Washington – Vancouver 3:1 (kon.) | Buffalo – Winnipeg 4:7 (kon.) | Tampa – Carolina 5:4 (kon.)
Ottawa – Chicago 2:8 (kon.) | St. Louis – Florida 4:7 (kon.) | Minnesota – Calgary 2:3 (po pr.)
Nashville – Edmonton 2:1 (kon.)
konec
Nashville Predators
2:1 (2:0, 0:1, 0:0)
Edmonton Oilers
Středa 10.01.2018, 02:00 • Bridgestone Arena, Nashville • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:50
    Maroon tečoval puk těsně mimo branku!
     
    59:01
    McDavid dostal skvělou nahrávku a mohl střílet, ale celou situaci ještě vylepšil nahrávkou na Letestua, který byl nahrávkou překvapen a netrefil odkrytou klec!
     
    54:56
    Edmonton vstřelil vyrovnávací branku, ale domácí trenér nechal prověřit možný offside a rozhodčí mu dal zapravdu! Gól tedy neplatí a Preds stále vedou 2:1!
     
    52:40
    Vyloučení v týmu Edmonton Oilers (Mark Letestu – 2 min., sekání).
     
    51:08
    Vyloučení v týmu Nashville Predators (P. K. Subban – 2 min., nedovolené bránění).
     
    49:30
    Kotouč se od zadního mantinelu odrazil před branku, kde byl volný Smith, ale domácí útočník ho z bezprostřední blízkosti nepřekonal! Následně se strhla menší bitka.
     
    45:50
    Smith vypálil přes obránce do horního růžku, ale Talbot byl pozorný a připsal si dobrý zákrok vyrážečkou!
     
    33:03
    Fiala trefil z otočky břevno!
     
    30:01
    Ryan Johansen se dostal do přečíslení 2 na 1, nabruslil s pukem na střed a pokusil se Talbota překonat střelou na první tyč, hostující brankář švihl hokejkou a připsal si důležitý zákrok!
     
    20:45
    Edmonton právě vstřelil branku!
    A máme tu bleskurychlé snížení! CONNOR McDAVID dostal pěkný kotouč do jízdy, protáhl se po mantinelu kolem obránce, natlačil se před brankáře a překonal Rinneho střelou mezi betony! Asistence: Matt Benning, Leon Draisaitl.
     
    18:01
    Vyloučení v týmu Edmonton Oilers (Michael Cammalleri – 2 min., sekání).
     
    17:49
    McDavid se dostal do samostatného úniku a snažil se Rinneho překonat backhandovým blafákem, Rinne se zakončením počítal a puk ukryl v lapačce!
    15:31 Viktor ARVIDSSON - 2:0
     
    15:31
    Nashville právě vstřelil branku!
    Domácí zvyšují náskok! Domácí měli kotouč ve třetině soupeře, když ke střele kousek pod modrou napřáhl Josi, jeho střela byla nepřesná a trefila jednoho z obránců do ramene, puk se od něj odrazil příhodně před VIKTORA ARVIDSSONA, který ho umístil do prázdné branky a zapsal si tak druhý bod v utkání! Asistence: Roman Josi, Ryan Johansen.
    08:26 Craig SMITH - 1:0
     
    08:26
    Nashville právě vstřelil branku!
    Bleskově využitá přesilovka! Subban měl puk na modré čáře a vypálil tvrdou přízemní ránu. Talbot vyrazil kotouč pouze před sebe, kam si sjel volný CRAIG SMITH, který dorážkou poslal svůj tým do vedení! Asistence: Viktor Arvidsson, P. K. Subban.
     
    08:18
    Vyloučení v týmu Edmonton Oilers (Milan Lucic – 2 min., podražení).

    Veronika Loudová

    Branky a nahrávky: 9. C. Smith (Arvidsson, P. K. Subban), 16. Arvidsson (Josi, Johansen) – 21. McDavid (Benning, Draisaitl)


    Nashville Predators: Rinne (Saros) – Ellis, Josi, P. K. Subban, Ekholm, Y. Weber, Jemelin – Arvidsson, Johansen, Åberg – C. Smith, Turris, Fiala – Sissons, Bonino, Hartnell – Watson, Järnkrok, Salomäki.
    Edmonton Oilers: Talbot (Montoya) – Nurse, A. Larsson, Klefbom, Russell, Sekera, Benning – Maroon, McDavid, Draisaitl – Lucic, Nugent-Hopkins, Puljujärvi – Khaira, R. Strome, Cammalleri – Caggiula, Letestu, Kassian.

    Rozhodčí: St. Laurent, Charron – Alphonso, Cherrey
    thejrc.org