Fleetwood – Leicester 0:0 (kon.) | Fulham – Southampton 0:1 (kon.) | Manchester City – Burnley 4:1 (kon.)
Exeter City – West Brom 0:2 (kon.) | Norwich – Chelsea 0:0 (kon.)
konec
Fleetwood Town FC
0:0 (0:0)
Leicester City
Sobota 06.01.2018, 13:45 • Highbury Stadium (Fleetwood, Lancashire) • FA Cup • 1/32 finále
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:45.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Anglický FA Cup má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Fleetwood Town FC a Leicester City.
     
    Fleetwood Town FC

    Třetiligový Fleetwood se v letošním ročníku nachází v přesné polovině tabulky, tedy na dvanáctém místě. Domácí celek dnešního utkání podává velmi kolísavé výkony, přičemž z posledních pěti ligových utkání zvítězil ve dvou případech. Pakliže je tradicí být úspěšnější na domácím stánku, tak to pro Fleetwood Town určitě neplatí. Z třinácti domácích ligových klání zvítězil pouze ve čtyřech případech a v tabulce domácích zápasů je až na dvacáté pozici. Nejlepším střelcem týmu a zároveň osmým neproduktivnějším kanonýrem soutěže je Devante Cole, jenž zatím nasázel deset branek.
     
    Leicester City

    Leicester se marně pokouší navázat na veleúspěšnou sezónu 2015/16, kdy k překvapením všech dokázal vystoupat až na samotnou první příčku a zároveň tak nadzvednout nad hlavu titul pro mistra Premier League. V letošní sezóně se Lišky pohybují zatím kolem středu tabulky, nyní je to to dokonce osmá pozice. Leicester se ale nenachází zrovna v ideální formě, neboť z posledních pěti ligových utkání zvítězil pouze v jediném. Bylo to v minulém kole, kdy si Lišky poradily na domácím stánku s Huddersfieldem. Hostující celek dnešního utkání se tradičně opírá o efektivní útočnou vazbu, ideální to ale není, co se týče defenzívy. Ta totiž kapitulovala pouze o dvě branky méně, něž Leicester nastřílel.
     
    Úvodní sestavy:

    Fleetwood Town FC: Neal – Coyle, Eastham, Bolger, Bell – Schwabl, Glendon, Dempsey – Burns, Cole, Hunter
    Náhradníci: Cairns – Biggins, Gethin, Hiwula, McAleny, Pond, Sowerby

    Leicester City: Jakupovič – Amartey, Dragović, Benalouane, Chilwell – James, King, Silva – Gray, Slimani, Barnes
    Náhradníci: Hamer – Albrighton, Choudhury, Iheanacho, Ndidi, Okazaki, Maguire

    Rozhodčí: Hooper – Kirkup, Betts.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali domácí, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    3
    Poprvé si míče užili také hosté, kteří okamžitě rozjeli kombinaci u vlastního pokutového území. Nabídka na Kinga byla ale příliš dlouhá.
     
    4
    Velmi dobrý obranný zákrok vytasil Schwabl, jenž skluzem zastavil rozeběhnutého Barnese. Ochozy stadionu to náležitě ocenily potleskem.
     
    5
    Leicester se dostal k rozehrávce volného kopu, který si vzal na starost Gray. Hostující záložník nalezl Slimaniho, jehož kostrbatá střela skončila vedle.
     
    6
    Coyle vhazoval u pravé postranní čáry, nakonec ve spolupráci s naběhnuvším Burnesem vybojoval další autové vhazování.
     
    7
    Napadající Cole nedaroval Chilwellovi žádný prostor a hostující zadák tak byl vyrušen z poklidné rozehrávky. Ztečovaná přihrávka mířila ven ze hřiště.
     
    8
    Benalouane měl překvapivě velké problémy se zpracováním neposedného míče, který nakonec pouze odklidil do zámezí. Jeho kolegové se ale k němu rychle dostali zpět.
     
    9
    Dalekonosný pas z kopačky Barnese směřoval na rychlonohého Graye, před kterým ale včas zasáhl Bolger. Následně se kulatý nesmysl dostal až ke Jakupovičovi.
     
    10
    Byl to právě pravý křídelník Leicesteru, který neúspěšně narážel na pravou stranu na Amarteye. O několik vteřinek později si málem Dragović vstřelil vlastní branku.
    10. Jakupovič měl spousta práce.
     
    11
    Fleetwood se dostal k úvodnímu rohovému kopu, který nebyl vůbec špatný. V ideálním prostoru se totiž objevil Bolger, jenž hlavičkoval hodně nevýrazně.
     
    12
    Chilwellův úprk vpřed vzorně zastavil vracející se Schwabl a následně domácí mohli rozject rychlý kontr. Ten nakonec vyústil v Hunterovu střelu doprostřed branky.
     
    13
    Barnes skvěle zalepil křižný pas a poté si naváděl míč do střelecké pozice. Razantní rána směřovala na přední tyč, kde byl s obranným zákrokem připraven Bolger.
     
    14
    Prvoligový celek následně zahrával rohový kop, jenž byl zahrán prachbídným způsobem. Míč totiž doplachtil přesně do náruče Neala.
     
    15
    Střídání v týmu Fleetwood Town FC: ze hřiště odchází Eastham, přichází Pond.
     
    16
    Právě domácí brankář Neal se dostal k odkopu balónu z hlouby pole a svojí vzdušnou nabídku nalezl pouze prostor, ve kterém se pohyboval Dragović.
     
    17
    Zatím sledujeme hodně vyrovnané utkání, které přináší velmi ofenzivní podívanou. Je patrné, že třetiligový celek se prvoligového vůbec ničím nezalekl.
     
    18
    V ochozech stadionu se nachází také největší hvězda Leicesteru Jamie Vardy. Hostující útočník nebyl k dnešnímu zápasu vůbec nominován, podobně jako další členové tradiční základní jedenáctky.
     
    19
    Momentálně se hra často přerušuje, což určitě neprospívá atraktivnosti utkání. Nyní má menší zdravotní komplikace útočník Slimani.
     
    20
    Mrštný Hunter si udělal prostor kousek za šestnáctkou, jenomže posléze vypustil hodně slabý projektil. Jakupovič se touto propagační ránou nenechal zaskočit.
     
    21
    Dosavadní statistika střel je výmluvná. Fleetwood totiž už vypálil hned pětkrát, naopak favorit tohoto klání má na kontě pouze jeden střelecký pokus.
     
    22
    Před dotírajícím Slimanim včas zasáhl Glendon, jenž svojí hlavičku poslal přesně na svého obranného kolegu Bolgera. Následně se těžiště hry dostalo na opačnou stranu.
     
    23
    Zatím sledujeme marné dalekonosné nákopy, které pokaždé zkrotí obrana obou celků. Zejména defenzíva Leicesteru je ve vzduchu zatím hodně sebevědomá.
     
    24
    Na zeleném pažitu si před malým momentem ustlal Silva, jenomže tento pád rozhodčí naprosto ignoroval. Posléze musel Grayův úprk řešit rychlonohý Coyle.
     
    25
    A ten nebyl vůbec špatný. Na přední tyči se dostal prodral do vzduchu Slimani, jehož hlavička v záklonu ale vystoupala vysoko nad břevno.
     
    26
    Přenesení hry směřovalo na velmi aktivního Graye, který se k míči opět nedostal. Domácí obrana zasáhla znovu včas, konkrétněji to byl Burns.
     
    27
    Lišky se dostali k souvislejší práci s balónem a rázem je tak na hřišti patrné, kdo je favorit zápasu. Neal je ale i nadále bez složitějšího zákroku.
     
    28
    Amartey dlouho nevěděl, co udělat s hracím předmětem. Nakonec se jako nejlepší varianta jevial přihrávka na voného Kinga, který posléze uklidnil hru.
     
    29
    V současné době má Fleetwood velké problémy dostat se s míčem za půlící čáru. Hosté výrazně zpřesnili hru a soupeř tak musí být v permanenci.
     
    30
    Jenomže následovala další nepřesnost, která donutila Neala k odkopu od své svatyně. Dlouhá pas směřoval na Burnse, před kterým odklidil míč Benalouane.
     
    31
    Už, už se zdálo, že se domácí Cole dostane s balónem až do vápna. Na poslední chvíli ale zasáhl pozorný Benalouane, jenž vytasil důležitý skluz.
     
    32
    Máme za sebou úvodní půlhodinu hry a stále platí, že jsme neviděli žádnou přesnou trefu. Navíc největší šanci měli paradoxně domácí, přičemž si Dragović málem srazil balón do vlastní sítě.
     
    33
    Z velkého úhlu zkusil své štěstí Gray, jenomže jeho přízemní pokus byl sražen do boční sítě. Lišky se chystají ke svému třetímu rohovému kopu.
     
    34
    Ten byl odvrácen z malého vápna a hosté se ještě ujali autu. Po krátké kombinaci v blízkosti vápna se rozhodl vypálit Gray, i tentokráte ale pálil pouze do soupeře.
     
    35
    Gray se chopil standardní situace z levé strany a jeho vzdušný centr usedl pouze na hlavu Colea. Následně ještě tvrdě nad branku pálil Barnes.
     
    36
    V současné době sledujeme pouze jednu polovinu hrací plochy, přičemž Jakupovič se už dlouho nepomazlil s míčem. To ale pochopitelně nemusí vůbec vadit.
     
    37
    Burns nastartoval své nohy, jenomže v souboji jeden na jednoho se zalekl Chilwella. Místo individuálního pokusu pak zvolil přihrávku zpět.
     
    38
    Z nadějného protiútoku v podání domácich nakonec není vůbec nic. Ba co víc, nepříjemně byl totiž faulován Barnes, který je v současné době v péči lékařů.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo přes pět minut. Uvidíme, jestli hlavní sudí také něco nastaví.
     
    43
    Propagační střelu nyní vypustil ze své kopačky Coyle, jenž se dostal k odraženému balónu a následně ho poslal vysoko za tribunu.
     
    44
    Na opačné straně zahrál Chilwell zkušeně do nohy Bolgera, čímž vybojoval další rohový kop. Grayova exekuce byla na malém vápně v poklidu odklizena.
     
    45
    První poločas bude nastaven o dvě minuty.
     
    45+1
    Barnes si na hranici vápna narazil se Silvou a posléze z první vypálil. Jeho zakončení bylo ještě lehce sraženo a sudí ukazuje k rohovému praporku.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas, který skončil bezbrankovou remízou. Dlouho jsme sledovali velmi vyrovnanou podívanou, přičemž si největěí šanci vytvořili domácí. Byl to ale paradoxně hostující hráč, který si málem srazil míč do vlastní sítě.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož rozehrávku si vzali na starost tentokráte hostí. Ti budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    48
    Hned v úvodu se Dragović rozhodl přenést těžiště hry na opačný pól, kde již číhal Banes. Levý křídelník sice zpracoval těžkou přihrávku, následně ale o balón přišel.
     
    49
    Posléze přihrávka směřovala na Huntera, před kterým včas zasáhl pozorný Dragović. Fleetwood se ujme autového vhazování.
     
    50
    Další kolmice v podání domácích hráčů směřovala pouze do území, kde se nepohyboval žádný z fotalistů v červenobílém kompletu. Jakupovič tak bude vykopávat.
     
    51
    Na opačné straně si málem přivodil obrovské problémy brankář Neal, jenž svým výkopem trefil pouze napadajícího protihráče. Míč se ale posléze odrazil za brankovou čáru.
     
    52
    Fleetwood si vybojoval rohový kop, který mířil opět do velmi nebezpečné prostoru. Naskakující Bolger se ale k zakončení vůbec nedostal.
     
    53
    Kulatý nesmysl se dostal až na nohu brankář Neala, jenž pouze přeposlal míč na Bolgera. Domácí rázem ožili, což vycítili také příznivci na Highbury.
     
    54
    Zcela nenápadný Slimani se nám po delší době připomněl, neboť si pomáhal rukama. To pochopitelně odhalil také hlavní sudí.
     
    55
    Hodně podezřelý zákrok vytasil jeden z domácích obránců, faul na Graye se ale nepíská. Hra tak může pokračovat dále.
     
    56
    Centrovaný balón z kopačky Jamese odvrátil připravený Pond, jehož odklizení míč směřovalo daleko za postranní čáru.
     
    57
    Napadající Chilwell se pokoušel ještě zachytit balón na vymezeném prostoru, což se ale nepovedlo. Pond si počínal hodně zkušeným způsobem.
     
    57
    Střídání v týmu Leicester City: ze hřiště odchází Barnesa, přichází Albrighton.
     
    58
    Střídání v týmu Leicester City: ze hřiště odchází Silva, přichází Okazaki.
     
    59
    Amartey si v souboji s Hunterem počínal hodně lehkovážně, čehož domácí málem využili. Centr ale na poslední chvíli stačil odvrátit Benalouane.
     
    60
    Úvod druhého dějství je o poznání vyrovnanější a v současné době má domácí celek mírnou územní převahu. Na úvodní branku ale stále čekáme.
     
    61
    Fleetwood se dostal k další exekuci rohového kopu a opět z toho bylo zakončení. Tentokráte hlavičkoval Pond, který ale nezamířil přesně.
     
    62
    Liškyy jsou pod velkým tlakem, domácí naopak vycítili šanci a vybojovali si další roh. Ten byl tentokráte odklize pozorným Chilwellem.
     
    63
    Tohle už bylo nebezpečné! Zhruba ze třiceti metrů to zkusil domácí Schwabl, jenž ostrou ránou nalezl pouze prostředek brány.
     
    64
    Poprvé se s míčem potkal také střídající Okazaki, nicméně to bylo jen na krátký časový úsek. K odkopu od své branky se v tuto chvíli staví Neal.
     
    65
    Kulatý nesmysl se vrátil zpět do moci domácího brankáře, který nikterak neváhal a opět poslal míč na druhou stranu. Tam si ale skvěle počínal Benalouane.
     
    66
    Albrighton zkoušel poslat ostrý balón od pravé postranní čáry, nabídka směřující na Okazakiho ale byla zastavena. Lišky budou ještě vhazovat.
     
    67
    Hra se nám konečně trochu vyrovnala a nyní sledujeme boj ve středu hrací plochy. Ani jedno z mužstev se nemůže dostat ke kloudnější kombinaci.
     
    68
    Dnes velmi dobře hrající Benalouane vystoupil z obranné linie, čímž založil nadějnou akci. Slimani ale zakončoval na zadní tyči do boční sítě.
     
    69
    Střídání v týmu Fleetwood Town FC: ze hřiště odchází Burns, přichází McAleny.
     
    69
    Vyložených šancí je i nadále poskrovnu, i když hosté nyní měli velkou šanci na otevření skóre. Do konce zápasu nám schází něco málo přes dvacet minut.
     
    70
    Prudká přihrávka zahnala Amarteye až k postranní čáře, kde navíc nedokázal zpracovat neposedný balón. Třetiligový celek se stěhuje zpět k míči.
     
    71
    Burns neuspěl v osobním souboji proti Kingovi a následně se do souboje připletl také Gray. Úspěšnější nakonec byli hosté, jenž vytěžili balón.
     
    72
    Před agilním Slimanim vyběhl včas ze své branky Neal, který tak zamezil další akci soupeře. Hra se za malý okamžik přestěhuje na druhou stranu.
     
    73
    U postranní čáry bojoval o balón Coyle, který přeci jenom se ocitl s míčem za čárou. Hosté tak budou vhazovat, konkrétněji to bude Chilwell.
     
    74
    Jenomže to netrvalo nikterak dlouho. Po následné akci se totiž Slimani dostal za obranu soupeře a jelikož svůj náběh nenačasoval včas, tak se mává ofsajd.
     
    75
    Domácí celek se chopil dalšího rohového kopu, nicméně ještě před dopadem míče na hrací plochu bylo pískáno – útočný faul.
     
    76
    Benalouane to zkusil nezišnou přihrávkou za obranu, což se vůbec nezdařilo. Posléze ještě King mířil technicky hodně vedle.
     
    77
    Okazakimu se nepodařilo protáhnout se kolem početné přesily protihráčů a o míč přišel. Jenomže ani Fleetwood si míče neužil moc dlouho.
     
    78
    Slimani byl sice faulován, hlavní sudí ale nechal pokračovat ve hře. Následně před Okazakim včas zasáhl velmi dobře hrající Pond.
     
    79
    Časomíra se nám blíží do závěrečné desetiminutovky a stále platí, že je stav bezbrankový. Podaří se jednomu z mužstev vstřelit branku?
     
    80
    Střídání v týmu Leicester City: ze hřiště odchází Slimani, přichází Iheanacho.
     
    81
    Tak uvidíme, jaký efekt bude mít střídaní útočníka na straně hostů. Na hřiště se totiž dostal talentovaný Iheanacho, který by mohl být rozhodujícím hráčem.
     
    86
    Po faulu zhruba třicet metrů od branky se domácí dostali k volnému kopu. Ten ale pouze proskákal šestnáctkou, Dempsey neměl nárok ho zastihnout.
     
    87
    Utkání nám pomalu a jistě spěje do závěrečných minutek a jen opakuji, že v případě remízy se bude zápas opakovat. Tentokráte bude mít výhodu domácího prostředí Leicester.
     
    88
    Po zbrklém odkopu se ani jeden z hráčů domácího celku nehnal za balónem a tak poklidným způsobem ho převzal do své moci Jakupovič.
     
    89
    Střídající Iheanacho se zatím do hry moc nedostává, před malým momentem navíc neuspěl v hlavičkovém souboji. Momentálně se hraje u středového kruhu.
    Utkání sleduje z tribuny také Jamie Vardy.

     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o dvě minuty.
     
    90+2
    McAleny si dovolil drzou kličku, se kterou ale počítal Dragović. Hostující zadák to udělal zkušeně a navíc vybojoval útočný faul.
     
    90+2
    Jeden z domácích napřáhl z velké dálky a jeho ránu zastavila tyč! Následně Jakupovič zneškodnil odražený míč.
    90+2. Velká šance domácích.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí bezbrankovou remízou a zápas se tak bude opakovat. Sledovali jsme ale vyrovnanou podívanou, která ale nepřinesla moc gólovek. Fleetwood se ale svého soupeře vůbec nezalekl a místy byl výrazně lepším týmem.
     
    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 4:0. Střely mimo: 8:4. Rohy: 9:5. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 8:13. (15:57:58)

    David Suchý

    Branky:


    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 4:0. Střely mimo: 8:4. Rohy: 9:5. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 8:13.
    Fleetwood Town FC: Neal – Coyle, Eastham, Bolger, Bell – Schwabl, Glendon, Dempsey – Burns, Cole, Hunter
    Náhradníci: Cairns – Biggins, Gethin, Hiwula, McAleny, Pond, Sowerby

    Leicester City: Jakupovič – Amartey, Dragović, Benalouane, Chilwell – James, King, Silva – Gray, Slimani, Barnes
    Náhradníci: Hamer – Albrighton, Choudhury, Iheanacho, Ndidi, Okazaki, Maguire

    Rozhodčí: Hooper – Kirkup, Betts
    Úterý 16.01.2018
    Leicester - Fleetwood 2:0

    Branky: 43. Iheanacho, 78. Iheanacho

    Karty:   18. Iheanacho (LEC), 35. Benalouane (LEC) – 45. Glendon (FEE), 71. Dempsey (FEE)

    Držení míče: 72 % : 28 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 7:2. Rohy: 3:1. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 9:9.
    thejrc.org