Washington – Vancouver 3:1 (kon.) | Buffalo – Winnipeg 4:7 (kon.) | Tampa – Carolina 5:4 (kon.)
Ottawa – Chicago 2:8 (kon.) | St. Louis – Florida 4:7 (kon.) | Minnesota – Calgary 2:3 (po pr.)
Nashville – Edmonton 2:1 (kon.)
konec
Buffalo Sabres
4:7 (1:2, 1:3, 2:2)
Winnipeg Jets
Středa 10.01.2018, 01:00 • KeyBank Center, Buffalo • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Hvězdy utkání

    1. Kyle Connor (WPG); (2+1), 3 střely, 16:22
    2. Nikolaj Ehlers (WPG); (2+0), 5 střel, 15:53
    3. Jack Eichel (BUF); (2+1), 6 střel, 20:57

    Slovenský zástup v utkání

    1. Marko Daňo (WPG); (0+0), 2 střely, 7:43 (03:45:39)
     
    Do úvodu zápasu se oba týmy snažily vstoupit aktivně. Do první šance se ovšem dostal Jordan Nolan, kterému ale v předbrankovém prostoru střela z bekhendu příliš nesedla. O minutu později byl potrestán dvěma minutami dvacetiletý Kanaďan Brendan Guhle, jehož prohřešek potrestal úvodní brankou Fin Patrik Laine. Na začátku třinácté minuty orazítkoval horní tyč Edvard Kane, který zápěstím střílel z vrchu pravého kruhu. Vytvořený tlak Buffala přinesl ovoce v podobě vyrovnávací branky, o kterou se postaral Jack Eichel, když ze středu levého kruhu našel místo u vzdálenější tyče. Neuběhla ani minuta a Robin Lehner musel lovit puk ze své sítě podruhé. Obránce Dustin Byfuglien totiž vyslal od modré čáry dělovku, která domácímu brankáři prošla mezi betony.

    Druhá třetina přinesla razantní navýšení vedení Winnipegu. Nejprve přesnou střelou do pravé spojnice vyhnal Robina Lehnera z branky Nikolaj Ehlers. Ve dvacáté sedmé minutě se ocitl ve skvělé šanci Kyle Okposo, ale ten Forsbergovu kličku nedotáhl do konce. Na rozdíl tří branek navýšil vedení Jets rychlým a individuálním zakončením Kyle Connor, kterého pobídl svou přihrávkou Blake Wheeler. Hned na to následovalo vyloučení Jordana Nolana, které ztrestal svou druhou brankou v zápase Nikolaj Ehlers. Ten stejně jako při první brance trefil přesně pravou spojnici. Početní výhodu si zahrálo i domácí Buffalo, které po pěkné kombinaci Kyle Okposa a Jacka Eichela skórovalo zakončujícím Ryanem O'Reillym.

    V závěrečném dějství jsme se také nenudili. Kyle Connor svou druhou brankou navýšil vedení Jets na rozdíl čtyř branek a už se zdálo, že nás v zápase žádné překvapení nečeká. O necelé dvě minuty se ovšem prosadil Jason Pominville, když sklepl za brankovou čáru odražený puk od zadního mantinelu. Na pouhý dvoubrankový rozdíl snížil po rychlé přihrávce Jack Eichel. Domácí Sabres to zkoušeli ještě bez brankáře, ale po nepovedené střele trefil odkrytou branku Joel Armia.
     
    Konec zápasu.
    58:55 Joel ARMIA - 4:7
     
    58:55
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Po zablokované střele trefuje odkrytou branku pohotovou střelou JOEL ARMIA, který podle všeho zpečetil výsledek tohoto utkání. Asistence: Andrew Copp.
     
    58:19
    Hráč Jets pod tlakem vyhodil puk přes všechny čáry! Puk odkrytou branku minul jen o pár centimetrů.
     
    57:48
    Střela z levého křídla vyhání Sabres z útočné třetiny. Domácí jsou už v šesti!
     
    57:19
    Byfuglien tvrdým odstřelem z pravého kruhu minul branku.
     
    57:05
    Domácím se nedaří přejít do trvalejšího tlaku.
    54:53 Jack EICHEL - 4:6
     
    54:53
    Sabres právě vstřelili branku!
    A hned nás čeká dramatičtější koncovka! Rasmus Ristolainen svým důrazem vybojoval puk za brankou soupeře a přistrčil jej na Kyle Okposa. Ten se k zakončení neměl a vyšperkoval celou akci přihrávkou na JACKA EICHELA, který u levé tyče zakončoval do odkryté branky. Asistence: Kyle Okposo a Rasmus Ristolainen.
     
    54:30
    Hráči Jets hrají přes pohledný náskok stále aktivně, nechtějí nic podcenit.
     
    54:00
    Buffalo tlačí soupeře v útočném pásmu a střílí snad z každé možné pozice. Bogosian ani Beaulieu svými střelami neuspěli.
     
    53:43
    Jets oslabení přečkali bez inkasované branky. Kulikov je zpět na ledě.
     
    52:50
    O'Reilly se na modré zmocnil kotouče a zkoušel to individuálně. Kličkami se dostal až na střed pravého kruhu, odkud nepovedeným bekhendem uklidil puk do výstroje Masona.
     
    52:24
    Hosté se osvobozují. Ristolainen zakládá útočnou akci zpoza vlastní branky.
     
    51:43
    Vyloučení v týmu Winnipeg Jets (Dmitrij Kulikov – 2 min., sekání).
     
    51:37
    Útočnou třetinou projel Reinhart, jehož zakončení do pravého rohu vytěsnil Mason Ramenem! Hned na to se dostal sám před branku Girgensons, který rovněž Masona nepřekonal! Příznivci domácích nevěřícně kroutí hlavou.
     
    51:00
    O'Reillyho tvrdá střela vypadla Masonovi z výstroje! Brankář hostí sklepl svou hokejkou puk do pravého kruhu.

    Lukáš Ureš

    Branky a nahrávky: 15. Eichel (Okposo, R. O'Reilly), 39. R. O'Reilly (Eichel, Okposo), 49. Pominville (Scandella, R. O'Reilly), 55. Eichel (Okposo, Ristolainen) – 7. Laine (Wheeler, Connor), 16. Byfuglien (Perreault, Enström), 22. Ehlers (Perreault, Morrissey), 33. Connor (Wheeler, Trouba), 36. Ehlers (T. Myers, Little), 48. Connor (Trouba), 59. Armia (Copp)


    Buffalo Sabres: Lehner (22. Ch. Johnson) – Scandella, Ristolainen, Beaulieu, Bogosian, McCabe, Guhle – Girgensons, Eichel, Okposo – E. Kane, R. O'Reilly, Pominville – S. Wilson, Rodrigues, S. Reinhart – Jo. Larsson, Josefson, Nolan.
    Winnipeg Jets: S. Mason (Hellebuyck) – Morrissey, Trouba, D. Kulikov, T. Myers, Enström, Byfuglien – Connor, Wheeler, Laine – Perreault, Little, Ehlers – Copp, Roslovic, Armia – Matthias, Hendricks, Daňo.
    thejrc.org