NY Islanders – Pittsburgh 0:4 (kon.) | Detroit – Florida 4:2 (kon.) | Ottawa – San Jose 6:5 (po pr.)
Winnipeg – Buffalo 4:3 (kon.) | Chicago – Vegas 4:5 (kon.) | Philadelphia – St. Louis 6:3 (kon.)
Dallas – Edmonton 5:1 (kon.)
konec
Detroit Red Wings
4:2 (1:0, 1:1, 2:1)
Florida Panthers
Sobota 06.01.2018, 01:30 • Little Caesars Arena, Detroit • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:50
    Green vysokým obloučkem vyhodil puk, Helm si jej ve výskoku srazil rukou k ledu, přihrál na Franse Nielsea a ten bekhendem zasunul do odkryté branky. Rozhodčí však šli k videu zkontrolovat situaci, a tam zjistili, že Helm zachytil puk v těsném ofsajdu. Domácím tak dnes nebyl uznán již druhý gól.
     
    58:03
    Je tu vyloučení na obou stranách. Domácí Justin Abdelkader se provinil vysokou holí, hostující Keith Yandle zase hákováním. Oba dostali dvouminutové tresty.
     
    57:48
    Je to tady, Florida hraje v šesti!
    55:22 Gustav NYQUIST - 4:2
     
    55:22
    Detroit právě vstřelil branku!
    Domácí tým zase vede o dvě branky a je blízko výhře. Zetterberg dokázal ve vlastním pásmu vybojovat puk, přesnou přihrávkou vysunul GUSTAVA NYQUISTA a ten své sólo proměnil bekhendovým zakončením mezi Reimerovy betony. Asistence: Henrik Zetterberg, Danny DeKeyser.
    53:28 Howardův skvostný zákrok lapačkou
     
    53:28
    Vynikající Howard nyní podržel svůj tým, když se Dadonov zbavil Jensena a poté rychle vystřelil. Howardova lapačka ale byla ještě rychlejší a vystřihla efektní zákrok!
    48:03 Anthony MANTHA - 3:2
     
    48:03
    Detroit právě vstřelil branku!
    Detroit jde opět do vedení, a to využitou přesilovkou. Po několika přihrávkách se puk dostal nad levý kruh pro vhazování, odkud vyslal prudkou ránu Frk a lehká teč ANTHONYHO MANTHY usměrnila střelu přesně k tyči. Asistence: Martin Frk, Mike Green.
     
    46:14
    Už se pískalo, dvě minuty za hákování obdržel Nick Bjugstad.
     
    43:35
    Detroit si dá přesilovku, dvě minuty za vysokou hůl dostal Aaron Ekblad.
    43:19 Aleksander BARKOV - 2:2
     
    43:19
    Florida právě vstřelila branku!
    A tak přichází trest. Florida se dostala do brejku dvou na jednoho, Huberdeau našel ALEKSANDERA BARKOVA a ten si s velkou šancí poradil na jedničku. Přemisťujícího se Howarda hravě překonal a srovnal na 2:2. Asistence: Jonathan Huberdeau, Jevgenij Dadonov.
    39:58 Michael MATHESON - 2:1
     
    39:58
    Florida právě vstřelila branku!
    Tak se hosté dočkali a stihli do přestávky snížit. Ve středním pásmu přijal přihrávku MICHAEL MATHESON, rychlou otočkou se zbavil Greena, najel si před Howarda a bleskovým forhendovým zakončením poslal puk za brankovou čáru – 2:1. Asistence: Jared McCann.
    38:37 Neuznaný Abdelkaderův gól
     
    38:37
    Domácí dostali puk potřetí do branky, když Justin Abdelkader srazil Ericssonovo nahození od modré čáry. Puk se od jeho rukavice odrazil vysoko do vzduchu a dopadl za Reimera, který o něm ztratil přehled. Rozhodčí se šli přesvědčit k videu, zda bylo vše podle pravidel a po chvíli se rozhodli gól neuznat pro vysokou hůl, která sice do hry nezasáhla, ale byla nad břevnem hostující branky.
    27:08 Tomáš TATAR - 2:0
     
    27:08
    Detroit právě vstřelil branku!
    A už je to o dvě branky. Od mantinelu se domácí dostali k rychlé a hlavně přesné akci, Athanasiou přihrával na před branku najíždějícího TOMÁŠE TATARA a ten zblízka hravě překonal o zákrok se snažícího Reimera. Asistence: Andreas Athanasiou, Dylan Larkin.
     
    11:44
    Za brankou se k puku dostal Barkov, vyjel si s ním do lepší pozice a nebezpečně nahodil na Howarda. Ten zvládl vyrazit a poté musel ještě čelit Ekbladově dorážce. Ten trefil z ostrého úhlu tyčku!
     
    04:13
    Už je pískáno a na trestnou lavici s dvouminutovým trestem za sekání míří domácí Justin Abdelkader.
    00:42 Andreas ATHANASIOU - 1:0
     
    00:42
    Detroit právě vstřelil branku!
    Tak tohle je velice rychlý úvod do utkání! ANDREAS ATHANASIOU si nabruslil na přihrávku vzduchem, podařilo se mu dostat přes Ekblada a svůj nájezd před Reimera zakončil skvěle provedeným bekhendovým blafákem. Asistence: Mike Green.

    Aleš Pur

    Branky a nahrávky: 1. Athanasiou (Green), 28. Tatar (Athanasiou, D. Larkin), 49. Mantha (Frk, Green), 56. Nyquist (Zetterberg, DeKeyser) – 40. Matheson (McCann), 44. Barkov (Huberdeau, Dadonov)


    Detroit Red Wings: Howard (Mrázek) – Green, DeKeyser, Daley, Ericsson, Jensen, Kronwall (A), Ouellet – Tatar, D. Larkin, Athanasiou – Nyquist, Zetterberg (C), Bertuzzi – Helm, Nielsen, Abdelkader (A) – Frk, Mantha.
    Florida Panthers: Reimer (Säteri) – Ekblad (A), Yandle, Pysyk, Matheson, Petrovic, Weegar – Bjugstad, Barkov, Huberdeau – Malgin, Trocheck (A), Brickley – Dadonov, McCann, J. McGinn – Sceviour, MacKenzie (C), Haley.

    Rozhodčí: Kozari, Morton – Cherrey, Kovachik

    Diváci: 19 515
    thejrc.org