Švédsko – USA 4:2 (kon.) | Kanada – Česko 7:2 (kon.) | Česko – USA 3:9 (kon.)
konec
Kanada
7:2 (2:1, 4:0, 1:1)
Česko
Pátek 05.01.2018, 02:08 • Key Bank Center, Buffalo • Mistrovství světa do 20 let • Semifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    57:11
    Vyloučení v týmu Kanada (Conor Timmins – 2 min., hákování).
     
    51:33
    Vyloučení v týmu Kanada (Alex Formenton – 2 min., držení protihráče).
    50:11 Filip ZADINA - 7:2
     
    50:11
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češi se však nevzdávají a vstřelili svou druhou branku! Alespoň něco! Obrovskou chybu předvedl gólman Hart, jenž neudržel v lapačce střelu Vojtěcha Budíka, kotouč před něj vypadl, pohotově se jej zmocnil číhající FILIP ZADINA, potáhl si puk na holi a bekhendem trefil zcela odkrytou bránu! Asistence: Vojtěch Budík.
    48:00 Obrovská příležitost Kanady ve vlastním oslabení.
     
    48:00
    Brankář Škarek se teď skvěle roztáhl ve svém brankovišti a zamezil jisté pohromě! Vyrazil nepříjemnou ránu zblízka od Maxima Comtoise a zlikvidoval skvěle i dorážku Alexe Formentona!
     
    46:46
    Vyloučení v týmu Kanada (Drake Batherson – 2 min., podražení).
    45:15 Boris KATCHOUK - 7:1
     
    45:15
    Kanada právě vstřelila branku!
    Bohužel, české manko znovu o kousek narostlo a Kanaďané pevným krokem pomalu procházejí semifinálovou branou do boje o zlato! Taylor Raddysh byl první u puku v rohu pásma a narýsoval milimetrově přesný pas na okraj kruhů, kde už číhal BORIS KATCHOUK, srovnal si puk ideálně na hůl a zápěstím přišpendlil hrací předmět přesně pod Škarkovo břevno! Asistence: Taylor Raddysh, Robert Thomas.
    40:50 Kanaďané rychlou kombinací ohrozili Jakuba Škarka.
     
    40:50
    Brankář Škarek vyrazil betony nepříjemnou střelu zblízka a stejnou částí výstroje si poradil i s bleskovou dorážkou Dillona Dubého!
     
    39:22
    Ostap Safin (CZE) je vyloučen na 2 minuty za vysokou hůl.
     
    36:58
    Střídání v týmu Česko: ze hřiště odchází Josef Kořenář, přichází Jakub Škarek.
    36:58 Drake BATHERSON - 6:1
     
    36:58
    Kanada právě vstřelila branku!
    Češi sice dokázali zastavit rozjetou gólovou lavinu Kanaďanů, ale jen na chvíli, je tu šestý přesný zásah javorových listů! Nádhernou individuální akci předvedl DRAKE BATHERSON, jenž se z levého křídla ve velké rychlosti prosmýkl volným prostorem až k brankáři Kořenářovi a doslova procpal kus černé gumy k přední tyčce přes výstroj brankáře Kořenáře, jenž přepouští své místo kolegovi Škarkovi! Asistence: Michael McLeod.
    32:15 Jordan KYROU - 5:1
     
    32:15
    Kanada právě vstřelila branku!
    Kdepak, česká defenziva je teď totálně v troskách a neví, kde jí hlava stojí! Kanaďané jsou v neskutečném laufu a dál navyšují už tak komfortní náskok! Kotouče se ujal po nahrávce Sama Steela před bránou volný JORDAN KYROU, hodně šikovně si potáhl puk na holi ze svého pohledu na pravou stranu brankoviště, čímž si položil na led gólmana Kořenáře, a z mírného úhlu zavěsil pod horní tyč! Asistence: Sam Steel, Dillon Dubé.
     
    30:55
    Boris Katchouk měl obrovskou šanci, když mohl zblízka zasunout kus černé gumy k tyčce, ale gólman Kořenář vytáhl famózní zákrok a betonem jeho projektil vykopl!
    29:43 Maxime COMTOIS - 4:1
     
    29:43
    Kanada právě vstřelila branku!
    Tak tohle už vypadá pro české barvy opravdu hodně zle, Kanaďané po další povedené souhře udeřili a vedou už o tři góly! Brett Howden narýsoval zpoza brány parádní pas před brankoviště MAXIMU COMTOISOVI, jenž rychlou střelou k tyčce nedal brankáři Kořenářovi vůbec žádnou šanci! Asistence: Brett Howden, Alex Formenton.
    27:48 Drake BATHERSON - 3:1
     
    27:48
    Kanada právě vstřelila branku!
    Omlouvám se, ale v Buffalu nás hodně trápí připojení k internetu. Kanada přesilovku znovu využila a ujímá se dvoubrankového vedení! Od modré čáry vypálil Cale Makar a jeho dělovku tečoval těsně před brankovištěm dobře postavený DRAKE BATHERSON přesně pod horní tyčku! Asistence: Cale Makar, Jake Bean.
     
    27:36
    Vyloučení v týmu Česko (Radim Šalda – 2 min., hrubost).
     
    27:10
    Kanaďané utáhli šrouby kolem české defenzivy a brankář Kořenář musel vytasit několik skvělých zákroků proti střelám z prostoru kruhů!
     
    21:54
    Radim Šalda dostal nepříjemný zásah holí do obličeje od Borise Katchouka (CAN). Ten pyká za vysokou hůl.
     
    20:39
    Albert Michnáč přihrál bekhendem ve středním pásmu Martinu Kautovi, jenž se šikovně natlačil k bráně a z mírného úhlu na levé straně bekhendem o kousek přestřelil horní tyč!
    19:35 Šance Radovana Pavlíka.
     
    19:35
    Radovan Pavlík dobře číhal před kanadským brankovištěm na nahrávku, jenže kotouč netrefil! To je velká škoda, tohle byla rozhodně gólová pozice!
    18:08 Drake BATHERSON - 2:1
     
    18:08
    Kanada právě vstřelila branku!
    Tak to je velká škoda, Kanada využívá i svou další přesilovou hru a otáčí na 2:1! Kanaďané vyhráli buly v útočném pásmu, od modré čáry vypálil Cale Makar a parádní tečí před brankovištěm usměrnil kotouč vedle bezmocného gólmana Kořenáře DRAKE BATHERSON! Asistence: Cale Makar, Robert Thomas.
     
    16:11
    Hodně zbytečný útočný faul předvedl Albert Michnáč (CZE), dopustil se krosčeku.
    15:05 Sam STEEL - 1:1
     
    15:05
    Kanada právě vstřelila branku!
    Bohužel, Kanada měla v přesilovce obrovský tlak a nakonec slaví vyrovnání! SAM STEEL nejdříve vyprášil z pravého kruhu jen Kořenářův beton, ale potom dostal druhou šanci a tvrdou dělovkou z voleje o přední tyčku skóroval, když se gólman Kořenář nemohl i přes veškerou snahu stihnout včas přesunout ve svém území! Rozhodčí ještě zkoumali video, ale branku uznali! Asistence: Kale Clague, Jordan Kyrop.
     
    14:10
    Rozhodčí se dlouho radili, ale nakonec vyloučili Martina Kauta (CZE) za zdržování hry, když vystřelil puk mimo hřiště.
    08:37 Neposedný kotouč poslal Martin Nečas na horní tyč.
     
    08:37
    Uf, to je obrovská škoda, Češi mohli srazit soupeře do kolen ještě víc! Krásný pas do kruhu dostal úplně volný Martin Nečas, jenž střílel do zcela odkryté brány, ale z voleje zazvonil na břevno Hartovy klece!
     
    08:28
    Vyloučení v týmu Kanada (Alex Formenton – 2 min., faul loktem).
    05:55 Filip ZADINA - 0:1
     
    05:55
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tak to je fantazie!!! Česká reprezentace parádním úvodem dokonale zaskočila papírového favorita a zaslouženě jde do vedení! Na puntík pro vhazování si v pravém kruhu sjel FILIP ZADINA po pasu Martina Nečase a všem ukázal, co je na turnaji jeho skvělá parketa! Zápěstím se opřel do kotouče a ten zaplul pod horní tyčku zaskočeného gólmana Harta, jenž nestihl vůbec zareagovat! Asistence: Martin Nečas, Albert Michnáč.
     
    05:28
    A pozor, při přečíslení 2 na 1 vypálil Martin Nečas, jenže z kruhu přestřelil bránu!
    Marken.cz

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 16. Steel (Clague, Kyrou), 19. Batherson (Makar, Thomas), 28. Batherson (Makar, Bean), 30. Comtois (B. Howden, Formenton), 33. Kyrou (Steel, Dubé), 37. Batherson (M. McLeod), 46. Katchouk (Raddysh, Thomas) – 6. Zadina (Nečas, Michnáč), 51. Zadina


    Kanada: Hart (C. Point) – Timmins, Mete (A), Fabbro (A), Clague, Bean, Makar, C. Foote – Dubé (C), Steel, Kyrou – Katchouk, Raddysh, Thomas – Comtois, B. Howden, Formenton – Steenbergen, Batherson, M. McLeod – Gadjovich.
    Česko: Kořenář (37. Škarek) – Hájek, Budík, Hrdinka, J. Galvas, Šalda, Vála (A), F. Král – M. Zachar (C), M. Kaut, K. Reichel (A) – Nečas, Zadina, Michnáč – Kurovský, Chytil, R. Pavlík – Hrabík, Lauko, Kodýtek – Safin.

    Rozhodčí: Gordon Schukies (GER), Jeremy Tufts (USA) – Markus Hägerström (FIN), Jon Kilian (NOR)
    thejrc.org