Toulouse – Nice 1:0 (kon.) | Le Mans – Lille 2:4 (kon.) | Pontarlier – Montpellier 1:1 (2:4 po pen.)
Guingamp – Chamois Niortais 1:0 (kon.) | Hazebrouck – Caen 0:2 (kon.) | Yzeure – Monaco 2:5 (kon.)
Nancy – Lyon 2:3 (kon.)
konec
Toulouse FC
1:0 (0:0)
OGC Nice
Sobota 06.01.2018, 15:00 • Stadium Municipal, Toulouse • Francouzský pohár • 1/32 finále
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Příjemné sobotní odpoledne přeji všem fanynkám a fanouškům kvalitní kopané! Většina evropských ligových soutěží má o tomto víkendu pauzu, na scénu naopak přichází pohárové souboje. Nejinak tomu je i ve Francii, my se v tomto online přenosu společně zaměříme na střetnutí mezi Toulouse FC a OGC Nice. Úvodní výkop je naplánován na 15:00.
     
    Toulouse FC

    V loňském ročníku této soutěže se fotbalisté Toulouse příliš dlouho neohřáli, hned v prvním kole totiž nestačili na Marseille. Jejich souboj s Olympiquem za stavu 1:1 dospěl až do prodloužení, ve kterém ve prospěch hostí rozhodl záložník Rémy Cabella. Co se týče dosavadního působení svěřenců trenéra Dupraze v aktuálně probíhající sezoně Ligue 1, také to není úplně ono. Po devatenácti odehraných kolech se totiž Les Pitchouns drží až na sedmnácté pozici, jejich náskok na sestupové vody navíc činí pouhopouhý bod. Z posledních šesti mačů vyhrála parta okolo kapitána Julliena pouze jednou, krátce před Vánoci sice před vlastními fanoušky vzdorovali Lyonu, nakonec ale favoritovi podlehli 1:2.
     
    OGC Nice

    Ani fotbalistům Nice se v loňském ročníku této soutěže příliš nedařilo, stejně jako jejich dnešní soupeř se s ní totiž rozdělili už v prvním kole, když překvapivě padli s Lorientem. V tabulce francouzské nejvyšší soutěže jsou na tom Les Aiglons o poznání lépe než Toulouse, momentálně jim totiž patří solidní šesté místo. Vyrovnání loňského úspěchu v podobě obsazení třetí pozice bude pro svěřence trenéra Favreho nesmírně obtížné, na bronzovou příčku, kterou okupuje Olympique Lyon, totiž ztrácí už propastných čtrnáct bodů. Aktuálně se parta okolo kapitána Danteho veze na pětizápasové vlně bez prohry, v posledním utkání před zimní pauzou ale pouze remizovala s Lille 1:1.
     
    Poslední vzájemné utkání

    29.11.2017 – Toulouse FC:OGC Nice 1:2

    Branky: 3. Delort (Blin) – 80. Balotelli (pen.), 90+1. Srarfi (Saint-Maximin)

    Toulouse FC: Lafont – Amian, Diop (C), Jullien, Moubandje (52. Yago) – Durmaz (81. Sylla), Blin, Bodiger (57. Cahuzac), Gradel – Jean, Delort

    OGC Nice: Benítez – Souquet, Dante (C), Le Marchand, Jallet – Seri, Tameze – Walter (46. M. Sarr), Koziello (60. Saint-Maximin), Lees-Melou (79. Srarfi) – Balotelli
    Na stadionu v Toulouse před pár okamžiky začalo předzápasové rozcvičení.

     
    Úvodní sestavy:

    Toulouse FC: Lafont – Yago, Diop (C), Amian, Sylla – Somália, Blin, Sangaré, Jean – Delort, Gradel
    Náhradníci: Goicoechea – Michelin, Cahuzac, Bodiger, Durmaz, Boisgard, Sanogo

    OGC Nice: Cardinale – Souquet, Dante (C), Sarr, Le Marchand – Tameze, Mendy, Seri – Srarfi, Pléa, Saint-Maximin
    Náhradníci: Benítez – Santos, Burner, Koziello, Perraud, Mahou, Ganago

    Rozhodčí: Brisard – Bountry, Aube.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hlavní sudí Brisard právě foukl do píšťalky, dnešní pohárové utkání mezi Toulouse a Nice tak může odstartovat – pojďme na to! Rozehrávky se ujali domácí fotbalisté, kteří nastupují ve fialových dresech, naopak Nice bude hrát v bílém.
     
    2
    Hned v úvodu jsme byli svědky zajímavé možnosti domácího týmu. Obrana Nice si nepohlídala Delorta, ke kterému doputoval povedený centr od Gradela, útočníkovi Toulouse ale nevyšlo zpracování.
     
    3
    Domácí vstoupili do zápasu se vší vervou. Corentin Jean si okolo napadajícího Souqueta posunul balon na pravačku a centrem na přední tyč hledal Delorta, výtečně ale vyběhl Cardinale.
     
    4
    Max Gradel se pokusil obtočit okolo Souqueta, ten ale jeho záměr přečetl a vydal se do protiakce. Daleko ale nedoputoval, domácí záložník se totiž bleskově vrátil a zastavil jej díky jasnému faulu.
     
    5
    Seri nechal balon za sebou, Toulouse se tak mohlo vydat do zajímavého protiútoku. Celou akci táhl rychlonohý Somália, na jehož nabídku si opět sbíhal Delort, byl ale pohlídán pozorným Dantem.
     
    6
    O chvíli později si Blin u postranní čáry došel pro faul v souboji s Le Marchandem, domácí tak měli k dispozici přímý kop. Ten jim úplně podle představ nevyšel, balon v pohodě odhlavičkoval Malang Sarr.
     
    7
    Obrana Nice si s rychlými výpady soupeře zatím neví rady. Nyní nechala nalevo úplně nehlídaného Andyho Delorta, na jehož přetažený centr si nabíhal Somália, celou situaci ale skvěle přečetl Cardinale.
     
    8
    Orli se málem zničehonic ujali vedení! Na Mendyho nabídku si na kraji šestnáctky naběhl Bassem Srarfi, přehodil si míč na levačku a vyslal technický pokus ke vzdálenější tyči, Lafont ale skvěle zasáhl.
     
    9
    Zvedající se výkonnost hostujícího týmu potvrdil Seri, který parádním bochánkem oslovil za obranu si nabíhajícího Pléu. Ten si poslal míč daleko od nohy, jeho střelu z úhlu zablokoval Diop.
     
    10
    Následoval rohový kop v podání svěřenců trenéra Favreho. Míč od praporku dolétl až na hlavu kapitána Danteho, jeho zakončení ale postrádalo razanci, snadná práce pro Albana Lafonta.
     
    11
    O individuální průnik se na levém křídle pokoušel rychlonohý Saint-Maximin, ve snaze o kličku směrem ke středu hřiště si ale vylámal zuby na pozorném Yogovi.
     
    12
    Alban Lafont nyní musel vyběhnout proti za balonem se ženoucímu Pléovi. Počínal si sice úspěšně, vzhledem k jeho kulhavému stylu chůze je ale jasné, že si přivodil nějaký drobný zdravotní problém.
     
    13
    Trmu-vrmu ve středu hřiště rozsekl až Max Gradel, jenž se dokázal procpat mezi dva bránící protivníky, po kontaktu s Dantem se ale kousek před šestnáctkou poroučel k zemi. Hlavní sudí ale nechává hru plynout.
     
    14
    O chvíli později Souquet zaváhal ve snaze vyvézt balon do bezpečí, čehož bleskově hodlal využít Sylla. V momentu centru ale lehce zaškobrtl a na přesnosti jeho nabídku se to výrazně podepsalo.
     
    15
    Po největší šanci utkání, kterou si vypracovali zatím velmi pasivní hosté, aktivitu opět přebírají fotbalisté Toulouse. Až příliš volného prostoru dostal Somália, jehož dělovku na roh tečoval blokující Le Marchand.
     
    16
    První rohový kop v podání soupeře ale fotbalisté z jihu Francie naprosto v klidu ubránili, z pokutového území míč odhlavičkoval Dante. Domácí posléze byli nuceni hru přesunout až k brankáři Lafontovi.
     
    17
    Seri zahrál v nebezpečné vzdálenosti od vlastní svatyně rukou, domácí tak zahrávali přímý kop. Jeho exekuce se ujal útočník Delort, trefil ale pouze ve zdi stojícího Danteho.
     
    18
    Neuvěřitelný tlak domácího celku! Nejprve byl v pokutovém území zákrokem na hranici pravidel atakován Delort, k odraženému míči se později dostal Gradel, Cardinale ale skvělým zákrokem podržel Nice.
     
    19
    Hra se přerušuje a sudí přes téměř celé hřiště běží zkontrolovat stav na trávníku ležícího Andyho Delorta. K němu jsou přivoláni zdravotníci, doufejme, že se nejedná o nic vážného...
     
    20
    Nice dostalo k dispozici už třetí rohový kop v tomto mači. Nampalys Mendy svůj centr zakroutil do malého vápna a Lafont měl co dělat, aby balon dokázal vytěsnit mimo šestnáctku, nakonec si ale počínal úspěšně.
     
    21
    Na Jeanův přetažený balon si na opačném kraji vápna seběhl Max Gradel, jenž hodlal Souqueta zaskočit drzým manévrem, první kontakt s kulatý nesmyslem mu ale vůbec nevyšel.
     
    22
    Pléa zařadil na vyšší rychlostní stupeň, roztáhl hru směrem ke Srarfimu, jenž si balon přehodil na silnější levačku a hodlal svému kolegovi stejnou laskavost oplatit, nalezl ale pouze hlavu připraveného Amiana.
     
    23
    Arnaud Souquet se díky rychlé kličce ke středu hřiště zbavil atakujícího Gradela, načež vymyslel parádní průnikovou nahrávku pro Pléu, tomu ale doslova za pět minut dvanáct pokazil radost ve skluzu hrající Issa Diop.
     
    24
    Saint-Maximin zabral a zvládl balon udržet těsně před brankovou čarou. Na jeho nabídku si z druhé vlny sbíhal Alassane Pléa, znovu byl ale velmi pečlivě pokryt domácí defenzivou.
     
    25
    Le Marchandovo přenesení hry ke Srarfimu se stalo snadnou kořistí pro domácího zadáka Syllu, jenž se okamžitě vydal směrem vpřed, kousek za půlkou byl ale nedovoleně atakován vracejícím se Tamezem.
     
    26
    Bassem Srarfi se zbavil svého strážce, poté se prohnal okolo statického Sangarého a zkusil štěstí z uctivé vzdálenosti. Rána mu ale nesedla podle představ, Lafont nakonec vůbec nemusel zasahovat.
     
    27
    Sarrova nepovedená zpětná nahrávka zadělala na nemalé problémy Dantemu, jenž plnil roli posledního hráče. K němu se okamžitě přihnal Delort, hostující kapitán ale celou situaci přestál bez úhony.
     
    28
    Corentin Jean si naběhl na Blinovu nahrávku, počkal si na ideální okamžik a pak odcentroval do běhu pro Delorta, jenž se v šestnáctce snažil tělem prosadit okolo Sarra, ten mu ale moc volného prostoru nenechal.
     
    29
    Domácí se usadili na obranné polovině Nice, zatím se ale stále ne a ne propracovat k nějakému zakončení. Nepovedlo se to ani Gradelovi, na kterého si u lajny počíhal Souquet.
     
    30
    Máme za sebou úvodních třicet minut tohoto utkání, které se zatím dá považovat za atraktivní. Oba celky, především pak domácí, se snaží o útočnou hru, k vidění už byly i solidní šance na obou stranách, tak doufejme, že se brzy dočkáme nějaké branky.
     
    31
    Na Jeanovo milimetrové přenesení si kousek za vápnem seběhl aktivní Max Gradel. Poté to ale fotbalista z Pobřeží slonoviny přehnal s technickými finesami a mezi dvěma obránci soupeře se umotal ve vlastních parádičkách.
     
    32
    Dante se vydal na ofenzivní dobrodružství, které zakončil přihrávkou na Pléu. Ten ještě z první sklepával pro Saint-Maximina, jenž byl na hranici pravidel atakován Yagem, sudí ale celou situaci posoudil jako čistou.
     
    33
    Opět se nehraje, protože Allan Saint-Maximin se nezvedá z trávníku, zřejmě se jedná o problém s pravým kotníkem. Zásah zdravotníků ale, zdá se, tentokráte nebude nutný, francouzský mladík může pokračovat.
     
    34
    Somália posunul míč Corentinu Jeanovi, ten ale v souboji s Le Marchandem doslova promrhal ideální moment pro centr, načež byl pozorně hrajícím bekem Nice okamžitě odzbrojen.
     
    35
    Souquet si na pravé straně hodlal narazit se Srarfim, ten mu ale balon nevrátil úplně přesně, což byla voda na mlýn pro ve vápně pozorně bránícího Issiagu Syllu.
     
    36
    Sarr zaváhal při rozehrávce, a nabídl tak možnost Toulouse. Sylla si míč prohodil okolo Souqueta a odcentroval přesně do míst, kde číhal Andy Delort, jeho hlavička ze záklonu ale nemohla Cardinala ohrozit.
     
    37
    Po Mendyho roztažení se na pravé straně zjevil úplně nehlídaný Bassem Srarfi, s celou situací ale naložil prachmizerně, jeho klička do protipohybu rychle se vracejícího Sylly neměla šanci na úspěch.
     
    38
    Allan Saint-Maximin to udělal až na závěrečnou fázi své akce výborně. Nejprve se parádně zbavil Yoga, jeho přihrávka pod sebe ale nikoho z v šestnáctce se zdržujících spoluhráčů neoslovila. Velká škoda pro Nice.
     
    40
    Do konce prvního poločasu zbývá už jen pět minut, v posledních okamžicích tempo hry poněkud opadlo. Dočkáme se před odchodem do šaten nějaké branky?
     
    41
    Aktivní Saint-Maximin pro Orly vybojoval kop od rohového praporku, jehož exekuce se ujal Seri. Hostující středopolař svůj centr směřoval na přední tyč, tam si ale nejvýše ze všech vyskočil Amian.
     
    42
    Sangaré se výtečně zbavil Mendyho, poté celou akci ještě vyšperkoval pasem pro volného Delorta, toho ale už poněkolikáté v tomto utkání zradilo zpracování, čehož využil Dante.
     
    43
    Z ochozů stadionu v Toulouse se ozývá pískot, domácí fanoušci jsou nespokojeni s rozhodnutím hlavního sudího. Dle jejich názoru byl faulován Jean, rozhodčí ale Le Marchandovo počínání správně určil jako čisté.
     
    44
    Andy Delort to dnes proti tvrdě hrajícímu soupeři nemá vůbec jednoduché. Nyní dostal slušně naloženo v hlavičkovém souboji s Nampalysem Mendym, domácí útočník musí být ošetřen za postranní lajnou.
     
    45
    První poločas už se pouze dohrává, ani jeden z týmů se nikam bezhlavě nežene. Andy Delort si nyní vyřídil účty s Mendym a tvrdě jej dohrál u postranní lajny, hlavní sudí ale do kapsy pro kartu nesáhl.
     
    45+1
    Nad rámec prvního poločasu se budou nastavovat ještě dvě minuty.
     
    45+2
    Zajímavá šance domácích! Po Gradelově centru a hlavičce jednoho z bránících soupeřů se balon vznesl do vzduchu a nakonec dopadl na hlavu Issy Diopa, jehož pokus musel Cardinale konečky prstů vyškrábnout nad břevno.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    První poločas je za námi, na Stadium Muncipial jsme zatím branku neviděli. I tak ale můžeme říci, že sledujeme poměrně zajímavé utkání, ve kterém oba celky působí hodně nažhaveným a ofenzivním dojmem. Územní převahu sice měl domácí, první velkou šanci si ale vypracovalo Nice, Srarfiho ale vychytal Lafont. Poté už Toulouse naplno převzalo otěže, Gradel si ale v osmnácté minutě vylámal zuby na brankáři soupeře, stejně dopadl v nastavení také kapitán Diop.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Druhý poločas rozehrávkou otevřeli hostující fotbalisté, kteří byli v dosavadním průběhu utkání horším týmem. Dokáží se zlepšit, nebo bude tempo i nadále určovat domácí celek?
     
    48
    Souquet hned v úvodu druhého poločasu vybojoval pro své kolegy rohový kop. Jeho exekuce se ujal záložník Seri, na jehož centr si naskočil Sarr, jeho hlavička ale mezi ty povedené rozhodně nepatřila.
     
    49
    Hosté se znovu usadili na obranné polovině svého oponenta a získali k dispozici další roh. Tentokráte už si počínali o poznání lépe, Seriho centr doputoval až k Dantemu, jehož hlavičce mnoho nescházelo.
     
    50
    Po Pléově ztrátě se kupředu vydal Corentin Jean, daleko ale při své sóloakci nedoputoval, na polovině hřiště jej tvrdým, ale čistým způsobem odstavil Malang Sarr.
     
    51
    Toulouse právě vstřelilo branku!
    Začátek druhého poločasu sice lépe vyšel fotbalistům Nice, nyní se ale domácí dostávají do vedení! Velkou měrou k tomu přispěl chybující brankář Cardinale, kterému z náruče vypadl Gradelův centr, čehož bleskurychle využil SOMÁLIA a doklepl míč do prázdné svatyně.
    51. SOMÁLIA - 1:0
     
    53
    Jak už bylo řečeno, vstup do druhé půle sice lépe zvládli hostující fotbalisté, pokud ale vezmeme v potaz obraz celého průběhu utkání, musíme uznat, že Toulouse vede naprosto zaslouženě.
     
    54
    Vstřelená branka domácí pochopitelně nakopl, Sylla teď na konci svého snažení vybojoval rohový kop. Centrovaný balon doputoval až k Delortovi, tomu ale v šestnáctce zakončení nepovolil Souquet.
     
    55
    Yogo se nijak dlouze nerozmýšlel, udělal pár rychlých kroků a poté vyslal na zteč rozběhnutého Andyho Delorta, jenž ale ve sprinterském souboji překvapivě nestačil na Danteho.
     
    56
    Práce pro Albana Lafonta. Kousek za šestnáctkou si šikovně narazili Mendy se Serim, přízemní ránu prvního jmenovaného ale talentovaný gólman Toulouse s přehledem eliminoval.
     
    57
    Gradel šikovnou patičkou přenechal balon z druhé vlny si sbíhajícímu Andymu Delortovi, jenž hodlal celou akci ještě vylepšit pasem pro Syllu, jeho záměr ale skvěle přečetl Souquet.
     
    58
    Málem to bylo o dvě branky! Výtečně to udělal Sangaré, na jehož průnikovou přihrávku si v pokutovém území seběhl Corentin Jean, kterému se sice podařilo prostřelit Cardinalea, míč ale zamířil těsně mimo tři tyče.
     
    59
    Stále se nehraje, Corentin Jean si totiž zřejmě v předcházejícím souboji s vybíhajícím brankářem Cardinalem přivodil nějaký zdravotní problém. Na trávník jsou přivolání zdravotníci...
     
    60
    Jean se vrací na hrací plochu, vše by mělo být v pořádku. Mezitím se hosté užuž radovali z vyrovnání, když po Seriho přímém kopu míč do sítě nekompromisně uklidil Dante, celé situaci ale předcházel ofsajd kapitána Nice.
    60.
     
    61
    Srarfi na pravém křídle přenechal míč Souquetovi, na jehož centr si na hranici malého vápna nabíhal Alassane Pléa, zakončení mu ale nepovolil pozorně bránící Diop.
     
    62
    Tohle musí skončit gólem! Po Mendyho bochánku si míč ukázkově zpracoval Alassane Pléa, jenž si jej nachystal na pravačku a tvrdě vypálil, z dobré pozice ale branku soupeře o kousek přestřelil.
    62.
     
    63
    Srarfi se nejprve povedeně zbavil Sylly, poté zvedl hlavu a hledal z druhé vlny si nabíhající Pléu a Saint-Maximina, oběma kolegům ale balon poslal pouze na paty.
     
    64
    Ve středu hřiště zůstávají po vzájemném střetu ležet Tameze a Sangaré. Ani s jedním z hráčů to nevypadá dobře, na travnatou plochu jsou okamžitě přivoláni zdravotníci.
     
    65
    Tameze už je na nohou, v utkání bude moci pokračovat. A protože to byl on, kdo do souboje přiběhl jako druhý, dostává od hlavního sudího žlutou kartu.
     
    66
    Mendy po narážečce se Serim roztáhl hru na vpravo si nabíhajícího Arnauda Souqueta, který hodlal nalézt uvolňujícího se Pléu, francouzskému útočníkovi ale dnes, zdá se, není přáno.
     
    67
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Tameze, přichází Ganago.
     
    69
    Rána z kopačky Maxe Gradela byla zablokována pouze ke Corentinu Jeanovi, jenž zkusil balon usměrnit ke vzdálenější tyči, netrefil jej ale čistě a Cardinale nemusel zasahovat.
     
    70
    Na druhé straně se díky povedenému individuálním průniku až do prostoru pro střelu propracoval Allan Saint-Maximin, také on měl ale mířidla poněkud vychýlena a branku soupeře překopl.
     
    71
    Max Gradel obešel Souqueta, ale poté, co pronikl do pokutového území soupeře, si dovolil o jednu kličku navíc, čehož okamžitě dokázal využít Dante.
     
    72
    Corentin Jean si potáhl balon po pravém křídle a svým skákavým centrem pořádně zaměstnal hostující defenzivu, ve skluzu hrající Sarr míč na poslední chvíli stačil odklidit na rohový kop.
     
    73
    Jeho rozehrávky se ujal právě Corentin Jean. Načechraný centr domácího křídelníka se stáčel do malého vápna, kde si na něj naskakoval Delort, výtečně načasovaným výběhem se ale prezentoval Cardinale.
     
    74
    Allan Saint-Maximin opět rozkmital své rychlé a šikovné nohy, když se prodral až kousek vedle šestnáctky, kde si posunul míč do běhu, by ale zastaven Yogem. Jednalo se o hodně tvrdý zákrok, sudí ale nechává hru plynout.
     
    75
    Střídání v týmu Toulouse FC: ze hřiště odchází Sangaré, přichází Cahuzac.
     
    76
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Souquet, přichází Burner.
     
    78
    S blížícím se koncem utkání začínají hosté pochopitelně zbylé síly věnovat ofenzivě, tak se nechme překvapit, zda se jim podaří vyrovnat. O zaměstnání soupeřovy obrany se pokoušel Le Marchand, centr ale přetáhl.
     
    79
    Střídání v týmu Toulouse FC: ze hřiště odchází Jean, přichází Durmaz.
     
    80
    Rozehrávající Amian zbytečně zazmatkoval, načež se jej vydal napadat Alassane Pléa. Domácí zadák se nakonec rozhodl celou situaci uklidnit přihrávkou na brankáře Lafonta, který míč rezolutně odkopl.
     
    81
    Sylla přihrál Maxi Gradelovi, ten si ale ve snaze o obehrání Burnera balon až příliš předkopl, čehož využil bleskově reagující brankář Cardinale, jenž okamžitě rozehrál na druhou stranu.
     
    82
    Dante na polovině hřiště velice tvrdě zastavil rodící se akci, kterou táhl Somália. Jasná žlutá karta, tady není o čem diskutovat.
     
    83
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Srarfi, přichází Mahou.
     
    84
    Hostům se konečně podařilo dostat k šanci, která alespoň trochu zaváněla vyrovnáním. Obránce Yogo poněkud zaváhal při odvrácení centrovaného balonu a namazal Saint-Maximinovi, ten ale trefil pouze blokujícího Diopa.
     
    85
    Do konce základní hrací doby zbývá pět minut, vzhledem k několika ošetřováním se určitě dočkáme nějakého nastavení. Podaří se Nice srovnat, nebo domácí fotbalisté těsné vedení udrží?
     
    86
    Těsně před Pléou míč v pokutovém území zvládl odvrátit Issa Diop, Orli tak měli k dispozici alespoň rohový kop, se Seriho centrem si ale domácí obrana bez sebemenších problémů poradila.
     
    87
    Snad poprvé po svém příchodu na plac o sobě dal vědět Ignatius Ganago. V koncové fázi své sóloakce si počínal poněkud nešikovně, když si ve snaze obejít Amiana poslal míč až příliš daleko od nohy.
     
    88
    Střídání v týmu Toulouse FC: ze hřiště odchází Gradel, přichází Boisgard.
     
    89
    Alexis Blin to nyní udělal velmi šikovně, když na útočné polovině získávala pro svůj tým pár cenných vteřinek k dobru. Nakonec si domácí středopolař doslova vymodlil nedovolený zákrok, kterého se dopustil Ganago.
     
    90
    Nad rámec základní hrací doby se budou nastavovat čtyři minuty. Udrží Toulouse těsné vedení?
     
    90+1
    Domácí mohli své vedení naopak ještě navýšit. Výtečně to udělal střídající Durmaz, který se zbavil svého strážce a vyslal do vápna nebezpečný centr. Na ten si nabíhal Delort, těsně před ním ale míč do bezpečí odvrátil Cardinale.
     
    90+2
    Toulouse si opět počínalo velice zkušeně, Jimmy Durmaz si na obranné polovině soupeře vyměňoval míč se Somáliou, jeho třetí přihrávku ale vystihl Burner.
     
    90+3
    A právě střídající Burner nyní posunul balon k rozběhnutého Pléovi, jehož centrovaný balon nebyl ale vůbec špatný, ve vápně si sbíhající Ganago na něj ale přeci jen o kousek nedosáhl.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno, vítězem dnešního utkání se stávají fotbalisté Toulouse, kteří mírně favorizované Nice porazili těsně 1:0. Asi musíme říci, že se jednalo o zaslouženou výhru, domácí totiž po většinu hrací doby určovali tempo a byli lepším týmem. Úvodní velkou šanci sice měli svěřenci trenéra Favreho, Srarfiho ale vychytal Lafont, kterého ve zbytku prvního poločasu na druhém konci trávníku několikrát napodobil Cardinale. V jednapadesáté minutě se ale hostující gólman dopustil chyby při pokrytí jednoho z centrů, načež síť za jeho zády rozvlnil Somália. Také Nice dostalo míč do branky, Dante ale zakončoval z ofsajdu, o chvíli později těsně nad pálil Pléa, zbytek utkání si pak Les Potchouns pohlídali.
     
    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 2:3. Střely mimo: 6:5. Rohy: 6:9. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 8:12.
     
    Ode mě je to vše, díky za pozornost a někdy příště na počtenou. (17:06:11)

    Vojtěch Tůma

    Branky: 51. Somália

    Karty:   65. Tameze (NIC), 82. Dante (NIC)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 2:3. Střely mimo: 6:5. Rohy: 6:9. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 8:12.
    Toulouse FC: Lafont – Yago, Diop (C), Amian, Sylla – Somália, Blin, Sangaré (75. Cahuzac), Jean (79. Durmaz) – Delort, Gradel (88. Boisgard)
    Náhradníci: Goicoechea – Michelin, Cahuzac, Bodiger, Durmaz, Boisgard, Sanogo

    OGC Nice: Cardinale – Souquet (76. Burner), Dante (C), Sarr, Le Marchand – Tameze (67. Ganago), Mendy, Seri – Srarfi (83. Mahou), Pléa, Saint-Maximin
    Náhradníci: Benítez – Santos, Burner, Koziello, Perraud, Mahou, Ganago

    Rozhodčí: Brisard – Bountry, Aube
    thejrc.org