Třinec – Chomutov 4:2 (kon.) | Jihlava – Liberec 0:2 (kon.) | Litvínov – Pardubice 1:2 (kon.)
Zlín – Sparta 2:4 (kon.) | Olomouc – Mladá Boleslav 4:2 (kon.) | Mountfield HK – Vítkovice 4:0 (kon.)
Kometa Brno – Plzeň 3:2 (2:1 po s.n.)
konec
HC Oceláři Třinec
4:2 (1:0, 3:1, 0:1)
Piráti Chomutov
Pátek 05.01.2018, 17:00 • WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5 200 diváků) • Tipsport extraliga • 37. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Dobrý den z Třince! Tipsport extraliga v pátek pokračuje svým třicátým sedmým kolem, třinecká WERK ARENA uvidí souboj čtvrtých Ocelářů a desátých Pirátů Chomutov. Duel startuej v 17 hodin, k jeho sledování jste srdečně zváni!
     
    HC Oceláři Třinec

    Do sestavy Ocelářů se v posledním kole vrátili útočníci Erik Hrňa s Vladimírem Svačinou, k prvnímu duelu s drakem na hrudi vyjel také další forvard Roman Vlach. Svěřenci trenérů Václava Varadi a Marka Zadiny v Praze rychle prohrávali o dvě branky, ještě do první sirény však dvěma přesilovkovými trefami srovnali a v prostřední dvacetiminutovce rozhodli o své výhře. Slezané tak dali zapomenout na dva předchozí nepovedené zápasy a získali důležité tři body, které Ocelářům pomohly v tabulce uhájit čtvrtou příčku před dotírající se Kometou.


    Tým kapitána Lukáše Krajíčka o víkendu čeká porce dvou zápasů. V pátek Slezané ve WERK ARENĚ přivítají Chomutov, v neděli pak vycestují na led Pardubic. V dalším týdnu pak je na programu první semifinálový duel hokejové Ligy mistrů. „Na Ligu mistrů zatím opravdu nemyslíme, ještě jsou před námi Chomutov a Pardubice. Tyhle zápasy musíme zvládnout aspoň tak dobře, jako ten dnešní na Spartě. Pokud bychom si ale tuto střeleckou potenci přenesli do evropské soutěže, bude to jen dobře,“ věří Šimon Hrubec.


    Poslední zápas Ocelářů

    3. ledna 2018: HC Sparta Praha – HC Oceláři Třinec 3:5 (2:2, 1:3, 0:0)

    Branky a nahrávky: 4. T. Pavelka (Forman, Pech), 12. Klimek (Forman, Pech), 22. Klimek (Pech, Forman) – 14. Martin Růžička (Roth, Marcinko), 19. Krajíček (Polanský, Svačina), 21. Marcinko (Krajíček), 27. Jank (Svačina, Adamský), 28. M. Kovařčík (R. Vlach, Hrňa).

    Sestava Ocelářů v posledním zápase: Hrubec – Krajíček, M. Doudera, Linhart, Roth, Jank, D. Musil – Rákos, Marcinko, Martin Růžička – Dravecký, R. Vlach, Hrňa – Adamský, Polanský, Martynek – Svačina, Mikulík, Cienciala – M. Kovařčík.

     
    Piráti Chomutov

    Chomutov začal letošní sezónu velmi dobře, v prvních šesti duelech nenašel přemožitele. Poté ale do pirátské bárky začalo trochu zatékat a svěřencům trenéra Vladimíra Růžičky se nedařilo sbírat body. V rozmezí od šestého do třicátého druhého kola Piráti vyhráli jen v sedmi případech, v tabulce se to zákonitě projevilo sešupem dolů. Chomutov aktuálně drží desátou příčku, kterou drží jen díky zlepšené hře v posledních čtyřech utkáních, které Piráti vyhráli. Náskok na jedenáctý Liberec činí jen dva body.


    Piráti v průběhu sezóny provedli již několik změn v sestavě. Z Chomutova odešla čtveřice hráčů, nový domov v SD aréně našlo pět hokejistů. Ze Sparty přišli Dvořák se Smejkalem, z Mladé Boleslavi pak Knot. Obranné řady vyztužil hradecký Dietz, na měsíční hostování pak z Liberce přišel Dlouhý. Produktivitu Pirátů znovu táhne jejich kapitán Michal Vondrka, který v šestatřiceti zápasech zapsal třicet dva bodů (16+16). V brankovišti po odchodu Laca více prostoru dostává Štěpán Lukše, který doposud zasáhl do patnácti duelů s úspěšností devadesáti procent.


    Poslední zápas Chomutova

    3. ledna 2018: Piráti Chomutov – Mountfield HK 3:2 pp. (0:0, 0:1, 2:1 – 1:0).

    Branky a nahrávky: 45. Šťovíček (Flemming), 53. Koblasa (Vondrka, Huml), 65. Vondrka (Dietz) – 28. Kukumberg (Bednář, Graňák), 44. F. Pavlík (Graňák, Zámorský).

    Sestava Chomutova v posledním zápase: Lukeš – Mrázek, Valach, Dietz, Flemming, Knot, Slovák, Grman – Havel, Huml, Koblasa – Vondrka, Šťovíček, Sklenář – Chrpa, Smejkal, Poletín – Hlava, Chlouba, Dlouhý.

     
    Poslední vzájemný zápas

    Oceláři v listopadu hráli šest zápasů na kluzištích soupeřů v řadě, v pořadí šestý duel na ledě Chomutova přinesl svěřencům trenérského tandemu Varaďa-Zadina dostatek důvodů k radostem. Oceláři od začátku střetnutí diktovali tempo hry a nakonec dokráčeli k triumfu poměrem 5:3. Dvěma góly se připomenul Martin Růžička, po jedné trefě přidali Daniel Rákos, Zbyněk Irgl a Tomáš Marcinko.


    21. listopadu 2017: Piráti Chomutov – HC Oceláři Třinec 3:5 (0:3, 1:2, 2:0).

    Branky a nahrávky: 33. Huml (Vondrka, Mrázek), 52. Valach (V. Růžička), 55. Vondrka (Huml, V. Růžička) – 3. Rákos (M. Doudera, Mikulík), 11. Irgl (Adámek, Chmielewski), 19. Martin Růžička (Mikulík, M. Doudera), 24. Marcinko (Mikulík, Martin Růžička), 36. Martin Růžička (Marcinko, Rákos).

     
    Úvodní sestavy:

    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Krajíček (C), M. Doudera, Linhart, Roth, Jank, D. Musil, Adámek – M. Kovařčík, Marcinko, Martin Růžička (A) – Dravecký, R. Vlach, Hrňa – Adamský (A), Polanský, Martynek – Svačina, Mikulík, Cienciala.

    Piráti Chomutov: Š. Lukeš (Pavlát) – Grman, Valach, Dietz, Flemming, Knot, Slovák, Mrázek – Koblasa, Huml (A), Vondrka (C) – A. Dlouhý, Šťovíček, J. Havel – Poletín, Smejkal, Chrpa – Hlava, Chlouba, V. Tomeček.

    Rozhodčí: Roman Mrkva, Roman Svoboda – Tomáš Pešek, Josef Špůr.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Hráči obou týmů jsou na ledě, utkání začne za pár okamžiků!
    Aktuálně je Třinec čtvrtý.

    Oceláři bojují na špičce tabulky ???????? #CCMhockey #MadeOfHockey

    Příspěvek sdílený CCM Hockey Czech Republic (@ccmhockeyczechrepublic),

     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:23
    Úvodní buly pro Oceláře. Domácí hokejisté se ihned vrhli do útočné třetiny, ze snahy hráčů s drakem na hrudi vyplynuly dvě střely Milana Doudery. První byla sražena bránícím hráčem, druhá skončila v Lukešově lapačce.
     
    01:06
    Vlachovi se nepovedlo zachytit kotouč za hostující brankou, Piráti proto mohli jít do protiakce. Útok Šťovíčka s Poletínem pořádně zaměstnal třineckého brankáře, Hrubec si nakonec se dvěma pokusy z bezprostřední blízkosti dokázal poradit.
     
    01:47
    Oceláři nahodili kotouč do pásma svého soupeře, Martin Růžička s Tomášem Marcinkem jej poté dokázali vybojovat v rohu pásma. Akce vyvrcholila střelou prvního jmenovaného a zákrokem brankáře Lukeše.
     
    02:33
    Další akce domácích po ose Cienciala – Mikulík již úspěšná nebyla, Oceláři se nedostali za útočnou modrou čáru.
     
    02:51
    Mikulík v závěru svého střídání ze středního pásma napálil kotouč na hostující branku, Lukeš raději přerušil hru. Buly v pásmu Chomutova.
     
    03:17
    Vlach za brankou vybojoval kotouč, zpětnou přihrávkou pak hledal najíždějícího Hrňu. Ten se ale dostal do sevření dvou protihráčů, na Lukeše proto poslal pouze jednoduché nahození, se kterým hostující brankáře neměl problémy.
     
    03:54
    Piráti se pokusili o rychlou protiakci středem kluziště, ta skončila nepřesnou střelou na Hrubcovu branku. U kotouče jsou opět domácí.
     
    04:19
    Oceláři zatáhli hru do útočného pásma, Polanský pak z rohu hledal najíždějící spoluhráče. Jeho přihrávka ale byla sražena, kotouč skončil v Lukešově lapačce.
     
    04:45
    Svačina zastavil rodící se protiútok Chomutova, za modrou čárou pak chtěl přenechat kotouč Mikulíkovi. Ten mohl pálit z první, do jeho cesty se ale postavil bránící Dietz.
     
    05:24
    Flemming držel kotouč ve vlastním pásmu, dlouhým pasem přes celé kluziště pak chtěl do akce vybídnout Havla. Pas ale byl o něco rychlejší, než by hostující útočník potřeboval, rozhodčí píská icing.
     
    05:37
    Marcinko vyhrál buly, kotouč se pak přes Růžičku a Rotha dostal ke střílejícímu Linhartovi. Třinecký bek chtěl obstřelit clonícího Marcinka, Lukeš si ale puk našel a schoval jej v lapačce.
     
    06:17
    Koblasova myšlenka s přihrávkou podél levého hrazení se minula účinkem, na druhé straně pak Hrňa nepřesně posílal kotouč Polanskému.
     
    06:34
    Piráti se probojovali do útočné třetiny, v předbrankovém prostoru pak dobře operoval Dlapa. Hostující útočník střílel z bezprostřední blízkosti, Hrubec si věděl rady. Komerční přestávka.
     
    07:11
    Tomeček s Humlem chtěli získat kotouč v rohu třinecké třetiny proti dvojici Marcinko – Doudera, hráči domácího celku však byli úspěšnější. Oceláři přesouvají hru na druhou stranu.
     
    07:51
    Musilův pokus od modré čáry pouze vyprášil Lukešův beton, podobně se o chvíli později vedlo také Růžičkovi.
     
    08:23
    Piráti zkusili rychlý přechod do útočné třetiny, nepřesný pas ale vrátil kotouč na hole domácích hráčů.
     
    08:49
    Lukeš zastavil třineckou akci a chtěl rychle rozehrát. Kotouč se odrazem o tvrzené sklo dostal do hlediště, vhazování po levé ruce chomutovského brankáře.
     
    09:04
    Vlach vyhrál buly přímo na hůl Milana Doudery, třinecký obránce se nijak nerozpakoval a okamžitě pálil. Lukeš se musel pořádně natáhnout, aby vyrazit prudce letící kotouč mimo svou branku.
     
    09:52
    Chlouba se rozjel ve středním pásmu, před modrou čárou ho ale trochu zbrzdila nepřesná přihrávka. Hostující útočník nakonec dostal kotouč do útočného pásma, tam o něj však záhy přišel.
     
    10:14
    Oceláři se dostali do přečíslení dvou proti jednomu, roli útočníků na sebe vzali obránci Jank s Adámkem. Akci vedl první jmenovaný, který se rozhodl pro individuální zakončení. Lukeš byl připraven.
     
    10:51
    Martynek v útočné třetině sebral kotouč Koblasovi, jeho následná přihrávka na Polanského ale byla sražena do rohu kluziště.
     
    11:24
    Oceláři pokračovali ve snaze získat kotouč, ta je odměněna první početní výhodou zápasu. Ivan Huml u hrazení krosčekoval Svačinu, odsedí si tak dvě minuty na trestné lavici.
     
    11:41
    Oceláři vyhráli buly, jejich první přesilovková akce ale skončila nepřesnou střelou Hrni. Hosté se osvobodili.
     
    12:18
    Domácí se znovu rozestavili po útočné třetině, trojice Roth – Růžička – Vlach akcí na jeden dotek připravila střeleckou pozici pro Hrňu. Ten mířil do pravé části branky, Lukeš byl připraven.
     
    12:47
    Růžička si několikrát vyměnil kotouč s Rothem, třinecký bek poté pálil od modré čáry. Jeho pokus však byl zblokován jedním z bránících hráčů, Chomutov se poté osvobodil.
     
    13:23
    Krajíček dostal přihrávku do mezikruží, skákající kotouč ale nebyl schopen trefit. Hosté znovu poslali hru do středního pásma, potrestaný Huml se mezitím vrátil na led.
     
    14:03
    Piráti drží útočné pásmo, Hrubce pořádně vylekaly dva tečované pokusy Flemminga. Kotouč v obou případech mířil těsně vedle pravé tyče domácí branky.
     
    14:44
    Huml získal kotouč v rohu kluziště, po objetí branky mu ale nevyšla bekhendová střela. Následný pokus Dietze od modré skončil v Hrubcově lapačce. Komerční přestávka.
     
    15:22
    Mikulík si ze středního pásma nahodil kotouč do rohu hostující třetiny, poté ale v souboji s Knotem pouze ztečoval puk do ochranné sítě.
     
    16:05
    Hra se na chvíli přesunula do středního pásma, ani jednomu ze soupeřů se nedaří přesně rozehrát.
     
    16:26
    Michal Vondrka zachytil Adámkovu rozehrávku, z vlastního pásma se poté vydal do úniku! Vondrka byl při svém snažení faulován,, i tak ale donutil Hrubce k těžkému zákroku!
     
    16:26
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Tomáš Linhart – 2 min., sekání).
     
    17:15
    Valachova sražená střela od modré nadělala Hrubcovi nemalé starosti, maskovaný muž Ocelářů, ve spolupráci s bránící čtveřicí, nakonec dokázal odpálit kotouč do bezpečné vzdálenosti od své branky!
     
    17:33
    Chomutovští se museli pro kotouč vracet do vlastního pásma, Piráti se ale velmi rychle vrátili do útočné třetiny. Hrubec kryje Knotovo nahození.
     
    18:05
    Vondrka chtěl za Hrubcovou brankou sebrat kotouč Krajíčkovi, v souboji kapitánů ale uspěl ten třinecký. Oceláři se osvobodili.
     
    18:42
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři ubránili oslabení a v plném počtu dokázali udeřit! Martin Růžička přesprintoval Bretta Flemminga, v hloubi útočné třetiny pak vykouzlil na milimetry přesný pas pro ROMANA VLACHA! Čerstvá posila Ocelářů si potáhla kotouč do bekhendu a střelou pod horní tyč Vlach nedal Lukešovi sebemenší šanci! Asistence: Martin Růžička.
    18:42 Roman VLACH - 1:0
     
    19:10
    Poslední minuta třetiny začíná úmyslným ofsajdem Pirátů, hra se stěhuje k Lukešově brance.
     
    19:32
    Růžička si v útočné třetině nerozuměl s Rothem, kotouče se tak mohl zmocnit Šťovíček. Ten se ale daleko nedostal, ve středním pásmu mu stopku vystavil vracející se Roth.
     
    19:41
    Oceláři si ještě v závěrečných vteřinách třetiny zahrají početní výhodu, Juraj Valach svou holí trefil obličej Polanského.
     
    19:48
    Roman Vlach mohl přidat druhou branku, z mezikruží ale trefil jen Lukešův beton.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První dvacetiminutovka duelu mezi Oceláři a Piráty je u konce, do kabiny jdou s jednobrankovým vedením domácí hokejisté. Oceláři byli v první třetině aktivnějším týmem, WERK ARENA ale na první trefu musela čekat do devatenácté minuty. Oba soupeři nejprve nevyužili přesilovou hru, Třinec udeřil po ubráněném oslabení. Akci Martina Růžičky do sítě zakončil Roman Vlach.

    Druhá třetina začne přibližně v 17:53.
     
    Statistiky první třetiny

    Střely na branku: 13:7,
    střely mimo: 4:2,
    zblokované střely: 6:4,
    hity: 6:6,
    vhazování: 17:4,
    trestné minuty: 2:4.
     
    Druhá třetina začne za necelou minutu, Oceláři do ní vstoupí v početní výhodě. Do konce Valachova trestu zbývá ještě minuta a čtyřicet vteřin.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:25
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři předvedli velmi rychlý start do druhé dvacetiminutovky a po pětadvaceti vteřinách využívají početní výhodu! Martin Růžička zavezl kotouč do útočné třetiny, po kombinaci s Tomášem Marcinkem se pak v předbrankovém prostoru ke kotouči dostal ROMAN VLACH, který z první překonal bezmocného Lukeše! Asistence: Tomáš Marcinko, Martin Růžička.
    20:25 Roman VLACH - 2:0
     
    21:03
    Oceláři zkusili překvapivý přechod středního pásma, Mikulík ale nezpracoval prudký Linhartův pas a kotouč skončil v hledišti.
     
    21:58
    Martin Růžička se znovu velmi jednoduše dostal do střelecké pozice, Lukeše ale nepřekvapil. Hra pokračovala, z vrcholu kruhu pro vhazování tvrdě střílel Jank, ten ale netrefil branku.
     
    22:33
    Tomeček dostal přihrávku do jízdy, svou rychlostí se dostal před bránícího Janka, Hrubce ale lehkou žabičkou nepřekonal.
     
    23:29
    Martynek ve středním pásmu získal kotouč pro Svačinu, ten si poté ale nerozuměl s Polanským. Svačina nicméně dokázal dojet volný puk, Oceláři tak získali útočné pásmo.
     
    24:03
    Domácím se povedlo vykombinovat akci pro střílejícího Ciencialu, ten ale nedokázal trefit branku. Na druhé straně se hosté mohli dostat do přečíslení, to ale zhatil nepřesný Vondrkův pas.
     
    24:41
    Koblasa s Vondrkou vybojovali kotouč ve středním pásmu, jejich přechodu do útočné části ale zabránilo ofsajdové postavení chomutovského kapitána.
     
    24:55
    V rozehrávce se nedaří ani Ocelářům, pokus o dlouhý pas na Michala Kovařčíka končí na zakázaném uvolnění.
     
    25:11
    Šimon Hrubec za brankou zastavil hostující rozehrávku, třinecký brankář poté sám chtěl rychle rozehrát akci svého celku. To se mu ale nepovedlo, kotouč skončil v hledišti. Dvě minuty za zdržování hry, trest za třineckého brankáře odpyká Michal Kovařčík.
     
    25:35
    Oceláři zahájili oslabení na výbornou, Adamskému s Ciencialou se povedlo odpálit kotouč za Lukešovu branku.
     
    26:00
    Podobný počin svedla také dvojice Vlach – Hrňa, Oceláři se znovu osvobodili.
     
    26:20
    Flemming chtěl střílet od modré čáry, jeho pokus ale byl sražen k bránícímu Linhartovi. Ten nemilosrdně odpaluje puk do chomutovské třetiny.
     
    26:43
    Chomutovu se v početní výhodě vůbec nedaří, Roth znovu odpálil puk na druhou stranu kluziště.
     
    27:13
    Oceláři jsou kompletní, Hrubec v oslabení nemusel ani jednou zasahovat.
     
    27:23
    Až po skončení přesilovky se hostům povedlo poslat kotouč na třineckého brankáře, Hlava ale Hrubce nepřekonal.
     
    27:51
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři přečkali oslabení a v plném počtu znovu udeřili! Roman Vlach elegantně zavezl kotouč do útočné třetiny, při svém průniku byl navíc faulován. Hráči s drakem na hrudi hráli v signalizované výhodě, když Erik Hrňa od pravého mantinelu našel volného TOMÁŠE MARCINKA, který z voleje neměl žádné slitování! Asistence: Erik Hrňa, David Musil.
    27:51 Tomáš MARCINKO - 3:0
     
    28:35
    Piráti se pokusili o rychlé vyrovnání, akci tří proti dvěma ale Dlapa k dokonalosti nedotáhl. Na druhé straně se pak Svačinovi nepovedl přechod útočné modré čáry.
     
    28:48
    Icing domácích, hra se stěhuje k Hrubcovi.
     
    28:57
    Adam Dlouhý dostal zpoza třinecké branky pas do mezikruží, bekhendovým pokusem ale Hrubce nijak nepřekvapil. Komerční přestávka.
     
    29:26
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři navyšují své vedení na čtyři branky! Hráči s drakem na hrudi předvedli bleskurychlou protiakci, která skončila v síti Lukešovy branky! Tomáš Marcinko z vlastního pásma o tvrzené sklo založil protiútok dvou proti jednomu, Rostislav Martynek pak za útočnou modrou čarou nabil MARTINU ADAMSKÉMU! Třinecký útočník neměl slitování, kotouč zapadl pod horní tyč hostující branky! Asistence: Rostislav Martynek, Tomáš Marcinko.
    29:26 Martin ADAMSKÝ - 4:0
     
    30:29
    Chomutovští přesunuli hru do soupeřova pásma, Hrubec si ale s lehkým nahozením od modré čáry věděl rady.
     
    31:19
    Hrňa si s Rothem v útočné třetině několikrát vyměnil puk, druhý jmenovaný ale selhal u finální přihrávky. Hosté se osvobodili jen za cenu icingu.
     
    31:53
    Čtvrtá formace domácích držela hosty pod tlakem, od modré dvakrát tvrdě pálil Jank. První pokus skončil na Lukešově betonu, druhá střela nebyla přesná.
     
    32:09
    Mikulík se na vrcholu kruhu pro vhazování dostal k volnému kotouči, jeho rychlá střela ale Lukeše nepřekvapila. Komerční přestávka.
     
    32:43
    Piráti se po vhazování zmocnili kotouče a vyvezli jej do útočné třetiny. Akci Chomutova střelou zakončil Knot, jeho pokus ale byl sražen do ochranné sítě.
     
    33:14
    Havel se od pravého mantinelu chtěl protáhnout až před Hrubce, jeho rychlý pokus ale za zády třineckého brankáře neskončil.
     
    33:47
    Piráti trochu přidali, výsledkem byly dva Grmanovy pokusy od modré čáry. První mířil těsně vedle levé tyče Hrubcovy branky, druhý pak skončil v náručí třineckého brankáře.
     
    34:53
    Na jedné straně se svou akcí neuspěl Hrňa, na druhé pak přes bránícího Draveckého neprošel Vondrka.
     
    35:27
    Cienciala s Marcinkem zachytili hostující rozehrávku, spolu se Svačinou se pak vydali do rychlé protiakce. Marcinko ale dojel kotouč až velmi hluboko v pásmu, jeho zpětná přihrávka na Svačinu byla sražena do ochranné sítě.
     
    36:11
    Michal Kovařčík zavezl kotouč do útočné třetiny, kousek za modrou čárou jej přenechal Martinovi Růžičkovi. Střela třineckého snajpra nebyla přesná, Rothovi se pak nepovedlo udržet útočnou zónu.
     
    37:00
    Martynkovi se nepovedlo získat kotouč pro rozjetého Polanského, na druhé straně pak Hlava při pokusu o střelu zlomil hůl.
     
    37:12
    Oceláři si nepohlídali počet hokejistů na ledové ploše a ve vlastním pásmu hráli v šesti hráčích. Trest odpyká Milan Mikulík.
     
    37:31
    Oceláři znovu velmi dobře zahájili oslabení, Douderovi se povedlo odpálit kotouč do soupeřova pásma.
     
    38:10
    Piráti se zatím nedostali k žádné kombinaci, Oceláři znovu poslali puk za Lukešovu branku.
     
    38:23
    Až třetí pokus hostí o přechod do útočné třetiny byl úspěšný, Valachova střela od modré ale Hrubec jinak nepřekvapila.
     
    38:34
    Martin Růžička s Romanem Vlachem zachytili hostující rozehrávku a vydali se do přečíslení! Oba hokejisté si jednou vyměnili kotouč, Vlach nakonec vyzval ke střele Růžičku. Třinecký kanonýr mohl pálit do odkryté branky, svá mířidla ale nedokázal přesně seřadit!
     
    39:09
    Piráti právě vstřelili branku!
    Tři vteřiny před koncem přesilovky se hosté přeci jen prosazují! Jaroslav Mrázek na levé straně naznačil střelou, dlouhou kličkou pak ale vytáhl Hrubce z optimálního postavení. Hostující útočník rychle obkroužil branku, poté předložil MARTINU ŠŤOVÍČKOVI střelu do odkryté klece domácích. Šťovíček se nemýlil. Asistence: Jaroslav Mrázek.
    39:09 Martin ŠŤOVÍČEK - 4:1
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Druhá třetina je u konce, více radosti přinesla domácím Ocelářům. Hráči s drakem na hrudi se ve druhé periodě prosadili hned třikrát. Vše začalo v úvodní minutě dvacetiminutovky, kdy přesilovku využil Vlach. Za dalších sedm minut se Slezané prosadili v signalizované výhodě, když Hrňovu pobídku využil Marcinko. V třicáté minutě pak přečíslení dvou proti jednomu přesně zakončil Adamský. Hosté se první trefy dočkali v samotném závěru třetiny, kdy se tři vteřiny před koncem přesilovky prosadil Šťovíček.

    Třetí třetina začne přibližně v 18:48.
     
    Statistiky druhé třetiny (zápasu)

    Střely na branku: 7:10 (20:17),
    střely mimo: 8:5 (12:7),
    zblokované střely: 3:2 (9:6),
    hity: 2:6 (5:9),
    vhazování: 14:14 (31:18),
    trestné minuty: 4:0 (6:4).
     
    Dnešní utkání sleduje 4 283 diváků.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:35
    První střelu závěrečné periody měl na svědomí hostující obránce Pavlát, který ale netrefil branku. Na druhé straně pak v protiakci hostujícího brankáře ohrozil Kovařčík, Lukeš byl připraven.
     
    41:07
    Piráti zamávali třinecké defenzívě a ve dvojici se dostali před brankáře Hrubce! Havel připravil pozici pro Šťovíčka, ten ale pouze nechal vyniknout brankáře Ocelářů!
     
    42:15
    Tomeček dostal přihrávku za obranu domácího celku, z velmi ostrého úhlu ale trefil jen připraveného Hrubce. Podobně dopadl o chvíli později také Hlava.
     
    42:52
    Piráti právě vstřelili branku!
    Hosté korigují své manko na rozdíl dvou branek! Petr Koblasa se podél pravého mantinelu prokličkoval do útočné třetiny, z brankové čáry pak předložil puk na modrou, odkud pálil STANISLAV DIETZ! Hrubec sice dokázal zmenšit střelecký úhel, na tvrdou střelu hostujícího beka ale přesto nedosáhl! Asistence: Petr Koblasa, Brett Flemming.
    42:52 Stanislav DIETZ - 4:2
     
    42:59
    Icing hostí, hra se stěhuje do pásma Chomutova.
     
    43:20
    Draveckému s Hrňou nevyšla kombinace, hosté poté přesunuli kotouč na druhou stranu kluziště, kde se puku zmocnil Hrubec.
     
    43:32
    Adamský chtěl do akce vyslat Polanského, prudký pas ale na Polanského holi nepřistál. Icing, buly před Hrubcem.
     
    44:04
    Hlava v bruslařském souboji porazil Douderu, hosté následně vykombinovali akci pro střílejícího Dietze. Hrubec vyrazil puk do ochranné sítě.
     
    45:10
    Martin Růžička u vlastní modré čáry vybojoval kotouč, nabruslil si do útočné třetiny a přenechal puk najíždějícímu Marcinkovi. Slovenský útočník mířil mezi Lukešovy betony, hostující brankář však kotouč za svá záda nepustil.
     
    45:56
    Růžička v útočném pásmu zachytil hostující rozehrávku, z jeho práce ale následně nedokázal těžit Kovařčík, který si nezpracoval skákající kotouč.
     
    46:29
    Hrňa si nerozuměl s Draveckým, Oceláři tak nepřesným pasem přišli o kotouč. Nevedlo se však ani Pirátům, kteří ztroskotali na útočné modré čáře.
     
    47:11
    Polanský před brankou tečoval Adamského dělovku, případná branka by ale neplatila, neboť Polanský zasáhl kotouč příliš vysoko. Hosté si pak nepřesně rozehráli.
     
    48:00
    Martin Růžička zavezl kotouč do útočné třetiny, po kombinaci celé třinecké pětky od modré pálil Linhart. Ten ale trefil jen clonícího Marcinka.
     
    48:33
    Cienciala ve středním pásmu zastavil hostující rozehrávku a vydal se do protiakce. Kousek za modrou čárou Cienciala namazal Mikulíkovi, který se snažil trefit místečko mezi Lukešovými betony. Hostující brankář si připsal úspěšný zákrok. Komerční přestávka.
     
    49:07
    Poletín z jedné, Valach z druhé. Ani jeden z chomutovských hráčů ale nedokázal trefit třineckou branku.
     
    49:33
    Ocelářům se nepovedla rozehrávka, Adamský odpálil kotouč pouze na zakázané uvolnění.
     
    50:13
    Koblasa se po pravé straně prokličkoval až k zakončení, Hrubcovu branku ale přestřelil. Stejně dopadl také prudký pokus Dlouhého.
     
    50:45
    Oceláři přenesli hru na druhou stranu, Doudera u modré čáry připravil střelu pro Krajíčka. Třinecký kapitán trefil Lukešovu lapačku.
     
    51:43
    Do hry obou celků se v poslední minutě vmísily nepřesnosti. Vlachovi s Hrňou se nejprve nepovedl přechod středního pásma, hosté poté nepřesnou rozehrávkou alespoň získali útočné pásmo, neboť kotouč skončil v Hrubcově moci.
     
    52:16
    Martynek u vlastní modré čáry zachytil hostující rozehrávku, spolu s Polanským pak upaloval do útočného pásma. Polanský, který celou akci vedl, chtěl poslat nahození k teči pro Martynka, Lukeš se ale nenechal zaskočit.
     
    53:02
    Hosté se usadili v útočném pásmu, od modré čáry nepříjemně pálil Knot. Skryté nahození hostujícího beka letělo nad Hrubcovou branku.
     
    53:02
    Velká příležitost pro Chomutov, na trestnou lavici totiž usedá Vladimír Roth. Dvě minuty, sevření puku.
     
    53:48
    Havel neudržel puk na modré čáře, hosté musí hrát ve středním pásmu.
     
    54:03
    Vondrka se na pravé straně chtěl dostat před Hrubce, třinecký brankář si ale pokus hostujícího kapitána pohlídal. Oceláři se osvbodili.
     
    54:29
    Knot na útočné modré čáře dělal co mohl, kotouč v útočném pásmu nakonec ale nezastavil. Buly v neutrální zóně.
     
    55:10
    Roth je na ledě, Oceláři jsou kompletní.
     
    55:33
    Chomutovští v početní výhodě toho moc nevymysleli, Hrubec nemusel řešit žádnou složitou situaci. Domácí v plném počtu kontrolují kotouč ve vlastním pásmu a šetří tak čas.
     
    56:13
    Vlach u své modré čáry zastavil hostující rozehrávku, s Ciencialou pak dopravil kotouč do útočného pásma. Od modré tvrdě pálil Musil, kotouč ale minul branku.
     
    56:37
    Polanského pokus byl sražen do ochranné sítě, buly před Lukešem.
     
    57:10
    Rostislav Martynek byl velmi aktivní v rohu kluziště, svým pohybem donutili hostujícího Maria Grmana k faulu. Oceláři mají necelé tři minuty před koncem třetí třetiny k dispozici početní výhodu.
     
    57:55
    Oceláři se v úvodu přesilovky nemohli dostat do útočné třetiny. Když už se to ale domácím povedlo, tak nepříjemnou střelu Hrni Lukeš vyrazil do ochranné sítě.
     
    58:20
    Hosté zavezli kotouč do útočné třetiny, ve dvou ale proti přesile čtyř hráčů nic nesvedli.
     
    58:41
    Adamského nepřesná střela skončila u Vondrky, hosté se osvobodili.
     
    59:10
    Hosté hrají v plném počtu. Oceláři drží kotouč v útočném pásmu, dnešní vítězství jim pravděpodobně již nic nevezme.
     
    59:40
    Martin Růžička z ostrého úhlu zkoušel prostřelit Lukeše, hostující brankář ale byl pozorný.
     
    Konec zápasu.
     
    Utkání mezi Oceláři a Piráty je u konce, z vítězství 4:2 se radují domácí Oceláři. Hosté v závěrečné třetině dokázali jen kosmeticky upravit konečné skóre, když se v čtyřicáté třetí minutě prosadil Stanislav Dietz. Víc toho domácí hostům nepovolili, do tabulky tak Třinec zapisuje další tři body.
     
    Nejlepší hráči zápasu

    Roman Vlach (2+0) – Stanislav Dietz (1+0).
     
    Z mé strany to je pro dnešek vše, přeji hezký zbytek večera a vydařený víkend! Na shledanou! (19:25:33)
    Marken.cz

    Daniel Ježek

    Branky a nahrávky: 19. R. Vlach (Martin Růžička), 21. R. Vlach (Marcinko, Martin Růžička), 28. Marcinko (Hrňa, D. Musil), 30. Adamský (Martynek, Marcinko) – 40. Šťovíček (Mrázek), 43. Dietz (Koblasa, Flemming)


    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Krajíček (C), M. Doudera, Linhart, Roth, Jank, D. Musil, Adámek – M. Kovařčík, Marcinko, Martin Růžička (A) – Dravecký, R. Vlach, Hrňa – Adamský (A), Polanský, Martynek – Svačina, Mikulík, Cienciala.
    Piráti Chomutov: Š. Lukeš (Pavlát) – Grman, Valach, Dietz, Flemming, Knot, Slovák, Mrázek – Koblasa, Huml (A), Vondrka (C) – A. Dlouhý, Šťovíček, J. Havel – Poletín, Smejkal, Chrpa – Hlava, Chlouba, V. Tomeček.

    Rozhodčí: Roman Mrkva, Roman Svoboda – Tomáš Pešek, Josef Špůr
    thejrc.org