Washington – Vancouver 3:1 (kon.) | Buffalo – Winnipeg 4:7 (kon.) | Tampa – Carolina 5:4 (kon.)
Ottawa – Chicago 2:8 (kon.) | St. Louis – Florida 4:7 (kon.) | Minnesota – Calgary 2:3 (po pr.)
Nashville – Edmonton 2:1 (kon.)
konec
Buffalo Sabres
4:7 (1:2, 1:3, 2:2)
Winnipeg Jets
Středa 10.01.2018, 01:00 • KeyBank Center, Buffalo • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    58:55 Joel ARMIA - 4:7
     
    58:55
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Po zablokované střele trefuje odkrytou branku pohotovou střelou JOEL ARMIA, který podle všeho zpečetil výsledek tohoto utkání. Asistence: Andrew Copp.
    54:53 Jack EICHEL - 4:6
     
    54:53
    Sabres právě vstřelili branku!
    A hned nás čeká dramatičtější koncovka! Rasmus Ristolainen svým důrazem vybojoval puk za brankou soupeře a přistrčil jej na Kyle Okposa. Ten se k zakončení neměl a vyšperkoval celou akci přihrávkou na JACKA EICHELA, který u levé tyče zakončoval do odkryté branky. Asistence: Kyle Okposo a Rasmus Ristolainen.
     
    51:43
    Vyloučení v týmu Winnipeg Jets (Dmitrij Kulikov – 2 min., sekání).
     
    51:37
    Útočnou třetinou projel Reinhart, jehož zakončení do pravého rohu vytěsnil Mason Ramenem! Hned na to se dostal sám před branku Girgensons, který rovněž Masona nepřekonal! Příznivci domácích nevěřícně kroutí hlavou.
    48:31 Jason POMINVILLE - 3:6
     
    48:31
    Sabres právě vstřelili branku!
    Domácí Sabres se ale nevzdávají a opět snižují na rozdíl tří branek! Ryan O'Reilly vyzval Marca Scandellu ke střele od modré. Tvrdý projektil do branky sice nešel, ale kotouč se odrazil od zadního mantinelu přímo k pravé tyči, kam si pohotově sjel JASON POMINVILLE. Devětadvacítka Buffala tak sklepla puk za brankovou čáru. Asistence: Marco Scandella a Ryan O'Reilly.
    47:08 Kyle CONNOR - 2:6
     
    47:08
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Hosté jdou opět do čtyřbrankového vedení! Od modré čáry pálil do brankového prostoru Jacob Trouba a puk se dostal přímo na zcela nekrytého KYLE CONNORA, který uklidil kotouč do odkryté branky. Jednadvacetiletý Američan přidává svou druhou branku v tomto zápase. Asistence: Jacob Trouba.
     
    39:03
    Vyloučení v týmu Buffalo Sabres (Evander Kane – 2 min., podražení).
    38:42 Ryan O'REILLY - 2:5
     
    38:42
    Sabres právě vstřelili branku!
    Přesilovou hru využívají i domácí a stahují ztrátu na tříbrankový rozdíl! Kyle Okposo roztáhl hru na levý kruh, kde byl připravený opět Jack Eichel. Ten ale tentokrát našel zapomenutého RYANA O'REILLYHO, který po rychlém zpracování svou střelou rozvlnil síť za Masonovými zády! Asistence: Jack Eichel a Kyle Okposo.
     
    37:27
    Vyloučení v týmu Winnipeg Jets (Toby Enström – 2 min., nedovolené bránění).
    35:42 Nikolaj EHLERS - 1:5
     
    35:42
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Další využitou přesilovou hrou Jets navyšují své vedení na rozdíl čtyř branek! Tyler Myers posunul puk na NIKOLAJE EHLERSE, který ukazuje že je střelecky naladěn! Dán totiž opět ze středu levého kruhu nasměroval svou nechytatelnou střelu do vzdálenější pravé spojnice a připisuje si tak druhou branku v dnešním utkání. Asistence: Tyler Myers a Bryan Little.
    33:26 Nolan se do Daňa pustil velmi hladově.
     
    33:26
    Vyloučení v týmu Buffalo Sabres (Jordan Nolan – 2 + 2 min., hrubost + osobní trest). Trest odpyká Sam Reinhart.
    32:49 Kyle CONNOR - 1:4
     
    32:49
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Domácím se sice podařilo dostat puk do středního pásma, ale Balek Wheeler jej velmi rychle dostal zpět do útočné třetiny přihrávkou na rozjetého KYLE CONNORA. Ten sjel až na spodní část mezikruží, kde ukázal rychlé ruce a hned na to zakončil pod horní tyč. Asistence: Blake Wheeler a Jacob Trouba.
     
    32:13
    Pětka Jets uzamkla Sabres v jejich obranném pásmu! Armia u levé tyče dokázal dostat puk na protější pravou tyč, kde byl volný Copp. Tomu se puk připletl mezi brusle a ke střele se nedostal.
    26:37 Okposo měl velmi málo času něco vymyslet!
     
    26:37
    Kyle Okposo se dostal až před Masona, kterého Forsbergovou kličkou nepřekonal!
     
    21:26
    Střídání v týmu Buffalo Sabres: ze hřiště odchází Robin Lehner, přichází Chad Johnson.
    21:26 Nikolaj EHLERS - 1:3
     
    21:26
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Hosté další brankou upevňují své vedení! Mathieu Perreault velmi rychle přenesl hru do útočného pásma, kde z modré čáry vyslal do zakončení z levého kruhu NIKOLAJE EHLERSE. Mladý Dán zakončil přesně pod lapačku Lehnera do vzdálenější spojnice a vyhnal tak domácího brankáře z branky. Asistence: Mathieu Perreault a Josh Morrissey.
     
    20:36
    Před brankou byl zcela volný Armia, který se dostal k odraženému puku! Lehner si připsal velmi důležitý zákrok, když pokus soupeře vytěsnil mimo branku.
    15:40 Dustin BYFUGLIEN - 1:2
     
    15:40
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Domácím radost z vyrovnání příliš dlouho nevydržela! Po rychlém přiklepnutí Mathiea Perreaulta se na modré čáře napřáhl k tvrdé střele DUSTIN BYFUGLIEN, jehož dělovka si to zamířila přímo mezi betony Lehnera, který šel na led o malou chvíli později. Domácí brankář už tedy podruhé musel lovit puk z vlastní branky. Asistence: Mathieu Perreault a Toby Enström.
    14:51 Jack EICHEL - 1:1
     
    14:51
    Sabres právě vstřelili branku!
    Signalizovanou výhodu Sabres využívají a srovnávají stav utkání! Ryan O'Reilly z pravého křídla vytáhl hru na modrou čáru, odkud přistrčil kotouč Kyle Okposo na střed levého kruhu. Tam už byl JACK EICHEL, který si ve velkém klidu připravil kotouč ke střele a přesnou trefou našel místo u vzdálenější pravé tyče. Asistence: Kyle Okposo a Ryan O'Reilly.
    12:06 Kane nastřelil horní tyč.
     
    12:06
    Tyč rozezněla KeyBank Center! Skákavý kotouč si na vrchu pravého kruhu zpracoval Kane, jehož střela orazítkovala horní tyč branky Jets.
     
    10:02
    Vyloučení v týmu Winnipeg Jets (Jacob Trouba – 2 min., hákování).
    06:43 Patrik LAINE - 0:1
     
    06:43
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Domácím chybělo pár vteřin do návratu Brendana Guhla! Balek Wheeler posunul hru na Fina PATRIKA LAINEHO, který z vrchu levého kruhu nic nevymýšlel a čistým průstřelem k bližší levé tyči využil končící přesilovou hru. Nutno dodat, že před brankou odvedl dobrou práci Kyle Connor, který Lehnerovi značně znepříjemnil výhled. Asistence: Blake Wheeler a Kyle Connor.
     
    04:47
    Vyloučení v týmu Buffalo Sabres (Brendan Guhle – 2 min., hákování).
     
    03:42
    Zpoza branky našel útočník Sabres v předbrankovém prostoru Nolana, který dostal puk na bekhend a do střely nemohl dát potřebnou razanci.

    Lukáš Ureš

    Branky a nahrávky: 15. Eichel (Okposo, R. O'Reilly), 39. R. O'Reilly (Eichel, Okposo), 49. Pominville (Scandella, R. O'Reilly), 55. Eichel (Okposo, Ristolainen) – 7. Laine (Wheeler, Connor), 16. Byfuglien (Perreault, Enström), 22. Ehlers (Perreault, Morrissey), 33. Connor (Wheeler, Trouba), 36. Ehlers (T. Myers, Little), 48. Connor (Trouba), 59. Armia (Copp)


    Buffalo Sabres: Lehner (22. Ch. Johnson) – Scandella, Ristolainen, Beaulieu, Bogosian, McCabe, Guhle – Girgensons, Eichel, Okposo – E. Kane, R. O'Reilly, Pominville – S. Wilson, Rodrigues, S. Reinhart – Jo. Larsson, Josefson, Nolan.
    Winnipeg Jets: S. Mason (Hellebuyck) – Morrissey, Trouba, D. Kulikov, T. Myers, Enström, Byfuglien – Connor, Wheeler, Laine – Perreault, Little, Ehlers – Copp, Roslovic, Armia – Matthias, Hendricks, Daňo.
    thejrc.org