Olomouc – Mountfield HK 3:2 (kon.) | Třinec – HC Plzeň 2:7 (kon.) | Vítkovice – Č. Budějovice 0:3 (kon.)
Mladá Boleslav – K. Vary 4:2 (kon.) | Liberec – Kladno 5:2 (kon.) | Sparta – Chomutov 0:2 (kon.)
Slavia – HC Litvínov 10:4 (kon.)
konec
HC Olomouc
3:2 (1:1, 1:1, 1:0)
Mountfield HK
Sobota 06.01.2018, 12:00 • Zimní stadion Olomouc (kapacita: 5500 míst) • DHL Extraliga juniorů • 30. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    A máme tady velké překvapení! Olomouc totiž dosáhla nakonec na vítězství, když vstřelila rozdílovou branku z trestného střílení. Hradec si vypracovával obrovské množství brankových příležitostí, jenomže ani to mu nakonec k dokonání obratu či následnému vyrovnání nepomohlo. Olomouc dosáhla teprve na sedmé vítězství v sezóně, naopak Hradec má své aktuální umístění v elitní pětce v ohrožení. Ode mě je pro dnešek vše, přeji hezký zbytek dne. (14:03:45)
     
    Konec zápasu.
     
    59:28
    Ovčaři znovu přerušil hru, když podržel kotouč v lapačce. Menší konflikty mezi jednotlivými hráči pak rázně ukončují sudí.
     
    59:05
    Kukla se dostal k palbě z velkého úhlu, avšak Ovčaři se stačil dostatečně rychle přesunout k tyčce. Olomouc znovu s velkým štěstím tuto velkou gólovku soupeře ustála.
     
    58:39
    Haškova rána nakonec míří těsně nad, Hradec je znovu v obrovském ofenzivním tlaku.
     
    58:17
    Mountfield zkouší hru bez brankáře, Dvořák tak v této chvíli vjíždí na střídačku hostí.
     
    58:10
    Hradec si vybírá i v kontextu aktuálního vývoje oddechový čas!
     
    57:50
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Domácí se znovu dostávají do vedení! PATRIK ŘÍČKA se nerozpakoval a jednoduchou kličkou do forhandu se dokázal dostat k ráně, která směřovala přesně do šibenice. Dvořák zareagoval pozdě.
     
    57:50
    Olomoučtí útočníci sice dostali kotouč do sítě, jenomže podle arbitrů byla dřív posunuta úmyslně brána. Nařízeno je tak trestné střílení.
     
    56:44
    Kubova střele z křídla nadělala Dvořákovi pořádné problémy, neboť se mu puk dostal z lapačky zpět do hry. Olomouc si však k dorážce nedošla, Mountfield je v defenzívě i nadále pozorný.
     
    55:38
    Domácím se nyní prakticky daří jen vyhazovat puky do středního pásma, hradecký tlak nyní kulminuje v enormním nasazení. Ovčaři však spolu se svými kolegy prozatím stále drží nerozhodný stav.
     
    54:38
    Kynčl hledal na ose hřiště Matějčeka, ale jeho přihrávka nakonec postrádala potřebnou přesnost. Olomouc se tak aktuálně na malý okamžik osvobozuje, Hradec se vydal raději vystřídat.
     
    53:35
    Hradečtí hokejisté jsou ve vytrvalém, urputném tlaku. Ani to však zatím k dokonání velkého obratu svěřencům kouče Krátošky nepomáhá. Hanáci nyní prakticky neopustili svou obrannou třetinu kluziště.
     
    52:09
    Mikuláš Matouš zkoušel své štěstí z velkého úhlu, když si objel celou domácí klec, avšak na Ovčařiho nevyzrál. Olomoucký brankář si bližší tyč pohlídal a letící kotouč ukryl pod svou výstroj. Hra je tak nyní nakrátko přerušena.
     
    51:35
    Olomouc dlouho hledala ideální místo pro finální střelbu, jenomže překombinovanost její akce jí v tom nedovolila pokračovat. Hradec se navíc po icingu kohoutů přesune před Ovčařiho.
     
    50:19
    Dvořák měl před Podlahou absenci strachu, tudíž mu nic nebránilo, aby si vyjel takřka až na kruhy, odkud mohl rozehrát. Momentálně je k viděni parádní ofenzivní podívaná na obou stranách bojiště.
     
    49:22
    Dominik Matouš se zjevil na brankovišti a už už podsouval puk pod ležícím Ovčařim. Kubovi se vak povedlo hradeckého kanonýra ze střelecké pozice vytlačit, domácí tak znovu přečkali bez gólového varování.
     
    48:13
    Mountfield má obrovský tlak na hranici brankoviště, jenomže proměnit některou z příležitostí se mu zatím moc nedaří. Neefektivnost jeho řešení tak pomáhá Olomouci k momentálně pro ni relativně nadějnému stavu, Ovčaři tak i logicky velké penzum práce.
     
    47:41
    Hradečtí mladíci mají aktuálně problémy s řešením rozehrávky, která jim zatím moc nevychází. Olomouc se ve středním pásmu ukazuje jako dobrý defenzivní mančaft.
    Marken.cz

    Johan Čáp

    Branky a nahrávky: 16. Palička (Tomaník, Marek), 28. Podlaha (Murla, Marek), 58. Říčka (TS) – 16. Jirásek (D. Matouš, Šedivý), 36. Jirásek (D. Matouš)


    HC Olomouc: Ovčaři (Schejbal) – Murla, Spálovský, Holiš, Smutný, Beutl – Janků, Cach, Říčka, Hajšman, Palička, Podlaha, Beier, Marek (C), Tomaník, Janečko, Pěcha, Kuba
    Mountfield HK: D. Dvořák (Bartozel) – Hroudný (C), Muška, Kukla, Pohl, Kynčl, Jonáš – Jirásek, D. Matouš, M. Matouš, Matějček, Pažourek, J. Dvořák, Hnik, Hašek, Šedivý, Mašín, Poppel, Sklenář, Chalupa, Hejna

    Rozhodčí: Kašík – Bubela, Zedník
    thejrc.org