Rusko – USA 3:5 (kon.) | Česko – Německo 1:2 (po pr.) | Kanada – Švédsko 4:0 (kon.)
Švýcarsko – Finsko 2:3 (kon.)
konec
Švýcarsko
2:3 (1:1, 1:0, 0:2)
Finsko
Neděle 07.01.2018, 17:30 • Dmitrov • Mistrovství světa žen do 18 let • Skupina B
Partner:
     
    Já vám děkuji za pozornost a přeji vám nejlepší možný vstup do nového týdne! (19:42:11)
     
    Toto napínavé utkání je u konce! V poslední dvacetiminutovce Finky značně přidaly, což jim nakonec vyneslo všechny tři body! Nejprve srovnala skóre Liikalaová, poté vítěznou trefu zařídila Vainikkaová.

    Střely na branku: Švýcarsko – 25:32 – Finsko

    Nejlepší hráčky utkání:

    Švýcarsko – Sinja Leemanová
    Finsko – Sanni Aholaová
     
    Konec zápasu.
     
    59:17
    Leemanová zastavila protihráčku jen nedovoleným zásahem tělem, což je faul, který se píská jen v ženském hokeji. Tím možná definitivně pohřbila šance Švýcarek na bodový zisk.
     
    58:11
    Seikkulaová to udělal dobře. Nejprve sice ztratila puk, poté ho ale dokázala zpět vybojovat a odevzdává ho svým spoluhráčkám, které už spíše šetří čas.
     
    57:18
    Dlouhou dobu se drží finské hokejistky v útočném pásmu. Švýcarky zatím jen marně forčekují a snaží se získat puk na svou stranu.
     
    56:35
    Elisa Holopainenová nejprve vypíchla soupeřce kotouč, aby následně mohla vjet do pásma a vystřelit. Velmi šikovně schovala střelu za jednu z bránících hráček, i přesto ale Maurerová kotouč schovává v náruči.
     
    55:56
    Ani jeden z týmů se teď nemohl usadit v útočném pásmu. Teď se hraje převážně ve středním pásmu a o kotouč se bojuje u hrazení.
     
    54:21
    Iina Tohilaová si najela tak, aby mohla dostat přihrávku a také ji dostala. Nebála se clonící hráčky a z nápřahu vypálila. Naštěstí pro Švýcarky jen mimo tři tyče.
     
    53:36
    Mikaela Saukkonenová sice nabrala obdivuhodnou rychlost, na dojetí puku to ale nestačilo. Rozhodčí tak píská zakázané uvolnění, které vrátí hru před Aholaovou.
     
    52:27
    Švýcarky se pochopitelně snaží hnát do útoku a taktéž budou chtít co nejrychleji srovnat stav. Na střely je to 24:28 z pohledu švýcarských hráček. To také potvrzuje fakt, že Finky ve třetí periodě výrazně přidaly na svém výkonu.
     
    52:00
    Jessica Schlegelová nyní nebyla vůbec daleko od toho, aby se dnes podruhé podívala na trestnou lavici. V pádu podrazila svoji soupeřku, u hlavních rozhodčích jí to ale prošlo.
    50:22 VAINIKKAOVÁ - 2:3
     
    50:22
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Zimmeramannová se už vracela zpět na kluziště, jenže do obranného pásma to ještě nestihla. Laitinenová našla velmi dobrou přihrávkou osamocenou VIIVI VAINIKKAOVOU na pravém křídle. Z pravého kruhu poté trefuje Vainikkaová přesně horní růžek švýcarské svatyně a posílá svůj tým opět do jednobrankového vedení! Asistence: Nelli Laitinenová, Elisa Holopainenová.
     
    49:20
    Zatím to není z pohledu Finek vůbec dobrá přesilová hra. Švýcarky je téměř do útočné třetiny ještě nepustily. A nyní se opět osvobozují.
     
    48:42
    Lisa Ruediová se stihla vrátit a nepustila finskou protihráčku do dobré střelecké pozice. Ta nakonec vypálila, ale jen z velkého úhlu, což branku Maurerové mohlo jen těžko ohrozit.
     
    48:18
    Vyloučení v týmu Švýcarsko (Zimmermann – 2 min., hákování).
     
    47:52
    Tady to zavánělo průšvihem na finské straně! Brankářka Aholaová si povyjela, aby odklidila puk do bezpečí, jenže ji rozhodila dojíždějící hráčka a Aholaová upadla. Naštěstí pro Suomi ale stihla puk odrazit včas.

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 18. Ruediová (Ryhnerová, Wetliová), 38. Leemannová (Ryhnerová) – 2. Holopainenová (Vainikkaová), 42. Liikalaová (Holopainenová, Laitinenová), 51. Vainikkaová (Laitinenová, Holopainenová)


    Švýcarsko: Maurerová (Spiesová) – Wetliová (C), Christenová, Si. Bachmannová (A), Vallario (A), Hauserová, Lutzová, Gianolaová, Ingoldová – Ruediová, Enzlerová, Leemannová – Zimmermannová, Ryhnerová, Schlegelová – Bertaová, Pagnamentaová, Emmeneggerová – Staubová, Sa. Bachmannová, Brandová.
    Finsko: Aholaová (Kivmäkiová) – Allinenová, Tohilová (A), Laitinenová, Rantalová, Timonenová, Parkkonenová, Lamminahová, Makelaová – Melotindosová, Vesová (A), Nousiainenová (C) – Holopainenová, Seikkulaová, Liikalaová – Kuoppalová, Saukkonenová, Vainikková – Kailová, Kastikainenová, Rasanenová.

    Rozhodčí: Cugliettaová, Senuková – Hammarová, Strohmengerová.
    thejrc.org