Slavia – Kladno 5:2 (kon.) | Mountfield HK – Č. Budějovice 0:7 (kon.) | Kometa Brno – Vítkovice 1:3 (kon.)
K. Vary – Sparta 1:2 (kon.) | Havlíčkův Brod – Olomouc 2:6 (kon.) | HC Plzeň – Liberec 1:3 (kon.)
Pardubice – Salzburg 2:3 (kon.) | Warriors Brno – Chomutov 6:4 (kon.)
konec
BK Havlíčkův Brod
2:6 (1:0, 1:1, 0:5)
HC Olomouc
Sobota 06.01.2018, 13:30 • Zimní stadion Kotlina • Extraliga staršího dorostu • O umístění
Partner:
     
    Dnes je to ode mě vše. Děkuji Vám za pozornost a u dalšího onlajnu se teším na počtenou. Ještě je mi milou povinností Vás informovat, o tom že na MS hráček do 18 let v Rusku vyhrála Česká reprezentace úvodní zápas se Švýcarkami 4:3. Rád bych Vás pozval na utkání 2 ligy, kde za chvíli domácí BK Havlíčkův Brod vyzve v derby Vysočiny HC Lední Medvědi Pelhřimov. (16:15:24)
     
    Je za námi třetí třetina ve které kralovali hráči Olomouce. Hosté předváděli ve třetí dvacetiminutovce střelecký koncert, který potvrdili pěti brankami. Hanáky posadil do sedla vyrovnávající gól na 2:2, který po chybě domácí obrany potrestal David Štefka. Olomouc poté udeřila podruhé během krátké doby. Na konci celé akce byl David Štefka, jenž tečoval střelu od modré čáry a překlopil misky vah na stranu svého týmu. Tentýž hrát stihnul za pět minut zkompletovat čistý hattrick. Daniel Indrák nabil na pravý kruh Davidu Štefkovi, jenž z první vymetl všechny pavouky v pravém horním rohu. Hosté si dělali s domácí obranou co chtěli, a další branka na sebe nenechal dlouho čekat. Pokus Daniela Paťavy byl zablokován, ovšem ležící puk našel Tobiáš Handl, který našel skulinu mezi Rachůnkem a jeho pravou tyčí. Domácí gólman poté střídal, ale Olomouc nakonec dovršila půl tucet branek. Bruslaři zkusili své štěstí v šesti lidech, ale inkasovali do prázdné branky, a to z hole Daniela Indráka, jenž uzavřel gólový účet zápasu.

    Máme za sebou další kolo o umístění ve, kterém jsme viděli celkem osm branek. Domácí tým, jenž byl výrazně oslaben začal bitvu s první Olomoucí výborně, když se prosadil Jakub Petržilka na kterého svými výkony navázal brankář Matěj Rachůnek, který držel Kohouty na uzdě. Ve druhé třetině domácí tým srovnal krok se soupeřem a hrál se vyrovnaný hokej. Na 2:0 pro Bruslaře upravil Pavel Dudek,který našel osamocený kotouč. Hosté do konce druhého dějství snížili, když se prosadili v přečíslení. Daniel Indrák našel navrátilce z trestné lavice Matěje Kořenka, který prostřelil přesouvajícího se Rachůnka. Zajímavou zápletku rozhodli Olomoučtí ve třetí třetině, kterou opanovali s celkovým skóre 5:0. Čistým hattrickem se blýskl David Štefka, jenž dokázal skórovat z jedničky, teče a i ve vyrovnaném počtu. Hanáci měli obrovský tlak, který vyústil v další branky. Tobiáš Handl se zorientoval před domácí brankou za zaznamenal pátý přesný pokus svého týmu. Ten nakonec dovršil v závěrečné power-play Daniel Indrák, který ukončil gólový účet zápasu.
     
    Konec zápasu.
     
    59:58
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Petržilka – 2 min., hákování).
     
    59:16
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Olomouc definitivně potvrzuje své vítězství! David Vosátko našel DANIELA INDRÁKA, jenž dostal puk do prázdné branky! Asistence: Daniel Vosátko, Adam Rutar.
     
    59:00
    Kotouč minul prázdnou branku Bruslařů!
     
    58:30
    Dudek se proháčkoval, až před branku Hasala, ale neuspěl.
     
    57:50
    Domácí i přes to, že hrají v šesti, tak museli začít od vlastní brány.
     
    57:28
    Dudychova střela byla zablokovaná.
     
    57:10
    Domácí hrají v šesti!
     
    56:54
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (Hlaváč – 2 min., hákování).
     
    56:37
    Tomáš Kulhánek zatápí Kohoutům, ale jeho útočné snažení končí na olomoucké obraně.
     
    56:16
    Olomouc v útočném pásmu, ale vše řeší Arbelovský.
     
    55:08
    Olomouc byla blízko další branky! Chumel hráčů byl před Arbelovským, ale i domácí gólman v těžké šanci obstál!
     
    54:05
    Tomáš Kulhánek v obrovské příležitosti nedal. Domácí šikula jel sám na Hasalu, kterého dokonale vykoupal, avšak při zakončení se mu puk postavil na hranu a prázdnou branku přestřelil!
     
    53:21
    Petržilka ujížděl na Hasalu, ale byl zastaven hostující obranou.
     
    52:48
    Arbelovský si připsal další zákrok, když zkrotil střelu od modré.
     
    50:28
    Střídání v týmu BK Havlíčkův Brod: ze hřiště odchází Rachůnek, přichází Arbelovský.
     
    50:28
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Olomouc využila obrovský tlak před brankou Bruslařů! Daniel Paťava vystřelil z pravého kruhu, jeho rána byla zablokovaná, ale útočná akce pokračovala dál. Odražený kotouč si sebral TOBIÁŠ HANDL, který prostřelil Rachůnka k pravé tyči! Asistence: Daniel Paťava, Dominik Liška.

    Štěpán Ondráček

    Branky a nahrávky: 16. Petržilka (Dudek), 29. Dudek (Petržilka, Kohout) – 32. Kořenek (Indrák, Klesla), 44. Štefka (Kořenek, Krátký), 46. Štefka (Krátký, Hlaváč), 49. Štefka (Indrák, Vosátko), 51. Handl (Paťava, Liška), 60. Indrák (Vosátko, Rutar)


    BK Havlíčkův Brod: Rachůnek (51 Arbelovský) – Dvořák, Adam, Horák, Dudycha, Pejchal "C" – Petržilka, Dudek, Kohout – Rybáček, Houdek, Pokorný – Kulhánek "A", Košťál
    HC Olomouc: Hasala (Mokrý) – Rutar, Mader "C", Klesla, Harabiš, Hlaváč, Vosátko "A", Pírek – Kalač, Šafránek, Štefka, Rosecký, Paťava, Štědrý, Indrák, Liška, Krátký, Handl, Kořenek "A", Dvořák

    Rozhodčí: Jakub Horáček – Tomáš Krejčí, Václav Kubíček

    Diváci: 84
    thejrc.org