Třinec – Chomutov 4:2 (kon.) | Jihlava – Liberec 0:2 (kon.) | Litvínov – Pardubice 1:2 (kon.)
Zlín – Sparta 2:4 (kon.) | Olomouc – Mladá Boleslav 4:2 (kon.) | Mountfield HK – Vítkovice 4:0 (kon.)
Kometa Brno – Plzeň 3:2 (2:1 po s.n.)
konec
Mountfield HK
4:0 (0:0, 3:0, 1:0)
HC Vítkovice Ridera
Pátek 05.01.2018, 18:00 • ČPP Aréna • Tipsport extraliga • 37. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:24
    Šimánek s Köhlerem šli do situace dvou na jednoho. První jmenovaný přihrál dobře, ale druhému se střela nepovedla, mířil mimo.
     
    57:29
    Stránský dostal přihrávku z osy hřiště na pravý kruh a zírala na něj prázdná brána! Vypálil, jenže Rybár mu postavil do cesty ruku s lapačkou a předvedl neskutečný zákrok, jednoznačně nejlepší v dnešním duelu!
     
    56:04
    Bartovič zahrozil v oslabení, zleva si sjel do mezikruží a snažil se propálit Rybára mezi betony, ale gólman Lvů je měl k ledu pevně přitisknuté.
     
    54:09
    Navíc se hráči pod vedením Jakuba Petra budou muset bránit. Krátce po návratu Pavlíka na ledovou plochu fauloval Stránský, jenž se provinil hákováním. Šance pro Mountfield na pátou branku.
     
    51:59
    Sudí Lacina to příliš dlouho nevydržel. Paradoxně však vylučuje za zákrok, který byl z mého pohledu čistým bodyčkem. Každopádně sedí Filip Pavlík na trestné lavici – dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    47:53
    Szturc si odpyká na trestné lavici dvě minuty za sekání. Hradec tak může vstřelit svému soupeři potupný pátý gól.
     
    47:37
    Východočeši jsou teď o stupeň lepší než jejich soupeř. Do další šance se prodral Vopelka, jenž pálil z mezikruží. Bartošák jeho ránu s problémy udržel v náruči.
     
    46:35
    Cingel zabojoval při napadání a získal puk na pravém kruhu, následně jej poslal přes osu Bednářovi, jenž ostře vypálil z první. Bartošák jeho ránu udržel na hrudi.
    44:31 Radek SMOLEŇÁK - 4:0
     
    44:31
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec vede již o čtyři branky! Červený dostal přihrávku z levého mantinelu od Koukala před bránu. Následně ho přiťukl RADKU SMOLEŇÁKOVI a ten z bezprostřední blízkosti, svou druhou brankou v zápase, zvyšuje na 4:0! Asistence: Rudolf Červený, Petr Koukal.
     
    41:50
    Bartošák teď vytáhl dva pěkné zákroky! Nejprve proti tvrdé ráně Smoleňáka od modré, následně proti dorážce Červeného z bezprostřední blízkosti!
     
    36:52
    Zámorský oslabuje Hradec, odpyká si dvě minuty za držení. Ostravané tak mají možnost korigovat průběžný výsledek.
     
    34:28
    Do úniku se v oslabení dostal Koukal, který se cpal do zakončení přes beka. Bartošák kotouč neudržel v náruči, ale následně jej lapačkou přikryl.
     
    33:32
    Při útoku Mountfieldu se však Vopelka dopustil podražení, když hokejkou zatáhl za nohy jednoho z beků Vítkovic. Ostravané si zahrají přesilovku.
    31:54 Petr KOUKAL - 3:0
     
    31:54
    Hradec právě vstřelil branku!
    V oslabení Hradec zvyšuje na 3:0 a je to velmi kuriózní branka! PETR KOUKAL dostal zpoza svatyně nabito do prostoru mezi kruhy, vypálil, jenže mimo. Puk se však od zadního mantinelu odrazil zpět do brankoviště, a Bartošák si jej sám srazil do sítě. Bez asistence.
     
    30:17
    Počet hráčů na ledě se srovná. Na trestné lavici si odpočine Radek Smoleňák, který se provinil podražením.
     
    28:51
    A mohlo to být o tři branky! Šimánek se dostal do nebezpečného zakončení z mezikruží, ale Bartošák puk udržel. Následně se u jeho klece strhla mela, z níž s dvouminutovým trestem odchází sám gólman Ridery. Dvě minuty za hrubost, trest odpyká Bartovič.
    28:39 Radek SMOLEŇÁK - 2:0
     
    28:39
    Hradec právě vstřelil branku!
    O šedesát šest vteřin později je to už o dvě branky! RADEK SMOLEŇÁK dokázal před bránou šikovně tečovat střelu od modré, kterou vyslal Graňák, a je to 2:0! Asistence: Dominik Graňák, Petr Koukal.
    27:33 Filip PAVLÍK - 1:0
     
    27:33
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec otevírá skóre duelu! Džerinš vypálil z levé strany, Bartošák vyrazil pouze před sebe, kde se nejprve snažil dorážet Šimánek, jenž však ještě neuspěl. Po něm ale přispěchal také FILIP PAVLÍK, který z bezprostřední blízkosti přehodil beton gólmana Ridery! Asistence: Jiří Šimánek, Andris Džerinš.
     
    24:46
    Smoleňák dostal z levé strany nabito do prostoru mezi kruhy, ale svým pokusem bránu Ridery trefit nedokázal!
     
    21:04
    Ridera je v plném počtu. Šimánek dostal přihrávku z pravého rohu do předbrankového prostoru, ale v obrovské šanci před Bartošákem selhal!
     
    18:54
    Krátce před koncem první třetiny další šance pro Lvy! Roman se provinil sekáním a Východočeši mají k dispozici další početní výhodu.
     
    12:08
    Lvi hráli v šesti a díky tomu se budou muset bránit první řádné přesilovce protivníka. Trest pro hráčskou lavici odsedí autor předcházející střely – Jan Berger.
     
    11:51
    Ridera je v plném počtu, ale Hradec je nadále pevně usazen před její klecí. Berger dostal přihrávku do mezikruží, jenže svou střelou netrefil zařízení.
     
    09:51
    Lotyšská spolupráce na pravém mantinelu přináší další vyloučení v dresu Vítkovic.Trška dostává dvě minuty za sekání, když vzal hokejkou přes ruce Džerinše. Hradec má 11 sekund přesilovky 5 na 3.
     
    08:02
    Bartovič se následně provinil držením protihráče a Mountfield má k dispozici druhou přesilovou hru v dnešním duelu.
     
    06:01
    Szturc si nebezpečně vyjel z rohu kluziště, předvedl několik šikovných kliček a zblízka zakončoval. Strážce hradecké klece měl ale lapačku na správném místě.
     
    05:23
    Šimánek připravil skvělou palebnou pozici pro Köhlera, jenže ten z bezprostřední blízkosti nedokázal Bartošáka překonat.
     
    03:37
    Síly na obou stranách se vyrovnají. Zbytečný zákrok předvedl také Červený, když po odpískání atakoval protivníka. Inkasuje dvě minuty za hrubost.
     
    03:06
    Pěkně dusno je před Bartošákem, ten si ale poradil jak se střelou Červeného z pravého kruhu, tak s dorážkou Köhlera z bezprostřední blízkosti!
     
    02:15
    Baranka naprosto zbytečně podrazil soupeře v útočném pásmu, z čehož Východočeši lacino získávají první přesilovou hru.
     
    00:43
    Zámorský spěchá za bránu, kde ve spolupráci s Cibulskisem založil první vážnější akci Mountfieldu. Na jejím konci byla střela Cingela z mezikruží, jenže Bartošák byl připraven a kotouč přitiskl k hrudi.
    Marken.cz

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 28. F. Pavlík (Šimánek, Džerinš), 29. Smoleňák (Graňák, Koukal), 32. Koukal, 45. Smoleňák (Červený, Koukal)


    Mountfield HK: Rybár (J. Pavelka) – Pláněk, Vydarený, Zámorský, Cibulskis, Gregorc, Graňák, F. Pavlík – Köhler (A), Džerinš, Šimánek – Jaroslav Bednář (C), Kukumberg, Cingel – Smoleňák, Koukal (A), Červený – Vopelka, Berger, Látal.
    HC Vítkovice Ridera: Bartošák (Dolejš) – Klok, Sloboda (A), Hrbas, Baranka, Urbanec, Trška – Olesz (C), Lev, Bartovič – D. Květoň, O. Roman, Tybor – Kucsera, Kolouch, P. Zdráhal – Szturc, Š. Stránský, Dej – T. Jáchym.

    Rozhodčí: Pražák, Lacina – Brejcha, Jelínek

    Diváci: 5149
    thejrc.org