS.
     
    3. série
    2:1
    Jakub Silfverberg přestřelil a Edmonton dnes bere bod navíc.
     
    3. série
    2:1
    Ryan Nugent-Hopkins trefil ukázkově k tyči.
     
    2. série
    1:1
    Jenže je vyrovnáno, forhendem k tyči se trefuje Rickard Rakell.
     
    2. série
    1:0
    Cammalleri krásným bekhendem skóruje.
     
    1. série
    0:0
    Ani Getzlaf nedal, přestřelil horní tyčku.
     
    1. série
    0:0
    Connor McDavid nezvládl kličku, když chtěl posunout puk mezi betony Gibsona.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    Na konci prodloužení ještě dvě velké šance McDavida a Lucice, ale tenhle zápas bude muset do samostatných nájezdů. V nich se rozhodne, kdo si dnes odnese bod navíc.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    64:38
    Edmonton Oilers si podle očekávání vybírají oddechový čas.
     
    64:38
    Před koncem nastavené pětiminutovky uvidíme ještě jedno vyloučení. Opět na straně Anaheimu. Dvě minuty za jasné sekání dostane Cam Fowler.
     
    64:25
    Nurse a Strome předvedli dobrou obrannou práci. O něco horší to ale bylo s jejich rozehrávkou směrem dopředu.
     
    64:05
    Začala poslední minuta prodloužení. Pokud nepadne gól, uvidíme dnes také samostatné nájezdy.
     
    63:16
    Connor McDavid se vrhl do dalšího ze svých úniků. Finální klička mu ale nevyšla a přes obránce Ducks neprošel. Čas do konce prodloužení rychle ubíhá.
     
    63:01
    Cam Talbot má puk v lapačce a raději přerušuje hru, už bylo kolem jeho klece až moc živo.
     
    62:50
    V obrovské šanci hostující forvard Adam Henrique. Zůstal skoro sám před Talbotem, nedokázal ale zasunout puk mezi jeho betony.
     
    62:18
    Ryan Kesler zkusil zakončit hned poté, co se dostal do útočného pásma. Minul a na druhé straně vzápětí zahrozil z úniku Andrej Sekera.
     
    61:58
    Ještě jeden pokus, který poslal Mark Letestu, ale to už se pomalu chystá do hry Antoine Vermett. Edmonton velkou šanci v prodloužení nevyužívá a pokračujeme tedy dále.
     
    61:17
    Oscar Klefbom střílel z prostoru na levém kruhu, jenže gólman Ducks měl dostatek času na to, aby si jeho pokus pohlídal.
     
    60:49
    Anaheim se osvobozuje vyhozením přes všechny čáry. Ale kapitán Edmontonu zůstává na ledě a hned zase zavezl puk zpátky před Gibsona.
     
    60:34
    McDavid našel před brankovištěm Draisaitla. Německý útočník okamžitě zakončoval, jenže Gibson skvěle zasáhl a přerušil hru. Bude se ale vhazovat před jeho zraky.
     
    60:10
    Hned na začátku prodloužení si vzal puk na hokejku McDavid, který hledal Drasaitl. Domácí ale zatím se zakončením na branku ještě počkají.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Šedesát minut na určení vítěze nestačilo, takže zápas půjde do prodloužení. Edmonton Oilers v něm budou hrát skoro celé dvě minuty přesilovku čtyři na tři, takže mají velkou šanci zvítězit. Využijí toho?
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:55
    Těsně před koncem třetí třetiny se bude vylučovat. A to znamená, že Edmonton si zahraje v prodloužení přesilovku. Dvě minuty za vysokou hůl dostává hráč Ducks Antoine Vermette.
     
    59:23
    Ještě jeden zákrok pro Johna Gibsona ve třetí třetině. Bude se vhazovat po jeho levé ruce poté, co dorážel nebezpečně Leon Draisaitl.
     
    59:08
    Anaheim Ducks sice byli v útočném pásmu, pak ale obránce hostů neudržel modrou čáru a dostal se do ofsajdového postavení.
     
    58:49
    Getzlaf a Kesler si vyměnili puk za brankou soupeře a hledali někoho mezi kruhy. Tam byl sice Andrew Cogliano, měl ale zablokovanou hokejku.
     
    58:18
    Začaly poslední dvě minuty základní hrací doby zatím vše nasvědčuje, že tenhle zápas půjde do prodloužení. Na modré útočné čáře se málem do úniku dostal Cammalleri.
     
    57:59
    Benning nenápadně nahodil puk od modré čáry a ještě někdo v oranžovém dresu tečoval těsně před brankovištěm. Pak vypálil Draisaitl, proti jeho pokusu se Gibson stačil skvěle přesunout.
     
    57:35
    Znovu brankář Ducks jen tak tak zastavil velkou šanci, tentokrát se na něj řítil Milan Lucic, který byl důrazný na brankovišti. Pro hosty ale vše dopadlo dobře.
     
    57:25
    Teď si domácí mohou oddechnout, protože po dlouhém tlaku na jejich branku rozhodčí přerušují hru, Talbot si vysloužil od diváků potlesk za důležité zákroky.
     
    56:58
    Roy a Cogliano se vydali do akce, nakonec bez přípravy zakončoval Lindholm. Ale puk se jenom otřel o beton Talbota a potom ho Oilers uklidili pryč.
     
    56:14
    John Gibson společně s Ryanem Getzlafem zabránil pohromě na brankovišti, když se tam dvojice hráčů Oilers snažila o dorážku. Moc nechybělo a puk mohl skončit v síti.
     
    55:41
    Anaheim se pokouší o aktivitu v útočném pásmu, ale vyložené šance zatím nemá. Cam Talbot měl navíc čas vyjet z branky a rozehrát na spoluhráče dopředu.
     
    55:18
    Začalo posledních pět minut základní hrací doby a je jasné, že další trefa nejspíš rozhodne. Zákrok si připisuje Talbot a my uvidíme ještě jednu komerční přestávku.
     
    54:48
    Další zakázané uvolnění, tentokrát v podání Anaheimu. Dá se očekávat, že budeme v závěru třetí třetiny sledovat hodně kouskovanou hru.
     
    54:21
    Ryan Nugent-Hopkins to zkusil nenápadnou střelou těsně nad ledem, ale neuspěl, protože trefil některého z hokejistů těsně před brankou.
     
    53:50
    Oba celky už spíše jen nahazují puky a nesnaží se za každou cenu útočit. Jako třeba nyní Manson, který čekal, než mu útočníci najedou po křídlech dopředu a najdou si volné místo.
     
    53:24
    Tentokrát už mnohem lepší možnost McDavida, nabízel se mu na levé straně Klefbom. Ani tentokrát z toho ale nebude zákrok hostující maskovaného muže.
     
    52:55
    Fowler a Getzlaf nejdříve dobře rozehráli puk z obranného pásma, pak se k němu ale dostal McDavid. Kapitán edmontonského tým ale neměl jít s kým do kombinace.
     
    52:37
    Následuje komerční přestávka, za pár okamžiků se bude pokračovat vhazováním před Gibsonem.
     
    52:25
    Adam Henrique nabídl puk Ritchiemu a druhý jmenovaný zkusil obkroužit branku. Ale bez výsledku, Cam Talbot dal zavčas betony k sobě a vyrazil kotouč pře sebe.
     
    51:48
    Ryan Getzlaf poslal puk o zadní mantinel a čekal, že se odrazí k někomu z jeho spoluhráčů. To se ale nepovedlo a místo toho znovu hraje Edmonton.
     
    51:14
    Po zakázaném uvolnění Oilers se bude vhazovat před Camem Talbotem.
     
    50:57
    Josh Manson a jeho kolega Lindholm si dávali záležet s rozehrávkou. Čas do konce základní hrací doby plyne a na obou stranách barikády je nyní znát nervozita.
     
    50:19
    Na druhé straně možnost Connora McDavida, ale ten neměl moc času na zakončení, tak jenom vyzkoušel lehké nahození. Které se ovšem neujalo.
     
    49:45
    Jakob Silfverberg se hnal do útočného pásma za odraženým kotoučem. Pomáhal mu také Kesler a ve výsledku pálil Cogliano. Talbot přesto nemusel ani jednou zasahovat.
     
    49:33
    Milan Lucic si střihl sólo po pravé straně útočného pásma a nakonec také sám zakončoval. Zkusil najít místo u pravé tyče, jenže tam stačil John Gibson utěsnit všechny mezírky.
     
    49:00
    Nick Ritchie bojoval o puk u mantinelu, ale byl tam sám proti dvěma hráčům soupeře, takže neměl moc velkou šanci na úspěch.
     
    48:20
    Také Josh Manson musel předvádět dobrou práci na obranné modré čáře. Ani jeden tým se teď vyloženě nikam netlačí. Je totiž skoro jisté, že příští branka bude rozhodující.
     
    47:38
    Lindholm si musel při rozehrávce dávat moc dobrý pozor, protože měl na zádech dva hráče Oilers. Nakonec to v pohodě zvládl a vyslal kupředu spoluhráče Rakella.
     
    47:19
    Anaheim Ducks vyhodili přes všechny čáry, ale nejednalo se o zakázané uvolnění. Potom ale rozhodčí stejně museli přerušit hru, protože kotouč skončil někde mezi diváky.
     
    47:05
    Hra přerušena ve středním pásmu a my budeme sledovat první komerční přestávku této dvacetiminutovky. Za chvíli ale pokračujeme.
     
    46:44
    Už jen poslední vteřiny zbývají do návratu Ryana Getzlafa na ledovou plochu.
     
    46:41
    Ještě Cammalleri nebezpečně zahrozil z levé strany a po něm pálil také Milan Lucic. Oba pokusy však mířily přímo do náruče hostujícího brankáře.
     
    46:10
    Tentokrát už daleko větší možnost. John Gibson měl co dělat, aby na brankovišti zkrotil skákavý kotouč. Aktivně ho zkoušel do sítě dorazil u tyče Letestu, avšak neuspěl.
     
    45:54
    Také tohle oslabení zvládá kalifornský celek velmi dobře. Leon Draisaitl sice aktivně kroužil po pravém mantinelu, ale neměl prostor na zakončení.
     
    45:20
    McDavid a Klefbom si nadvakrát vyměnili puk, ale nic z toho. Potom ještě další útočník Oilers zkoušel najít prostor pro zakončení, ale to už byli Ducks připraveni vyhodit.
     
    44:51
    Ryan Getzlaf komplikuje Anaheimu situaci. Kapitán Ducks je nucen odejít za katr na dvě minuty za držení. Takže Edmonton Oilers mají dobrou šanci vzít si vedení zpátky.
     
    44:40
    Bude se vylučovat na straně Ducks, ponechaná výhoda pro Edmonton.
     
    44:14
    Andrew Shaw hledal z modré čáry někoho ve stejném dresu, jenže většina hostující formace zůstala na vlastní polovině a nejevila zájem o útočnou akci.
     
    43:35
    Už se hraje hodně dlouho bez přerušení. Darnell Nurse i na pravé straně rovnal puk na hokejce. Ještě než ale stačil vypálit, někdo mu zezadu jeho pokus překazil.
     
    42:36
    V šanci Nick Ritchie, ale jeho střelecký pokus hodně minul horní tyčku. Po něm to zkoušel z dálky ještě Adam Henrique.
     
    42:16
    Ducks jsou najednou mnohem aktivnější a na ledě to je znát. Edmonton má nyní problém dostat se vůbec na kotouč.
    40:17 Ryan KESLER - 1:1
     
    40:17
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Jenže tentokrát už se Ducks prosazují a je z toho dokonce využitá přesilová hra. Jasný důkaz, že v jednoduchosti je krása. Na modré čáře se napřáhl obránce Anaheimu Cam Fowler, který se pořádně opřel do puku a doufal, že zapadne až do sítě. Přesně k tomu také došlo. Před Talbotem ještě stínil RYAN KESLER, jenže kotouč těsně tečoval hokejkou, stejně jako předtím Silfverberg. Máme tedy vyrovnáno a zaděláno k napínavému závěru utkání. Asistence: Jakob Silfverberg, Cam Fowler.
     
    40:09
    Anaheim Ducks ještě na začátku třetí třetiny dohrávají zbytek přesilovky. Cam Talbot nic neriskoval a raději hned v brankovišti přerušil hru.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Blíží se začátek poslední třetiny. Podaří se Anaheimu vyrovnat, nebo dnes bude brát dva body Edmonton?
     
    Střely na branku po dvou třetinách

    Edmonton Oilers: 21

    Anaheim Ducks: 17
     
    Více už se toho ve druhé třetině nestane. Nakonec jsme se v ní přeci jen dočkali branky, když po krásné nahrávce Connora McDavida skóroval Kris Russell. Edmonton Oilers vedou 1:0, ale výsledek je stále otevřený a můžeme se dočkat čehokoli. Ducks budou navíc na začátku poslední periody pokračovat v přesilové hře.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:45
    Rakellova pecka z levé strany trefila jen hráče Oilers, potom už se Edmonton stačil osvobodit vyhozením do středního pásma.
     
    39:20
    Přesilovková šance také pro Anaheim Ducks. Domácí útočník byl totiž až moc aktivní se svou holí a dostává od rozhodčích dvě minuty za sekání. Uvidíme vyrovnání?
     
    39:08
    Ohlášena poslední minuta prostřední části. McDavid se ještě hnal do šance společně s Lucicem, ale John Gibson vůbec nemusel zasahovat.
     
    38:49
    Leon Draisaitl až moc spěchal do útočného pásma. Společně s McDavidem ho na modré čáře zastavilo postavení mimo hru. Bude se vhazovat ve střední třetině.
     
    38:27
    Nick Ritchie je zpátky na ledě, hosté jsou v plném počtu a před koncem druhé třetiny má tedy Edmonton stále na holích vedení o jednu branku.
     
    38:05
    Už běž poslední okamžiky domácí přesilovky a zatím to vypadá, že ani z této početní výhody dnes branku neuvidíme.
     
    37:36
    Benning vypálil z dálky. Jeho pokus sice moc nebezpečný nebyl, ale následná dorážka už ano. Gibson přesto stačil reagovat a vyrazil puk daleko před sebe.
     
    37:04
    Tentokrát už se Anaheim Ducks osvobozují a mají šanci poslat na led čerstvé síly. Oba celky dnes velmi dobře zvládají svá oslabení, což se potvrzuje také v tomto případě.
     
    36:41
    Oscar Klefbom okamžitě pálil od modré čáry, jeho pokus ale nešel přesně na branku a nikdo jej nedokázal před Gibsonem tečovat.
     
    36:24
    Hokejisté Edmontonu mají před odchodem do kabin šanci navýšit své vedení. Nick Ritchie totiž míří na trestnou lavici za podražení a jeho spoluhráči se budou muset bránit.
     
    35:58
    Další zakázané uvolnění, tentokrát zbytečně přes všechny čáry vyhodili Anaheim Ducks.
     
    35:27
    Cam Talbot si zahrál s pukem, formace Oilers během toho stihla vystřídat. Kris Russell potom šikovně protečoval puk do útočného pásma na své spoluhráče.
     
    34:55
    Edmonton nepolevil a také za stavu 1:0 zůstává aktivní. Většina zakončení ale stále chodí mimo branku, což platí o střeleckých pokusech na obou stranách.
     
    34:18
    Okamžitě po vyhraném buly pálil za hosty Beauchemin. Rána to nebyla špatná, ale šla úplně mimo branku. Na druhé straně se z následné akce zkusil prosadit střelou zápěstím Darnell Nurse.
     
    34:10
    Jakob Silfverberg nahodil puk a na brankovišti dorážel Cogliano. Talbot měl co dělat, aby touš zkrotil, ale nakonec se mu to povedlo. Na řadě je další komerční pauza.
     
    33:42
    Edmonton Oilers nepřesně rozehráli a vyhazují na zakázané uvolnění.
     
    33:06
    Ducks se okamžitě snaží odpovědět vyrovnáním a jsou důrazní. Bieksa setřásl soupeře u mantinelu. Hodně nepříjemný zákrok, ale vše bylo v rámci pravidel, takže se nechystá vyloučení.
     
    32:37
    Hned další domácí šance, zakončoval Ryan Strome. Ale hokejista Edmontonu trefil jen lapačku brankáře Ducks.
    31:58 Kris RUSSELL - 1:0
     
    31:58
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Domácí mužstvo dostává za svou aktivitu, kterou předvádí od začátku zápasu, zaslouženou odměnu. Na úvodní trefu duelu jsme čekali déle než polovinu základní hrací doby, ale nakonec branka přeci jen padla. Celou akci začal ve středním pásmu dobře Lucic, který potom posunul na Connora McDavida. Kapitán Oilers nakopl motory, z levé strany poslal krásnou nahrávku na pravou stranu útočného pásma, kde stál na zakončení z první připravený KRIS RUSSELL. A ten se nemýlil, bez problému překonal Johna Gibsona. Anaheim tak musí dohánět. Asistence: Connor McDavid, Milan Lucic.
     
    31:36
    Anaheim zvýšil četnost střelby. Zatímco v první třetině vypálil na branku soupeře pouze dvakrát, nyní je bilance skoro vyrovnaná. Přesněji vede Edmonton 15:13 na střely.
     
    31:25
    Až nyní má Talbot kotouč pod kontrolou a vysluhuje si za toto důležité přerušení hry potlesk od publika.
     
    31:03
    Kačeři jsou najednou o něco živější a Oilers jejich rychlý přístup dělá problémy. Už docela dlouho drží Anaheim soupeře zamčeného před jeho klecí.
     
    30:35
    Kevin Bieksa poslal dělovku od modré čáry po nahrávce Getzlafa. I tento obránce Ducks ale minul branku, takže gólman Olejářů mohl zůstat v klidu.
     
    30:14
    Je tu další reklamní přestávka, jakmile skončí, následuje buly po pravé ruce Cama Talbota.
     
    30:08
    Dobrá kombinace domácích, za brankou navíc dobře kličkoval Khaira. Ale vypadá to, že také Edmonton bude muset více střílet, aby se prosadil.
     
    29:34
    Na poslední chvíli Cam Talbot zachránil situaci na brankovišti. Anaheim se náhle dostal do šance a gólmanovi Oilers vypadlo nahození z dálky z náruče. Těsně před inkasováním stačil touš zachytit lapačkou.
     
    29:17
    Střelecký pokus Nugenta-Hopkinse zpoza levého kruhu nebyl vůbec špatný. Než ale doletěl ke Gibsonovi, někdo v dresu Ducks ho stačil zblokovat.
     
    28:44
    Také Ryan Strome ukazuje, že je na dnešní zápas velmi dobře připraven. Do šance vybídl Cammelleriho, který se zkoušel prosadit z otočky po ledě.
     
    28:10
    Fowler pouze nahodil k zadnímu mantinelu, tam ale byli jako první obránci Edmonton. Potom už akci na druhou stranu hrací plochy založil Leon Draisaitl.
     
    27:40
    Andrew Cogliano se obtočil kolem Talbotovy klece a zkusil ho překvapit zakončením po ledě. Jenže nepřekvapil, protože gólman Oilers byl připravený.
     
    27:13
    Connor McDavid v tutové šanci, když unikal úplně sám na branku. Když ale posílal puk mezi betony, nedokázal brankáře Johna Gibsona překonat. Teď to halou jenom zahučelo, úvodní trefa zápasu byla hodně blízko.
     
    27:03
    Kotouč končí sražený v ochranné síti za domácí brankou a my budeme sledovat první komerční přestávku druhého dějství.
     
    26:39
    Anaheim Ducks si dávají znovu záležet na rozehrávce. Spíše by se jim ale hodil odvážnější přístup, aby se co nejdříve dostali až před branku a měli šanci ohrozit Talbota.
     
    26:12
    Po dlouhé době sledujeme přerušenou hru. Edmonton Oilers špatně rozehráli a jejich puk končí až na zakázaném uvolnění.
     
    25:31
    Dobrá souhra McDavida s Lucicem, už podruhé v této dvacetiminutovce. Jenže to zakončení je dnes na obou stranách bídné, i proto stále čekáme na úvodní trefu.
     
    25:00
    Na druhé straně možnost pro Vermetteho, ten ale nebyl ve výhodné pozici schopný přesně vystřelit na branku Cama Talbota.
     
    24:29
    Už se hraje docela dlouho bez přerušení, což ale atraktivnějšímu hokejku kupodivu nepomáhá. Tentokrát měl obrannou práci Benning, který poté dobře rozehrál na McDavida.
     
    23:52
    Rakell a Kesler patří k těm aktivnějším z Ducks. Ale ani první útočná formace Anaheimu se nedokázala ve středním pásmu prosadit do šance.
     
    23:12
    A zase jen nahození Ducks, který v pohodě rozehraje domácí gólman. Anaheim se vůbec netlačí před branku a očividně má dnes velké potíže s přechodem do útočné periody.
     
    22:45
    Ducks vyhodili do pásma soupeře, tudíž mohl rozehrávat brankář Cam Talbot. Hosté během této prodlevy poslali do hry čerstvé síly.
     
    22:24
    Druhá třetina začala podobně jako ta první, tedy bez větších šancí. Nadále ale platí, že o něco aktivnější je na ledě Edmonton.
     
    21:50
    Také Anaheim chce poprvé ve druhé části zajisti práci pro Talbota. Beauchemin ovšem nenabral puk na hokejku z pravého kruhu ideálně a přestřelil.
     
    21:34
    Hra přerušena ve středním pásmu, tam se také za malý okamžik bude vhazovat.
     
    21:08
    Možnost pro Cammalleriho, který se náhle zjevil volný mezi kruhy. Ale neměl moc času na rozmyšlenou, takže v rychlosti trefil jen připraveného Gibsona.
     
    20:39
    McDavid a Lucic hned zavezli puk do útočného pásma a zkoušeli dělat neplechu kolem soupeřovy svatyně. Jenže zatím v této třetině pokračují beze střely.
     
    20:09
    Oilers vyhráli vhazování, konkrétně Connor McDavid. Ten je dnes na buly hodně úspěšný, téměř pokaždé zatím získal kotouč na hokejky svého celku.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Blíží se začátek druhé třetiny. Dočkáme se v ní úvodní branky zápasu?
     
    Střely na branku po první třetině

    Edmonton Oilers: 13

    Anaheim Ducks: 2
     
    Máme za sebou první třetinu zápasu, která toho ale moc nenabídla. Oba týmy si nakonec vytvořily nějaké šance. Dokonce měly i přesilovou hru. Ale popravdě jsou brankáři Cam Talbot i John Gibson prozatím v klidu a nemusejí vytahovat velké zákroky. I proto je skóre stále bezbrankové. Uvidíme, co nabídne prostřední část duelu.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:27
    Ještě rozehrávka Fowlera ze středního pásma, ale hodně nepřesná a navíc na poslední chvíli.
     
    19:05
    Začala poslední minuta první třetiny, zatím to vypadá, že se v tomto dějství úvodního zásahu nedočkáme. Gibson ale musel likvidovat možnost Cammalleriho.
     
    18:48
    Také Talbot si zahrál s pukem za brankou. Musel ale dávat dobrý pozor na dojíždějícího Bieksu, jenž si dělal zálusk na překvapení před koncem úvodní periody.
     
    18:14
    Puljujärvi a McDavid dnes poněkolikáté v rychlé kombinaci. Ale zatím téhle dvojici mladíků chybí lepší zakončení, aby se mohla radovat ze vstřelené branky.
     
    17:46
    Hodně špatná rozehrávka kanadského celku a domácí vyhazují na zakázané uvolnění. Následuje opakování buly před Camem Talbotem.
     
    17:34
    Anaheim vyhrál vhazování v útočném pásmu a Rakell chtěl zakončovat. Když měl ale napraženo, někdo v oranžovém trikotu mu dokázal ránu překazit.
     
    17:15
    Na konci přesilovky v dobré možnosti Milan Lucic, který zůstal nepokrytý před brankovištěm. Otočil se kolem vlastní osy a zakončil, jenže kotouč minul levou tyčku.
     
    16:24
    Tak se zdá, že na přesilové hry dnes není dobře připravena ani jedna strana. Kačeři už potřetí vyhazují puk až k Talbotovi, stihnout dostřídat a hrají naprosto v klidu.
     
    15:52
    Z důrazného a dlouhého souboje u mantinelu vyšli vítězně domácí. Ti se pak pokusili vystřelit, jenže marně. Všechny pokusy zastavila těla před brankou Gibsona.
     
    15:18
    Také Anaheim se ale hned na začátku osvobozuje vyhozením přes všechny čáry a Edmonton musí hledat cestu zpátky do útočného pásma.
     
    15:13
    Úvodní početní výhodu si zahrají také Edmontonští. Na dvě minuty za hákování si musí odjet sednout anaheimský Cam Fowler. Tak uvidíme, zda bude přesilovka Oilers o něco lepší než ta hostující.
     
    14:50
    Adam Larsson musel rychle zpátky do obrany, proti němu vyrazila dvojice v bílém dresu. Ale všechno obránce Edmontonu zvládl v pohodě.
     
    14:21
    Sledujeme delší pasáž bez přerušení, ale už by to chtělo nějakou vyloženou možnost. Prakticky ani jeden brankář stále neměl žádnou velikou práci.
     
    13:58
    Gibson vyjel za branku a zahrál si s pukem. Musel ale rychle zpátky, protože brzy zakončoval Strome. A moc mu nechybělo, aby skóroval.
     
    13:20
    Po delší době v akci také Anaheim, konkrétně Ryan Getzlaf. Z levého rohu hledal najetého Rakella, jenže švédský útočník byl dobře obsazený obranou Oilers.
     
    12:49
    Edmonton vyhodil tak šikovně, aby dokázal vystřídat a aby se zároveň nepískalo zakázané uvolnění. Domácí mužstvo pak stihlo vystřídat skoro celou formaci.
     
    12:18
    McDavid si najížděl do šance mezi kruhy, když čekal na přihrávku od spoluhráče zpoza branky. Dostali ji ale moc pozdě, takže pokazil zakončení.
     
    11:54
    Další rychlý přechod domácích do útoku, tentokrát ale bez výsledku, jelikož Ducks byli kolem svého zařízení rychlejší a důraznější.
     
    11:47
    Sledujeme přerušenou hru, protože kotouč skončil na domácí střídačce.
     
    11:20
    Už jsou Oilers zpátky v útočném pásmu. Benning pálil od modré čáry a před Gibsonem ještě stínil McDavid. Puk ovšem nešel přesně na branku, takže z toho nakonec nebyla šance.
     
    11:05
    Je tu komerční přestávka, po jejím konci se bude pokračovat vhazováním v obranném pásmu Edmonton Oilers.
     
    10:50
    Manson chtěl nahodit puk na teč od modré čáry, nicméně neměl moc času ani prostoru. Olejáři v obranné třetině velmi rychle přistupují k soupeřům.
     
    10:00
    Cam Fowler na druhé straně zkoušel vystihnout rozehrávku soupeře. Což mu ale úplně nevyšlo, zapomněl se vrátit zpátky a málem z toho ještě byly trable pro jeho celek.
     
    09:26
    Connor McDavid zakončoval okamžitě po vyhraném buly, po něm to zkoušel ještě kolega obránce. Ale ani jeden střelecký pokus nemířil přesně do černého.
     
    09:15
    Už má práci také John Gibson, ten musel na brankovišti řešit nepříjemnou dorážku Andreje Sekery.
     
    08:54
    Darnell Nurse je zpátky na ledě a vlastně to ani nevypadalo, že by Anaheim hrál přesilovku. Teď se domácí mohou soustředit na útok, dopředu vyrazil Slepyšev.
     
    08:25
    Když to vypadalo, že by se do šance mohl vykličkovat Vermette, také on ztratil puk. Zdá se, že kanadský klub první oslabení zápasu bez problému ubrání.
     
    07:48
    Další vyhození Edmontonu, to už je polovina trestu Nurse minulostí. Tahle početní výhoda Ducks zatím není vůbec dobrá, Kačeři se k ničemu nedostávají.
     
    07:19
    Rakell zkusil tečovat spoluhráčovo nahození těsně před brankovištěm, ale moc úspěšný nebyl. Anaheim má navíc problém usadit se s kotoučem v pásmu soka.
     
    06:58
    Oilers ale začínají oslabení v klidu. Sotva se puk dostal na jejich hokejky, hned vyhodili přes všechny čáry.
     
    06:45
    Domácí hokejista Darnell Nurse vyhodil puk bez doteku přes mantinel. A to znamená, že si bude muset jít sednout na dvě minuty za zdržování hry. Takže první přesilovka pro Anaheim Ducks.
     
    06:45
    O přechod do útoku se pokoušel také Rickard Rakell na levé straně, ale toho zastavila dvojice bránících hráčů soupeře. Následuje komerční přestávka, po které se bude vylučovat.
     
    06:08
    Až nyní první práce pro Talbota. Vypálil na něj obránce Montour, který sám získal pásmo a potom šel také sám do zakončení. Jenže tohle byla pro Talbota pohoda.
     
    05:44
    John Gibson má puk v rukavici po nahození Cammalleriho. Nejednalo se o nic složitého, americký brankář ve službách Ducks ale raději přerušil hru a zařídil nové buly.
     
    05:15
    To samé teď sledujeme na druhé straně. Ritchie si dobře a rychle najížděl do útočného pásma, avšak nedostal v rozhodujícím okamžiku kotouč na hokejku.
     
    04:41
    Edmonton si navíc dává záležet na rozehrávce a pokaždé si třikrát rozmyslí, než pošle kotouč přes střední pásmu kupředu.
     
    04:18
    Už za sebou máme více než čtyři odehrané minuty a stále čekáme na první šanci zápasu. Po levé straně to zkoušel McDavid, jenže zatím marně.
     
    03:40
    Na druhé straně rána bez přípravy v podání Andreje Sekery. Jenže slovenský obránce nebyl vůbec přesný, orazítkoval pouze mantinel za brankou.
     
    03:07
    Beauchemin nahazoval puk po mantinelu a doufal, že trefí hokejku spoluhráče. To se také stalo, našel Cogliano. Ani teď ale Ducks na Talbota nevystřelí.
     
    02:37
    Další vhazování před Gibsonem, tentokrát z toho bylo také zakázané uvolnění kalifornského týmu, ale mnohem spornější než v prvním případě.
     
    02:16
    Až nyní pálil z pozice za modrou čarou Ryan Strome. Gólman Ducks ovšem hodně dobře viděl, takže neměl problém kotouč vyrazit před sebe.
     
    01:49
    Sledujeme hodně opatrný začátek první třetiny, jako by ani jedna strana nechtěla udělat sebemenší chybičku.
     
    01:15
    Za brankou soupeře dobře pracoval Silfverberg. Ten potom poslal kotouč na Cogliana, který však minul branku. Oba gólmani zatím čekají na první práci.
     
    00:48
    Obránci Anaheimu to zkoušeli na Rickarda Rakella, jenž byl sám ve středním pásmu. Jenže pak ho zachytila na modré čáře dvojice hráčů v oranžovém a bylo po šanci.
     
    00:30
    Hosté pokazili rozehrávku a dlouhý puk končí na zakázaném uvolnění. Takže se bude vhazovat před zraky Johna Gibsona.
     
    00:07
    Na úvodním vhazování získali puk domácí hráči a Milan Lucic hned vyrazil zkusit štěstí dopředu. Ke střele se ale nedostal, proti byla obrana Ducks.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Ještě si poslechneme hymny a vše bude připraveno k úvodnímu buly.
     
    Ještě jednou vítejte u dnešního utkání. Začneme zhruba za deset minut.
     
    Úvodní sestavy:

    Edmonton Oilers: Talbot (Brossoit) – Nurse, Russell, Klefbom, A. Larsson, Sekera, Benning – Lucic, McDavid, Puljujärvi – Khaira, Draisaitl, R. Strome – Caggiula, Nugent-Hopkins, Cammalleri – Slepyšev, Letestu, Kassian.

    Anaheim Ducks: Gibson (R. Miller) – H. Lindholm, Manson, Fowler, Bieksa, Beauchemin, Montour – Vermette, Getzlaf, Rakell – Cogliano, Kesler, Silfverberg – Wagner, Henrique, O. Kaše – N. Ritchie, D. Grant, L. Shaw.

    Rozhodčí: Rank, Dwyer – Cormier, Berg.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Vítejte u dnešního utkání National Hockey League. Budeme sledovat střetnutí dvou týmů Pacifické divize, které na sebe v této sezóna ovšem narazí poprvé. Edmonton Oilers doma vyzvou Anaheim Ducks.
     
    Československá stopa v utkání

    Andrej Sekera (EDM) (0 + 0)
    Ondřej Kaše (ANA) (9 + 6)
     
    Předchozí vzájemné utkání

    Přestože jsou spolu týmy v jedné divizi, v této sezóně na sebe narazí vůbec poprvé. Pak se ale potkají ještě třikrát. Když spolu naposledy tyhle výběry poměřily síly, byla ještě loňská sezóna, konkrétně play-off. Anaheim Ducks 11. května 2017 porazili Edmonton Oilers 2:1 a v sedmém zápase série si zajistili postup do dalšího kola.
     
    EDMONTON OILERS

    Takhle si Edmonton první polovinu sezóny určitě nepředstavoval. Oilers měli být podle předsezónních předpokladů jedním z horkých kandidátů na boj o Stanley Cup. Místo toho se ale známý kanadský klub potácí na spodních pozicích Pacifické divize a do play-off to má hodně daleko. Přijde ještě nějaký obrat? Edmontonským náleží šesté políčko v divizní tabulce, stejně bodů však mají i sedmí Vancouver Canucks. Co je na tom vůbec nejhorší, výběr kolem kapitána Connora McDavida prohrál všechny minulé čtyři zápasy. A v posledních dvou – obě sehrál na vlastním ledě – dokonce nedal ani gól, přičemž jich pokaždé schytal pět. Nejdříve od Winnipegu a poté od Los Angeles. Zkrátka, o moc hůře už na tom Olejáři být nemohou. Naposledy bodovali 30. prosince proti Chicagu, když s Blackhawks padli po prodloužení. Po dnešním duelu s Ducks čeká Edmonton pětice venkovních mačů.

    Statistiky kanadského týmu má na starosti Connor McDavid (14 + 31), doplňovaný Leon Draisaitlem (10 + 22), Ryanem-Nugentem Hopkinsem (15 + 14) nebo Milanem Lucicem (9 + 17). Brankářskou jedničkou je i po špatných výsledcích stále Cam Talbot.
     
    ANAHEIM DUCKS

    Kačeři jsou na tom poslední dobou výsledkově velmi dobře, alespoň pokud budeme porovnávat se začátkem ročníku, kdy je hlavně vinou zranění provázely velké herní výkyvy. Aktuálně má kalifornská družina na kontě tři vítězství po sobě. Postupně porazila Calgary Flames (2:1), Arizona Coyotes (5:2) a naposledy také Vancouver Canucks (5:0). Body jsou pro Ducks o to důležitější, že všechny získali proti celkům hrající ve stejné divizi. Anaheimu patří čtvrtá příčka Pacifické divize, když mají stejně bodů jako čtvrtí San Jose Sharks. Jenže oproti Žralokům Kačeři odehráli už o čtyři utkání navrch, takže tohle srovnání mírně pokulhává. Jestliže však parta z Honda Center nepoleví a udrží stabilní výkony, může klidně pomýšlet na příčky pro play-off. Následující čtyři duely sehraje Anaheim všechny venku.

    Kanadské bodování Ducks vede útočník Rickard Rakell (15 + 16), kterého následují Ryan Getzlaf (3 + 20), Corey Perry (6 + 16) či Jakob Silfverberg. Zdá se, že Anaheim je na tom poslední dobou výborně střelecky, potvrdí to také v Edmontonu?
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 03:00.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 32. Russell (McDavid, Lucic), rozh. náj. Nugent-Hopkins – 41. Kesler (Silfverberg, Fowler)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Connor McDavid (EDM)
    0:0   Ryan Getzlaf (ANA)
    2. série:
    1:0   Michael Cammalleri (EDM)
    1:1   Rickard Rakell (ANA)
    3. série:
    2:1   Ryan Nugent-Hopkins (EDM)
    2:1   Jakob Silfverberg (ANA)


    Edmonton Oilers: Talbot (Brossoit) – Nurse, Russell, Klefbom, A. Larsson, Sekera, Benning – Lucic, McDavid (C), Puljujärvi – Khaira, Draisaitl, R. Strome – Caggiula, Nugent-Hopkins, Cammalleri – Slepyšev, Letestu, Kassian.
    Anaheim Ducks: Gibson (R. Miller) – H. Lindholm, Manson, Fowler, Bieksa, Beauchemin, Montour – Vermette, Getzlaf (C), Rakell – Cogliano, Kesler, Silfverberg – Wagner, Henrique, Roy – N. Ritchie, D. Grant, L. Shaw.

    Rozhodčí: Rank, Dwyer – Cormier, Berg

    Diváci: 18 347
    thejrc.org