Toulouse – Nice 1:0 (kon.) | Le Mans – Lille 2:4 (kon.) | Pontarlier – Montpellier 1:1 (2:4 po pen.)
Guingamp – Chamois Niortais 1:0 (kon.) | Hazebrouck – Caen 0:2 (kon.) | Yzeure – Monaco 2:5 (kon.)
Nancy – Lyon 2:3 (kon.)
konec
AS Yzeure
2:5 (2:2)
AS Monaco
Sobota 06.01.2018, 18:00 • Stade Hector Rolland, Moulins • Francouzský pohár • 1/32 finále
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Favorizované Monako potvrdilo svou roli a postupuje do dalšího kola francouzského poháru po výhře nad Yzeure 5:2.

    Monako začalo skvěle, již ve třicáté sekundu dostal poprvé míč do sítě Guido Carrillo. Následně se domácím podařilo z pokutového kopu vyrovnat zásluhou Secka. Stevan Jovetič poslal tým z Ligue 1 znovu do vedení, ale minutu před pauzou upravil skóre na 2:2 Jérémie Hardouin. Ve druhém poločase již domácím fotbalistům docházely síly a to se projevilo i na výsledku. Další dvě branky přidal Carrillo a brankový účet završil brankou z pokutového kopu Fabinho.

    Domácí mohou být se svým výkonem spokojeni. V prvním poločase odehráli víc než vyrovnanou partii s obhájcem titulu Ligue 1. Po závěrečném hvizdu jsou zaslouženě odměněni potleskem i od hostujícího týmu. (19:56:27)
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Monako s přehledem kontroluje závěr zápasu. Domácí fotbalisté nemají síly na vybojování balonu a přechod do útoku.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase tři minuty.
     
    90
    Benaglio si došel pro balon až na hranici vápna. Před dotírajícím Brutem musel vzít míč do rukavic. Domácí útočník se nedostal k balon a nemohl tak zakončovat.
     
    88
    Domácí se dostali kombinací až do blízkosti pokutového území Monaka, poté ale přišel nepřesný centr a do protiútoku se hnal Baldé. Střídající hráč však nepřehrál Bambu.
     
    87
    Yzeure se ještě snaží zakončit zápas vstřelenou brankou, ale obránci Monaka nedovolují další střely na svého brankáře.
    85. CARRILLO - 2:5
     
    85
    Monaco právě vstřelilo branku!
    Monako přidává pátou branku a GUIDO CARRILLO kompletuje hattrick. Lemar centroval z levé strany až do malého vápna, ale Carrillo se dokázal prosadit kolem obránce a lehce dostal míč do sítě. Millieras nyní nepodržel svůj tým podskočením centru.
     
    84
    Střídání v týmu AS Yzeure: ze hřiště odchází Sohier, přichází Gueheo.
     
    83
    Ghezzal čaroval s míčem před vápnem. Ztratil pozici a domácí se hnali do protiútoku. Samy Alouache ještě našel sílu, ale s míčem u nohy nebyl rychlejší než Jemerson.
     
    82
    Benaglio s přehledem sebral ze vzduchu nepřesný centr do vápna. Domácí měli po delším čase míč na kopačkách, ale k zakončení se nedostali.
     
    81
    Domácím výrazně docházejí síly a to je ještě čeká závěrečných deset minut zápasu. Monako jasně ovládá hru ve středu pole a čeká na vhodný moment k útoku.
     
    79
    Thomas Lemar se poprvé zapojil do napadání a hned to má za žlutou kartu, když přišlápl kopačku rozehrávajícímu Bellamymu.
     
    78
    Střídání v týmu AS Yzeure: ze hřiště odchází Millot, přichází Brut.
     
    77
    Na posledních chvíli zasáhl v obraně Rouchon. Následně domácí kapitán vyslal do útoku Secka, který ale narazil na výborně postaveného Jorgeho a ten celou akci zastavuje.
     
    76
    Ndoram měl na levém kraji spoustu prostoru. Počkal však na spoluhráče Moutinha. Ten ještě našel před vápnem Carrilla, který ale tvrdou střelou domácí obranu nepropálil.
     
    75
    Střídání v týmu AS Monaco FC: ze hřiště odchází Lopes, přichází Lemar.
     
    74
    Aktivita Yzeure čím dál více polevuje. Monako potvrzuje roli velkého favorita a v posledních minutách nepůjčuje domácím balon.

    Vít Schück

    Branky: 28. Seck (pen.), 44. Handouin – 1. Carrillo, 39. Jovetič, 51. Carrillo, 54. Fabinho (pen.), 85. Carrillo

    Karty:   34. Hardouin (YZE), 53. Millieras (YZE), 59. Sohier (YZE) – 43. Jorge (ASM), 55. Fabinho (ASM), 79. Lemar (ASM)


    AS Yzeure: Millieras – Bellamy, Rouchon (C), Bamba, Sohier (84. Gueheo) – I. Touré, Guillou (61. M. Alouache), Hardouin, Seck – S. Alouache, Millot (78. Brut)
    AS Monaco: Benaglio – A. Touré, Raggi (C), Jemerson, Jorge – Ghezzal, Ndoram, Fabinho (68. Moutinho), Lopes (75. Lemar) – Jovetič (60. Baldé), Carrillo
    Náhradníci: Sy, Sidibé, Lemar, Moutinho, Diakhaby, Baldé, Mboula
    ocianews.com