Čerepovec – Ufa 3:2 (po pr.) | N.Novgorod – Nižněkamsk 4:2 (kon.) | Spartak Moskva – Soči 2:3 (po pr.)
Riga – Kazaň 1:4 (kon.)
po prodl.
Spartak Moskva
2:3 (1:0, 0:1, 1:1 - 0:1)
HK Soči
Středa 10.01.2018, 17:30 • Lužniki Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    64:47 Jevgenij LAPENKOV - 2:3
     
    64:47
    Soči právě vstřelilo branku!
    Přesilová hra je využita a druhý bod berou hosté! Po přihrávce k levému kruhu z první pálil JEVGENIJ LAPENKOV, jenž zamířil přesně mezi betony. Asistence: Jonathon Blum a Sergej Šmeljov
     
    64:02
    Vyloučení v týmu Spartak Moskva (2 min. – příliš mnoho hráčů).
    64:01 Obrovské štěstí Spartaku.
     
    64:01
    Obrovské štěstí domácích! Kotouč proskakoval kolem brankové čáry, kde hosté ani natřikrát nedopravili hrací předmět na místo určení.
     
    58:00
    Do konce zápasu zbývají dvě minuty.
     
    56:33
    Chlopotov se dostal do velké šance, svoje zakončení ale poslal pouze do hrudi brankáře. Domácí se nemohou dostat k souvislejšímu držení puku.
    53:05 Ivan Laričev (SOC) - 2:2
     
    53:05
    Soči právě vstřelilo branku!
    Jenomže rázem tu máme srovnání skóre! Ivano nahodil puk na Bespalova, který ho nedokázal udržet před čárou. Kotouč zřejmě ještě tečoval IVAN LARIČEV, jenž je posouzen jako střelec branky. Sudí se ještě museli jít poradit, nakonec ale branku uznávají! Asistence: Andrej Ivanov a Vadim Chlopotov
     
    50:22
    Vyloučení v týmu Spartak Moskva (Arťom Podšendjalov – 2 min.).
    40:27 Lukáš RADIL - 2:1
     
    40:27
    Spartak právě vstřelil branku!
    Domácí otáčejí stav zápasu! Jeden z hostů upadl ve středním pásmu a domácí se řítili do přečíslení dva na jednoho. Chochlačov výborně nabil na pravou stranu LUKÁŠOVI RADILOVI, který bombou propálil Barulina. Asistence: Aleksandr Chochlačov
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    36:40
    Hrubici v hostující obraně mohl potresat Radil, který mířil velmi dobře k zadní tyči. Barulin ale vytasil velmi důležitý zákrok vyrážečkou.
     
    33:28
    Vyloučení v týmu Spartak Moskva (Alexandr Chochlačov – 2 min., nedovolené bránění).
     
    32:42
    Vyloučení v týmu HK Soči (2 min. – příliš mnoho hráčů).
     
    27:51
    Vyloučení v týmu Spartak Moskva (Alexandr Osipov – 2 min., nedovolené bránění).
    25:23 Sergej ŠMELJOV - 1:1
     
    25:23
    Soči právě vstřelilo branku!
    Těsně před koncem přesilové hry se hosté prosazují! Padakin tak dlouho operoval za bránou, až vyslal přihrávku na osamoceného SERGEJE ŠMELJOVA, který z první konečně propálil Bespalova. Asistence: Pavlo Padakin a Dmitrij Lugin
     
    23:25
    Vyloučení v týmu Spartak Moskva (Oleg Gubin – 2 min., držení protihráče).
     
    21:24
    Také domácí poprvé hrozili v útočné zóně a málem se dočkali druhé branky! Rychlý protiútok táhl Leščenko, který ignoroval svého kolegu na druhé straně a střelou zápěstím trefil Barulina.
    19:23 Velká šance hostů.
     
    19:23
    Před koncem prvního dějství mohlo být srovnáno! Domácí obrana zapomněla na Šmelova, který se proháčkoval až před Bespalova, jenomže posléze minul svatyni.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    11:03
    To jsou věci! Nejdříve Barulina zřejmě zachránila horní konstrukce, na druhé straně ujeli do brejku hned dva hráči, zakončující Chlopotov ale zamířil pouze do připraveného Bespalova.
     
    09:09
    Vyloučení v týmu HK Soči (Jevgenij Lapenkov – 2 min., příliš mnoho hráčů).
    08:32 Arťom VORONIN - 1:0
     
    08:32
    Spartak právě vstřelil branku!
    Domácí se dostávají do vedení! Zničehonic se mezi kruhy zjevil ARŤOM VORONIN, který ránou pod břevno poslal svůj celek do vedení. Domácí udeřili po sérii šancí soupeře. Asistence: Viktor Komarov

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 9. A. Voronin (V. Komarov), 41. Radil (Chochlačov) – 26. Šmeljov (Padakin, Lugin), 54. Laričev (A. Ivanov, Chlopotov), 65. Lapenkov (Blum, Šmeljov)


    Spartak Moskva: Bespalov (Truškov) – Kolcov, Kalinin (C), Kulik, V. Lajunen, A. Osipov, Judin, V. Sorokin – Chochlačov (A), Stoa, Radil – Podšendjalov, Děrgačov, Leščenko – V. Komarov, A. Voronin (A), Mirnov – Černych, Gubin, Cyplakov.
    HK Soči: Barulin (Šikin) – Jokipakka, Čmychov, Blum, Polášek, Ščitov (A), Mamkin, Chomickij – Lapenkov (A), Lugin, Collins – O'Dell (C), Padakin, Šmeljov – Laričev, Chlopotov, A. Ivanov – Točickij, Wellman, Tomilin – Starkov.

    Rozhodčí: Bondar, Gašilov – Bersenjov, Judin
    thejrc.org