Čerepovec – Ufa 3:2 (po pr.) | N.Novgorod – Nižněkamsk 4:2 (kon.) | Spartak Moskva – Soči 2:3 (po pr.)
Riga – Kazaň 1:4 (kon.)
po prodl.
Spartak Moskva
2:3 (1:0, 0:1, 1:1 - 0:1)
HK Soči
Středa 10.01.2018, 17:30 • Lužniki Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Spartak Moskva

    má po 49 odehraných zápasech na svém kontě 74 bodů se skóre 133:124. Nacházejí se na sedmém místě západní konference se ztrátou čtyř bodů na dnešního soupeře. Z posledních pěti duelů, dokázala Moskva třikrát vyhrát.
     
    HK Soči

    má o 4 body více než dnešní soupeř. Aktuální forma Soči je velmi dobrá. Tento tým vyhrál čtyři utkání v řadě a v tabulce ztrácí pouze bod na Novgorod. Jenže dnes se Soči musí obejít hned bez čtyř hráčů. Zranění do hry nepustí Alexandrova, Bolšakova, Malceva a Oneruda.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Spartak Moskva: Bespalov (Truškov) – Kolcov, Kalinin (C), Kulik, V. Lajunen, A. Osipov, Judin, V. Sorokin – Chochlačov (A), Stoa, Radil – Podšendjalov, Děrgačov, Leščenko – V. Komarov, A. Voronin (A), Mirnov – Černych, Gubin, Cyplakov.

    HK Soči: Barulin (Šikin) – Jokipakka, Čmychov, Blum, Polášek, Ščitov (A), Mamkin, Chomickij – Lapenkov (A), Lugin, Collins – O'Dell (C), Padakin, Šmeljov – Laričev, Chlopotov, A. Ivanov – Točickij, Wellman, Tomilin – Starkov.

    Rozhodčí: Bondar, Gašilov – Bersenjov, Judin.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:12
    Úvodní buly vyhráli hosté, kteří se okamžitě pokusili o útok z levé strany. Lehké nahození Jokipakky skončilo pouze na noze protihráče.
     
    01:30
    Oba celky poprvé vystřídaly a na hrací plochu se dostaly druhé formace. Dalekonosnou přihrávku na Padakina dokázal srazit Kulik.
     
    02:17
    Leščenko se probíjel kolem mantinelu, nicméně soupeř mu skvěle uzmul kotouč. Ani první útok Spartaku nebyl úspěšný, opět se bude střídat.
     
    03:01
    Soči vyhodilo přes všechny čáry, což znamená jediné – zakázané uvolnění. Po něm se vhazovalo před Barulinem, nicméně hosté vyhráli buly.
     
    04:12
    Poprvé s kotoučem si zahrál také domácí brankář Bespalov, který za svojí bránou pozdržel rozehrávku soupře. Ta nikam nevedla a nyní to zkouší Moskva.
     
    05:47
    Do palebné pozice se dostával Lapenkov, který z mezikruží ale úplně minul domácí svatyni. Soči je v úvodu utkání nebezpečnějším týmem.
     
    06:11
    Hned dvě nahození putovala přímo na Bespalova, obě dokázal domácí brankář hravě zkrotit. Na druhé straně pálil hodně nebezpečně Komarov. Následně Voroninovo zakončení mířilo pouze do betonu Barulina.
     
    07:01
    Kotouč se po jednom z odrazů dostal ven z hrací plochy a obě mužstva tak můžou vystřídat. Zatím sledujeme hodně vyrovnanou podívanou, avšak branku jsme zatím neviděli.
     
    07:11
    Nejprve Chomickij měl před sebou slušnou dálnici, jenomže jeho rána příklepem skončila vedle brány. Nyní si hráči v červených dresech určitě oddychli.
     
    07:45
    Aby toho nebylo málo, tak se Soči opět dostalo do útočné třetiny, kde opět zazlobilo. Ránou zápěstím to zkoušel Mamkin, i tentokráte se nejednalo o nic nebezpečného.
     
    08:25
    Ščitov zřejmě prováhal okamžik k zakončení a domácí si mohli na chvíli vydechnout. Posléze ale nebezpečně pálil Laričev, po jehož pokusu se jeho celek málem radoval.
     
    08:32
    Spartak právě vstřelil branku!
    Domácí se dostávají do vedení! Zničehonic se mezi kruhy zjevil ARŤOM VORONIN, který ránou pod břevno poslal svůj celek do vedení. Domácí udeřili po sérii šancí soupeře. Asistence: Viktor Komarov
    08:32 Arťom VORONIN - 1:0
     
    09:09
    Vyloučení v týmu HK Soči (Jevgenij Lapenkov – 2 min., příliš mnoho hráčů).
     
    10:12
    Spartak se při své první přesilové hře dostal k velmi dobré šanci, Stoa ale jen těsně minul branku. Před brankou ale velmi dobře clonil Radil.
     
    10:45
    Domácí to skvěle vykombinovali a z velké dálky zkoušel překonat Barulina Kulik. Jeho rána sice byla prudká, hlavní sudí ale zřejmě odpískal postavení hráče v brankovišti.
     
    11:03
    To jsou věci! Nejdříve Barulina zřejmě zachránila horní konstrukce, na druhé straně ujeli do brejku hned dva hráči, zakončující Chlopotov ale zamířil pouze do připraveného Bespalova.
     
    11:09
    Hosté v plném počtu.
     
    12:12
    Tomilin si nabruslil do útočné třetiny, kde si všiml na zadní tyči zcela osamoceného Točickije. Druhý jmenovaný ani tentokráte nezamířil přesně.
     
    13:45
    Sledujeme hodně ofenzivní utkání, které je bohaté na střelecké pokusy. Hosté si jich sice vytvořili více, nicméně ani jednou nedokázali překonat Bespalova.
     
    14:47
    Ivanov sice neuspěl na buly, i tak se jeho kolegové dostali až za soupeřovu bránu. Posléze ještě z poměrně značného úhlu zkusil štěstí Chlopotov, i tentokráte ale neúspěšně.
     
    15:23
    Hodně slušnou ránu vyprodukoval Kulik, jehož rána doletěla pouze do pravého betonu. V ochozech to pouze zahučelo. Následně přerušil hru pozorný Bespalov.
     
    16:51
    Lapenkov operoval u pravého mantinelu, kde se dokázal zbavit dotírajícího Osipova. Lehké nahození v podání hostujícího hráče bylo pouze propagační.
     
    17:13
    Soči je i nadále při chuti. Padakin si vybruslil až před brankáře a následně ho prověřil střelou pod břevno. První třetina se dostává do závěrečné fáze.
     
    18:41
    Lapenkov musel stáhnout kotouč ze vzduchu a poté se mu podařilo také kloudně rozehrát. Jeho formace se ale daleko s pukem nedostala.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    19:23
    Před koncem prvního dějství mohlo být srovnáno! Domácí obrana zapomněla na Šmelova, který se proháčkoval až před Bespalova, jenomže posléze minul svatyni.
    19:23 Velká šance hostů.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Máme za sebou první třetinu, která nabídla pouze jedinou branku. O tu se vzhledem k předvedené hře postarali trochu překvapivě domácí. Více ze hry ale mělo jednoznačně Soči, jenž pokaždé narazilo na skvělého Bespalova. Druhá třetina začne přibližně v 18:20.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:11
    Začala nám druhá třetina a úvodní buly dopadla lépe pro Soči. Hosté to zkusili okamžitým nahozením do pásma, které o kousek ujelo od hokejky Lapenkovovi.
     
    21:24
    Také domácí poprvé hrozili v útočné zóně a málem se dočkali druhé branky! Rychlý protiútok táhl Leščenko, který ignoroval svého kolegu na druhé straně a střelou zápěstím trefil Barulina.
     
    22:59
    K ráně od modré čáry se dostal český obránce Polášek, který svojí razantní střelu poslal pouze do zadního mantinelu. Posléze tentýž hráč vyprášil beton Bespalova.
     
    23:12
    Moskevský celek brání hodně mizerně prostor před vlastní bránou. Před malou chvílí se dvojice protihráčů proháčkovala až před brankáře, který opět podržel cvůj celek.
     
    23:25
    Vyloučení v týmu Spartak Moskva (Oleg Gubin – 2 min., držení protihráče).
     
    24:23
    Svojí první početní výhodu měli na svědomí také hosté. Ti sice vyhráli buly v útočném pásmu, soupeř ale hodně rychle vyhodil přes všechny čáry.
     
    25:11
    Nepříjemná rána od modré čáry vypadal Bespalovovi z lapačky a o dorážku se postarala hned dvojice hostů. Kapitán O´Dell byl ale včas odltačen.
     
    25:23
    Soči právě vstřelilo branku!
    Těsně před koncem přesilové hry se hosté prosazují! Padakin tak dlouho operoval za bránou, až vyslal přihrávku na osamoceného SERGEJE ŠMELJOVA, který z první konečně propálil Bespalova. Asistence: Pavlo Padakin a Dmitrij Lugin
    25:23 Sergej ŠMELJOV - 1:1
     
    26:17
    Hosté se tak konečně dočkali kýžené branky a v tuto chvíli je stav opět nerozhodný. Uvidíme, kdo udělá další krok za vítězstvím.
     
    27:44
    Domácí kapitán Kalinin nerozehrál zrovna přesvědčivě, což vedlo ke zbytečné ztrátě. Následná Poláškova dělovka byla sražena do ochranné sítě.
     
    27:51
    Vyloučení v týmu Spartak Moskva (Alexandr Osipov – 2 min., nedovolené bránění).
     
    28:23
    Soči nezačalo svojí druhou přesilovku vůbec dobře a ihned po jejím začátku se muselo dvakrát přerušovat. Nyní se bude vhazovat v pásmu domácích.
     
    29:11
    Čmychov zlomil hůl a ihned musel spěchat pro novou. Mezitím jeho spoluhráči chtěli rychle rozehrát, Lugin ale nenačasoval svůj přejezd do pásma.
     
    29:51
    Domácí v plném počtu.
     
    30:47
    Po konci přesilové hry se Spartak dostal do nadějného protiútoku, který táhl Gubin. Domácí hráč to zkusil příklepem, s tímto úmyslem ale na Barulina nevyzrál.
     
    31:33
    Collinsova formace se v útočném prostoru moc neohřála a na druhou stranu spěchal Kolcov. Domácí obránce hledal u tyče Stoa, který měl příliš málo času na zakončení.
     
    31:59
    Nepříjemné nahození z hokejky Lajunena jen prosvištěla kolem hostující svatyně. O několik vteřinek později se nedohodla dvojice Dergačov – Leščenko a je tak pískán ofsajd.
     
    32:14
    Po přihrávce od Mirnova pálil z velké vzdálenosti Judin a podle toho také střela vypadala. Barulin stačil vykopnout betonem, jenomže jeho kolegové se i nadále pouze brání.
     
    32:42
    Vyloučení v týmu HK Soči (2 min. – příliš mnoho hráčů).
     
    33:28
    Vyloučení v týmu Spartak Moskva (Alexandr Chochlačov – 2 min., nedovolené bránění).
     
    34:01
    Domácí před malým momentem dokázali vsítit druhou branku, nicméně ta nebyla uznána kvůli faulu Chochlačova. Následovat bude hra ve čtyřech.
     
    34:45
    Čmychov oslovil zpětnou přihrývkou Lugina, který střelou zápěstím prověril Bespalova. Ten kotouč v poklidu přikryl a bude se vhazovat pro jeho pravici.
     
    35:11
    Barulin si s lehkou střelou hravě poradil a posléze puk raději nechal ve své lapačce. Jeho kolegové v současné době operují za svojí brankou.
     
    36:40
    Hrubici v hostující obraně mohl potresat Radil, který mířil velmi dobře k zadní tyči. Barulin ale vytasil velmi důležitý zákrok vyrážečkou.
     
    37:44
    Momentálně sledujeme hru plnou nepřesností, což určitě neprospívá atraktivitě utkání. Chlopotov se zkoušel zpoza brány natlačit až před Bespalova, který jeho zakončením skryl pod sebe.
     
    38:12
    Mirnov přihrál do lepší pozice Dergačovovi, který ani tentokráte nepropálil Barulina. Hra se přelévá z jedné strany na druhou.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Druhá třetina nám taktéž nabídla jedinou branku, přičemž se Spartak dostal k vyrovnávací brance. Radost mohla být ještě větší, nicméně místo branky rozhodčí nařídili dvě trestné minuty. Uvidíme, co oba týmy předvedou v poslední periodě, která začne zhruba v 19:19.
     
    Statistiky po druhé třetině:
    Střely na branku – 12:16.
    Zblokované střely – 6:5.
    Vyloučení – 3:1.
    Vhazování – 7:14.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:23
    Začala nám poslední třetina, přičemž oba celky jsou stejně daleko k vítězství. Úvodní vhazování navíc zvládli lépe hosté, jenž zakládají první útok.
     
    40:27
    Spartak právě vstřelil branku!
    Domácí otáčejí stav zápasu! Jeden z hostů upadl ve středním pásmu a domácí se řítili do přečíslení dva na jednoho. Chochlačov výborně nabil na pravou stranu LUKÁŠOVI RADILOVI, který bombou propálil Barulina. Asistence: Aleksandr Chochlačov
    40:27 Lukáš RADIL - 2:1
     
    41:27
    Na úvodní branku třetí periody jsme tak nemuseli dlouho čekat. Spartak opět skóroval zničehonic a na řadě je v tuto chvíli soupeř
     
    42:23
    Jeden z hostů zlobil v útočném pásmu a nakonec celou situaci musel řešit Bespalov. Posléze ještě Tomilin pocítil v pošťuchovačce Osipovu sílu.
     
    43:47
    Aktivní Chochlačov si dělal tělem prostoru, jenomže i tak byl vytlačen ze střelecké pozice. Na druhé straně to chytře zamýšlel Šmeljov, ani on ale netrefil prostor tří tyčí.
     
    44:31
    Právě Šmeljov si následně rozmyslel úprk vpřed a místo toho zvolil zpětnou přihrávku. Po ní bude první formace Soči rozjíždět další útočný manévr.
     
    45:11
    Střelec předchozí branky Lukáš Radil si nabruslil kolem levého kruhu až k bekhendovému pokusu, který zřejmě Barulin vykopl pravým betonem.
     
    46:55
    V krátkém časovém sledu už několikáté vyhození přes všechny čáry, což pochopitelně značí zakázané uvolnění. Hra se tak stěhuje zpět před hostujícího brankáře.
     
    47:22
    Utajenou střelou zkusil své štěstí Komarov, nicméně jeho lehké a navíc nepřesné nahození směřovalo pouze vedle brány. Hra je v současné době také hodně nepřesná.
     
    48:01
    Výrazně se začal projevovat také stadion, která vydatně podporuje svoje miláčky. Ty jsou necelých deset minut před koncem zápasu blíže ke tříbodovému zisku.
     
    48:19
    Hodně podezřele si za vlastní bránou počínal Jokipakka, který krosčekem skolil k zemi Radila. Ani tentokráte se nebude vylučovat, což se nelíbí českému bruslaři.
     
    49:33
    Polášek se chtěl vydat kupředu, nicméně cestu středním pásmem mu zakřižovala hned dvojice protihráčů. Český obránce si to rozmyslel a raději odjel střídat.
     
    50:02
    Souboj u pravého hrazení dopadlo lépe pro moskevský celek, avšak prudká přihrávka se stala snadnou kořistí soupeře. Čtvrtá formace Soči skáče na ledovou plochu.
     
    50:13
    Ani ona si nevytvořila žádnou vyloženou šanci a mezitím nám probíhá posledních devět minut zápasu. Spartak se v posledních minutách pouze brání.
     
    50:22
    Vyloučení v týmu Spartak Moskva (Arťom Podšendjalov – 2 min.).
     
    51:11
    Soči nezačalo přesilovou hru vůbec špatně, nicméně přihrávka křížem nebyla úspěšná. Soupeř tak stihl hned dvakrát vyhodit do středního pásma.
     
    51:59
    Lugin zkoušel z levého kruhu poslatstřílenou přihrávku na své kolegy, rána ale nebyla vůbec tečována. Následně si důležitý zákrok připsal Bespalov.
     
    52:22
    Domácí v plném počtu.
     
    53:01
    Hosté promarnili jedinečnou možnost na vyrovnání, nicméně v početní výhodě si nevytvořili žádný větší tlak. Domácí se tak v poklidu ubránili.
     
    53:05
    Soči právě vstřelilo branku!
    Jenomže rázem tu máme srovnání skóre! Ivano nahodil puk na Bespalova, který ho nedokázal udržet před čárou. Kotouč zřejmě ještě tečoval IVAN LARIČEV, jenž je posouzen jako střelec branky. Sudí se ještě museli jít poradit, nakonec ale branku uznávají! Asistence: Andrej Ivanov a Vadim Chlopotov
    53:05 Ivan Laričev (SOC) - 2:2
     
    54:11
    Hosté tak dotáhli skóre a momentálně tady máme opět nerozhodný stav. Je nutno dodat, že Spartak trochu přestal hrát, hosté tento jev potrestali.
     
    55:42
    Kolem Bespalova prosvištělo další nebezpečné nahození, na druhé straně nezvládli domácí přechod do útočného pásma. S rychlostí to přehnal Černych.
     
    56:33
    Chlopotov se dostal do velké šance, svoje zakončení ale poslal pouze do hrudi brankáře. Domácí se nemohou dostat k souvislejšímu držení puku.
     
    57:22
    Nepříjemná rána z hole Collinse mířila kousek vedle tyče. V tuto chvíli Bespalov neviděl vůbec nic, to ale nemuselo vadit, neboť hostující hráč nezamířil přesně.
     
    58:00
    Do konce zápasu zbývají dvě minuty.
     
    59:11
    Poslední vteřiny se už jen dohrávají a zcela určitě půjde zápas do prodloužení. Ani jedno z mužstev totiž už nikam nespěchá.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    Ve třetí třetině jsme se pro změnu dočkali hned dvou branek, přičemž se radovaly oba celky. Pět minut před koncem dokázalo Soči vyrovnat, čímž poslalo zápas do prodloužení. To začne za pár okamžiků.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:22
    Začalo nám avizované prodloužení a hrát se bude samozřejmě ve třech na obou stranách.
     
    60:47
    Collins spěchal za odraženým kotoučem a poté přihrál Luginovi. Ten zkusil štěstí z mezikruží, Bespalov ale jeho ránu celou dobu viděl.
     
    61:13
    Domácí brankář předvedl doslova tygří skok, čímž vyslal do souboje jeden na jednoho Leščenka. Jeho zakončení ale směřovalo pouze do Barulina.
     
    61:47
    Vzápětí se neujala ani rána z hole kapitána O´Della, v cestě mu totiž stál připravený Bespalov. Vhazovat se bude před domácím brankářem.
     
    62:58
    Na hrací plochu se dostal také Lukáš Radil, jenž počkal až dostřídají jeho dva kolegové.
     
    63:23
    K vidění není zrovna strhující podívana, neboť se oba týmy pokoušejí o velmi rozvážné kombinace. Není se čemu divit, každá chyba může být smrtící.
     
    64:01
    Obrovské štěstí domácích! Kotouč proskakoval kolem brankové čáry, kde hosté ani natřikrát nedopravili hrací předmět na místo určení.
    64:01 Obrovské štěstí Spartaku.
     
    64:02
    Vyloučení v týmu Spartak Moskva (2 min. – příliš mnoho hráčů).
     
    64:47
    Soči právě vstřelilo branku!
    Přesilová hra je využita a druhý bod berou hosté! Po přihrávce k levému kruhu z první pálil JEVGENIJ LAPENKOV, jenž zamířil přesně mezi betony. Asistence: Jonathon Blum a Sergej Šmeljov
    64:47 Jevgenij LAPENKOV - 2:3
     
    Konec zápasu.
     
    Je tu konec! Prodloužení nakonec vyznělo lépe pro hostující celek, který využil přesilovou hru. Dva body tudíž putují do Soči, naopak moskevské mužstvo se bude muset spokojit pouze s bodem.
     
    Statistiky utkání:
    Střely na branku – 23-41.
    Zblokované střely – 16:7.
    Vyloučení – 5:2.
    Využití přesilovek 0/2 – 2/5.
    Vhazování – 22:36.
     
    Československá stopa v utkání

    Lukáš Radil (SPM) 1+0, 1 střela, čas na ledě 23:03
    Adam Polášek (SOC) 0+0, 2 střely, čas na ledě 17:57 (20:11:05)

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 9. A. Voronin (V. Komarov), 41. Radil (Chochlačov) – 26. Šmeljov (Padakin, Lugin), 54. Laričev (A. Ivanov, Chlopotov), 65. Lapenkov (Blum, Šmeljov)


    Spartak Moskva: Bespalov (Truškov) – Kolcov, Kalinin (C), Kulik, V. Lajunen, A. Osipov, Judin, V. Sorokin – Chochlačov (A), Stoa, Radil – Podšendjalov, Děrgačov, Leščenko – V. Komarov, A. Voronin (A), Mirnov – Černych, Gubin, Cyplakov.
    HK Soči: Barulin (Šikin) – Jokipakka, Čmychov, Blum, Polášek, Ščitov (A), Mamkin, Chomickij – Lapenkov (A), Lugin, Collins – O'Dell (C), Padakin, Šmeljov – Laričev, Chlopotov, A. Ivanov – Točickij, Wellman, Tomilin – Starkov.

    Rozhodčí: Bondar, Gašilov – Bersenjov, Judin
    thejrc.org