Washington – Vancouver 3:1 (kon.) | Buffalo – Winnipeg 4:7 (kon.) | Tampa – Carolina 5:4 (kon.)
Ottawa – Chicago 2:8 (kon.) | St. Louis – Florida 4:7 (kon.) | Minnesota – Calgary 2:3 (po pr.)
Nashville – Edmonton 2:1 (kon.)
konec
St. Louis Blues
4:7 (2:2, 1:3, 1:2)
Florida Panthers
Středa 10.01.2018, 02:00 • Scottrade Center, St. Louis • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    57:56 Vincent TROCHECK - 4:7
     
    57:56
    Florida právě vstřelila branku!
    Domácí naděje neměla dlouhého trvání! Alex Pietrangelo neudržel útočnou modrou a toho využil Jonathan Huberdeau, který poslal proti prázdné brance VINCENTA TROCHECKA a ten ji neměl problém od modré čáry trefit – 4:7. Asistence: Jonathan Huberdeau a Aleksander Barkov.
     
    57:44
    Branka St. Louis je už prázdná!
    57:19 Tage THOMPSON - 4:6
     
    57:19
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Přeci jen je tu gól naděje pro Blues! Vladimir Sobotka našel zpoza branky TAGEHO THOMPSONA, který se z mezikruží trefil k pravé tyčce – 4:6. Asistence: Vladimír Sobotka a Alex Pietrangelo.
     
    54:22
    Domácím není přáno! Steen našel přihrávkou zpoza branky Paula Stastnyho, na jehož střele si smlsla lapačka Jamese Raimera!
    53:02 Colton SCEVIOUR - 3:6
     
    53:02
    Florida právě vstřelila branku!
    Hosté dnes v oslabení zahrozili už několikrát a tentokrát dokonce skórují! COLTON SCEVIOUR získal puk na své obranné modré a přebruslil Alexe Pietrangela. Únik na Huttona pak zakončil přesnou střelou nad lapačku a Florida vede už o tři branky – 3:6. Asistence: Derek MacKenzie.
     
    52:29
    Za držení si posedí na trestné lavici Radim Vrbata. Domácí přesilovka začne po reklamní pauze.
     
    52:01
    Paraykovu střelu tečoval Patrik Berglund. Bohužel pro domácí puk prolétl o pár centimetrů vedle tyčky!
     
    48:27
    Mohlo být sníženo! Patrik Berglund však z bezprostřední blízkosti nepřetlačil levý beton Jamese Reimera!
     
    43:43
    James Reimer prohrál souboj u zadního mantinelu, ale naštěstí pro hosty se puk odrazil tak, že nikdo z domácích hokejistů nemohl střílet na prázdnou klec!
     
    40:45
    Hosté ale hrají aktivně i v oslabení! Vincent Trocheck se vřítil do gólové šance, kterou pokryl Hutton!
     
    38:59
    Domácí ale dostávají šanci na návrat do utkání. Mark Pysyk dostává dvě minuty za hrubost.
     
    37:49
    Už se hraje 5 na 5. Keith Yandle poslal dopředu Connra Brickleyho, jehož projektil končí na tyčce! Kde je obrana Blues v posledních minutách?
     
    37:06
    Hutton se hned musel předvést ve výborném světle! Vychytal Michaela Mathesona.
     
    36:38
    Střídání v týmu St. Louis Blues: ze hřiště odchází Jake Allen, přichází Carter Hutton.
    36:38 Vincent TROCHECK - 3:5
     
    36:38
    Florida právě vstřelila branku!
    Hostům sedla hra 4 na 4 skvěle! Dávají v ní druhý gól a zvyšují na 5:3! Michael Matheson v útočném pásmu uvolnil VINCENTA TROCHECKA, který se zápěstím trefil k pravé tyčce z pohledu brankáře Allena. Na střídačce St. Louis se připravuje k nástupu do hry Carter Hutton. Asistence: Michael Matheson.
    35:55 Jonathan HUBERDEAU - 3:4
     
    35:55
    Florida právě vstřelila branku!
    Hosté jdou poprvé v utkání do vedení! Aleksandr Barkov vyhrál buly na JONATHANA HUBERDEAUA, který si neposedný puk srovnal na forhend a z pravého kruhu ho namířil nad pravý beton Jakea Allena. Asistence: Aleksander Barkov.
     
    35:39
    Na trestnou lavici nakonec putuje jiná dvojice, která si trochu pomuchlala dresy. Dvě minuty za hrubost pro Vladimíra Sobotku a Connora Brickleyho.
     
    34:26
    Micheal Haley našel před brankou Coltona Scevioura, na kterého domácí obrana zcela zapomněla. Útočník Floridy ve velké šanci přestřelil!
    32:23 Radim VRBATA - 3:3
     
    32:23
    Florida právě vstřelila branku!
    Jenže nyní se puk po přihrávce Brickleyho od zadního mantinelu dostal před branku na hůl RADIMA VRBATY, který se trefil do prostoru mezi betonem a lapačkou brankáře Allena! Český útočník svým pátým gólem v sezóně vyrovnává na 3:3. Asistence: Connor Brickley a Vincent Trocheck.
    29:30 Tage Thompson orazítkoval po nabídce Sobotky tyčku.
     
    29:30
    Vladimir Sobotka posunul puk na levou stranu k Tagemu Thompsonovi, který z první nastřelil bližší tyčku Reimerovy svatyně! Velké štěstí pro Pantery.
     
    27:34
    Šance domácích! Kyle Brodziak předkládal kotouč Alexanderovi Steenovi, který ho tečoval vedle branky Floridy!
    24:15 Vladimir TARASENKO - 3:2
     
    24:15
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Domácí se prosadili z rychlého kontru! Stastny posunul ve středním pásmu puk na levé křídlo na Ivana Barbaševa, který následně nahrál napříč útočným pásmem VLADIMIRU TARASENKOVI, který z pravého kruhu vymetl bližší šibenici nad lapačkou Reimera. Kotouč ještě cinkl o břevno. Asistence: Ivan Barbašev a Paul Stastny.
    16:57 Aleksander BARKOV - 2:2
     
    16:57
    Florida právě vstřelila branku!
    Hostům se podařilo vyrovnat! Jonathan Huberdeau dokonale zmátl domácí obranu, když v momentě, kdy to vypadalo, že se bude snažit rychle objet klec St. Louis, poslal puk před brankoviště. Zde se kotouč odrazil od brusle ALEKSANDERA BARKOVA až za záda Allena. Podle rozhodčích bylo vše v pořádku, gól tedy platí. Asistence: Jonathan Huberdeau a Jevgenij Dadonov.
     
    16:26
    Jake Allen se při rozehrávce za brankou nedomluvil se spoluhráčem a puk putoval na osu hřiště, kde byl Keith Yandle. Ten měl před sebou na okamžik prázdnou branku, ale do střely mu stačil vložit hůl Colton Parayko, který tak hodně ulehčil Allenovi situaci! Následuje reklamní přestávka.
     
    14:35
    Dobré šance měli Patrik Berglund a Alex Pietrangelo. Oba hokejisté zakončovali bekhendem z předbrankového prostoru. Reimer Floridu podržel.
     
    12:27
    Wow! Domácí obránce nakonec McGinna pořádně seřezal! Oba hokejisté dostávají pětiminutové tresty.
     
    12:27
    Bitka mezi Joelem Edmundssonem a Jamiem McGinnem!
    09:14 Aaron EKBLAD - 2:1
     
    09:14
    Florida právě vstřelila branku!
    Také hosté se prosadili při hře 4 na 4! Keith Yandle našel před brankou osamoceného AARONA EKBLADA, který udělal Allenovi bekhendovou kličku a poslal puk do sítě – 2:1. Asistence: Keith Yandle a Denis Malgin.
    08:05 Colton PARAYKO - 2:0
     
    08:05
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Wow, to je podpora od obránců! V momentě, kdy Vladimir Tarasenko přemýšlel, co s pukem, tak byli před brankou najeti oba beci z druhé obranné dvojice, tedy Joem Edmundsson a COLTON PARAYKO. Ruský útočník si vybral druhého jmenovaného, který na zadní tyčce trefil odkrytou část klece. Reimer se neměl šanci včas přesunout. Asistence: Vladimir Tarasenko a Brayden Schenn.
     
    07:23
    Máme tu oboustranné vyloučení. Robert Bortuzzo krosčekoval Micheala Haleyho, který však pádu přidal a je potrestán za nesportovní chování.
     
    06:52
    Nyní však hostující obraně pláchl Alexander Steen, Florida měla štěstí, že švédský útočník minul branku.
     
    05:00
    14 sekund před návratem Upshalla dostává dvě minuty za sekání také Jay Bouwmeester. Přesilovka Floridy bude pokračovat a chvíli bude dokonce dvojnásobná!
     
    03:43
    Mohlo být srovnáno! Aleksander Barkov před brankou tečoval střelu Huberdeaua a kotouč zastavila tyčka!
     
    03:15
    Scottie Upshall sekl do hokejky Vincenta Trochecka a Florida si zahraje přesilovku.
    00:48 Paul STASTNY - 1:0
     
    00:48
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Domácí se rychle ujímají vedení! Ivan Barbašev hledal před branku najíždějícího obránce Joela Edmundsona, který sice puk nezpracoval, ale ten se od něho odrazil přímo k PAULOVI STASTNYMU, který měl před sebou zcela odkrytou klec. Reimer byl v tu chvíli dezorientován a vyřazen ze hry. Asistence: Joel Edmundson a Ivan Barbašev.

    Martin Augustin

    Branky a nahrávky: 1. Stastny (Edmundson, Barbašev), 9. Parayko (Tarasenko, B. Schenn), 25. Tarasenko (Barbašev, Stastny), 58. T. Thompson (Sobotka, Pietrangelo) – 10. Ekblad (Yandle, Malgin), 17. Barkov (Huberdeau, Dadonov), 33. Vrbata (Brickley, Trocheck), 36. Huberdeau (Barkov), 37. Trocheck (Matheson), 54. Sceviour (MacKenzie), 58. Trocheck (Huberdeau, Barkov)


    St. Louis Blues: Allen (37. C. Hutton) – Pietrangelo (C), Bouwmeester, Parayko, Edmundson, Bortuzzo, Gunnarsson – Tarasenko (A), Stastny, Barbašev – T. Thompson, B. Schenn, Sobotka – Steen (A), Brodziak, Berglund – Pääjärvi, Sundqvist, Upshall.
    Florida Panthers: Reimer (Säteri) – Ekblad (A), Yandle, Pysyk, Matheson, Petrovic, Weegar – Dadonov, Barkov, Huberdeau – Vrbata, Trocheck (A), Brickley – Bjugstad, Malgin, Sceviour – Haley, MacKenzie (C), J. McGinn.

    Rozhodčí: Brenk, Lee – Galloway, Knorr

    Diváci: 18783
    thejrc.org