Toulouse – Nice 1:0 (kon.) | Le Mans – Lille 2:4 (kon.) | Pontarlier – Montpellier 1:1 (2:4 po pen.)
Guingamp – Chamois Niortais 1:0 (kon.) | Hazebrouck – Caen 0:2 (kon.) | Yzeure – Monaco 2:5 (kon.)
Nancy – Lyon 2:3 (kon.)
konec
AS Nancy-Lorraine
2:3 (0:1)
Olympique Lyon
Sobota 06.01.2018, 21:00 • Stade Marcel Picot, Tomblaine • Francouzský pohár • 1/32 finále
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Zdravím všechny fotbalové fanoušky. Na programu je francouzský pohár a my budeme sledovat duel mezi Nancy a Lyonem. Jasným favoritem tohoto utkání je hostující Lyon, ale uvidíme, jak to celé nakonec dopadne.
     
    AS Nancy-Lorraine hraje druhou ligu, tedy Ligue. V této lize se ale zatím domácí celek docela trápí, protože má zatím jen 20 bodů a to stačí jen na 16. pozici. V poháru zatím domácí celek odehrál dva zápasy. Porazil 1:0 Forbach a poté 6:1 Rungis, tedy celky z nižší souteže.
     
    Lyon samozřejme hraje první ligu, tedy Ligue 1. V lize si Lyon nevede vůbec špatne, protože už nasbíral 41 bodů a je na třetí pozici, takže se znovu vrací do bojů o nejvyšší příčky. Navíc z posledních čtyř kol získali hosté plný počet bodů. V poháru zatím Lyon neodehrál ani jeden zápas.
     
    Poslední vzájemné zápasy

    Lyon – Nancy 4:0
    Nancy – Lyon 0:3
    Nancy – Lyon 0:3
    Lyon – Nancy 1:1
    Nancy – Lyon 2:0
     
    Úvodní sestavy:

    AS Nancy-Lorraine: Černik – Cétout, Badila, Yahia, Muratori – Abergel, Ba, Bassi, Nordin – Robič, Dembélé
    Náhradníci: Jdurdren, Diagne, Barka, Clément, Pedretti, Saint-Ruf, Khayat

    Olympique Lyon: Lopes – Tete, Marcelo, Morel, Marcal – Tousart, Aouar – Cornet, Fekir, Depay – Gouiri
    Náhradníci: Gordelin, Diakhaby, Ferri, Rafael, Ndombele, Mendy, Madlida.
     
    Hlavní rozhodčí již přivádí obě úvodní jedenáctky na hrací plochu. Zápas třetího kola francouzského poháru tak může za několik málo okamžiků začít.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    První poločas začal rozehrávkou hostujícího týmu ze středového kruhu. Na levém kraji kombinoval Nordin s Bassim, ale obrana Lyonu nepovolila domácím přechod až do blízkosti vápna.
     
    3
    Badila musel do skluzu, aby zabránil prudké přihrávce do vápna na nabíhajícího Fékira. Lyon drží balon na útočné polovině a čeká na možnost k útoku.
     
    4
    Lyon je stále nastěhován na útočné polovině. Memphis Depay se cpal s balonem do vápna, ale Badila předvedl další povedený skluz v šestnáctce.
     
    5
    Hosté pokračovali v tlaku rohovým kopem. Ten se ale Lyonu vůbec nevydařil a to protiútoku se hnal domácí Nordin. Právě devatenáctiletý záložník si navedl míč do osy trávníku a pořádně protáhl Lopese v brance Lyonu.
     
    6
    Také Nancy mělo k dispozici rohový kop. Za zadní tyči se pokoušel zakončovat v krkolomné pozici Abou Ba, ale Morel si pomohl lehkým faulem a zakončení překazil.
     
    7
    Maxwel Cornet byl faulován na útočné polovině. Fékir na nic nečekal a rychle rozehrál do kombinace, hosté však velmi snadno ztrácí míč a musí se vracet do obrany.
     
    8
    Marcal hledal dlouhým pasem před půlku hřiště Depaye. Nizozemec byl však v obklopení hned tří obránců a k balonu se neprobojoval.
     
    9
    Lyon však zůstává s míčem u kopačky na útočné polovině. Nyní se snažil něco vymyslet Nabil Fékir, ale střela čtyřiadvacetiletého ofenzivního hráče končí po teči obránce nad brankou.
     
    10
    Hosté pokračovali rohovým kopem. Od rohového praporku hledal spoluhráče Tousart, ale domácí obrana obstála.
     
    11
    Dembélé si obhodil v běhu protihráče, následně se dostal do zajímavé pozice na levé straně, ale centr se domácímu hráči vůbec nevyvedl. Míč končí jen za brankou Lyonu.
     
    12
    Další vybojovaný míč pro domácí hráče. Tentokrát se již Dembélé odhodlal ke střele přes obránce, ale Lopes znovu nemusel zasahovat.
     
    13
    Nancy je zatím nebezpečné jen z rychlých protiútoků. Nyní se ale hrálo před domácím brankou, Tousart však chybuje v kombinaci.
     
    14
    Postupný útok Lyonu nyní začal u Aouara. Také on si ale připsal velmi špatnou přihrávku na několik metrů. Depay poté musel hasit situaci taktickým faulem na útočné polovině.
     
    15
    Nabil Fékir tentokrát vybojoval míč, následně ho předal na levou stranu, kde byl připravený Depay. Nizozemský ofenzivní fotbalista se ale proti přesile v šestnáctce neprosadil.
     
    17
    Tlak Lyonu roste. Domácí se nemohou dostat k balonu. Nyní ale Nancy pomáhá nepřesnou přihrávkou Cornet. Gouiri byl na místě, ale očekával za sebou lépe postaveného spoluhráče. Ten tam ale nebyl.
     
    18
    Lyon sice drží balon na kopačkách, ale nemůže se dostat až do blízkosti Černikovy branky. Cornet vhodil míč do hry zpoza postranní lajny, ale Gouiri se znovu proti obraně neprosadil.
     
    19
    Yahia byl pod tlakem při rozehrávce. Domácí stoper musel nakonec jen odkopnout balon na útočnou polovinu. Nancy se ale bleskově vrátilo k balonu a po faulu Depaye bude pokračovat v útočení.
     
    20
    Marcelo si pomohl ve vzdušném souboji lehkým faulem, ale rozhodčí nechal hru pokračovat. Lyon se tak dostal k míči, Depay se snažil projít až do vápna, ale je zastaven Muratorim.
     
    21
    Tým z druhé nejvyšší francouzské soutěže zatím sympaticky drží s Lyonem krok. Nyní se skácel ve vápně Gouiri, ale hlavní rozhodčí nechal hru pokračovat.
     
    22
    Abou Ba sice prohrál hlavičkový souboj s Fékirem, ale domácí se ještě na malý okamžik dostali k balonu. Až zásah Morela ukončuje útočné snažení Nancy.
     
    23
    Memphis Depay kombinoval s Fékirem před vápnem domácího týmu. Černik nakonec výborně odkopl balon až téměř k půlící čáře.
     
    24
    Nancy se zatím útok do zkoncolidované obrany nedaří. Arnaud Nordin nepřesně přihrával na rozběhnutého Robiče.
     
    25
    Domácí fotbalisté si začínají pomáhat fauly. Nyní jeden lehký předvedl ve středu pole Bassi, když zatáhl za dres Aouara.
     
    26
    Lyon právě vstřelil branku!
    Lyon potvrzuje roli favorita a ujímá se vedení. Memphis Depay se vydal do vápna, poté přiťukl balon k NABILU FÉKIROVI a ten po kličce do středu trávníku pálil po trávníku. Černik si sáhl na balon, měl míč vyrazit, ale ten nakonec končí v domácí síti.
    26. FÉKIR - 0:1
     
    27
    Žlutou kartu dostává Abergel (AS Nancy-Lorraine).
     
    29
    Po faulu na Bassiho měli domácí k dispozici volný přímý kop na třiceti metrech od branky Lyonu. Střela Nordina se ale mezi tři tyče nevešla.
     
    30
    Domácí zvýšili po inkasované brance aktivitu směrem dopředu. Abergel si našel na pravém kraji trochu místa, došel až téměř do vápna, ale jeho přihrávce na Dembélého nebyla z nejpřesnějších.
     
    31
    Lyon šel nyní po zisku míče ve čtyřech do útoku proti třem obráncům. Fékir to ale nevyřešil dobře, chtěl střílet, ale míč mu nesedl na kopačku a končí vysoko nad.
     
    32
    Marcal hrál až příliš nebezpečně u hlavy Nordina a je za to odměněn žlutou kartou.
     
    33
    Volný přímý kop se domácím vůbec nevydařil. Naopak do rychlého brejku se vydal Fékir s Gouirim. Právě druhý jmenovaný ale nenašel přihrávkou svého spoluhráče a akce byla zbržděna. Z druhé vlny pálil jen vedle levé tyče Tousart.
     
    35
    Opět to byl Nabil Fékir, kdo se vydal do útoku. Amine Gouiri čekal na přihrávku, ale Fékir to vzal na sebe. Prorazil si cestu do vápna, ale je mu pískán faul.
     
    36
    Po úvodním tlaku se hra uklidnila. Lyon sice drží míč více na kopačkách, ale kromě vstřelené branky se blíže do vápna často nedostává.
     
    37
    Domácí celek se nesnaží napadat rozehrávku Lyonu. Hosté se však sami připravili o balon nepřesnou přihrávkou Tousarta.
     
    38
    Faulem se provinil ve středovém kruhu také hostující Gouiri. Nancy se tak po delším čase dostane s míčem až na útočnou polovinu.
     
    39
    Dlouho to ale domácím nevydrželo. Nepřesně přihrával na rozběhnutého Robiče Nordin. Anthony Lopes si došel pro balon na hranici pokutového území.
     
    40
    První poločas pomalu míří ke svému závěru. Lyon má převahu na balonu, ale zatím Černika příliš neprověřil. Vstřelená Fékirova branka byla ojedinělou šancí.
     
    41
    Mouratori zachraňoval situaci v pokutovém území, když před Fékirem poslal míč na Černika a ten z první odkopával daleko ze své šestnáctky.
     
    42
    Lyon před poločasem zvyšuje obrátky. Nyní se dostal do dobré šance Amine Gouiri, ale v plné rychlosti pálil jen vedle levé tyče.
     
    44
    Minutu před pauzou se snažil projít do blízkosti vápna Lyonu Nordin. Teprve devatenáctiletý mladík však ztroskotal hned na prvním bránícím hráči.
     
    45
    Souhra Fékira s Depayem nedopadlo nejlépe. Fékir čekal spoluhráčův pohyb do vápna a tam mu také nahrával, ale Depay zůstal stát u obránce.
     
    45+1
    Domácí si vypracovali nadějnou příležitost. Robič se hnal do vápna, ale tam ho zastavil Marcelo. Domácí útočník se skácel k zemi, ale hlavní rozhodčí pokutový kop k nelibosti domácích hráčů i fanoušků nepíská.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Lyon byl od úvodu zápasu aktivnějším týmem. Nancy se zaměřilo jen na rychlé protiútoku po zisku míče, několikrát se domácím podařilo jít na Lopese, ale ani jednou se hostující brankář nemusel zapotit. Naopak na druhé straně se zvyšoval tlak týmu z Ligue 1. Lyon potvrzuje roli favorita, když se prosadil po střele z hranice vápna Nabil Fékir. Sergej Černik mohl střelu Fékira vyrazit, ale míč se nakonec dostal až do sítě.
     
    Druhý poločas začne přibližně ve 22:01.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Hráči Nancy rozehráli druhou polovinu zápasu ze středového kruhu. Laurent Abergel si snažil projít na pravé straně, ale faulem ho zastavil Aouar.
     
    48
    Právě Houssem Aouar se ale rychle dokázal zmocnit balonu. Následně našel Depaye, který však před pokutovým územím zkoušel kličku na pravou stranu, ale Muratori byl připraven.
     
    49
    Další souhra Fékira s Depayem končí střelou druhého jmenovaného. Černik však s pokusem do středu branky neměl příliš problémů.
     
    50
    Parádní zákrok Sergeje Černika. Amine Gouiri měl před sebou po přihrávce Fékira prázdnou branku, ale Černik skvěle skočil po balonu a perfektně jasnou brankovou příležitost zastavil.
    50. Perfektní zákrok Sergeje Černika
     
    52
    Nordin centroval do vápna po faulu na levé straně. Marcelo společně s Morelem nedovolili Dembélému hlavičkovat ve středu vápna.
     
    53
    Ba nyní ve středu pole sestřelil skluzem Tousarta a je za to odměněn žlutou kartou. Hostující záložník se jen těžce zvedá z trávníku.
     
    54
    Lyon se znovu dostává do tlaku. Tete spolupracoval na pravé straně s Cornetem. Právě nizozemský krajní obránce se vydal do vápna, ale tam narazil na zeď jménem Muratori.
     
    55
    Také Depay se připomněl na trávníku. Chtěl najít rozběhnutého Fékira, ale nebyl přesný. Hosté ještě zůstali u balonu, Marcal našel před vápnem Gouiriho, ale Černik znovu skvěle zasáhl.
     
    56
    Memphis Depay byl faulován Badilou u středové lajny. Hosté tak mohou pokračovat v postupném útoku rozehrávkou z klidové pozice.
     
    57
    Trochu se štěstím se dostal ke střele Marcal. Ke krajnímu obránci se odrazil míč přesně do běhu, poté se Marcal napřáhl před vápnem, ale Černika nepřekvapil.
     
    58
    Depay uvolnil na pravé straně Corneta, ten si ale neporadil se zpracováním a Lyon tak musí začít svou kombinaci znovu až od brankáře Lopese.
     
    59
    Tousart dokázal vybojovat míč na útočné polovině. Tete si však nevšiml na levé straně úplně volného Depaye, který se na něj nyní hodně zlobí. Tete šel do několika protihráčů středem trávníku.
     
    61
    I po více než hodině hry vede favorizovaný Lyon jen o jedenu branku. Také ve druhém poločase má tým z Ligue 1 herní převahu, ale Černik zatím drží svůj tým ve hře o postup.
     
    62
    Střídání v týmu AS Nancy-Lorraine: ze hřiště odchází Dembélé, přichází Barka.
     
    63
    Yanis Barka se uvedl na trávníku průnikem na pravé straně. Hostující obrana si poradila i se střídajícím fotbalistou.
     
    64
    Gouiri si zpracoval míč zády k brance, poté našel na levé straně Marcala, který byl faulován Robičem. Lyon tak má k dispozici volný přímý kop v nadějné vzdálenosti.
     
    65
    U míči byli oba hlavní ofenzivní trumfy Lyonu Depay s Fékirem. Nakonec to byl Nabil Fékir, kdo se opřel do balonu, Černik si se střelou na přední tyč s přehledem poradil.
     
    66
    Nancy se nemůže dostat ze své poloviny. Nyní centroval do vápna Marcal, na malém vápně si naskočil na hlavičku Depay, ale z blízkosti nedokázal rozvlnit síť.
     
    67
    Znovu Barka u balonu. Střídající hráč Nancy oživil útočnou fázi svého týmu. Nyní se ale proti velké přesile ve vápně neprosadil, navíc si pomáhá i faulem na Morela.
     
    69
    Po dlouhém nákopu domácího brankáře se v souboji o míč neprosadil střídající Barka. Hosté se tak znovu velmi snadno dostávají k míči a mohou pokračovat v tlaku.
     
    70
    Po dlouhé době se domácí odhodlali k napadání a hned z toho byla málem nadějná šance. Robič vystihl přihrávku Morela, ale míč mu odskočil od kopačky.
     
    71
    Po zblokovaném Depayově centru měli hosté k rohový kop. Následně naskakoval na centr v pokutovém území Gouiri, ale jen těsně nedoskočil.
     
    72
    Pokutový kop pro Nancy!
    72. Penaltový zákrok
     
    72
    Nancy právě vstřelilo branku!
    Neskutečné! Snad první střela na branku a domácí srovnávají dvacet minut před konce s Lyonem krok. Míči si postavil na bod pro pokutový kop ANTHONY ROBIČ a prudkou střelou nedal hostujícímu brankáři žádnou šanci.
    72. ROBIČ - 1:1
     
    73
    Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Gouiri, přichází Maolida.
     
    74
    Muratori byl až příliš agresivní při souboji o balon. Hlavní rozhodčí ho za to trestá žlutou kartou.
     
    75
    Nancy právě vstřelilo branku!
    Nancy bylo celý zápas pod tlakem, ale nyní otáčí skóre na svou stranu! Robič zavezl míč do vápna, centrem po trávníku našel ARNAUDA NORDINA, který první dělovkou napálil jen břevno. Míč se mu ale vrátil přesně do běhu na kopačku a parádní střelou z voleje posílá Nancy do vedení.
    75. NORDIN - 2:1
     
    77
    Lyon chce rychle odpovědět. Po Depayově centru hlavičkoval Marcal těsně vedle pravé tyče Černikovy branky.
     
    78
    Hostující celek se znovu nastěhoval na útočnou polovinu. Tete kombinoval s Marcelem, ale ten už míč Tetemu nevrátil přesně.
     
    79
    Domácí celek chce rozhodnout zápas třetí brankou. Robič si našel balon na pravé straně, poté chtěl znovu centrovat, ale nyní jeho pokus zastavuje Marcal.
     
    80
    Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Aouar, přichází Ndombele.
     
    82
    Posledních zhruba deset minut druhého poločasu především pro Lyon, který byl po celý zápas aktivnější, ale nyní je velmi blízko vyřazení.
     
    83
    Střídání v týmu AS Nancy-Lorraine: ze hřiště odchází Ba, přichází Pedretti.
     
    84
    Lyon se dostává do křeče. Nyní měl před sebou spoustu prostoru Marcal, ale nepřesným zpracováním poslal balon jen za postranní lajnu.
     
    85
    Střídání v týmu AS Nancy-Lorraine: ze hřiště odchází Robič, přichází Khayat.
     
    86
    Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Tete, přichází Rafael.
     
    87
    Střídající Benoit Pedretti musel zastavovat jen za cenou žluté karty nebezpečný náběh Corneta. Lyonu již příliš času na srovnání skóre nezbývá.
     
    88
    Lyon právě vstřelil branku!
    Je srovnáno! Memphis Depay vybojoval rohový kop, ten poté sám i rozehrál. Na zadní tyči ještě vracel míč k bodu pro pokutový kop Cornet. Tam už byl připravený MARCELO, který dělovkou nedal Černikovi žádnou šanci.
    88. MARCELO - 2:2
     
    89
    Domácí měli k dispozici ještě rohový kop. Po něm hlavičkoval ve vápně Barka, ale hostující obrana si s pokusem poradila. Nakonec celou akci zakončil nepřesnou přihrávkou Pedretti.
     
    90
    Memphis Depay pálil zpoza šestnáctky je do středu branky. Sergej Černik s jeho pokusem neměl příliš práce. Následně domácí brankář rozehrál na středu, kde se skácel k zemi Bassi, ale hlavní rozhodčí nechává hru pokračovat.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase čtyři minuty.
     
    90+2
    Nabil Fékir nebyl ve druhém poločase téměř vůbec vidět. Nyní kombinoval s Cornetem, ale Muratori opět předvedl povedený obranný zákrok před vápnem.
     
    90+3
    Lyon se pokouší uklidnit divoký závěr. Hosté kombinují ve středu pole, ale Nordin byl na svém místě na pravé straně a zmocnil se balonu.
     
    90+4
    Lyon právě vstřelil branku!
    Neskutečný závěr! Už ve čtvrté minutě nastavení byl faulován před vápnem Depay. Sergej Černik si nechal postavit hned pětičlennou obrannou zeď. U míči byl Cornet, Fékir i Depay, ale byl to právě MAXWEL CORNET pálil kolem zdi na zadní tyč. Černik se marně natahoval za míčem a ihned poté hlavní rozhodčí ukončuje zápas. Krutý konec pro Nancy.
    90+4. CORNET - 2:3
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Lyon nakonec postupuje do dalšího kola francouzského poháru po výhře 3:2 na trávníku druholigového Nancy!

    Hostující celek byl od úvodu první půle lepším týmem a po zásluze šel také do vedení, když se ještě před odehranou půlhodinou trefil Nabil Fékir. Také ve druhém poločase dlouho Lyon tlačil, ale poté přišla proměněná penalta Robičem a rázem bylo vyrovnáno. Hned o tři minuty později přidal parádní ránu Arnaud Nordin a Nancy bylo blízko postupu. Až tři minuty před koncem musel srovnávat po rohovém kopu dorážkou Marcelo. Když už se zdálo, že zápas bude pokračovat prodloužením tak byl před vápnem faulován Depay. Z volného přímého kopu následně rozhodl střetnutí výstavní střelou Maxwel Cornet!
     
    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 2:8. Střely mimo: 2:7. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 14:14. (22:58:19)

    Vít Schück

    Branky: 72. Robič (pen.), 75. Nordin – 26. Fékir, 88. Marcelo, 90+4. Cornet

    Karty:   27. Abergel (NAN), 53. Ba (NAN), 74. Muratori (NAN), 87. Pedretti (NAN) – 32. Marcal (LYO)


    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 2:8. Střely mimo: 2:7. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 14:14.
    AS Nancy-Lorraine: Černik – Cétout, Badila, Yahia, Muratori – Abergel, Ba (83. Pedretti), Bassi, Nordin – Robič (85. Khayat), Dembélé (62. Barka)
    Náhradníci: Jourdren, Diagne, Barka, Clément, Pedretti, Saint-Ruf, Khayat

    Olympique Lyon: Lopes – Tete (86. Rafael), Marcelo, Morel, Marcal – Tousart, Aouar (80. Ndombele) – Cornet, Fekir, Depay – Gouiri (73. Maolida)
    Náhradníci: Gordelin, Diakhaby, Ferri, Rafael, Ndombele, Mendy, Maolida
    thejrc.org