Toronto – Columbus 2:3 (po pr.)
po prodl.
Toronto Maple Leafs
2:3 (0:0, 2:0, 0:2 - 0:1)
Columbus Blue Jackets
Úterý 09.01.2018, 01:00 • Air Canada Centre, Toronto • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    Všem hokejovým fanouškům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu ze zápasu kanadsko-americké NHL. Na jejím dnešním programu je jediné utkání, ve kterém se můžeme těšit na Toronto Maple Leafs a Columbus Blue Jackets!
     
    Toronto Maple Leafs

    Tradiční kanadský klub zažil zcela poklidnou první polovinu základní části. S bilancí pětadvaceti výher a osmnácti porážek se Javorové listy nachází ve Východní konferenci na pátém místě, ze kterého ztrácí na Druhý Washington tři body. Z opačné stránky věci má Toronto šestibodový náskok na první nepostupovou příčku do play-off, která aktuálně patří Carolině. Svěřenci hlavního kouče Mikea Babcocka na přelomu roku prohráli tři zápasy v řadě, ve dvou posledních duelech nad San Jose a Vancouver už ale zabrali a vybojovali dvě vítězství v poměru 3:2 po samostatných nájezdech.

    Nejproduktivnější hráči:
    1. A. Matthews – 33 bodů (19+14)
    2. W. Nylander – 30 bodů (8+22)
    3. M. Marner – 30 bodů (5+25).
     
    Columbus Blue Jackets

    Modrokabátníci jsou na tom takřka totožně, jako jejich dnešní soupeř. Ve svých třiačtyřiceti odehraných zápasech získali jen o jednu výhru méně a ve Východní konferenci jim, s jednobodovým odstupem na Toronto, patří šestá příčka. V případě výhry nad Javorovými listy se navíc Columbus může značně posunout, neboť na třetí Boston ztrácí snadno dostižitelné dva body. Ani americkému týmu se přelom roku moc nepovedl, když prohrál čtyři z pěti zápasů. Před dvěma dny však Jackets v nájezdové loterii porazili na domácím ledě Floridu 3:2.

    Nejproduktivnější hráči:
    1. A. Panarin – 35 bodů (10+25)
    2. O. Bjorkstrand – 26 bodů (8+18)
    3. S. Jones – 26 bodů (7+19).
     
    Vzájemné zápasy

    21.12.2017 Columbus – Toronto 4:2
    10.04.2017 Toronto – Columbus 2:3
    23.03.2017 Columbus – Toronto 2:5
    16.02.2017 Columbus – Toronto 5:2
    07.04.2016 Toronto – Columbus 1:5.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Toronto Maple Leafs: Andersen (McElhinney) – Hainsey, Rielly (A), Dermott, Gardiner, R. Polák, Borgman – W. Nylander, Matthews, Hyman – Komarov (A), Kadri, Marleau – Marner, Bozak (A), J. van Riemsdyk – Co. Brown, F. Gauthier, M. Martin.

    Columbus Blue Jackets: Bobrovskij (Korpisalo) – S. Jones, Werenski, D. Savard, Nutivaara, J. Johnson (A), Harrington – J. Anderson, Dubois, Panarin – N. Foligno (C), Sedlák, Milano – Bjorkstrand, Jenner (A), Calvert – Hännikäinen, Schroeder, Motte.

    Rozhodčí: Kozari, O´Halloran – Amell, Rody.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:32
    Hostům se první útočné akce rozpadla. Rielly pak chtěl z rohu vlastního pásma rozjet snažení Toronta, ale vyhodil přitom puk na icing.
     
    00:38
    Matt Calvert chvíli po buly zprava nahodil puk do Andersene, před kterým vznikla menší trma vrma, ale domácí ji přečkali bez úhony.
     
    01:09
    První kontakt s kotoučem už má za sebou také Sergej Bobrovskij, který si jednoduše poradil s Gardinerovou střelou z delší vzdálenosti.
     
    01:15
    Marner vyhrál buly nad Sedlákem za sebe. Gardiner znovu ihned střílel a kotouč ještě tečoval Marner, takže Bobrovskij musel rychle reagovat a znovu přerušit hru.
     
    02:01
    Leafs zničehonic vyjeli ze středního pásma v přečíslení tři na dva. Zakončoval ho van Riemsdyk, ovšem dobrý blok si před Bobrovským připsal Jack Johnson.
     
    02:13
    Hainseho pomalé nahození od modré čáry prošlo až k betonu překvapeného Bobrovského. Puk chvíli ležel nekontrolován před brankovištěm, ale domácí se k dorážce nedostali
     
    02:49
    Zach Hyman si to až moc dlouho šteloval na střelu zápěstím z mezikruží a mezitím mu do cesty vjel blokující Harrington.
     
    03:18
    Anderson získal puk v hostujícím útočném pásmu a ihned ho předal Panarinovi, jehož střelu golfákem Hainsey srazil do ochranné sítě.
     
    03:50
    Bobrovskij trochu riskantně jel za svou branku rozehrát, přičemž trefil jen hráče v modrém. O ty se obrana Jackets postarala a ruský brankář se mezitím stihl vrátit do své klece.
     
    04:32
    Matt Calvert z pravého kříldla centroval před Andersena, kde našel jen van Riemsdyka, jenž dostal puk do bezpečí.
     
    04:59
    Calvertovu přihrávku minuli všichni tři jeho spoluhráči, kteří jeli v jedné vlně. Následoval brejk i na druhé straně, ale Bobrovskij zasahovat nemusel.
     
    05:28
    Jonesův pokus od modré čáry neprošel, ale Anderson už zase vrací puk do útočné třetiny Columbusu.
     
    06:16
    Anderson po přihrávce z pravé strany vypálil z bezprostřední blízkosti do domácího gólmana, který posléze s větším přehledem vychytal Harringtona a uklidnil situaci přerušením hry.
     
    06:27
    Po reklamní pauze se hrálo jen pár sekund, Toronto špatně rozehrálo a poslalo puk na zakázané uvolnění.
     
    06:29
    Dubois čistě vyhrál buly směrem do středu, odkud z místa střílel Seth Jones. Ten sice propálil blok v podobě dvou protihráčů, ale puk skončil na hrudníku Andersena.
     
    06:56
    Jones se v obranném pásmu položil před Marleaua a jeho finální přihrávku do nebezpečného prostoru nepustil.
     
    07:23
    Brown předal Martinovi a ten jen lehce nahodil na branku, kde kotouč u pravé tyče narazil na postavený beton Bobrovského.
     
    07:48
    Ve druhém útoku hrající sedlák připravil možnost pro Foligna, jehož bekhendový pokus jen těsně minul hostující branku!
     
    07:55
    Roman Polák se vůbec nemazal se Sedlákem a zezadu ho dosti nebezpečně narazil na mantinel. Je z toho první přesilovka pro Blue Jackets.
     
    08:28
    Panarin po vyhození rychle vjel nazpátek do útočného pásma. Tam se ale nespojil s Folignem a domácí se opět vysvobodili.
     
    08:57
    Přes dvacet sekund se hrálo v blízkosti Bobrovského a to se domácím divákům pochopitelně líbí. Přesilovka Columbusu je zatím hodně špatná.
     
    09:21
    Opět Javorové listy vyhodily přes celé hřiště a kotouč se nachází až za pracovištěm Sergeje Bobrovského.
     
    09:46
    Až nyní vznikly menší zmatky také před Andersenem. Z nich vyletěl puk na volnějšího Bjorkstranda a ten trefil levý beton dánského brankáře Leafs.
     
    09:55
    Domácí v plném počtu.
     
    10:18
    Český obránce Roman Polák vyjel z trestné lavice a zapojil se do útoku. Hráči v bílém se ale rychle vrátili a nenechali Bobrovského ve štychu.
     
    10:25
    Travis Dermott vyslal od modré jenom propagační pokus, kterým nemohl pomýšlet na otevření skóre. Alespoň tím získal buly v útočném pásmu Toronta.
     
    10:48
    Puk vyskočil na jednu ze střídaček a hra je přerušena. Následuje další vhazování po Bobrovského levici.
     
    11:15
    Marnerovi nejprve nadělala při rozehrávce problémy ležící hokejka a poté také napadající Calvert, který se ke kotouči ale neprodral.
     
    11:51
    Stejný obrázek také v útočném pásmu Maple Leafs, kde napadal Kadri, ale také Panarin nelehkou situaci zvládl s přehledem.
     
    12:25
    Hosté se zbavili kotouče prostým nahozením z poloviny hřiště, na útočné půlce Jackets si ho sebrala kompletní pětka Toronta.
     
    12:44
    Hyman to zkoušel z ostrého úhlu, Bobrovskému u levé tyče puk vypadl, ale Matthews se k nějaké dorážce neprokousal.
     
    13:35
    Marner u levého mantinelu neposlal puk přes Johnsona, domácí tým se v útočném pásmu proto moc neohřál.
     
    13:57
    Marner si v situaci tři na dva krátkými přihrávkami vyměnil puk s Matthewsem, jenže zakončené zprava mu Bobrovskij vykopl.
     
    14:08
    Polákův projektil z první nebyl nikým tečovaný a zastavil se až o výstroj Bobrovského, jenž si raději počkal na hvizd hlavního rozhodčího.
     
    14:18
    Oliver Bjorkstrand si to nebojácně namířil po ose hřiště do palebné pozice, nicméně střelu mu zkazila Gardinerova hokejka.
     
    14:56
    Matt Calvert si v rychlosti narazil s Jonesem a z levého křídla prudce vypálil zápěstím. Andersen byl pozorný a vytěsnil puk mimo tři tyče. Chvíli předtím se z metrové vzdálenosti neprosadil Jenner, který promáchl.
     
    15:13
    Vyloučení v týmu Toronto Maple Leafs (Nazem Kadri – 2 min., sekání).
     
    15:45
    Jones pracně udržel puk v rohu útočného pásma. Následovala Panarinova přihrávka ze zadního mantinelu na nepokrytého Foligna, jenže nepřítomnost obránců vynahradil vynikající zákrok Andersena.
     
    16:27
    Domácí vyhodili puk ven z vlastní třetiny a udělali si tím dostatek času na kompletní vystřídání. Totéž činí i Blue Jackets.
     
    16:53
    Jenner položil hokejku před brankoviště a nechal si ji trefit prudkým pasem Nutivaary. Kotouč směrem na branku ale neletěl.
     
    17:13
    Domácí v plném počtu.
     
    17:47
    Kadri založil akci Toronta a zleva přihrával do brankoviště. Bobrovskij si toho asi vůbec nevšiml, ale puk přesto nějak vyrazil.
     
    18:42
    Schroederova zadovka pro Werenského byla na příliš krátkou vzdálenost a mladý obránce se v jízdě nestihl srovnat ke střele.
     
    19:00
    Poslední minuta první třetiny.
     
    19:06
    Jordan Schroeder neudržel nohu na modré čáře a Foligna tím vystavil do odpískaného postavení mimo hru.
     
    19:35
    Marleau vrátil puk o pár metrů dozadu, Rielly od modré dával pobídku na teč, která nepřišla, a tak kotouč proletěl kolem levé tyče hostující branky k zadnímu hrazení.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Je za námi úvodních dvacet minut, ve kterých jsme zatím žádnou branku neviděli. Zejména díky dvěma nabídnutým přesilovým hrám měli herně lehce navrch Blue Jackets, ovšem velmi jistý Andersen za svá záda žádnou střelu nepustil. Totéž platí také o Sergeji Bobrovském, takže i druhá perioda začne za nezměněného bezbrankového stavu.
     
    Střely na branku po 1. třetině: 8 – 11.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:15
    Druhá část začala minisoubojem mezi Andersonem a Andersenem, který bekhendové zakončení hostujícího útočníka v pohodě pokryl.
     
    20:40
    Z velkého souboje u hrazení vzešli vítězně domácí a zpoza vlastního brankoviště rozjíždí atak proti Bobrovskému.
     
    21:16
    Columbus kotouč rychle získal zpět, Panarin to zkoušel z pravého křída a narazil na betony Andersena, jehož klec z dorážky minul Jenner.
     
    21:59
    Milano se marně snažil zkrotit skákající puk natolik, aby ho zblízka mohl poslat do Andersenova brankoviště. Místo toho se konala další série soubojů u krátkého mantinelu.
     
    22:36
    Po změně stran se zatím hraje dosti opatrný hokej. Hlavně Torontu se nedaří na delší dobu podržet kotouč.
     
    22:57
    Až teď zahrozilo u Bobrovského, který vyrazil Martinem tečovanou střelu před sebe a pak měl velkou kliku, že dorážka Gauthiera přeletěla celou brankovou konstrukci!
     
    23:45
    Domácí vytlačili soupeře z obranného pásma a obránci Modrokabátníků se museli vrátit až do hloubi vlastního území.
     
    24:27
    Mogan Rielly zvládl sprinterský souboj o volný kotouč a ustrážil Panarina, který by se v opačném případě dostal do nebezpečného úniku.
     
    24:57
    Vyloučení v týmu Toronto Maple Leafs (Travis Dermott – 2 min., hákování).
     
    25:19
    Werenski zprava posílal střílenou přihrávku, kterou hokejkou tečoval obránce Hainsey, ovšem Frederik Andersen zasahovat nemusel.
     
    25:55
    Hosté si ve třetí přesilovce vytvořili velký tlak, nicméně nějakou výraznější šanci si nevypracovali.
     
    26:35
    Nutivaara nezachytil letící puk na modré čáře a jeho tým přišel o opětovně vybojované útočné pásmo.
     
    26:57
    Domácí v plném počtu.
     
    27:27
    Sedlák sice přejel útočnou modrou a ihned natáhl ke střele, jenže ta byla hodně nepřesná a Andersena neohrozila.
     
    27:57
    Na druhé straně z mezikruží netrefil plánovaný cíl ani William Nylander.
     
    28:26
    Kotouč teď létá z jednoho konce hřiště na druhý. Žádný pohledný hokej se v těchto minutách rozhodně nehraje.
     
    29:25
    Další přetahovaná o puk končí ofsajdem Toronta a reklamní přestávkou.
     
    29:45
    Panarin místo přihrávky na Duboise sjel k ose hřiště a vystřelil. Dubois mezitím pokračoval k brankovišti a tam ho Komarov rozhodil při pokusu o dorážku do prázdné branky.
     
    30:31
    Dosud nepříliš výrazný Auston Matthews dostal puk od Dermotta, u pravého mantinelu si ho pokryl před dvěma protihráči a nahodil pod rukavici Bobrovského.
     
    30:57
    Bjorkstrand nedostal čas na otočku v levém kruhu a přišel o puk. S ním otočil hru van Riemsdyk, ale Harrington srazil střelu mimo bližší tyčku.
     
    31:09
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Čekání na úvodní gól zápasu je konečně u konce! Tyler Bozak přenechal puk Polákovi, který ho od modré čáry nahodil směrem dopředu. Před Bobrovským clonil JAMES VAN RIEMSDYK a zvednutou hokejkou učebnicově sklepl letící kotouč do spodní části branky mimo dosah ruského gólmana. Asistence: Roman Polák, Tyler Bozak.
    31:09 James van Riemsdyk - 1:0
     
    32:03
    Fréderik Gauther nabral rychlost a probil se až ke střele, kterou mu poslední zadák Columbusu srazil nad mantinely.
     
    32:52
    Nepříjemný zákrok pro Bobrovského, který alespoň částečně zasáhl lapačkou proti nečekaně tečovanému kotouči.
     
    33:24
    První útok Columbusu se na hodně dlouho zabydlel v útočném pásmu a nadále se snaží najít cestu k prvnímu gólu.
     
    34:33
    Všichni hráči už jsou hodně dlouho na ledě. Tlak Jackets skončil až Andersonovou nepřesnou dělovkou z osy hřiště.
     
    34:54
    Brown v brejku dvou na jednoho nepřihrál přes Werenskiho. O pár sekund později se ke střele ještě dostal Brown a z příklepu trefil ze svého pohledu levou tyčku!
     
    35:16
    Hostující pětka, která minutu a půl operovala v útočném pásmu, má najednou velké starosti před Bobrovským. Leafs naopak už dávno prostřídali.
     
    35:26
    Vyloučení v týmu Columbus Blue Jackets (Josh Anderson – 2 min., sekání).
     
    36:00
    Nylanderova nepříliš prudká střela odstartovala nepřehlednou šavlovačku v mezikruží. Žádná dorážka z ní ale nepřiletěla.
     
    36:04
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Maple Leafs využívají hned svou první přesilovku a navyšují svůj náskok na 2:0! Jake Gardiner na modré čáře zachytil vyhození Savarda a přihrál do pravého kruhu WILLIAMU NYLANDEROVI. Jeho střela proletěla těsně pod břevnem do branky a ihned se odrazila od vnitřní konstrukci zpět do pole, takže se zprvu nikdo pořádně neradoval. Asistence: Jake Gardiner.
    36:04 William NYLANDER - 2:0
     
    36:39
    Vyloučení v týmu Columbus Blue Jackets (Matt Calvert – 2 min., nedovolené bránění).
     
    37:05
    Josh Anderson nevzdal souboj o puk, který získal na váhajícím Matthewsovi. Přes něj i vystřelil a trefil břevno!
     
    37:36
    Branková konstrukce také na druhé straně! Z dorážky z pravé strany ji tentokrát trefil Auston Matthews! Nyní se diváci naopak radovali předčasně.
     
    38:09
    Marner v závaru nenašel van Riemsdyka a Motte na druhý pokus vyhodil puk k vzdálenější modré čáře.
     
    38:39
    Hosté v plném počtu.
     
    39:00
    Poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:21
    Columbus propadl ve středním pásmu, z čehož resultovalo několikáté přečíslení. Hyman potáhl puk po pravé straně a přízemní střelou trefil levý Bobrovského beton.
     
    39:39
    Calvert si v pravém kruhu počkal na příjezd Foligna, jehož střelu z mezikruží pro změnu vyrazil dosud nepřekonaný Andersen!
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Prostřední dějství začalo v poklidnějším duchu, ovšem jeho druhá polovina to bezesporu vynahradila. Divokou pasáž odšpuntovala dvaatřicátá minuta, kdy skóre otevřel domácí útočník James van Riemsdyk. O chvíli později mohl zvýšit Brown, jenomže trefil pouze tyčku. Vadit mu to ale příliš nemuselo, neboť v 37. minutě přesilovce udeřil Nylander a zvýšil náskok Maple Leafs na 2:0. Ve zbytku druhé třetiny ještě dvakrát zazvonily brankové konstrukce, nejprve ji v oslabení trefil Anderson a hned vzápětí na druhé straně Matthews.
     
    Střely na branku po 2. třetině: 22 – 25 (8:11, 14:14).
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:25
    Riellyho přízemní střelu zápěstí Bobrovskij vykopl levou nohou a pak zlikvidoval také pohotovou dorážku z hole Nazema Kadriho! Důležitý moment hned na startu třetí části.
     
    40:27
    Dermottovo zakončení krátce po vhazování už tak nebezpečné nebylo. Ruský gólman ve službách Blue Jackets jednoduše zakročil.
     
    41:16
    Lukáš Sedlák nezpracoval puk před útočnou modrou čáru, takže se k němu poměrně snadno dostali zadáci Toronta.
     
    41:46
    Jordan Schroeder v rychlosti objel branku a dával puk do druhé vlny, kde však nenašel nikoho v bílém dresu.
     
    42:10
    Panarinovu střelu zablokoval Komarov tak šikovně, že rozjel protiútok tři na jednoho. Marleau to vzal na sebe a zprava trefil prostředek branky, kterou Bobrovskij ustrážil.
     
    42:43
    Andersen po odrazu kotouče od zadního mantinelu dával pozor a raději přerušil hru za cenu vhazování vedle své levice.
     
    42:51
    Nylander posouval puk do útočného pásma v momentě, kdy v něm měl spoluhráče – postavení mimo hru.
     
    43:15
    Hostům se vyplatilo aktivní napadání za soupeřovou brankou. Zisk kotouče však znegovala nepřesná přihrávka Jennera.
     
    43:46
    Matt Martin u hrazení dohrál skrčeného Motteho, rozhodčí byli hodně shovívaví a domácího tvrďáka nevyloučili.
     
    44:18
    Jones byl při nápřahu sražený k zemi. Následoval Kadriho rychlý protiútok a dva zákroky Bobrovského, jenž vychytal také Komarova.
     
    44:57
    Až teď si mohou hosté definitivně oddechnout po Bobrovského dalším zákroku proti Riellyho nahození z pravého mantinelu.
     
    45:16
    Blue Jackets ve třetí třetině ještě nevystřelili na branku. Jejich šance na bodový zisk se tak každou minutou rapidně snižují.
     
    45:55
    Toronto je naopak v pohodě a aktuálně na ledové ploše dominuje. Potvrdila to i Hymanova teč spoluhráčovy střely od modré, která znovu zaměstnala Bobrovského.
     
    46:17
    Polák nastřelil kotouč do Bjorkstranda a ten ho odrazil mezi diváky. Na řadu přichází reklamní přestávka.
     
    46:40
    Jones od modré výrazně přestřelil a musel se rychle vracet s Bozakem, který přímočaře pádil za odraženým kotoučem.
     
    47:19
    Andersonova přihrávka proletěla domácím brankovištěm, ale za vzdálenější tyčkou na ni nikdo nečekal.
     
    47:39
    Rozjetému Duboisovi utekl puk od hokejky k obráncům Toronta. Andersen po druhé pauze stále nemusel zasahovat.
     
    48:01
    Nylander švihem z levého kruhu mířil do horní poloviny branky, nicméně Bobrovskij včas nastavil své pravé rameno.
     
    48:32
    Seth Jones bez přípravy práskl do blížícího se kotouče, jenže branku dánského gólmana minul o dobré dva metry.
     
    49:22
    Marleau byl na celou akci Toronta úplně sám a v pravém kruhu narazil do zdi poskládané z hostujících beků.
     
    49:55
    Kadri se hezkou kličkou uvolnil, ale finální přihrávku jeden ze soupeřů zachytil. Blue Jackets okamžitě otočili hru a po pasu z levého křídla Andersena konečně prověřila šikovně nastavená čepel Markuse Nutivaary.
     
    50:12
    Hosté nastoupili do třetí třetiny jen s jedenácti útočníky. Zdravotní problémy definitivně vyřadily ze hry Sonnyho Milana.
     
    50:33
    Bobrovskij byl připravený na střelu, která k němu přiletěla přímo z vhazování. Jejím autorem byl James van Riemsdyk.
     
    51:11
    Marner zachytil puk u útočné modré čáry a připravil tím pro svůj tým zajímavý brejk tři na jednoho. Hyman po jeho pasu trochu zbytečně vracel puk doleva, kde se těsně před Bobrovským neměl jak prosadit Bozak.
     
    52:31
    Javorové listy zahustily střední pásmo a obránci Columbusu teď neví, kudy dostat puk do útočné třetiny.
     
    53:25
    Jackets se do útočného pásma dostali, jenomže kotouč tahali jen po mantinelech. Jenner si u toho zadního nevymodlil vyloučení a Jonesovi nakonec na modré čáře puk přeskočil přes hůl do středu hřiště.
     
    54:05
    Lukáš Sedlák zachytil špatnou rozehrávku Toronta a hned předával puk doleva Schroederovi, jenž střelou příklepem zcela minul prostor mezi tyčemi.
     
    54:35
    Ofsajd Columbusu dává prostor komerční přestávce a úpravě ledové plochy.
     
    55:16
    Posun Modrokabátníků ztroskotal na odrazu puku do ochranné sítě.Vhazuje se po levici brankáře Andersena.
     
    55:25
    Columbus právě vstřelil branku!
    Necelých pět minut před koncem třetí části máme zaděláno na pořádné drama! Nutivaara u modré čáry nechal puk JORDANU SCHROEDEROVI, který vystřelil zápěstím z vrcholu pravého kruhu. Andersen po zákroku naprosto ztratil přehled a kotouč se během obrovského závaru nějakým záhadným způsobem dokutálel až za brankovou čáru. Asistence: Markus Nutivaara, Boone Jenner.
    55:25 Jordan SCHROEDER - 2:1
     
    57:13
    Columbus právě vstřelil branku!
    Během dvou minut se hostům podařilo vyrovnat! Riellyho rozehrávku přes dobrých třicet metrů zachytil Seth Jones, jenž v útočném pásmu posunul puk do mezikruží a z něj vypálil nad Andersenovu pravou nohu PIERRE-LUC DUBOIS Asistence: Seth Jones.
    57:13 Pierre-Luc DUBOIS - 2:2
     
    58:36
    Domácí dlouze bojovali v útočném pásmu, ale k žádné souhře nebo zakončení se nedostali. O totéž se už snaží jejich rozjetí soupeři.
     
    59:00
    Poslední minuta třetí třetiny.
     
    59:57
    Calvert ve středním pásmu sebral puk Riellymu a upaloval do posledního útoku. Z domácího pohledu všechno zachránil veterán Hainsey, jenž lehl na břicho a zamezil průchodu finální přihrávky.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:30
    Kadri měl v tandemu Riellyho, jenže k tomu přihrávka znovu neprošla. Prvně jmenovaný útočník se ještě snažil protlačit puk za pravou Bobrovského tyč, ale úspěšný nebyl.
     
    61:27
    Blue Jackets se dobrovolně vrátili na vlastní polovinu. Schroeder potom nečekaně zrychlil a po snadném objetí Matthewse ho stavily až Andersenovy betony.
     
    61:54
    Hostující obránci postupně uhýbali před Marnerem, který doklouzal až do střelecké pozice, ovšem Johnson jeho pokus srazil nad plexiskla.
     
    62:30
    Anderson obešel Morgana Riellyho a dostal se s pukem až do mezikruží, odkud na poslední překážku v podobě Andersena nevyzrál.
     
    62:57
    Andersen vychytal i Panarina a z toho vznikl únik Bozaka, jehož bekhendový blafák zase zastavil klíčový zákrok Sergeje Bobrovského!
     
    63:11
    Columbus právě vstřelil branku!
    Obrat Blue Jackets je dokonán vítězným gólem ve čtvrté minutě prodloužení! ARTĚMIJ PANARIN v obranném pásmu přebral puk od Jonese a vyrazil do rychlého protiútoku. Během něj si chvilku musel počkat na příjezd Werenskiho, který mu vrátil puk doleva. Ruský útočník před prázdnou brankou zasáhl puk levou bruslí, zároveň ho ale lehce lízl i hokejkou a o úmyslné kopnutí se tak nejedná! Asistence: Zach Werenski, Seth Jones.
    63:11 Artěmij PANARIN - 2:3
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Toronto šlo do třetí třetiny s nadějným dvoubrankovým náskokem a během dalších deseti minut nepustilo hosty k žádné střele na branku. Přesto všechno Javorové listy berou pouze bod, když po nezvládnutém závěru a gólech Schroedera s Duboisem inkasovaly od Panarina také v prodloužení. Oba týmy díky bodovému zisku přeskočily ve Východní konferenci New Jersey a se stejným počtem 53 bodů se posunuly na čtvrté, respektive páté místo.
     
    Střely na branku: 37 – 33 (8:11, 14:14, 13:4, 2:4).
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Artěmij Panarin (CBJ) 1+0
    2. Sergej Bobrovskij (CBJ) 35 zák., 2 góly, 94,6%
    3. James van Riemsdyk (TOR) 1+0.
     
    Československá stopa v utkání
    Roman Polák (TOR)
    0+1, 1 střela, čas na ledě 17:01.
    Lukáš Sedlák (CBJ) 0+0, 0 střel, čas na ledě 13:24.
     
    Z tohoto utkání je to vše, mějte se fajn. (04:04:01)

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 32. J. van Riemsdyk (R. Polák, Bozak), 37. W. Nylander (Gardiner) – 56. Schroeder (Nutivaara, Jenner), 58. Dubois (S. Jones), 64. Panarin (Werenski, S. Jones)


    Toronto Maple Leafs: Andersen (McElhinney) – Hainsey, Rielly (A), Dermott, Gardiner, R. Polák, Borgman – W. Nylander, Matthews, Hyman – Komarov (A), Kadri, Marleau – Marner, Bozak (A), J. van Riemsdyk – Co. Brown, F. Gauthier, M. Martin.
    Columbus Blue Jackets: Bobrovskij (Korpisalo) – S. Jones, Werenski, D. Savard, Nutivaara, J. Johnson (A), Harrington – J. Anderson, Dubois, Panarin – N. Foligno (C), Sedlák, Milano – Bjorkstrand, Jenner (A), Calvert – Hännikäinen, Schroeder, Motte.

    Rozhodčí: Kozari, O´Halloran – Amell, Rody

    Diváci: 18 933
    ocianews.com