Columbus – Florida 3:2 (3:2 po s.n.) | Detroit – Tampa 2:5 (kon.) | Montreal – Vancouver 5:2 (kon.)
Pittsburgh – Boston 6:5 (po pr.) | Vegas – NY Rangers 2:1 (kon.)
konec
Vegas Golden Knights
2:1 (1:1, 0:0, 1:0)
New York Rangers
Pondělí 08.01.2018, 03:30 • T-Mobile Arena, Las Vegas • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    48:58 William KARLSSON - 2:1
     
    48:58
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Ondřej Pavelec je dnes v neskutečné formě a pochytal už spoustu možností Vegas Golden Knights. Dokonce tutových. Jenže zhruba v polovině třetí třetiny přeci jen inkasuje, tady už ani náhodou neměl šanci. Rangers nechali na pravé straně před svou klecí úplně nepokrytého WILLIAMA KARLSSONA, toho pak mohli litovat. Karlsson dostal od levého mantinelu luxusní pas do jízdy od Smithe, načež trefil kotouč do poloviny odkrytého zařízení. Moc pohledná trefa a Zlatí rytíři jdou dnes poprvé do trháku. Asisence: Reilly Smith, Jonathan Marchessault.
    17:23 James NEAL - 1:1
     
    17:23
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Sledujeme podobné překvapení jako při brance hostujícího týmu. Ani v tomto případě to nevypadalo, že by obrana Rangers měla mít s kombinací domácích větší starosti. Jenže opak se stal pravdou a máme vyrovnáno. Na levé straně útočného pásma si udělal místo útočník Las Vegas JAMES NEAL. Ten na nic nečekal, nabral puk forhendem na hokejku a střelou zápěstím trefil pravý horní růžek klece Ondřeje Pavelce. Hodně podobný zásah jako u Newyorčanů a dnes to tedy vypadá na pořádně vyrovnanou bitvu. Asistence: David Perron.
    13:05 Mika ZIBANEJAD - 0:1
     
    13:05
    Rangers právě vstřelili branku!
    No tak se na to podívejme! New York Rangers zatím neměli ani jednu lepší šanci, až na občasná nahození neposlali žádnou pořádnou střelu na branku gólmana Fleuryho. Jenže i navzdory tomu se prosazují a Las Vegas není dosavadní aktivita nic platná. Mezi kruhy se totiž ukázkově uvolnil útočník MIKA ZIBANEJAD, který po přihrávce od Grabnera vymetl pravý horní růžek zařízení Golden Knights. Hosté tak jdou do vedení a celek z Pacifické divize musí ještě v úvodním dějství dohánět. Asistence: Michael Grabner, Vinni Lettieri.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 18. Neal (Perron), 49. W. Karlsson (R. Smith, Marchessault) – 14. Zibanejad (Grabner, Lettieri)


    Vegas Golden Knights: M.-A. Fleury (M. Subban) – McNabb, Schmidt, Theodore, Engelland, C. Miller, Hunt – Marchessault, W. Karlsson, R. Smith – Perron, Haula, Neal – Leipsic, Eakin, Tuch – Nosek, Bellemare, Carrier.
    New York Rangers: Pavelec (H. Lundqvist) – McDonagh (C), Holden, Skjei, Shattenkirk, M. Staal, Kampfer – J. T. Miller, Zibanejad, Zuccarello – Grabner, K. Hayes, Fast – Vesey, Desharnais, Rick Nash – Carey, Nieves, Lettieri.

    Rozhodčí: Walsh, Pollock – Sericolo, Mach

    Diváci: 18 234
    thejrc.org