Columbus – Florida 3:2 (3:2 po s.n.) | Detroit – Tampa 2:5 (kon.) | Montreal – Vancouver 5:2 (kon.)
Pittsburgh – Boston 6:5 (po pr.) | Vegas – NY Rangers 2:1 (kon.)
konec
Vegas Golden Knights
2:1 (1:1, 0:0, 1:0)
New York Rangers
Pondělí 08.01.2018, 03:30 • T-Mobile Arena, Las Vegas • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tři hvězdy utkání

    William Karlsson (VGK) (1 + 0)
    Marc-André Fleury (VGK) (28 zásahů)
    James Neal (VGK) (1 + 0) (06:11:59)
     
    Československá stopa v utkání

    Tomáš Nosek (VGK) (0 + 0, 2 střely na branku, čas na ledě 13:31)
    Ondřej Pavelec (NYR) (32 zásahů)
     
    Střely na branku v zápase

    Vegas Golden Knights: 34

    New York Rangers: 29
     
    Je hotovo. Máme za sebou na góly docela chudé, ale i tak velmi zajímavé utkání. New York Rangers šli jako první na začátku zápasu do vedení, když se prosadil Mika Zibanejad a zdálo se, že hosté budou mít navrch. Jenže opak byl pravdou. Ještě před první sirénou vyrovnal James Neal a od prostřední části jsme sledovali vyrovnaný hokej. Když vše nasvědčovalo, že bychom dnes mohli vidět také prodloužení, v polovině třetí dvacetiminutovky udeřil William Karlsson a poslal Las Vegas do trháku. Na jeho branku už nikdo odpovědět nedokázal, takže domácí vítězí 2:1 v základní hrací době. Je to přitom jejich desátá výhra z jedenácti zápasů, nikdo jiný v NHL teď nemá lepší formu. Velmi dobré výkony v brance Rangers dnes ale předvedl Ondřej Pavelec. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký začátek týdne.
     
    Konec zápasu.
     
    59:44
    J. T. Miller tečoval pokus Zuccarella, ale první jmenovaný neposlal puk do sítě. Pak ještě domácí vyhazují na jedno zakázané uvolnění, jenže do konce třetí třetiny chybí pár vteřin.
     
    59:12
    Domácí brankář má puk v lapačce poté, co k němu doskákal na brankovišti. Je jasné, že teď nebude chtít nic riskovat a raději přeruší hru, než aby rozehrával dopředu.
     
    59:02
    Hlasatel ohlásil poslední minuta základní hrací doby, ještě je tu ale další vhazování v útočném pásmu New York Rangers. Fleury bude muset dávat pozor.
     
    58:55
    Vegas Golden Knights vyhazují přes všechny čáry, takže je z toho zakázané uvolnění.
     
    58:36
    McDonagha stihl jako první puk v obranném pásmu, čímž zabránil inkasování do prázdné branky. Rangers už hned vyrážejí zkusit štěstí dopředu.
     
    58:20
    Hostující tým zavezl puk do útočného pásma, ale brzy kotouč skončil za mantinelem, takže z toho bude jen další vhazování na stejném místě.
     
    58:01
    Ondřej Pavelec zároveň zůstane na střídačce a hosté to tedy zkoušejí se šesti muži v poli.
     
    58:01
    New York Rangers si vybírají oddechový čas.
     
    58:01
    Začaly poslední dvě minuty základní hrací doby a Marc-André Fleury má puk v náruči. Za chvíli se bude vhazovat po jeho pravé ruce.
     
    57:19
    Jonathan Marchessault nebezpečně dorážel na brankovišti puk a klidně už mohl rozhodnout. Ale Pavelec hosty znovu udržel ve hře, když zabránil pohromě betonem.
     
    57:15
    Možná už to nebude dlouho trvat a dočkáme se odvolání Ondřeje Pavelce. Teď si ale hosté musí dávat pozor, protože po tlaku v útočném pásmu ztratili puk.
     
    56:59
    Holden přizvedl ránu soupeře do ochranné sítě a rozhodčí přerušují hru. Je tu ještě jedna komerční přestávka, pak budeme pokračovat v závěru základní hrací doby.
     
    56:31
    Na druhé straně unikal po pravé straně Alex Tuch, zavčas ho ale zastavil připravený obránce Kevin Shattenkirk.
     
    55:59
    Hala je po zákroku Fleuryho na nohou a žene domácí za výhrou. Je ale jasné, že se ještě Rangers budou snažit o závěrečný tlak. Teď jsou znovu v útočném pásmu.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 18. Neal (Perron), 49. W. Karlsson (R. Smith, Marchessault) – 14. Zibanejad (Grabner, Lettieri)


    Vegas Golden Knights: M.-A. Fleury (M. Subban) – McNabb, Schmidt, Theodore, Engelland, C. Miller, Hunt – Marchessault, W. Karlsson, R. Smith – Perron, Haula, Neal – Leipsic, Eakin, Tuch – Nosek, Bellemare, Carrier.
    New York Rangers: Pavelec (H. Lundqvist) – McDonagh (C), Holden, Skjei, Shattenkirk, M. Staal, Kampfer – J. T. Miller, Zibanejad, Zuccarello – Grabner, K. Hayes, Fast – Vesey, Desharnais, Rick Nash – Carey, Nieves, Lettieri.

    Rozhodčí: Walsh, Pollock – Sericolo, Mach

    Diváci: 18 234
    thejrc.org