Fleetwood – Leicester 0:0 (kon.) | Fulham – Southampton 0:1 (kon.) | Manchester City – Burnley 4:1 (kon.)
Exeter City – West Brom 0:2 (kon.) | Norwich – Chelsea 0:0 (kon.)
konec
Norwich City
0:0 (0:0)
Chelsea FC
Sobota 06.01.2018, 18:30 • Carrow Road, Norwich • FA Cup • 1/32 finále
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Vítám všechny fotbalové fanoušky a fanynky u sledování textového přenosu z atraktivního duelu šestnáctifinále FA Cupu, nejstarší fotbalové soutěže planety. Druholigoví Norwich City na Carrow Road přivítají slavnou Chelsea FC, tak si to nenechte ujít!
     
    NORWICH CITY

    Canaries ještě v předminulém ročníku bojovali v Premier League, v roce 2016 ale sestoupili do Championship, ve kterém v minulé sezóně vybojovali solidní osmou příčku, letos jsou ale momentálně až třináctí. Fotbalisté Norwiche ale drží sérii tří zápasů bez porážky, když postupně vyhráli v Birminghamu, remizovali v Burtonu a udolali Millwall. Dnes je ale čeká soupeř mnohem těžšího kalibru...
     
    CHELSEA FC

    Obhájci titulu mizí trofej pro vítěze Premier League v dáli, poněvadž vedoucí Manchester City je naprosto dominantní. Chelsea tak s Manchesterem United reálně bojuje "jen" o druhé místo, v poslední době se jí ale vcelku daří. Svěřenci Antonia Conteho neprohráli ve všech soutěžích už sedmkrát po sobě, v minulém utkání proti Arsenalu ovšem v nastavení ztratili těsný náskok a remizovali 2:2.
     
    Úvodní sestavy:

    Norwich City: Gunn – Ivo Pinto, Hanley, Klose, Lewis – Tettey, Trybull – Pritchard, Maddison, Zimmermann – Murphy.
    Náhradníci: Husband, Vrančić, Nélson Oliveira, Watkins, Hoolahan, Wildschut, McGovern

    Chelsea FC: Caballero – David Luiz, Cahill, Rüdiger – Zappacosta, Drinkwater, Bakayoko, Kenedy – Willian, Batshuayi, Pedro.
    Náhradníci: Morata, Musonda, Clarke-Salter, Eduardo, Ampadu, D. Sterling, Hudson-Odoi

    Rozhodčí: Attwell – Beck, Hatzidakis.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Canaries neporazili Chelsea už od roku 1993, nechme se překvapit, jak se jim povede dnes v zápasu třetího kola FA Cupu.
     
    3
    Rüdiger s Cahillem drží míč na vlastní polovině a nikam se neženou, svěřenci Antonia Conteho svou první akci zakládají s klidem a rozvahou.
     
    4
    Michy Batshuayi přenesl hru na levou stranu, kde byl úplně volný Kenedy, který se posléze navíc odhodlal ke střele, ta ale byla značně nepřesná.
     
    5
    Ivo Pinto si nedokázal zpracovat Pritchardovu přihrávku a o balon zbytečně přišel, následná protiakce Kenedyho ale neměla dlouhého trvání.
     
    6
    Josh Murphy se vydal kupředu po levé straně, na Antonia Rüdigera si však nepřišel a Blues teď v poklidu rozehrávají.
     
    7
    Úvod zápasu je poněkud opatrný z obou stran, zatím žádnou dominanci hráčů Chelsea nesledujeme. Domácí se účinně brání a sami se pokouší hrozit z rychlých brejků.
    Stadion na Carrow Road je zaplněn do posledního místečka.

     
    9
    Kenedy teď naprosto zbytečně povalil k zemi Iva Pinta a může být rád, že za svůj ostrý zákrok ramenem v hlavičkovém souboji nedostal žlutou kartu.
     
    10
    Norwichský kapitán stále leží na trávníku a je v péči klubových lékařů.
     
    12
    Hra se výrazně uklidnila, Canaries kombinují na vlastní půli hřiště a vůbec nikam se neženou.
     
    13
    Pritchardův dalekonosný nákop přesně našel rozběhnutého Iva Pinta, který ale pod tlakem pro jistotu posunul míč pod sebe na Tetteyho.
     
    14
    Lewis se vydal po levém křídle kupředu, jeho následný centr se však stal snadnou kořistí Willyho Caballera.
     
    16
    Willian se dožaduje žluté karty pro jednoho z hráčů Canaries, sudí Attwell byl ale konzervativnějšího názoru a vystačil si s domluvou.
     
    17
    Danny Drinkwater usměrnil nepříliš povedenou rozehrávku Norwiche do autu, domácí tak ještě budou mít k dispozici autové vhazování.
     
    18
    Právě Drinkwater nyní fauloval Trybulla, a hráči ve žlutých dresech si tak budou moci rozehrávku v klidu zopakovat.
     
    20
    Dvacet minut hry je za námi a stále čekáme na první vážnější příležitost na jedné či druhé straně...
     
    21
    Timm Klose to opět přehnal s razancí v souboji s Willianem, rodák z Frankfurtu se ale i tentokrát žlutému napomenutí vyhnul.
     
    22
    Utkání se ne a ne dostat do tempa, což pochopitelně vyhovuje domácímu druholigistovi. Hráči Chelsea zatím působí poněkud unaveným dojmem.
     
    23
    David Luiz teď zariskoval při rozehrávce a napadající Murphy jej obral o míč, ze skvělé pozice už ale nestihl vystřelit!
     
    24
    Pritchardův centr na Murhpyho Gary Cahill zkušeně usměrnil do Caballerovy náruče, svěřenci Antonia Conteho už zakládají další protiútok.
     
    25
    David Luiz teď při pokusu o rozehrávku trefil jen Joshe Murphyho, na hostujícím stoperovi je znát, že toho v poslední době moc neodehrál.
     
    26
    Blues se na chvilku dostali na útočnou polovinu, statický Michy Batshuayi ale o míč vzápětí zase přišel.
     
    27
    Na opačné straně hřiště se Murphy parádní kličkou zbavil svého strážce Rüdigera, jeho následný pas do pokutového území ale skončil jen u Bakayoka.
     
    29
    Antonio Conte působí velmi nespokojeným dojmem. Aby ne, téměř půlhodina hry je za námi a Angus Gunn si zatím v podstatě nesáhl na míč.
     
    30
    Josh Murphy, který v minulém kole Championship proti Millwallu hrál na levém křídle, teď právě po levé straně hřiště zavezl míč na útočnou polovinu a poté to vzal na sebe z uctivé vzdálenosti, jeho nepřesný pokus ale Caballera neohrozil.
     
    31
    Pedro se po dlouhé době zapojil do akce Chelsea, zmohl se ale jen na zpětnou přihrávku na Brazilce Kenedyho.
     
    32
    Nepovedený Pedrův centr z levé strany si Gunn pohlídal a poté pro jistotu zakopl míč hluboko na útočnou polovinu.
     
    33
    Batshuayi teď nepochopitelně pokazil snadnou přihrávku, naštěstí pro něj ale Canaries poté nerozehráli přesně.
     
    34
    Zimmermann zblokoval Kenedyho pokus zpoza hranice pokutového území do zámezí, Blues tak budou mít k dispozici svůj první roh.
     
    35
    Jeho exekuce se ujal právě Kenedy, který ale rozehrál rohový kop katastrofálně a v podstatě jen zakopl míč do zámezí.
     
    35
    Po obranném zákroku Timma Kloseho budou mít hráči londýnského celku k dispozici další rohový kop.
     
    36
    Kenedyho sice poté čistým způsobem obral o míč Hanley, jeho následný pas na rozběhnutého Iva Pinta ovšem postrádal přesnost a kulatý nesmysl skončil až v autu.
     
    37
    Josh Murphy znovu prchl po levém křídle a znovu se mu přes laxního Rüdigera podařilo vystřelit, jeho nepříliš přesný pokus však Caballera nechal klidným.
    37. Murphy (NRW)
     
    38
    Svěřenci německého lodivoda Daniela Farkeho hrají s Chelsea zcela vyrovnanou partii, necelých deset minut před koncem prvního poločasu Angus Gunn stále čeká na první zákrok.
     
    39
    Gary Cahill ve středu hřiště postrčil extottenhamského Pritcharda k zemi, domácí tak budou mít čas a klid na rozehrávku z půlky hřiště.
     
    41
    David Luiz ve středu hřiště zbytečně podkopl nohy Maddisonovi, za což mu sudí Attwell ukázal žlutou kartu.
     
    42
    Kenedy nepochopitelně odevzdal míč Tetteymu, načež se k míči dostal Pritchard, jeho následný centr do pokutového území byl ale Zappacostou zblokován do zámezí.
     
    43
    Z nařízeného rohového kopu už Canaries nezahrozili a navíc byl Hanleymu poté odpískán útočný faul na Pedra.
     
    44
    Lewis uklidnil hru zadovkou na Hanleyho, Canaries se v závěru první půle snaží především nechybovat.
     
    45
    První poločas bude o dvě nastavené minuty delší!
     
    45+1
    Pritchard po centru Iva Pinta z pravé strany sklepl míč pro neobsazeného Maddisona, jehož následná rána ale proletěla vysoko nad břevnem Caballerovy svatyně.
     
    45+2
    Hanley na půlce hřiště fauloval Williana, svěřenci Antonia Conteho tak budou mít v samotném závěru první půle čas a klid na rozehrávku.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    První poločas nabídl vskutku nudnou podívanou. Favorizovaná Chelsea zatím druholigový celek rozhodně nepřehrává, ba naopak, domácí outsider byl o poznání nebezpečnějším týmem. Angus Gunn ani Willy Caballero však ještě pořádně nemuseli zasahovat, což o obrazu hry dokonale vypovídá. Druhý poločas začne přibližně v 19:33.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Trochu překvapivě vidíme na začátku druhé půle obě základní jedenáctky, ani očividně nespokojený Antonio Conte zatím ke změnám v sestavě nesáhl.
     
    48
    Kenedyho zajímavý centr z levé strany propadl až ke vzdálenější tyči, kam si seběhl Zappacosta, který ale netrefil míč podle svých představ.
     
    50
    Hosté za hlasitého skandování svého kotle kombinují na polovině hřiště a postupně se přibližují k pokutovému území soupeři.
     
    51
    William se povedenou zasekávačkou zbavil bránícího Kloseho a poté našel na hranici pokutového území Drinkwatera, jehož střela ovšem byla značně nepřesná.
     
    52
    Po změně stran se také obraz hry změnil, Chelsea je mnohem aktivnější a svého druholigového soka pomalu začíná přehrávat.
     
    53
    Norwichští si toho jsou vědomi a v deseti lidech brání na vlastní polovině hřiště, Caballero si zatím ve druhé půli vůbec nesáhl na míč.
     
    55
    Brazilský kouzelník Willian nabral závratnou rychlost a poté zpoza hranice pokutového území vypálil, Gunn byl ale u levé tyče své svatyně včas.
     
    56
    Po nařízeném rohovém kopu se prokousal k hlavičce Pedro, španělský útočník ale netrefil míč podle svých představ.
     
    58
    Maddison si došel pro faul na polovině hřiště a sám se poté ujal rozehrávky, jeho nákop na Timma Kloseho byl ale příliš prudký.
     
    59
    Z aktivního vstupu Blues do druhého poločasu žádná branka nepramenila a nyní jako by se obraz hry opět začínal podobat první půli.
     
    61
    Teď navíc Gary Cahill vyfasoval žlutou kartu za faul na Pritcharda.
     
    62
    Danny Drinkwater a Josh Murphy oba zůstali ležet na trávníku po vzájemném souboji o míč, sudí Attwell to nakonec vyhodnotil jako faul hostujícího středopolaře.
     
    63
    Pritchard se na hranici pokutového území obtočil kolem statického Drinkwatera, jeho následná střela ale byla přizvednuta mimo Caballerův dosah.
     
    65
    Pětadvacet minut před koncem je skóre stále bezbrankové a Angus Gunn má po nepřesném nákopu Blues na útočnou polovinu čas a klid na rozehrávku.
     
    66
    Willian poblíž půlící čáry srazil k zemi Trybulla, Canaries s nařízenou rozehrávkou pochopitelně ani trochu nespěchají.
     
    67
    Norwich City měli k dispozici svůj třetí rohový kop v utkání, Maddisonův centr z pravé strany ale skončil jen u pozorného Cahilla.
     
    68
    Právě Maddison nyní fauloval Tiemouého Bakayoka na útočné polovině, a akce Canaries je tak u konce.
     
    70
    Lewis nepustil Davideho Zappacostu k centru, Blues však budou za pár okamžiků zahrávat další rohový kop.
     
    71
    Ten hosté rozehráli nakrátko, načež se k centru odhodlal Willian, brazilský záložník ale nikoho ze svých spoluhráčů nenašel.
     
    72
    Na opačnou stranu se okamžitě poté vydal Josh Murphy, jenž se ale bez podpory svých spoluhráčů daleko nedostal.
     
    74
    Střídání v týmu Chelsea FC: ze hřiště odchází Michy Batshuayi, přichází Álvaro Morata.
     
    75
    Čtvrthodinku před koncem je stav zápasu stále nerozhodný, a odveta na Stamford Bridge je tak každou minutou blíže a blíže. To je přesně to, co by Chelsea v nahuštěném programu vůbec nepotřebovala...
     
    76
    Domácí stoper Hanley teď za zbytečný faul vyfasoval žlutou kartu.
     
    77
    Exekuce nařízeného přímého kopu se ujal David Luiz, brazilský stoper ale poslal míč těsně nad břevno Gunnovy svatyně.
     
    78
    Střídání v týmu Chelsea FC: ze hřiště odchází Kenedy, přichází Charly Musonda.
     
    80
    Ofsajd a v něm střídající Álvaro Morata, domácí brankář Angus Gunn s rozehrávkou pochopitelně vůbec nespěchá.
     
    81
    Tiemoué Bakayoko si v souboji s Pritchardem pomohl nedovolenými prostředky, bývalý hráč Monaka se ale žluté kartě vyhnul.
     
    82
    Canaries posléze rozehráli vskutku bleskurychle, obranu Chelsea tím ale nepřekvapili a Pritchardův nákop do šestnáctky navíc skončil až v Caballerově náruči.
     
    83
    Střídání v týmu Norwich City: ze hřiště odchází Josh Murphy, přichází Nélson Oliveira.
     
    84
    Na hráčích Chelsea je už znát frustrace, Bakayoko teď po odpískání ofsajdu naprosto zbytečně strčil do jednoho z hráčů Norwiche.
     
    84
    Dnešní utkání sleduje 23588 diváků.
     
    85
    Timm Klose si nepřidělával starosti a jen nakopl míč hluboko na útočnou polovinu, kde se nakonec Zimmermannovi podařilo vybojovat balon pro domácí celek.
     
    86
    Tettey byl za svůj ostrý šlapák na Pedra "oceněn" žlutou kartou
     
    87
    Střídání v týmu Norwich City: ze hřiště odchází Alex Pritchard, přichází Yanic Wildschut.
     
    88
    Jeden z domácích fanoušků v první řadě se rozhodl nechat si míč, který zrovna vyletěl ze hřiště. To se vůbec nelíbilo Antoniu Rüdigerovi, který příznivci Canaries cenný artefakt doslova vyrval z ruky.
     
    89
    Ivo Pinto u levé postranní čáry fauloval Pedra, z následné standardní situace ale Blues nevymysleli vůbec nic.
     
    89
    Tak nakonec z toho pramenil propagační pokus v podání Davideho Zappacosty, italský zadák ale poslal míč přímo do Gunnovy náruče.
     
    89
    Střídání v týmu Chelsea FC: ze hřiště odchází Pedro, přichází Dujon Sterling.
     
    90
    Ofsajd a v něm Álvaro Morata, to už se nám na Carrow Road rozběhla poslední minuta základního časového rámce.
     
    90+1
    Druhý poločas nakonec bude o tři nastavené minuty delší.
     
    90+2
    Davide Zappacosta to vzal minutu před koncem na sebe, jeho dělovka zpoza hranice pokutového území ale postrádala přesnost.
     
    90+3
    Konec zápasu.
    Nejzajímavějším momentem zápasu tak nejspíš zůstane tato hádka dvou fanoušků Chelsea.
     
    Utkání třetího kola FA Cupu mezi Norwichem a Chelsea nepřineslo prakticky vůbec nic zajímavého. Za devadesát minut hry jsme nebyli svědky jediné vážnější příležitosti, a o postupujícím do čtvrtého kola tak bude muset rozhodnout odveta na Stamford Bridge.
     
    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 0:7. Střely mimo: 6:7. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 12:13.
     
    To je z mé strany již vše, brzy na počtenou! (20:28:06)

    Vojtěch Balon

    Branky:

    Karty:   76. Hanley (NRW), 86. Tettey (NRW) – 41. Luiz (CHE), 61. Cahill (CHE)


    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 0:7. Střely mimo: 6:7. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 12:13.
    Norwich City: Gunn – Ivo Pinto, Hanley, Klose, Lewis – Tettey, Trybull – Pritchard (87. Wildschut), Maddison, Zimmermann – Murphy (83. Nélson Oliveira).
    Náhradníci: Husband, Vrančić, Nélson Oliveira, Watkins, Hoolahan, Wildschut, McGovern

    Chelsea FC: Caballero – David Luiz, Cahill, Rüdiger – Zappacosta, Drinkwater, Bakayoko, Kenedy (78. Musonda) – Willian, Batshuayi (74. Morata), Pedro (89. D. Sterling).
    Náhradníci: Morata, Musonda, Clarke-Salter, Eduardo, Ampadu, D. Sterling, Hudson-Odoi

    Rozhodčí: Attwell – Beck, Hatzidakis

    Diváci: 23588
    thejrc.org