Toulouse – Nice 1:0 (kon.) | Le Mans – Lille 2:4 (kon.) | Pontarlier – Montpellier 1:1 (2:4 po pen.)
Guingamp – Chamois Niortais 1:0 (kon.) | Hazebrouck – Caen 0:2 (kon.) | Yzeure – Monaco 2:5 (kon.)
Nancy – Lyon 2:3 (kon.)
konec
AS Yzeure
2:5 (2:2)
AS Monaco
Sobota 06.01.2018, 18:00 • Stade Hector Rolland, Moulins • Francouzský pohár • 1/32 finále
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Krásný sobotní podvečer, vítám všechny příznivce fotbalu. Po krátké vánoční pauze se fotbal ve Francii znovu naplno rozbíhá. My se dnes zaměříme na pohárové střetnutí ve třetím kole mezi obhájcem titulu Ligue 1 Monakem a Yzeure, které hraje čtvrtou nejvyšší soutěže.
     
    AS Monaco FC

    Tým z městského státu v minulé sezoně zaskočil všechny soupeře. Jen třikrát prohrál a s přehledem osmibodovým rozdílem porazil i slavné PSG a připsal si tak titul!

    Letos na Monako čeká nejspíše jen boj o druhou pozici za suverénním PSG. S devítibodovým mankem je však prvním týmem, který nahání pařížský velkoklub. V posledním zápase před vánoční pauzou se Monako protlačilo ke třem bodům až v závěrečné desetiminutovce, když vítěznou branku proti Rennes trefil Baldé Keita.

    V Lize mistrů se ale týmu kolem útočníka Radamela Falcaa vůbec nedařilo. V konkurenci Besiktase, Porta a Lipska obsadilo v základní skupině poslední místo se ziskem pouhých dvou bodů za nerozhodné výsledky v Besiktasi a Lipsku a jasní část evropských pohárů tak už bude bez francouzského mistra.
     
    AS Yzeure

    Pro Yzeure ze čtvrté ligy bude dnešní zápas velkým svátkem. Na domácím trávníku totiž přivítá úřadujícího francouzského mistra! Tým z dvacetitisícového města Moulins ležícího na řece Allier ve středu Francie se ve své soutěži potácí. Od začátku sezony dokázal zvítězit jen třikrát a to když na domácí půdě přehrál Andrezieuxe a Juru Sud. Zatím poslední výhru si Yzeure přivezlo ze stadionu rezervy PSG. Yzeure sice prohrálo jen čtyři zápasy, stejně jako první celek tabulky, ale s množstvím nerozhodných výsledků to nestačí na lepší než čtrnáctou pozici, která by znamenala sestup.
     
    Úvodní sestavy:

    AS Yzeure: Millieras – Bellamy, Rouchon, Bamba, Sohier – I. Touré, Guillou, Hardouin, Seck – Alouache, Millot

    AS Monaco FC: Benaglio – A. Touré, Raggi (C), Jemerson, Jorge – Ghezzal, Ndoram, Fabinho, Lopes – Jovetič, Carrillo
    Náhradníci: Sy, Sidibé, Lemar, Moutinho, Diakhaby, Baldé, Mboula.

     
    Hlavní rozhodčí již přivádí obě úvodní jedenáctky na hrací plochu. Pohárový zápas mezi domácím Yzeure a favorizovaným Monakem tak může za několik málo okamžiků začít.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Monaco právě vstřelilo branku!
    Neskutečný start zápasu! Monako se po rozehrávce dostalo až do blízkosti vápna domácího týmu. Se štěstím se odrazil balon k volnému GUIDO CARRILLOVI, který pohotovou střelou rozvlnil síť již v první minutě utkání.
    1. CARRILLO - 0:1
     
    3
    Ani domácí se ale nebojí útočit hned v úvodu zápasu. Seck se protlačil až do vápna, ale při střele ho rozhodil přistrčením Jorge a pokus domácího útočníka jde vysoko nad.
     
    4
    Domácí se znovu pokusili o útok. Tentokrát měl před sebou dostatek prostoru pro střelu Alouache, ale jeho dělovka se otřela o kopačku bránícího Jemersona.
     
    5
    Yzeure pokračovalo rohovým kopem. Zkušený švýcarský brankář ve službách Monaka zasahovat nemusel. Na druhou stranu pádil s balonem Jovetič, ale ke střele se nedostal.
     
    6
    Také Monako mělo k dispozici rohový kop. Domácí si s přehledem pohlídali hostující útočníky, sebrali míč ze vzduchu a mohou po faulu Fabinha rozehrávat.
     
    7
    Bitvu ve středu pole o balon vyhrál Ndoram. Udělal si kličkou na pravou stranu prostor a hned druhým dotekem hledal rozběhnutého Jovetiče. Millieras skvěle vyběl a ještě před útočníkem Monaka míč odkopl.
     
    8
    Millot se už už chystal k úniku na pravé straně. Míč mu šel přesně do běhu, ale domácí útočník si nepohlídal ofsajdové postavení.
     
    9
    Fabinho byl před vlastním vápnem faulován a hosté tak získávají lehce balon. Jovetič znovu číhal na možnost na pravé straně, ale Sohier zapracoval v obraně a odkopl míč do bezpečí.
     
    10
    Millieras musel předvést povedený zákrok. Jovetič se uvolnil na hranici vápna, poté ještě posílal míč pod sebe na volného Carrilla, ale útočník Monaka svůj druhý gól zatím nepřidal.
     
    11
    Domácí se snaží hrát aktivně. Nyní centroval do vápna na pravé straně hrající Touré. Jeho pokus ale sebral ze vzduchu Benaglio.
     
    13
    Další dlouhý pas na Secka. Nyní nebyl domácí útočník v ofsajdu, ale Benaglio skvěle vyběhl a zastavil akci soupeře.
     
    14
    Na druhé straně byl v podobné pozici Stevan Jovetič. Ještě lépe si ale vedl domácí brankář Millieras, který dokázal vyběhnout až před vápno a pravou nohou zastavil čistě monackého střelce.
     
    15
    Benaglio musel zasahovat u své levé tyče. Centr z pravé straně dokázal tečovat ve vápně Seck a Švýcar musel pohotově ke své tyči.
     
    16
    Dlouhý výkop ještě prodlužoval hlavou Millot. Následně se ale k balonu dostal hostující Jovetič, který je stažen za dres na trávník.
     
    17
    Monako mělo k dispozici volný přímý kop, ale v pokutovém území zahrál rukou Ndoram a míč zůstává pro domácí fotbalisty.
     
    18
    Dobrá šance domácího týmu. Hardouin si výborně zpracoval míč před vápnem, poté uvolnil Millota, který ale z úhlu nedokázal dostat míč do sítě.
     
    19
    Yzeure mělo další rohový kop. Obránci Monaka se nedostali k hlavičce a tak bylo před Benagliem pořádné horko. Guillou pálil z dobré pozice, ale Raggi se mu postavil do střely a míč zblokoval.
     
    20
    Domácí se v prvních dvaceti minutách prezentovali sympatickým výkonem. I nyní se dostal k balonu domácí Hardouin, ale dlouhou přihrávkou po lajně Secka nenašel.
     
    21
    Nepřesnou rozehrávku Benaglia vystihl Touré. Domácí se velmi rychle usadili znovu na útočné polovině, ale střela z nouze končí jen daleko od pravé tyče.
     
    22
    Jovetič si výborně zpracoval dlouhý výkop Benaglia, následně ale ztratil míč a do rychlého protiútoku se hnal aktivní Seck. Jeho nabídka před branku končí až za vápnem.
     
    23
    Fabinho fauloval na třiceti metrech od vlastní branky. Domácí tak měli k dispozici dobrou pozici na centr do vápna. Guillou svou pravačkou zakroutil balon před monackou branku, ale Millot si při snaze hlavičkovat pomohl faulem.
     
    24
    Další nadějný pas na rozběhnutého Secka. Benaglio znovu připraven z vyběhnutí a zastavení celé akce.
     
    25
    Millienas se musel na brankové čáře pořádně ohánět. Jovetič hlavičkoval z bodu pro pokutový kop, ale našel jen vynikající brankáře Yzeure.
     
    26
    Domácí celek si vybojoval další rohový kop. Centr ale vápno přeletěl a Monako se s přehledem ubránilo. Následně se ale Yzeure opět usadilo před hostující šestnáctkou.
     
    27
    Domácí drželi balon na pravé straně. Touré spolupracoval s Bellamym, následně přišel pas do vápna na Hardouina a je z toho pokutový kop!
    27. Penaltový zákrok
     
    28
    Yzeure právě vstřelilo branku!
    Domácí jsou odměněni za svou aktivitu srovnáním z pokutového kopu. Míč si postavil na bod pro penaltu ELHADJI SECK, který vsadil na razanci a tvrdou ránou do středu branky rozvlnil síť za Benagliem.
    28. SECK - 1:1
     
    30
    Monako se snaží velmi rychle odpovědět. Do vápna se dostal Jovetič, ale po přistrčení se skácel k zemi. Nyní ale hlavní rozhodčí pokutový kop nepíská.
     
    32
    Domácí pokračují ve vynikajícím výkonu. Na pravém kraji ordinoval s míčem Touré, následně se zjevil ve vápně Seck, ale Raggi byl tentokrát připraven.
     
    33
    Fanoušci Yzeure se už radovali, ale střela Secka končí jen v boční síti. Benaglio rozhodně neprožívá klidné utkání.
     
    34
    Fabinho byl sestřelen ve středu pole Hardouinem a je z toho první žlutá karta zápasu.
     
    35
    Monako mělo navíc k dispozici rozehrávku volného přímého kopu. Právě faulovaný Fabinho centroval do šestnáctky, ale míč končí bez doteku hráčů mimo tři tyče.
     
    37
    Povedenou přihrávkou se prezentoval ve středu trávníku Hardouin. Následně po otočce před vápnem pálil Millot a Benaglio musel znovu vyrážet míč na rohový kop.
     
    38
    Cyril Guillou fauloval na útočné polovině, ale Monako toho nedokázalo vůbec využít. Hosté se ihned zbavili míče a musí se znovu bránit.
     
    39
    Jovetič si postrčil míč kolem obránce a ten ho musel na poslední chvíli faulovat. Monako se ale znovu nikam nežene a pokračuje v kombinaci ve středu pole.
     
    39
    Monaco právě vstřelilo branku!
    Monako se ještě před poločasovou pauzou vrací do jednobrankového vedení. Nejprve pálil Lopes do břevna, míč se odrazil přesně proti noze STEVANA JOVETIČE, který se štěstím dopravil míč do sítě. Millieras se ještě dotkl balonu, ale už ho nedokázal vyrazit do bezpečí.
    39. JOVETIČ - 1:2
     
    41
    Elhadji Seck byl faulován na pravé straně trávníku. Yzeure mělo tak k dispozici centr do vápna, ale hostující obrana se lehce osvobodila.
     
    42
    A už to mohlo být o dvě branky. Ghezzal utekl na levé straně, poté přihrál pod sebe, ale Jovetič nedokázal dostat míč levou nohou ke vzdálenější tyči.
     
    43
    Jorge zasáhl před vápnem Millota a vidí za to žlutou kartu.
     
    44
    Yzeure právě vstřelilo branku!
    Senzace! Yzeure znovu vyrovnává! Minutu před pauzou domácí rozehrávali volný přímý kop, ten ještě ohrožením branky neskončil, ale po odraženém míči pálil Guillou. Benaglio předvedl parádní zákrok, ale na dorážku JÉRÉMIE HARDOUINA už nemohl reagovat.
    44. HANDOUIN - 2:2
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Hlavní rozhodčí nenastavil v prvním poločase ani jednu minut a tak hráči odchází do šaten. Domácí fotbalisté Yzeure svou vyprovázení hlasitým potleskem!

    Monako začalo skvěle. Hned po úvodní rozehrávce se dostal do jasné pozice Carrillo a hostující útočník zmrazil domácí hráče i fanoušky. Postupem času si ale domácí vypracovali soustavný tlak, který vyvrcholil proměněnou penaltou Secka. Monako se ale bleskově vrátilo do vedení zásluhou Jovetiče. Minutu před pauzou ale vyrovnal domácí Hardouin a tak je po prvním poločase stav vyrovnaný.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 19:02.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Druhý poločas odstartoval rozehrávkou Jordan Millot. Domácí se přesunuli na útočnou polovinu a budou moci ještě jednou rozehrát. Fabinho si totiž pomohl v souboji se Seckem rukou.
     
    48
    Domácí pokračují v aktivní hře směrem dopředu. Nyní pálil ze střední vzdálenosti jen těsně vedle pravé tyče Alouache.
     
    49
    Také hostující celek chce co nejdříve zápas rozhodnout. Jovetičova střela však končí jen v náručí domácího brankáře.
     
    50
    Samy Alouache se snažil napadat rozehrávku Monaka, ale proti přesile soupeřů se k balonu ani nepřiblížil. Carrillo se dostal k míči v pokutovém území, ale byl zblokován Bambou.
     
    51
    Monaco právě vstřelilo branku!
    Také úvod druhého poločasu vychází lépe Monaku. Marcos Lopes předvedl parádní centr do vápna, GUIDO CARRILLO dokázal lehce předskočit domácího kapitána Rouchona a z blízkosti poslal míč do sítě.
    51. CARRILLO - 2:3
     
    52
    Lopes se znovu zapojil do rychlého útoku Monaka. Nyní ale narazil na připraveného Sohiera, který ho čistě obral o balon.
     
    53
    Pokutový kop pro Monako po faulu Millierase na Carrilla. Domácí brankář vidí ještě navíc žlutou kartu.
    53. Penaltový zákrok
     
    54
    Monaco právě vstřelilo branku!
    A rázem to je o dvě branky. Míč si postavil na penaltový bod čtyřiadvacetiletý Brazilec Fabinho a střelou po trávníku k levé tyči zvyšuje vedení Monaka.
    54. FABINHO - 2:4
     
    55
    Fabinho ve středu pole zcela zbytečně zajel zezadu do Secka a je za to potrestán žlutou kartou.
     
    57
    Domácí se snaží rychle zápas ještě zdramatizovat, ale Monako hraje přesněji než v prvním poločase.
     
    58
    Samy Alouache sice dostal míč do sítě, ale při své hlavičce sestřelil hostujícího brankáře Benaglia. Se Švýcarem to nevypadá vůbec dobře, velmi rychle musel být přivolán lékař.
     
    59
    Žlutou kartu dostává Sohier (AS Yzeure).
     
    60
    Střídání v týmu AS Monaco FC: ze hřiště odchází Jovetič, přichází Baldé.
     
    61
    Střídání v týmu AS Yzeure: ze hřiště odchází Guillou, přichází M. Alouache.
     
    62
    Seck byl ve středu pole poslán k zemi a jen těžce se zvedá zpět na nohy.
     
    63
    Po sérii přerušení se opět začalo hrát. Lopes pádil s míčem do vápna, ale v důležitý moment si balon předkopl příliš před sebe a dovolil Millierasovi zasáhnout.
     
    64
    Po dalším faulu Ndorama se domácí nastěhovali do pokutového území. Hardouin centroval do šestnáctky Monaka, ale Raggi dokázal hlavou zasáhnout.
     
    65
    Domácí až příliš vsázejí na útok a zapomínají na obranu. Carrillo se jen s velkou smůlou nedostal znovu do jasné brankové šance.
     
    67
    Ghezzal bojoval o balon na pravé straně. Následně si ale pomohl rukou v souboji se Seckem a je mu pískán faul.
     
    68
    Střídání v týmu AS Monaco FC: ze hřiště odchází Fabinho, přichází Moutinho.
     
    69
    Millot byl až příliš agresivní při snaze získat balon při napadání. Domácí útočník si pomohl faulem, který hlavní rozhodčí nepřehlédl.
     
    70
    Pohledná kombinace na pravé straně od Monaka. Domácím už lehce docházejí síly, ale nyní se stačil vrátit do obrany Sohier.
     
    71
    Seck se už už hnal sám na Benaglia. Domácí útočník byl ale lehce v ofsajdovém postavení a tak nemůže zakončovat.
     
    72
    Moutinho si poradil hned se dvěma protihráči, poté naservíroval balon na pravou stranu, kde už byl připravený Ghezzal. Následně si ale Alžířan pomohl faulem a akce Monaka končí.
     
    74
    Aktivita Yzeure čím dál více polevuje. Monako potvrzuje roli velkého favorita a v posledních minutách nepůjčuje domácím balon.
     
    75
    Střídání v týmu AS Monaco FC: ze hřiště odchází Lopes, přichází Lemar.
     
    76
    Ndoram měl na levém kraji spoustu prostoru. Počkal však na spoluhráče Moutinha. Ten ještě našel před vápnem Carrilla, který ale tvrdou střelou domácí obranu nepropálil.
     
    77
    Na posledních chvíli zasáhl v obraně Rouchon. Následně domácí kapitán vyslal do útoku Secka, který ale narazil na výborně postaveného Jorgeho a ten celou akci zastavuje.
     
    78
    Střídání v týmu AS Yzeure: ze hřiště odchází Millot, přichází Brut.
     
    79
    Thomas Lemar se poprvé zapojil do napadání a hned to má za žlutou kartu, když přišlápl kopačku rozehrávajícímu Bellamymu.
     
    81
    Domácím výrazně docházejí síly a to je ještě čeká závěrečných deset minut zápasu. Monako jasně ovládá hru ve středu pole a čeká na vhodný moment k útoku.
     
    82
    Benaglio s přehledem sebral ze vzduchu nepřesný centr do vápna. Domácí měli po delším čase míč na kopačkách, ale k zakončení se nedostali.
     
    83
    Ghezzal čaroval s míčem před vápnem. Ztratil pozici a domácí se hnali do protiútoku. Samy Alouache ještě našel sílu, ale s míčem u nohy nebyl rychlejší než Jemerson.
     
    84
    Střídání v týmu AS Yzeure: ze hřiště odchází Sohier, přichází Gueheo.
     
    85
    Monaco právě vstřelilo branku!
    Monako přidává pátou branku a GUIDO CARRILLO kompletuje hattrick. Lemar centroval z levé strany až do malého vápna, ale Carrillo se dokázal prosadit kolem obránce a lehce dostal míč do sítě. Millieras nyní nepodržel svůj tým podskočením centru.
    85. CARRILLO - 2:5
     
    87
    Yzeure se ještě snaží zakončit zápas vstřelenou brankou, ale obránci Monaka nedovolují další střely na svého brankáře.
     
    88
    Domácí se dostali kombinací až do blízkosti pokutového území Monaka, poté ale přišel nepřesný centr a do protiútoku se hnal Baldé. Střídající hráč však nepřehrál Bambu.
     
    90
    Benaglio si došel pro balon až na hranici vápna. Před dotírajícím Brutem musel vzít míč do rukavic. Domácí útočník se nedostal k balon a nemohl tak zakončovat.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase tři minuty.
     
    90+2
    Monako s přehledem kontroluje závěr zápasu. Domácí fotbalisté nemají síly na vybojování balonu a přechod do útoku.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Favorizované Monako potvrdilo svou roli a postupuje do dalšího kola francouzského poháru po výhře nad Yzeure 5:2.

    Monako začalo skvěle, již ve třicáté sekundu dostal poprvé míč do sítě Guido Carrillo. Následně se domácím podařilo z pokutového kopu vyrovnat zásluhou Secka. Stevan Jovetič poslal tým z Ligue 1 znovu do vedení, ale minutu před pauzou upravil skóre na 2:2 Jérémie Hardouin. Ve druhém poločase již domácím fotbalistům docházely síly a to se projevilo i na výsledku. Další dvě branky přidal Carrillo a brankový účet završil brankou z pokutového kopu Fabinho.

    Domácí mohou být se svým výkonem spokojeni. V prvním poločase odehráli víc než vyrovnanou partii s obhájcem titulu Ligue 1. Po závěrečném hvizdu jsou zaslouženě odměněni potleskem i od hostujícího týmu. (19:56:27)

    Vít Schück

    Branky: 28. Seck (pen.), 44. Handouin – 1. Carrillo, 39. Jovetič, 51. Carrillo, 54. Fabinho (pen.), 85. Carrillo

    Karty:   34. Hardouin (YZE), 53. Millieras (YZE), 59. Sohier (YZE) – 43. Jorge (ASM), 55. Fabinho (ASM), 79. Lemar (ASM)


    AS Yzeure: Millieras – Bellamy, Rouchon (C), Bamba, Sohier (84. Gueheo) – I. Touré, Guillou (61. M. Alouache), Hardouin, Seck – S. Alouache, Millot (78. Brut)
    AS Monaco: Benaglio – A. Touré, Raggi (C), Jemerson, Jorge – Ghezzal, Ndoram, Fabinho (68. Moutinho), Lopes (75. Lemar) – Jovetič (60. Baldé), Carrillo
    Náhradníci: Sy, Sidibé, Lemar, Moutinho, Diakhaby, Baldé, Mboula
    thejrc.org