Slavia – Přerov 1:2 (kon.) | Litoměřice – Benátky n/J 5:4 (kon.) | Motor ČB – K. Vary 2:1 (2:1 po s.n.)
Prostějov – Ústí n/L 4:3 (kon.) | Kadaň – Třebíč 3:2 (kon.) | Frýdek-M. – Vsetín 4:0 (kon.)
Havířov – Kladno 2:1 (kon.)
konec
HC Slavia Praha
1:2 (1:0, 0:2, 0:0)
HC ZUBR Přerov
Sobota 06.01.2018, 15:00 • ZS Eden, Praha-Vršovice • Chance liga • 37. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Dámy a pánové, první dnešní výsledek z WSM ligy je znám. Užijte si zbytek dnešního večera a třeba se pokochejte dalšími hokejovými zápasy. Pěkný zbytek víkendu přeje Richard Wagner. (17:38:19)
     
    Závěr jako řemen, nápor Slavie a nakonec radost v podání hostujícího mužstva. Přerovští uhájili ve třetí části svůj těsný náskok a vezou si z Prahy tři body. Poprvé v sezoně tak dokázali obrat sešívané. Ti ve třetí třetině předvedli poněkud nervózní výkon, který nakonec vyústil ve smutnou porážku.

    Početná skupinka přerovských fandů tedy pojede z hlavního města s více než veselou náladou. Pochvalu zaslouží výborně chytající brankář Přerova Lukáš Klimeš.
     
    Konec zápasu.
     
    60:00
    Přesně se sirénou ještě dostal osobní desetiminutový trest za nesportovní chování Marek Račuk (SLA).
     
    59:52
    Zubři dostali touš do středního pásma a domácí následně opětně vybojovali ztracené území. Střela zleva ale skončila jen na hrudi pozorného gólmana.
     
    59:33
    Ještě jedna akce a zblízka zakončující Marek Račuk, který ale nenašel skulinku v postoji klečícího Lukáše Klimeše!
     
    59:22
    Jiří Doležal vybojoval akci, po níž dorážel do odkryté klece Lukáš Endál, který ale trefil jen tyčku! V Edenu tomu dlouho nikdo nechtěl věřit a zhruba pět vteřin bylo na tribunách hrobové ticho.
     
    58:47
    Přerov po buly zabojoval a vytlačil Slavii do středního pásma. To jsou nervy, přátelé!
     
    58:29
    Zubři vyhráli další vhazování a při pokusu o výhoz skončil kotouč na tribuně. Škrtl ale o plexi, takže se bude pouze vhazovat před Klimešovou klecí.
     
    58:24
    Lukáš Endál poslal touš skrze brankoviště, ale nikdo jeho nabídku nevyslyšel. Po Račukově nepřesné dělovce od modré je tu další přerovský icing.
     
    57:46
    Na úvod hry bez brankáře je to prohrané vhazování a zakázané uvolnění v podání celku z Moravy.
     
    57:39
    Pozor, Dominik Frodl zůstal na střídačce a Slavia hraje power-play!
     
    57:39
    Tak ještě ne. Také Kamil Přecechtěl si vyžádal chvilku na taktickou poradu se svým mužstvem. Do konce zbývají zhruba dvě minuty a Přerov vede o gól.
     
    57:39
    Postupný útok sešívaných zastavil pískot sudího. Kotouč vyskočil po bloku od přerovského hráče na střídačku. Buly před Klimešem.
     
    57:23
    Domácí neuspěli na vhazování a kotouč je u maskovaného muže vršovické ekipy.
     
    57:16
    Nikoliv, Dominik Frodl zůstává v kleci, ale je na půli cesty na střídačku.
     
    57:16
    Lukáš Klimeš zalehl od zadního mantinelu odražený puk, který předtím vystřelil Jiří Doležal. Slavia si na to konto vyžádala oddechový čas. Co vymyslí trenér Milan Razým? Pošle do hry o jednoho muže navíc?
     
    56:50
    Václav Jankovský byl spolu s Jiřím Doležalem před brankou, ale ani jeden z nich nedokázal zkrotit neposedný touš a ohrozit tak životnost maskovaného muže Přerova.
     
    56:11
    Přerovský útok byl zastaven na levém kruhu, načež se dostal do šance na pravém kruhu Zdeněk Kubica, který se také neupejpal a vystřelil. Touš se uvelebil v Klimešově klíně.
    Marken.cz

    Richard Wagner

    Branky a nahrávky: 6. Šagát (J. Doležal, Ryzák) – 24. Milan Procházka (Navrátil), 28. Pala (T. Sýkora, Pšurný)


    HC Slavia Praha: Frodl (Šorf) – Pohl (C), Kolařík, Barák, Šmíd, Ryzák, Kasík, Štibingr – J. Doležal, Šagát, Račuk – Jankovský (A), Šafránek, Kubica – Endál, Nedvídek, Z. Doležal – M. Ondráček.
    HC ZUBR Přerov: Klimeš (Šimboch) – Chmelíř, Zbořil, M. Novotný, Pala (A), Malina, Lenďák, O. Horák – T. Doležal, T. Sýkora (C), Šlahař – Plášek (A), Pšurný, Plášek ml. – Milan Procházka, F. Dvořák, Goiš – Š. Kratochvíl, Gago, Navrátil.

    Rozhodčí: Jan Doležal, Michal Škrobák – Martin Kreuzer, Miroslav Šimán

    Diváci: 1 232
    thejrc.org