Pardubice – Třinec 2:3 (1:2 po s.n.) | Kometa Brno – Olomouc 1:0 (kon.) | Chomutov – Zlín 2:0 (kon.)
Jihlava – Mountfield HK 1:3 (kon.) | Vítkovice – Litvínov 6:3 (kon.) | Mladá Boleslav – Sparta 3:1 (kon.)
Plzeň – Liberec 4:2 (kon.)
konec
Piráti Chomutov
2:0 (0:0, 1:0, 1:0)
Berani Zlín
Neděle 07.01.2018, 15:30 • ZS Chomutov • Tipsport extraliga • 38. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:32
    Adam Dlouhý přebruslil bránícího hráče a připravil kotouč na zlatém podnosu pro Martina Šťovíčka. Ten zakončoval do odkryté branky, Libor Kašík ovšem předvedl ještě jeden famózní zákrok!
    58:21 Roman CHLOUBA - 2:0
     
    58:21
    Piráti právě vstřelili branku!
    Jan Havel se nejdříve do branky netrefil, poté ale předvedl skvělé a nevídané gesto Michal Vondrka. Ten si najel před prázdnou branku, kde si kotouč zasekl a přenechal jej ROMANU CHLOUBOVI, jenž nejspíše rozhodl! Asistence: Michal Vondrka.
     
    57:26
    Libor Kašík pochopitelně zůstává na střídačce a Zlín je v šesti bruslařích v útočném pásmu!
     
    50:37
    Martin Šťovíček dostal přihrávku do Růžičky a unikal sám na Kašíka. Toho se pokoušel překonat parádní kličkou, puk ale skončil jen pod připraveným Kašíkem!
     
    47:08
    Jakub Chrpa, střelec jediné branky utkání si najel do útočné třetiny a zakončoval k pravé tyčce. Kašík ale nastaveným betonem skvěle zakročil!
     
    43:39
    Přesilovka čeká také Berany. Ti si zahrají početní výhodu po zákroku Vojtěcha Tomečka, který bruslí najel do Libora Kašíka a podrazil jej.
     
    41:57
    A hned přišla šance! Petr Koblasa dostal nabito na levý kruh, odkud hned zakončoval. Libor Kašík ale pokračuje ve skvělém výkonu, kotouč vyrazil na tyčku.
     
    41:01
    A následně přišel faul Zlína. Za podražení putuje na trestnou lavici hostující Antonín Honejsek.
     
    36:20
    Šanci na zboření mýtu mají nyní hosté, kteří si zahrají po zákroku Stanislava Dietze přesilovou hru. Chomutovský bek se provinil podražením.
     
    34:05
    Po neodpískaném hostujícím icingu se do dobré šance dostal Ivan Huml, který od levého mantinelu zakončoval tvrdě na vzdálenější tyčku. Libor Kašík ovšem máchl lapačkou a předvedl další fenomenální zákrok!
     
    31:59
    Vojtěch Tomeček dostal přihrávku do pásma a na pravé straně šikovně obešel bránícího hráče. Zakončoval po ledě, ale na Libora Kašíka si nyní nepřišel!
     
    30:23
    Adam Dlouhý se rozjel pomaleji a zakončoval mezi betony Libora Kašíka. Ten si ale celou situaci pohlídal a zakončení zachytil!
     
    30:23
    Adam Dlouhý se následně vydal do protiútoku a při kličce byl faulován. Domácí útočník pojede trestné střílení.
     
    28:41
    Chomutovská aréna nyní nesouhlasí s verdiktem sudích. Ti vyloučili Michala Vondrku za faul loktem, který byl hodně diskutabilní. Nicméně hra bude pokračovat početní výhodou hostů.
     
    28:15
    Sudí rozpažil po minutě prohlížení záznamu, pokračovat se bude vhazováním ve středu ledové plochy.
     
    28:15
    Rozhodčí vjeli na trestnou lavici k boxu časoměřičů, kde budou celou předchozí situaci prohlížet. Moc netuším, proč tak sudí utkání činí.
     
    28:10
    Nahození od modré čáry vletělo opět do brankoviště Lukeše, kde přišlo několik dorážek. Ani jedna ale za zády fenomenálního chomutovského brankáře neskončila, Stanislav Dietz následně vyhodil.
     
    27:02
    Velké zákroky Štěpána Lukeše! Nejdříve do branky nepustil skákavý kotouč v jeho brankovišti, následně betonem nadvakrát pokryl zakončení Pavla Kubiše do odkryté branky.
     
    25:47
    Nenápadná akce, Jan Havel si mimo hru počínal nedovoleně – zahrál vysokou hokejkou a putuje na lavici hanby.
    22:57 Jakub CHRPA - 1:0
     
    22:57
    Piráti právě vstřelili branku!
    Následně se Piráti přece jen dostávají do jednobrankového vedení! Nahození od modré čáry před brankou tečoval JAKUB CHRPA, jenž se prosazuje poprvé v letošním ročníku.Asistence: Stanislav Dietz a Roman Chlouba.
     
    21:32
    Do první šance třetiny se následně dostal Roberts Bukarts, jenž v závaru zakončoval u levé tyčky. Štěpán Lukeš jej ale parádním zákrokem lapačkou vychytal!
     
    17:01
    Tomáš Žižka se dostal do zakončení před brankou, lehčím zakončením trefil tyčku, od kterého se puk odrazil zpátky do hřiště. To byla velká šance Ševců!
     
    15:41
    Další aktivita domácích byla zakončena střelou Stanislava Dietze, jenž mířil jen těsně vedle branky, následně fauloval Adam Dlouhý a hosté budou hrát přesilovku.
     
    14:48
    Hra pokračovala dalším útokem domácích, který zakončoval Jiří Smejkal, jenž měl nalevo i najíždějícího Poletína. Domácí útočník zakončoval sám, ale napálil jen betony Kašíka!
     
    11:54
    Velká šance domácích. Na jejím konci byl Jiří Smejkal, jenž byl sám před Kašíka a zblízka zakončoval. Hostující fantom ovšem zůstává i nadále nepřekonán!
     
    09:36
    Hrálo se jen deset sekund. Petr Koblasa za brankou nepustil do útoku jednoho z hostů a dostává dvě minuty za podražení. Bude se tak hrát ve čtyřech na obou stranách.
     
    09:26
    Pirátská přesilovka bude pokračovat. Lavička Ševců je potrestána dvouminutovým trestem za špatné střídaní, hostů bylo na ledě šest. Trest bude odpykávat Antonín Honejsek.
     
    08:23
    Petr Koblasa dostal parádní přihrávku od Michala Vondrky a hned zakončoval do protipohybu Kašíka. Ten ovšem předvedl první neskutečný zákrok utkání!
     
    07:06
    Na lavici hanby míří také hosté. Ivan Huml byl za brankou hákován Davidem Šťastným, jenž bez protestů odjíždí na lavici hanby.
     
    02:25
    Následně prošli právě Ševci do útoku, který přerušoval hákováním slovenský obránce Mário Grman. Zlínské tak čeká první přesilová hra utkání.
     
    01:20
    Nejdříve zakončoval od pravého mantinelu Vojtěch Tomeček, ale jeho rána byla zablokována. Následně střílel před brankou Michal Poletín, jemuž se ve velké šanci nepovedlo prostřelit Libora Kašíka!
    Marken.cz

    David Panuška

    Branky a nahrávky: 23. Chrpa (Dietz, Chlouba), 59. Chlouba (Vondrka)


    Piráti Chomutov: Š. Lukeš (Pavlát) – Grman, Valach, Dietz, Flemming, Knot, Slovák, L. Chalupa – Koblasa, Huml, Vondrka – A. Dlouhý, V. Růžička, Šťovíček – Poletín, Smejkal, V. Tomeček – Chrpa, Chlouba, J. Havel.
    Berani Zlín: Kašík (Štůrala) – Freibergs, Nosek, Žižka, Matějíček, Valenta, Řezníček, Ferenc – O. Veselý, Šťastný, Kubiš – Roberts Bukarts, Honejsek, Okál – Klhůfek, Fořt, J. Ondráček – Popelka, P. Sedláček, Fryšara.

    Rozhodčí: Hodek, Pavlovič – Frodl, Komárek.
    thejrc.org