Čerepovec – Kazaň 5:2 (kon.) | N.Novgorod – Ufa 3:4 (1:2 po s.n.) | Spartak Moskva – Nižněkamsk 3:2 (kon.)
Riga – Soči 3:4 (0:3 po s.n.)
konec
Severstal Čerepovec
5:2 (2:2, 1:0, 2:0)
Ak Bars Kazaň
Pondělí 08.01.2018, 15:00 • Ice Palace • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:22
    Dmitrij Kagarlickij (CER) je ještě vyloučen za vysokou hůl.
    58:58 Ruslan KARLIN - 5:2
     
    58:58
    Čerepovec právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto! Domácí se znovu vymanili z obranného pásma a v neutrální zóně se kotouče ujal RUSLAN KARLIN. Domácí forvard si obhodil protihráče a od útočné modré čáry pak dovezl touš až do prázdné brány. Asistence: Daniil Vovčenko.
     
    57:18
    Skvěle hosté dostali kotouč na Landera, který okamžitě zakončoval z mezikruží, avšak stopku jeho střele vystavil Hudáček!
     
    56:09
    Okamžitě po vyhraném buly Kazaň odvolává brankáře. Hraje se 6 na 4!
     
    56:04
    Stížnosti Kazaně teď přinesly ovoce. Jurij Trubačjov (CER) je po diskuzi rozhodčích vyloučen za vyhození kotouče mimo hrací plochu.
     
    55:07
    Po dobrém tlaku do brankoviště se ke kotouči dostal Anton Lander a jeho zakončení po objetí brány Hudáček vykopl kousek před brankovou čárou.
     
    50:46
    Rychlá střela z levého kruhu teď vypadla Hudáčkovi a kotouč se zjevil před odkrytou bránou. Jazkov se natahoval po dorážce, ale místo toho skončil u mantinelu na ledě.
    49:05 Jurij TRUBAČJOV - 4:2
     
    49:05
    Čerepovec právě vstřelil branku!
    Domácí se výrazně přibližují vítězství! Geraskin využil špatného střídání Kazaně a vlétl do rozhozené obrany. Zprava posléze dokázal oslovit JURIJE TRUBAČJOVA, který forhendem zblízka překonal zkoprnělého Šaryčenkova. Asistence: Igor Geraskin.
     
    46:17
    Na druhé straně už měl práci i Hudáček. Rychlou Galijevovu střelu z mezikruží však dokázal pokrýt!
     
    45:28
    Naopak zahrozili domácí. Ščerbina postupoval zleva téměř sám na Šaryčenkova, avšak zakončení zápěstím poslal kousek vedle vzdálenější tyče.
     
    40:49
    Je tady přesilová hra pro Čerepovec. Trochu sporné rozhodnutí, ale hostující hráčská lavice je potrestána za příliš mnoho hráčů na ledě. Trest odpyká Justin Azevedo.
     
    33:57
    Velká příležitost hostujícího celku. Zaripov vymyslel přesnou přihrávku na volného Galijeva, ale ten z mezikruží zakončoval pouze do Hudáčka.
     
    32:42
    Azevedo dostal okamžitě po buly v útočném pásmu dobrou přihrávku do volného prostoru. Razantním pokusem z prvního doteku trefil přesunujícího se Hudáčka.
     
    32:40
    Potapov u mantinelu inkasoval úder vysokou holí a Oleg Jašin (CER) si jde odpočinout na lavici hanby. Dvouminutový trest.
     
    30:33
    Obrovská šance na vyrovnání! Ohtamaa se dostal ke střele z bezprostřední blízkosti, avšak zakončení mezi Hudáčkovy betony nepřineslo úspěch. Pak byla odpískána přihrávka rukou hostů.
    27:48 Ruslan KARLIN - 3:2
     
    27:48
    Čerepovec právě vstřelil branku!
    Domácí hokejisté jdou podruhé v utkání do vedení. Po souhře mezi Ugarovem a Rybinem se ke střele od modré čáry dostal dobře Kalašnikov. Jeho rána sice neměla gólové parametry, avšak skvěle postavený RUSLAN KARLIN kotouč dokázal tečovat do spodní části brány. Asistence: Stanislav Kalašnikov, Maxim Rybin.
     
    25:57
    Zničehonic přišla velká šance Kazaně. Galijev si najel k Hudáčkovi, obdržel prudkou křížnou přihrávku a div, že kotouč nedokázal usměrnit do prostoru brány.
     
    23:12
    Fantasticky si volný prostor napravo od brány našel Jevsejenkov. Nakonec domácí obránce dostal přihrávku, ale tu poslal jen k zadnímu mantinelu!
    13:44 Adam MASUHR - 2:2
     
    13:44
    Čerepovec právě vstřelil branku!
    Šaryčenkov byl jedním ze svých obránců zatlačen do brány a to ho rozhodilo. Následně se kotouč od brankoviště dostal k ADAMU MASUHROVI, který na nic nečekal a tvrdou ranou skóroval do horní části brány. Hostující gólman byl bez šance. Bez asistence.
     
    12:25
    Celkem čtyři trestné minuty za hrubost si připisuje Michail Gluchov (KZN) i Matěj Stránský (CER).
     
    10:17
    První přesilová hra zápasu. Višněvským bráněn Vladimír Tkačov (KZN) se dostal do kontaktu s Hudáčkem a dostává dvouminutový trest za nedovolené bránění.
    07:53 Justin AZEVEDO - 1:2
     
    07:53
    Kazaň vstřelila branku!
    Tak to je gólová smršť. Jiří Sekáč šikovně podržel kotouč v útočném pásmu, načež zadovkou oslovil nedostatečně bráněného JUSTINA AZEVEDA. Hostující kanonýr volil rychlou střelu švihem a Hudáček nestihl reagovat. Skvělá odpověď Kazaně na úvodní branku domácích. Asistence: Jiří Sekáč.
    07:33 Stanislav GALIJEV - 1:1
     
    07:33
    Kazaň vstřelila branku!
    Okamžitě je vyrovnáno! Hudáček pouze vyrazil střelu zprava a následně se marně pokoušel posunout kotouč do bezpečí nebo ho přikrýt lapačkou. Místo toho si puk v nepřehledné situaci našel STANISLAV GALIJEV a z otočky ho zametl do prázdné brány. Domácí ještě reklamovali ofsajd, ale branka je uznána! Bez asistence.
    07:07 Vadim KUDAKO - 1:0
     
    07:07
    Čerepovec právě vstřelil branku!
    Je tady úvodní branka zápasu. U zadního mantinelu skvěle zapracoval Stránský, který okamžitě hledal Kazakovceva. Přihrávka na něj sice byla zpomalena, ale dojíždějící VADIM KUDAKO pak vypálil do horního rohu brány. Asistence: Nikolaj Kazakovcev, Matěj Stránský.

    Lukáš Podleśny

    Branky a nahrávky: 8. Kudako (Kazakovcev, Stránský), 14. Masuhr, 28. Karlin (Kalašnikov, Rybin), 50. Trubačjov (Geraskin), 59. Karlin (Vovčenko) – 8. Galijev, 8. Azevedo (Sekáč)


    Severstal Čerepovec: J. Hudáček (Magarilov) – V. Vasiljev, Jevsejenkov, Stasenko, Kornějev, Kalašnikov, Višněvskij, Kudako, Masuhr – Kagarlickij, Jašin, Bumagin – Trubačjov, Vovčenko, Geraskin – Ugarov, Karlin, Rybin – Kazakovcev, Stránský, Ščerbina.
    Ak Bars Kazaň: Šaryčenkov (Garipov) – Ohtamaa, Ljamkin, Jarullin, Markov, Tokranov, Batyršin, Fatkullin – Lukojanov, Jazkov, A. Potapov – Zaripov, Galijev, Lander – Tkačov, Azevedo, Sekáč – M. Gluchov, Glinkin, Burmistrov.

    Rozhodčí: Bondar, Fatejev – Kučava, Novikov

    Diváci: 5 017
    ocianews.com