Boston – Carolina 7:1 (kon.) | Ottawa – Tampa 6:3 (kon.) | Toronto – Vancouver 3:2 (2:1 po s.n.)
Arizona – NY Rangers 1:2 (0:1 po s.n.) | Colorado – Minnesota 7:2 (kon.) | Calgary – Anaheim 3:2 (kon.)
Los Angeles – Nashville 3:4 (kon.) | NY Islanders – New Jersey 5:4 (1:0 po s.n.) | Philadelphia – Buffalo 4:1 (kon.)
Chicago – Edmonton 4:1 (kon.) | Winnipeg – San Jose 4:1 (kon.) | Washington – St. Louis 4:3 (po pr.)
Columbus – Florida 3:2 (3:2 po s.n.)
konec
Ottawa Senators
6:3 (3:0, 0:3, 3:0)
Tampa Bay Lightning
Neděle 07.01.2018, 01:00 • Canadian Tire Centre, Ottawa • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    57:08 Ryan DZINGEL - 6:3
     
    57:08
    Ottawa právě vstřelila branku!
    A Senators zatloukají asi rozhodující hřebíček do rakve Blesků! Při signalizované výhodě pálil od modré opět Erik Karlsson a kotouč se odrazil na hůl RYANA DZINGELA, který ho dorážel do odkryté klece. Asistence: Erik Karlsson a Mark Stone.
    54:57 Jean-Gabriel PAGEAU - 5:3
     
    54:57
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Dnes padají góly jen do jedné branky a to do té, kterou v první a třetí třetině hájí Andrej Vasilevskij! JEAN-GABRIEL PAGEAU vyhrál buly na Erika Karlssona a sám pak tečoval střelu kapitána domácího celku za záda gólmana Tampy – 5:3. Asistence: Erik Karlsson.
    50:44 Mark STONE - 4:3
     
    50:44
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Vedení na svou stranu však strhávají domácí! Ti vybojovali puk na útočné modré a sehráli pěknou kombinaci, kdy Thomas Chabot předkládal kotouč do velké šance Ryanu Dzingelovi. Proti němu se ještě stačil přesunout Vasilevskij, ale vyražený kotouč následně Derick Brassard posunul k MARKOVI STONEOVI a ten už nedal ruskému brankáři Tampy šanci – 4:3. Asistence: Derick Brassard a Thomas Chabot.
    35:57 Yanni GOURDE - 3:3
     
    35:57
    Tampa právě vstřelila branku!
    Hosté během druhé třetiny dokázali stáhnout třígólové manko! Tyler Johnson nahrál na vrchol levého kruhu Michailu Sergačjovovi, jehož střela zapadla až za záda brankáře Andersona. Letící kotouč ještě lehce tečoval YANNI GOURDE a právě on je tak nakonec označen za autora gólu. Asistence: Yanni Gourde a Tyler Johnson.
    21:41 Slater KOEKKOEK - 3:2
     
    21:41
    Tampa právě vstřelila branku!
    A už je to jen o jediný gól! Nikita Kučerov našel přihrávkou z rohu kluziště z druhé vlny najíždějícího obránce SLATERA KOEKKOEKA, který z levého kruhu prostřelil Craiga Andersona a definitivně vrací Tampu do hry – 3:2. Asistence: Nikita Kučerov a Alex Killorn.
    20:26 Victor HEDMAN - 3:1
     
    20:26
    Tampa právě vstřelila branku!
    Hostům se podařilo snížit! Výbornou práci odvedl na hranici brankoviště Tyler Johnson, jenž sice neprotlačil puk přes pravý beton Andersona, ale touš se odrazil k VICTORU HEDMANOVI a ten už to měl snadné. Domácí brankář už totiž jen bezmocně ležel na břiše. Bez asistence.
    17:04 Zack SMITH - 3:0
     
    17:04
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Sens jsou dnes zatím nesmírně produktivní! Johnny Oduya našel na modré svého kolegu z obrany Erika Karlssona, který puk nahodil na branku a ZACK SMITH ho pohotově tečoval za záda Vasilevského – 3:0. Asistence: Erik Karlsson a Johnny Oduya.
    05:51 Matt DUCHENE - 2:0
     
    05:51
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Domácí rychle navyšují svůj náskok! Puk se dostal mezi kruhy k MATTOVI DUCHENOVI, který opět zamířil směrem na lapačku hostujícího gólmana a ten na kotouč nedosáhl. Dlouho spící střelec, který do Ottawy přišel na začátku sezóny z Colorada, se začíná probouzet. Asistence: Bobby Ryan.
    04:48 Ryan DZINGEL - 1:0
     
    04:48
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Domácí se ujímají vedení! Velkou chybu udělal obránce Jake Dotchin, který kotouč doslova namazal Markovi Stoneovi. Ten ho předložil před branku RYANU DZINGELOVI, jenž zamířil do horního růžku nad lapačku Vasilevského. Asistence: Mark Stone.

    Martin Augustin

    Branky a nahrávky: 5. Dzingel (Mark Stone), 6. Duchene (B. Ryan), 18. Z. Smith (E. Karlsson, Oduya), 51. Mark Stone (Brassard, Chabot), 55. Pageau (E. Karlsson), 58. Dzingel (E. Karlsson, Mark Stone) – 21. Hedman, 22. Koekkoek (Kučerov, Killorn), 36. Gourde (Sergačjov, T. Johnson)


    Ottawa Senators: C. Anderson (Condon) – E. Karlsson (C), Chabot, Phaneuf (A), Ceci, Oduya, Harpur – B. Ryan, Duchene, Hoffman – Mark Stone (A), Brassard, Dzingel – Z. Smith, Pageau, Dumont – Burrows, White, Pyatt.
    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (Domingue) – Dotchin, Hedman, Strålman, Sergačjov, Girardi, Koekkoek – Kučerov, Stamkos (C), Naměstnikov – T. Johnson, B. Point, Palát (A) – Conacher, Gourde, Killorn – Callahan (A), Paquette, Kunitz.

    Rozhodčí: Sutherland, McIsaac – Barton, Nansen

    Diváci: 16247
    thejrc.org